Eurybionts - definirea cuvântului

(Evry. Și Biont)
organismele animale și plante care pot exista atunci când o modificare semnificativă a condițiilor de mediu. De exemplu, locuitorii litoralului marin tolera drenare regulate la reflux în timpul verii - o încălzire puternică în timpul iernii - de răcire, și, uneori, de congelare (animale eurythermal); locuitori estuare stau mijloace. fluctuații în salinitate (animale eurihalin); numărul de animale există într-o gamă largă de presiune hidrostatică (animale eurybathic). Mulți locuitori terestre ale latitudini temperate sunt capabile să reziste la fluctuații mari de temperatură sezoniere. specii Eurybiontic crește capacitatea de a tolera condiții nefavorabile în stare de animație suspendată (de multe bacterii, spori și semințe de multe plante perene cultivate la rece și latitudini temperate, iernat muguri de bureți de apă dulce și bryozoans, crustacee ouă branhiopode, tardigrades adulți și unele rotiferelor etc ..) sau hibernare (unele mamifere). Ouăciste protozoare parazite, larvă și ouă ale unor nematode sunt capabile să reziste la îngheț foarte puternic, uscare, rezistent la multe otrăvuri, care le permite să lung. timp rămân viabile. În unele insecte și crustacee (de exemplu, libelule, crabi de uscat) Larvele sunt acvatice și adulți - sol. Astfel. condițiile de existență în diferite stadii ale ciclului de viață sunt foarte diferite, dar fiecare pas este limitată la o gamă mai restrânsă de. Același lucru se aplică unor viermi paraziți locuintă în diferite stadii ale ciclului de viață al nevertebrate, pești, mamifere, și în mediul extern. Uneori, adulții sunt mai eurybiontic decât stadiul incipient de dezvoltare (de exemplu, unele nevertebrate acvatice și pești). Eurybiontic unele specii răspândite se datorează capacității de adaptare a diferitelor populații de astfel de specii la viață în zone cu condiții diferite. Astfel. Studii de tip eurybiontic este, în general, mai mare decât indivizii sau stadiile de dezvoltare. E. De obicei caracterizate prin intervale mai largi decât le opuse stenobiont (A se vedea. Stenobiont).
Lit. Yu Odum Bazele ecologiei, trans. din limba engleză. M. 1975.
GM Belyaev.

enciclopedie

Bază de date gratuită a „vocabularul meu“ dicționare de limba română
Dicționar explicativ ajută să dezvolte un discurs competent și de a evita erori enervant în utilizarea cuvintelor românești. Baza de date de dicționare limba română este liber și va continua să evolueze. În plus față de interpretarea cuvintelor din dicționar, puteți găsi exemple de utilizare a cuvintelor, precum și interpretarea valorilor cuvinte ambigue.
Copywriter, elev, student sau jurnalist - orice persoană care are nevoie să utilizeze în mod eficient limba rusă, va găsi aici o mulțime de util.