Diabetul Cum se măsoară - zahăr din sânge

Diabetul Cum se măsoară - zahăr din sânge

După cum se știe, diabetul - o boală a sistemului endocrin, care apare din cauza deficiențelor din pancreas, având ca rezultat scăderea producției de hormoni de insulina sau apar defecțiuni la interacțiunea cu celulele. Acest lucru duce la acumularea unor cantități excesive de glucoză în sânge din cauza incapacității de prelucrare a acestuia. Potrivit statisticilor, aproximativ 260 de milioane de oameni suferă de diabet din lume. Deși, potrivit experților străini independenți, acestea sunt de câteva ori mai mult.Riscul crescut de accident vascular cerebral și infarct miocardic am spus pe acest site, a fost menționat, de asemenea, că aceste boli apar mult mai dificil la pacienții cu diabet zaharat. Jumătate dintre cei care și-au pierdut vederea, de asemenea, au diabet zaharat. O treime din amputari -, de asemenea, din cauza acestei boli. Alterarea funcției renale, și ca o consecință - insuficiență renală și invaliditate în majoritatea, de asemenea, necesară pentru a diabetului zaharat.

diabet zaharat de mortalitate, complicațiile sale și, mai precis - pe locul al treilea. Înaintea lui numai bolile cardio - vasculare si a cancerului. In spatele fiecare dintre aceste numere dezamăgitoare - destinul uman, durerea umană. Dar soarta tuturor - doar mâinile lui.

Pentru studii mai precise există glucometre. Aceste dispozitive miniaturale echipate cu lanțetă speciale pentru a perfora degetul. Sângele este plasat pe o bandă de test și contorul dă rezultate. In acest moment, suntem în curs de dezvoltare așa-numitele „non-invazive“ metru, a căror utilizare nu este necesară pentru contactul cu sângele, dar piața din România, acestea nu sunt reprezentate aproape

Cel mai jenant moment, in controlul nivelului de zahar din sange - un prejudiciu permanent pe pielea degetelor. Desigur, este nepotrivit pentru a numi un bolnav de 3 ori pe zi de analiză pentru a determina nivelul de glucoză. După numai o lună, în degetul de 90 va puncție.Pentru primul tip de diabet zaharat este, cu siguranță nevoie de cele mai riguroase, monitorizarea mai regulate. Expertii recomanda chiar si la buna stare de sanatate pentru a analiza în mod riguros 1 dată pe săptămână. Este de dorit, în aceeași zi (de exemplu, miercuri), făcând măsurarea 3 de referință - dimineața (6:00), la prânz și seara la culcare. Desigur, trebuie să faceți o analiză înainte de mese. În cazul în care fluctuațiile citirile sunt în limite acceptabile, este necesar să continue să adere la acest sistem.

Deci, ce ar trebui să ia în considerare la alegerea unui metru:

  • Achiziția de benzi de testare nu ar trebui să fie problematică în ceea ce privește prezența lor în farmacii, iar în ceea ce privește accesibilitatea
  • Contorul trebuie să dea întotdeauna cele mai precise date în glicemia
  • Preferat prelevarea probelor de sânge minim invazivă - structura îmbunătățită a stiloului și lanțeta
  • Lipsa contactului direct cu sângele dispozitivului (disponibil în unele modele mai vechi)
  • Dispozitiv certificate și înregistrate în mod corespunzător

Utilizare universală a metodelor moderne de metri de glucoza din sânge este prezentată în acest film:

O dată pe lună, se recomandă să se aranjeze testul de control la fiecare 4 ore în timpul zilei, cu începere de la ora 6 dimineața. Apoi, putem avea o imagine exactă a efectului fiecărei injecție de insulină, ceea ce confirmă corectitudinea regimului de tratament. Tratamentul adecvat - analizează un rezultat bun.

În orice caz, este imposibil de a schimba regimul de tratament este doar un singur rezultat. La urma urmei, nimeni nu este imun la greșeli. Iar nivelul de glucoză pe tot parcursul zilei poate fluctua din diferite motive, atat pentru pacient si o persoana sanatoasa. În conformitate cu conceptul de „fenomen zori“ nevoia organismului pentru insulină în dimineața este mult mai mare, astfel încât la 8 dimineata nivelul de zahar din sange poate fi mai mare decât la 6 dimineața. Doar verificarea în timpul zilei poate arăta un rezultat valabil.

Acei pacienți care sunt salvate de diabet, în urma unui regim alimentar special trebuie să fie testate în mod obligatoriu o dată pe lună - pe stomacul gol dimineața și 2 ore după masă.

Și, în sfârșit, o persoană care are diabet zaharat ar trebui să depună eforturi pentru astfel de indicatori: înainte de mese cu valori ale glucozei din sânge diabet zaharat perfect compensate pe stomacul gol nu trebuie să depășească 4,0. 6,0 mmol / l, după 2 ore după masă - nu mai mult de 8,0 mmol / l (în practică, indicatorii unei persoane sănătoase). Zahărul urina lipseste. Aceasta - o compensație ideală, dar nu uitați că fiecare diabetic au limitele lor fluctuațiile zilnice de glucoză, și determină endocrinolog lor.

Trebuie amintit faptul că două persoane sunt implicate în lupta împotriva diabetului - medic si pacient. Pentru succes deplin în tratamentul diabetului zaharat, acesta este primul și necesar - este nu numai profesionalismul și competența medicului, dar, de asemenea, de sprijin și executarea meticuloasă a recomandării medicului de către pacient însuși.