diaree cu sânge la pisici cauze, tratament, prevenire, animale de casa

Tweet Twitter

Tulburări digestive la pisici domestice - ceva relativ lumesc. În cazul în care animalul de companie este de cel puțin de mers pe jos, ocazional, pe stradă, cu probleme de digestie devin chiar mai obișnuit. Din păcate, lucrurile nu se limitează întotdeauna la o tulburare digestivă. Atunci cand o pisica are diaree cu sânge, este absolut necesar la veterinar. Există o șansă bună că această „probleme“ se referă la unele boli periculoase. Poate că ar fi periculos nu numai pentru sănătate, dar chiar și pentru viața animalului tau iubit.informații generale

Diareea numita „evacuare“ conținutul rapid digerat jumătate din intestinul subțire, însoțite de crampe, intoxicație și deshidratare. Totalul fecale excretate pisica crește de mai multe ori. Apropo, în cazul în care diareea pentru animale de companie, în unele cazuri, este de dorit pentru a apela la veterinar? Sincer, este necesar să se apela de fiecare dată când o pisica are unele „probleme“ cu digestie. Profesioniștii trebuie să știe când și după care au început, și în acel moment pisica se simte.

diaree cu sânge la pisici cauze, tratament, prevenire, animale de casa

Pentru a aborda de urgență la medic este necesară în cazurile în care în scaun, în plus față de fecale, există rândul său mucoase, mai multe bucăți de alimente nedigerate, etc.

În nici un caz nu lasa pisica droguri „umane“, dacă nu recomanda la veterinar! Așa că „probleme“ poate otrăvi animalele de companie!

factori predispozanți

Foarte des diareea este rezultatul direct al o duzină de posibile boli intestinale (sau de stomac). diaree secundară (care a apărut ca răspuns la o patologie de organ) apare mult mai rar. Ceea ce este bun, deoarece pacientul vindecat intestine mai ușor decât, de exemplu, rinichi sau ficat. Astfel, în cele mai multe cazuri, ar trebui sa fie suspectata boli gastro-intestinale.

Din nou, sistemul digestiv la pisici destul de „puternic“. În cele mai multe cazuri de diaree (chiar și cu sânge) sunt sporadice, de multe ori totul merge în mod spontan, chiar și fără prevederea unui animal de îngrijiri medicale. În plus, de multe ori cauza principala a ceea ce se întâmplă și rămâne în „umbra“, deoarece unele boli intestinale pot fi detectate doar in clinica veterinara foarte bine echipate. Luați în considerare cele mai frecvente cauze de diaree:

 • Dieta. În cazul în care pisica brusc transferat într-un alt fel de alimente (de exemplu, uscat-to-conserve), diaree este practic garantată. Din fericire, astfel de cazuri de diaree apar adesea în mod spontan, patologie nu duce la nimic serios. Dacă pisica proprietarilor de rezervă ", introducerea de noi produse alimentare treptat, intestinele sale, și toate pot adapta la un nou regim alimentar fara externe„efecte speciale.“ Mai multe cazuri periculoase, în cazul în care pisica diaree cu sânge se produce din cauza hrănirea animalelor de masă, pe care el nu ar fi fost dată. Deci, diaree cu sânge este real la pisicile care sunt hrănite alimente vechi din frigider. În plus, unele animale de companie pot fi intolerant față de „clasic“, aparent produse. În special, fecale sângeroase și lichide pot fi ... după lapte. Multe pisici ea, în principiu, nu se digera!
 • Factorii infecțioși. Există mulți agenți infecțioși care pot cauza probleme intestinale. parvovirus felin Deosebit de periculos și patogen feline ca leucemie. In plus, diaree cu sânge la pisoi cauzează adesea Salmonella și Campylobacter și paraziți microscopici (cum ar fi giardia intestinale, coccide și parabazalii). Trebuie reamintit faptul că toți acești agenți ai un animal de companie nu este „mulțumit“: dacă aveți mai mult de o pisică, toți vor trebui să fie tratate.
 • alergii alimentare. deja am menționat în mod indirect o problemă similară, dar este, este - altceva. În cazul diareei intoleranță alimentară se dezvoltă la schimbarea bruscă de regim alimentar, și în acest caz, animalul se dezvoltă treptat o intoleranță a unei componente de alimentare. Și acest lucru, de altfel, complică foarte mult diagnosticul, ca suspiciunile de lungă folosite pentru hrana animalelor toamna trecută.

diaree cu sânge la pisici cauze, tratament, prevenire, animale de casa

 • Boala inflamatorie intestinală. De asemenea, un grup mare de factori. Ele sunt adesea responsabile pentru cazurile de diaree bruscă, spontană „sângeroasă“. Acest lucru se întâmplă sporadic, în cazul în care pisica are acces la stradă, proprietarii nu pot observa nimic de săptămâni. Din nou, problema este că inflamația poate fi cauzată de nutriție proastă, alergii, etc.
 • Tumora a intestinului. Flagelul pisicilor în vârstă. Cel mai adesea, ele prezintă diferite tipuri de limfoame și carcinoame. Relativ „tipic“ al unui semn - alternativ diaree și constipație. Din păcate, pisicile sunt diagnosticate cu cancer de colon, de obicei, într-un stadiu foarte târziu.
 • polipi benign. Desigur, tumori benigne amenințare directă la viața și sănătatea animalului de companie nu transporta, dar ele pot fi bine cauza inflamației, diaree și obstrucție.


alte nuanțe

Regulate cauza frecventa a diareei la pisici poate fi insuficiență pancreatică. Dar, spre deosebire de caini, pisicile din aceasta boala sufera de foarte rare. Ca probleme cu pancreasul asociate cu diaree? Este destul de simplu - organismul eliberează cantități masive de enzime esențiale pentru digestie. Dacă acestea nu sunt, alimentele stagnează, procesul de digestie se oprește în putrefacția fluxul de scaun. Toate acestea conduc la deteriorarea peretelui mucoasei intestinului subțire (care este în cazul în care sângele), și diaree.

Nu uita despre bolile parazitare. În cazul în care animalul are acces la strada si rareori vede veterinarul, „oaspeții“ în intestin lui acolo sigur. Unele specii de paraziți - de-a dreptul „oaspeții“ exemplare, șederea lor în tractul digestiv este aproape nici un efect asupra stării generale a animalului. Altele - foarte agresive. Prezența lor este ușor de recunoscut prin semne de epuizare, distorsiuni alimentare în animalele de companie, precum și cazuri de diaree cu sânge, alternând cu perioade de constipație severă. În plus, deosebit de dificilă infestarea scurgere vierme în pitomitsy „în poziția“: corpul unei pisici gravide, și așa are un timp de greu, și toxine helminților decât să agraveze situația.

Mai degrabă „interesant“ cauza diaree cu sange poate fi o lipsa de vitamina B12. Până în prezent, mecanismul acestui proces nu este pe deplin înțeles, dar încă relația dintre deficit de vitamina si au diaree. Lipsa de vitamina diagnosticat prin chimia sângelui. Ca o regulă, starea intestinului animalului revine la normal după administrarea de suplimente de multivitamine.

Un alt motiv poate fi boli sistemice. Implică o boală gravă în care diaree - doar un simptom indirect este confundat de mulți proprietari de patologia de bază. boli sistemice care conduc deseori la acest rezultat includ: hipertiroidie (secreție crescută a glandei tiroide), ficat si boli de rinichi. În probleme hepatice, întâmplător, indică în continuare cholemesis.

tablou clinic

Desigur, principalul simptom și concludent este diareea. Principala dificultate este de a determina locația locul leziunii. Există o mare diferență în tratamentul intestine mici și mari. În special, în cazul în care animalul are o problemă cu intestinul gros, proprietarul va putea viziona lor preferat din următoarele:

 • Creșterea frecvenței încercărilor defecare.
 • Animalul va împinge puternic.
 • Fecalele vor fi vizibile de sânge fin și mucus.

În schimb, la pacienții cu leziuni ale intestinului subțire (cu excepția cazului hemoragie foarte foarte puternic), sânge în scaun, veți vedea probabil nu. Mai precis, scaun de masă va fi maro negricioase. numit melena. Asta digerat de sânge. În consecință, în situațiile ocazionale și rare, care intră în intestinul subțire, iar proprietarii ar putea face nimic pentru a observa. Doar fecale va fi puțin mai întunecată decât în ​​cazurile obișnuite. În cazul în care pisica pentru a trimite „cazuri“ și a mers pe jos în stradă, el poate fi bine „în condiții de siguranță“ să moară din cauza sângerări gastro-intestinale și anemie.

diaree cu sânge la pisici cauze, tratament, prevenire, animale de casa

Astfel, concluzia este simplă. Nu este întotdeauna despre diaree (cu excepția situațiilor de funcționare) pot fi învățate „vizual“. Cu toate acestea, atunci când epuizat și pisica epuizat începe să meargă de unul singur, totul devine evident, dar pentru a trata aceasta poate fi prea târziu. Ai nevoie să se uite la starea generală a animalului de companie și de multe ori inspecta. O pisica sanatoasa nu va fi niciodată urme de materii fecale de pe blana din jurul anusului. În cazul în care orice se observă, este de 100% din diaree.

terapia de întreținere

In cazurile usoare, puteți face doar terapie de întreținere. În primul rând, trebuie să se odihnească tractul digestiv. Este dovedit faptul că dietav foame timp de 24 de ore, ajută în cazuri de diaree ușoară, fără a prescrie. Rețineți că, din cauza particularităților sistemului digestiv al pisicilor, lipsindu-i de mâncare pentru mai mult de o zi - este puternic descurajată! Poate fi consecințe extrem de negative pentru sănătatea animalului.

Al doilea punct - numirea unei diete de lumină, de asemenea, permite tractul digestiv pentru a ameliora animalele de companie. În relativ cazurile ușoare pot fi de aproximativ o săptămână pentru a alimenta orez fiert pentru animale de companie și de pui, dar în cazul tratamentului pe termen lung necesită o dietă specială, a cărei compoziție numai un medic poate. În plus, în cazul în care există chiar și o ușoară suspiciune de intoleranță alimentară, este necesar să se elimine toate alergeni posibile. În aceste cazuri, folosit de multe ori diete speciale, numiți numai de către medicii veterinari. Și altul. În cazul în care pisica ta văzut în mod regulat probleme din alimente uscate, este mai bine să-i oprească alimentarea animalului.

Probioticele - o modalitate foarte bună de a trata mai multe tulburări de digestie. cultura de microorganisme benefice Așa-numitele, la primirea care normalizează procesul de digestie. Ei, de altfel, sunt numiți (ar trebui, oricum), după un curs de antibiotice. Rețineți că a lansat astăzi produse speciale doar pentru pisici (și câini).

diaree cu sânge la pisici cauze, tratament, prevenire, animale de casa

În plus, tratamentul la domiciliu ar trebui să ofere dachudostatochnogo volumului de fluid. Animalele bolnave ar trebui să aibă acces nelimitat la apă potabilă, în orice moment al zilei. În plus, în cazuri speciale, aceasta ar putea avea nevoie de udare soluții electrolitice speciale pentru animale de companie, selectarea, care este, de asemenea, recomandabil să se consulte un medic veterinar.

terapie specifică

In general, tratamentul diareei cu sânge depinde de mai mulți factori și cauze, dar din cauza a ceva specific este greu de spus. Dar încă mai trebuie să descrie situația generală:

 • medicamente antibacteriene și antiparazitare. Dar numai în cazurile în care agenții patogeni sunt cunoscute pe baza rezultatelor testelor de diagnostic! „Pentru prevenirea“ și o astfel de droguri prescrie aleatoriu și se aplică în orice caz nu se poate, pentru că este plină cu consecințe grave.
 • medicamente și imunosupresoarele anti-inflamatorii. Ele sunt adesea folosite în tratamentul bolii inflamatorii intestinale.
 • Atunci când tumorile (inclusiv benigne) a recomandat o intervenție chirurgicală.
 • Atunci când o lipsa de vitamina B12 a fost diagnosticat. numit prin injectare. Și, în cazuri severe ajuta doar preparate injectabile - intestine pisica bolnav poate fi într-o astfel de stare, care pur și simplu nu poate absorbi nutrienti, minerale si vitamine.