diaree cu sânge la pisici cauze si tratament

Fiecare proprietar care iubește animalele lor, nu indiferent față de starea de sănătate a acestora.

O astfel de problemă cum ar fi diaree cu sânge, un fenomen rar, mai ales în cazul în care animalul nu suferă de patologii cronice. Dar dacă apare în continuare, trebuie să se gândească la prezența bolii de pisică severă, și, prin urmare, nu se poate face fără ajutorul unui medic veterinar cu experiență.Experții identifică mai multe motive, care poate duce la scaun liber cu impurități de sânge evidente. Cel mai adesea, acestea includ:

toxoplasmoza

Boala de natură infecțioasă, care apare pe fundalul unui anumit tip de infecție parazitară - Toxoplasma. Purtătorul primar sunt tot felul de pisici, precum și gazde intermediare sunt diferite tipuri de animale, păsări și chiar și oamenii.

Corpul pisicii este un parazit intra prin carne contaminată de la rozătoare bolnave, porci sau oi. Aproximativ 20-30 de zile, agentul activ este eliberat în mediu cu fecale. Oamenii și alte animale sunt traseu alimentar infectate (prin gura). Între indivizi, boala nu circula, in afara de episoade de infecție intrauterină fetală (de la mame infectate), astfel încât fiecare femeie gravidă trebuie să treacă teste pentru a determina prezența toxoplasmoza.

In multe cazuri, toxoplasmoza la pisici este exprimat sub formă de boli răceli sau tulburări ale sistemului digestiv. În termen de câteva zile de la momentul intrării agenților patogeni în organism, animalul va arata letargic, refuză mâncarea oferită. El este vărsături și diaree. După o anumită perioadă de timp, boala devine flux pas latent și pisica nu se simte manifestările sale. Formele severe de toxoplasmoza provoca apariția purulentă copioasa din ochi, cantități mari de sânge în scaun, hipertermia a corpului, simptome ale sistemului respirator: tuse, strănut, respirație șuierătoare în timp ce respirație, dificultăți de respirație, etc.

Forma acută a bolii distruge multe dintre organele interne ale celulelor, cauzând apariția zonelor necrotice. Pe baza celor de mai sus, predicția finală depinde de eficiența și oportunitatea tratamentului bolii.

diaree cu sânge la pisici cauze si tratament

vierme infestare

Aceste boli apar după infectare cu viermi paraziți, care reprezintă o amenințare pentru animale și oameni.

ouă de helminți intra în corpul de pisici domestice in timp ce consumul de carne crudă infectată, linge pisica atunci când legumele nespălate sau fructe, chiar și prin aer murdar. Nu este asigurat chiar colibri cei care nu au mers în jos pe stradă, așa cum omul aduce helminților și ouăle lor pe lucruri lor superioare, pantofi și mâini.

De fiecare dată când un simptom de boală parazitare pot fi unele diferențe, dar există un anumit număr de simptome, care se manifestă la toate infestări parazitare:

 • stare generală de rău, care se vede foarte clar un pisoi.
 • Dulling haina.
 • scaune moi, de multe ori brăzdat cu sânge.
 • Stiff la atingere și stomacul dureros al animalului.
 • Pisicile linge in mod constant si musca chiar sub coada lui.
 • Apariția miros urât de la gura de animale de companie.
 • Cat refuză să se hrănească, sau invers înghite bucăți alimentare prea mult. Dar, în orice caz, există o pierdere semnificativă în greutate.

Nu trebuie să uităm că animalul a scăpa de viermi necesită diagnostic și selecție de medicamente adecvate exacte. Pentru a ajuta la aceste probleme pot fi condimentată veterinar care dețin anumite teste de laborator.

diaree cu sânge la pisici cauze si tratament

elementar

Provoca diaree o pisica cu sange si poate o varietate de bacterii care traiesc in intestine de gazda lor, cauzand o varietate de boli. Protozoarele poate intra in corpul pisicii, împreună cu apa, alimente sau lingerea labe, după care animalul a plutit în tavă.

Tabloul clinic al patologiei, care a fost declanșată de protozoare capabil să se manifeste imediat. În cazul în care pisica nu este necesară pentru exacerbarea corpului de microorganisme, boala este ascunsă în interiorul. Cel mai adesea, proprietarul observă tulburările animale scaun, cu un miros neplăcut ascuțit, grețuri, piele uscată și strat lână casant.Pe fondul otrăvirii corpului la pisici se poate dezvolta un alergen specific în formă de erupții cutanate. Activitatea animalelor bolnave este redusă, și, de asemenea, ei au pierdut complet interesul în produsele alimentare.

Gravitatea bolii depinde de animalul statusul imun și cantitatea de agenți patogeni. La risc ridicat sunt animale care petrec mult timp la plimbare pe stradă.

diaree cu sânge la pisici cauze si tratament

corpuri străine în intestin

Această problemă este considerată a fi foarte frecvente in randul pisicilor, ca animalele înghiți adesea o varietate de subiecte. Acestea includ: ace, nasturi, pungi, fire, piese mici de jucării, etc.

Odată ajuns în tractul digestiv al unui corp străin în animal prezintă următoarele simptome:

 • vărsături repetate.
 • constipație sau diaree amestecat cu sânge, care este amestecat cu fecale din cauza peretelui intestinal traumatic.
 • Lipsa poftei de mâncare.
 • stat lent.
 • sindrom de durere în zona abdomenului.

De multe ori, prezența prelungită a unui corp străin în intestin cauzează inflamație severă, care încalcă motilitatea și, de asemenea, determină apariția unor zone necrotice cu o posibilă tranziție în septicemie. Într-o astfel de situație, este imposibil de a face fără o intervenție chirurgicală.

Nu este neapărat prezența tuturor simptomelor de mai sus, unele animale pot fi mai multe sau toate dintre ele. În cazul în care suprapunerea este clearance-ul parțial, un pisoi poate rămâne apetitul obișnuita și este mai mult sau mai puțin un scaun normal. Dar, în orice caz, dacă oricare dintre simptomele de mai sus trebuie să arate animalul la veterinar, deoarece acestea pot indica natura mai grava a bolii.

diaree cu sânge la pisici cauze si tratament

gastroenterită

procesele inflamatorii in diferite zone ale intestinului care provoacă tulburări ale procesului digestiv si simptome de intoxicare a întregului organism. Prin natura fluxului, este împărțit în gastroenterită hemoragică, purulentă, forma seroasă, fibrinoasă și cataral.

Etiologia bolii poate fi foarte diferit:

 • Neregulate pentru animale de companie hrănire.
 • Hrănirea feed brute sau cusute pisica.
 • Același tip de dietă (afectează în special negativ hrana uscata).
 • O complicație a bolilor deja prezente.

Motivul pentru care pisica are originea gastroenterita, otrăvirea pot fi săruri de metale grele, medicamente, sau sunt alergic la un lucru obișnuit hranei pentru animale.

La animalele care au fost victime ale gastroenterită nota apariția acestor simptome:

 • Slabă sau lipsa poftei de mâncare.
 • Hipertermie.
 • descărcare a unui lichid cu mucus sau sânge.
 • Ragait.
 • Durere.

Atunci când este privit din gura pisicii, într-un animal de companie, puteți găsi o mulțime de salivă și pete albe pe limbă. diaree frecventă și severă poate provoca dezvoltarea deshidratare, care se manifestă pierderea elasticității pielii, aceasta pătează încetarea ochi. Vârfurile membrelor sunt reci la atingere, mucoasa palidă dobândi culoare. afectează negativ performanțele mușchiului inimii, puls slab palpabil.

In tratamentul bolii, unul dintre principalele locuri ia alimente dieta. În acest caz, medicii veterinari să ia în considerare caracteristicile personale ale fiecărei rase pisici.

diaree cu sânge la pisici cauze si tratament

Tumori ale tractului digestiv

Probleme similare au înregistrat torcând rar, iar leziunile canceroase ocupă doar 1% din totalul tumorilor. De multe ori, cancerul afecteaza intestinul subtire, mai ales la pisicile în vârstă de. Cauzele cancerului nu sunt stabilite cu precizie chiar și astăzi. Toate tumorile canceroase sunt caracterizate printr-o creștere rapidă și răspândit pe tot corpul.

Toate simptomele bolii vor varia în funcție de mărimea și localizarea procesului patologic. Acest lucru poate fi vărsături, diaree cu sânge, emaciere rapidă, balonare, dureri abdominale, tensiunea peretelui abdominal. Pacientii pisicile pot fi identificate semne de anemie care apar paliditatea.

Pentru a stabili un diagnostic definitiv, medicul este implicat în examinarea animalelor, efectuarea de analize de scaun și biopsie a leziunii. Tratamentul este adesea chirurgical, prognosticul final depinde de dimensiunea tumorii, aspectul și capacitatea de a dezinstala.

diaree cu sânge la pisici cauze si tratament

diaree cu sânge la pisici, este unul dintre simptomele evidente de boli grave, tratamentul care necesită adesea o abordare cuprinzătoare de către medic.

 • Pentru a începe, animalul este transferat pe dieta foame, care durează timp de 6 până la 12 ore. În această perioadă, se lasă să bea ape fierte. Hrănirea treptat începe cu mici porțiuni.
 • Expertii recomanda pentru a da adsorbanților pisica.
 • Orice antispastice: Nospanum sau papaverină. Uneori, pe Nospanum pisoi poate apărea hipersalivație, prin urmare, se acordă prioritate papaverină.
 • Probioticele după tip laktobifadola pentru pisici, Vetom 1.1. Este mai bine să înceapă cu Vetom, deoarece creează toate condițiile pentru refacerea microflorei intestinale normale.
 • Antibacteriene: Tylosin, ersefuril.
 • Soluție droppers Ringer cu glucoză.
 • Hemostatice cu acid de tip Vikasol aminocaproic, Dicynonum, gluconat de calciu, vitamina C.
 • ser hiperimun sau Vitafel Globfel.
 • În unele cazuri, prescrie o transfuzie de sânge.

Măsurile terapeutice, care sunt menite a scăpa de diaree, întotdeauna realizată folosind drippers. Prin picurare folosi a scăpa de toxine, și de a recupera CCA pentru putere suplimentară.

În unele cazuri, din cauza pierderii masive de sânge pot apărea insuficiență respiratorie, care pot fi vindecate prin transfuzii de sânge.

Este obligatoriu, pisicile administrate substanțe pentru a crește coagularea sângelui după tip vikasol Dicynonum, gluconat de calciu sau vitamina C.

Restul planului de tratament constă în procedurile obișnuite, care sunt utilizate pentru tratarea diareei.