Eseu despre etică și eticheta unității și diferența liberă fără înregistrare

2. Istoria de etichetă ca parte a eticii

3. Eticheta: cerințele sale de bază în relațiile

„Etica“, în limba greacă, „moralitate“ în latină, „moralitate“, în limba română sunt unul și același - un câmp de cunoștințe despre reglementarea relațiilor dintre oameni.Etica și eticheta - noțiunea de aproape, interdependente, care completează reciproc. Etica, desigur, conceptul este mult mai largă.

Etiquette - sistemul de reguli de conduită în locuri publice, în contact cu alte persoane. Aceasta se aplică tuturor formelor de comunicare umană, dar mai presus de toate, desigur, comunicare în afaceri.

1. Istoria apariției și dezvoltării eticii

Etica, deoarece completează piramida cunoașterii filosofice, luând în considerare valoarea și semnificația problemelor de viață ale vieții umane și încearcă să învețe o persoană o viață decentă și de bună.

Astfel, etica în formă dezvoltată, constă dintr-o parte teoretică - doctrina moralității, originea, natura și funcțiile și practice - normative de etică, și formulează obiectivele și principiile vieții umane. [1, C.14]

Etica (ethika greacă, de la ethikos -. Morale În ceea ce privește, exprimă convingerile morale, ethos - obicei, obicei, caracter), o știință filosofică, obiectul de studiu, care este moralitatea, moralitatea ca o formă a conștiinței sociale, ca fiind una dintre cele mai importante aspecte ale vieții umane, un fenomen specific viața socială și istorică. Etica clarifică locul moralității în sistemul altor companii, relații, analizează natura și structura internă, studiază originea și dezvoltarea istorică a moralității, teoretic justifică unul sau altul al sistemului său.

În disciplina special de etică a fost izolat de Aristotel, care a plasat între doctrina sufletului (psihologie) și doctrina statului (politica), bazată pe prima, este al doilea, pentru că scopul său este de a crea un cetățean virtuos al statului. Cu toate acestea, până când noua moralitate de vârstă este adesea înțeleasă ca știința naturii umane, cauzele și scopurile acțiunilor sale, în general, de exemplu, Coincide cu antropologia filosofică (de exemplu, în franceză. Educatori, Hume) sau amestecat cu filozofia naturală. Etica combinat teoria ființei umane, studiul pasiunile și afecțiunile ale psihicului (sufletul) și, în același timp doctrina modalitățile de realizare a vieții bună (bunăstarea generală, fericire, mântuirea). [2, p.78]

2. Istoria de etichetă ca parte a eticii

Eticheta are o puternică situațională. Necesitatea de a alege una sau un alt cuvânt, gest, sau orice semn de etichetă încă se datorează în primul rând la situația specifică.

Eticheta este organic legat de normele și valorile morale ale societății. Sistemul de atitudini morale care determină natura comunicării într-o varietate de națiuni, include un set de valori universale: respect pentru bătrânii, părinții, femei, conceptele de onoare și demnitate, modestie, toleranță, bunăvoință.

Reguli de comunicare între oameni elaborat de omenire de mii de ani. Inca din Evul Mediu, aceste reguli sunt numite eticheta. Eticheta definește principalele forme de comunicare - cum să susțină fără a afecta sentimentele interlocutorului, cum să se comporte în societate.

Luați în considerare regulile de etichetă în izolare față de principiile etice și morale este imposibil. Este posibil să se efectueze cu exactitate toate cerințele regulilor de conduită, ci un om de cultură să fie. LN Povestea lui Tolstoi „After the Ball“ descrie modul în care a fost șocat tânărul, după ce a văzut cum colonelul, cu câteva ore înainte de a strălucit manierele lor, pedepsit crunt sclav. [4, p.92]

Amabilitate și curtoazie nu este echivalent cu lingușirea, servilism. AP Cehov în „Moartea oficial“ oficial descris Chervyakova că, la un spectacol la teatru a avut imprudența să strănut și să livreze cele mai multe probleme stând în fața lui un general civil. Viermii apoi a cerut scuze în timpul acțiunii de pe scenă în timpul pauzei, în biroul general, o întâlnire care a venit special. Ca urmare, generalul l-au aruncat afară, și ofițerul agitat se întoarce acasă, a murit.

Eticheta nu se bazează pe principii morale înalte, aceasta nu ajunge la principalul lucru - respectul pentru oameni. Cuvântul „eticheta“ a intrat în uz, deoarece zilele regelui francez Louis al XIV-lea. Dar regulile relației dintre oameni nu numai determinată prin decret regal. Formarea de eticheta influențat obiceiurile și tradițiile diferitelor popoare, nivelul de etică și moralitate.

În caracterizarea caracteristicile de bază ale etichetei, de obicei, sublinia versatilitatea sa, capacitatea de a aplica regulile de politețe, nu numai în comunicarea de afaceri, dar, de asemenea, la domiciliu, pe stradă etc. anterior, eticheta a fost în vogă la curtea domnitorilor și contactele internaționale. Documentele juridice, păstrând regulile de conduită în relațiile internaționale, constituie protocolul diplomatic. Acesta reglementează forma unor contacte oficiale între reprezentanții diferitelor țări. Protocolului de ceremonii ori îndepărtate au fost reflectate forme de curtoaziei internaționale, care astăzi sunt utilizate nu numai în relațiile dintre guvernele, ci și între organizațiile non-guvernamentale și persoane fizice.

Pe baza săpăturilor arheologice efectuate la sfârșitul secolului trecut, s-a găsit, de exemplu, că primul contract scris în istoria omenirii a fost încheiat între faraon egiptean Ramses al II-lea și hitit rege Hattushilem III în 1278 î.Hr. Pentru a confirma documentul de fidelitate gravat pe o piesă de argint, la o parte a regelui hitiților sa așezat înfățișat lângă zeul vântului, iar pe de altă parte - regina de lângă zeița soarelui. Ramses al II-lea a avut, de asemenea, o gresie de argint, cu aceleași imagini. Obiceiul de a pregăti două texte identice tratatului și partajare a venit de la acea vreme în practica de zi cu zi a relațiilor internaționale. Vechii egipteni și alte popoare din Est au fost orale și scrise de negocieri au avut ambasadori, declara război și de a încheia un armistițiu, marchează limitele, schimbul de prizonieri. Aceste activități internaționale se desfășoară în conformitate cu obiceiurile stabilite și consacrate „puteri divine“. Ambasadori - persoană specială au fost numiți pentru comunicarea oficială cu alte țări. În documentul egiptean antic - „Instrucțiuni Duau, Ahto fiul, fiul său Piopi“ - printre altele, există menționarea „Mesagerul, merge într-o altă țară, făcând o voință în favoarea copiilor de teama de lei, si asiatici. Când el pleacă, cărămidă în centura lui „(caramida - tabletă de lut cu puteri cuneiforme mesager).„Ambasadorul ceremonial“ anunța cu mare solemnitate. În Grecia antică, Hermes era considerat zeul patron al ambasadorilor. De asemenea, el patronată de călători și comercianți. Ambasadorii au fost în posesia unei instituții speciale „baghetele lui Hermes.“ În partea de sus bagheta, impletite cu dafin, aripile unei păsări și două nod legat atașat. Nodurile simboliza rapiditatea și viclean, și aripi - manevrabilitate și mobilitate. După ce a dat instrucțiuni scrise pe două cărți sau plăci, pliate în jumătate - „diplome“.

Trimisul regelui Italiei Berengaria (X c.) Descrie ceremonia Liutprand al longobarzilor de primire în Bizanț. Înainte de tronul regelui a fost un copac de aur pe care ciripea și fluturau pasărea de aur. Pe ambele părți ale tronului erau leii de aur, care au batut cozi si snarling lor. Tronul cu un rege așezat pe ea dintr-o dată a crescut la tavan, iar regele a avut deja alte haine.

Primul tratat privind comportamentul „klerikalis disciplina“, care a apărut în 1204, a fost scrisă de un preot spaniol Pedro Alfonso. Cartea este destinat pentru cler. Mai târziu, vin manualele eticheta din Anglia, Olanda, Franța, Germania și terenuri italiene. Ei au stabilit maniere la masă, pentru a realiza interviuri, primind oaspeți.

În Evul Mediu, din ce în ce comunică nu numai reprezentanți diplomatici, dar și încoronați capete, nobili, negustori, oameni de știință, studenți rătăcitori. regulile legislator eticheta la începutul și mijlocul Evului Mediu a servit ca biserică în Evul Mediu târziu - curțile regale din Paris, Londra și în alte capitale europene.

În China, împăratul a fost forțat să cântărească nouă prostrație. Când trimisul român a constatat că umilitor pentru ei înșiși, instanța chineză a considerat el însuși insultat. atitudine disprețuitoare față de alte țări au avut loc, și în vremuri mai recente.

În America, încă sub dominația colonială britanică, Dzhordzh Vashington a scris o sută și zece „reguli de comportament decent“, care a inclus sfaturi: „Nu cheshis la masă, nu alege o furculiță în gură, nu împinge puricii asupra oamenilor, oprohvostishsya altfel imposibil în casele de puternic. "

Fiecare națiune face la dezvoltarea etichetei specificității sale, aroma națională. Cele mai multe obiceiuri au fost o comoară națională, dar unele au fost luate și alte națiuni.

Din țările scandinave a venit adoptat acum personalizate la nivel mondial, potrivit căruia locul de onoare la masa da oaspete șef.

Din cele mai vechi timpuri, o parte importanta a eticheta a devenit obiceiul de ospitalitate. In Roma antica, el a lăudat Cicero, Tacitus, Cezar. Isher în „Istoria obiceiurile și cultura“ sa descrie o ceremonie de primire oaspeți în castele medievale, „The Guardian din punct de vedere său, anunță apariția unui străin, și apoi proprietarii castelului începe să se pregătească pentru primirea. Pe terasa de gazda onoare întâmpină ca invitat ca el descalecă și îl ajută să scape de armuri grele și dă haine curate. Apoi, oaspeții sunt oferite o băutură rece și să se pregătească o baie pentru el. În același timp, restul familiei pregătească o sărbătoare solemnă. La masa, oaspeții sunt prevăzute cu un loc de onoare în fața proprietarului de blocare. Soția proprietarului, sau fiica sa cea mare sta lângă oaspete, feluri de mâncare sale sunt servite și să bea. " [5, p.34]

3. Eticheta: cerințele sale de bază în relațiile

Prin zilele convenționale de astăzi a dezvoltat principiile de bază ale etichetei, inclusiv prioritate și prioritatea femeilor mai în vârstă, principiul de igienă și de principiu estetic. Comportamentul uman trebuie să fie frumos, evoca un sentiment de frumusețe.

Principiile generale ale comportamentului cultural sunt specificate cerințele de bază ale etichetei: politețe, corectitudine, tact, delicatețe, modestie, comportament natural, precizie, angajament. Pentru persoana de afaceri strictă respectarea acestor cerințe - baza succesului.

Politetea - prietenoasă, affability. În Est se spune: „ambilitate - aceasta este cheia de aur care deschide zavoare de fier ale inimilor omenești.“ eticheta de afaceri necesită o să zâmbească, indiferent de situația dificilă în care sunt. La urma urmei, dacă nu va fi bun, uman, ceva ce nu l-ar aștepta de la alții. Date interesante de cercetare: problema ce caracteristici oameni ar dori să aducă în sine, 46% dintre respondenți au declarat determinare și încredere, 30% - viteza obturatorului și echilibrul, 30% - determinarea și va alimenta, 12% - și toleranță 10% - prietenie. Alții ar dori să adăugați bunătate și umanitate 50% dintre respondenți, onestitate și integritate - 30%, înțelegere și compasiune - 22% Toleranță - 16%, altruism si generozitate - 12%. Deci, imaginați-vă doresc mai mult duritate, iar altele - mai multă căldură. De aici - nemulțumirea reciprocă și tensiunea. Trebuie să fii tolerant și înțelegere.

Tipul postului: Manual de formare

Etica - știința filosofică, obiectul de studiu, care este moralitatea. Două tipuri de probleme pot fi identificate în Etica: întrebări cu privire la modul în care oamenii ar trebui să se comporte, precum și întrebările teoretice reale cu privire la originea și natura moralității. Bazat pe primul tip de problemă devine orientare practică aparent de etică, permeabilitatea ei în toate sferele vieții, pentru care a primit numele de „filosofiei practice.“ Semnificația practică a eticii se manifestă în primul rând în domeniul

Tipul de locuri de muncă: cursul de lucru

Management - este un tip independent de activitate profesională desfășurate, care are ca scop compania care operează în condiții de piață, obiective, prin utilizarea rațională a resurselor materiale și a forței de muncă, aplicând principiile, funcțiile și metodele de gestionare a mecanismului economic [1,2].

Management (managementul, organizarea) este un set de principii, metode, instrumente și forme de management de producție

Tipul postului: Cheat Sheet

1. Obiectul de etică

Etica - cea mai importantă parte a filosofiei, obiectul de studiu, care este moralitatea.

În societatea tradițională, o persoană nu pune sarcini critice; aceasta este o parte a mediului cultural și este nevoie de valorile culturale, tradițiile și stereotipurile, aproape în mod automat sau subconstient. Efectuarea ritual comun sau să urmeze o tradiție culturală, o persoană care nu se gândească la posibilitatea altor comportamente. tradiție culturală susține metoda de a aduce oamenii împreună,

Tip job: eseu

Tipul lucrării: Teza de master

„Etica și eticheta de funcționar public: caracteristici și probleme“

Apel la principalele etape ale eticii de dezvoltare se datorează atât importanța problemelor morale în istoria culturii umane, respectul pentru trecut și dorința de a înțelege esența problemelor morale și etice la nivelul de cunoștințe moderne. Istoria ideilor etice arată modul în care există o serie de probleme etice, cum ar fi schimbarea modului lor

Pe scurt despre site