Există, de fapt, din când în când cineva depinde

Există, de fapt, din când în când cineva depinde

Am fost mult timp o întrebare dacă există un timp și ceea ce este de fapt. Dupa cum se poate atinge, simți? Îngrijorat fiabilitatea întrebării. Se crede că timpul - este o schimbare de zi și noapte. Zi și noapte are loc ca urmare a mișcării Pământului în jurul Soarelui. În cazul în care nu au fost pentru soare, atunci prezentul proces și pentru a măsura timpul ar fi imposibil. Dar viața pe Pământ există pentru că soarele este cu noi astăzi!
Cine a inventat primul ceas?
- oameni

Cine a inventat timp?

Se pare că, înainte de apariția oamenilor pe Pământ nu a existat nici un moment?

După ce, la un moment dat cineva a subliniat că plantele germinează, cresc, floare și se ofilesc. Aceasta este viața tuturor lucrurilor vii este supus unor perioade, și anume timp. În acea noapte urmează zi și noapte dă drumul la zi, chiar și în timpul zilei soarele se mișcă peste orizont. Să ia în considerare mișcarea soarelui pe cer pentru umbra picătură convenabil. Deoarece primul dispozitiv pentru a controla timpul au fost create - un cadran solar.

Una dintre cele mai vechi care au supraviețuit documente despre datând Sundial din 732 î.Hr. scris pot fi găsite în Biblie, în capitolul XX din Cartea Regilor. Sub cadranul solar al lui Ahaz înțeles obeliskovye sundial de Ahaz. care a trăit în jurul valorii de 732 î.Hr. Descoperirea sundials XIII și XV secole vechi Egipteanul. BC Aceasta sugerează că perioada efectivă a apariției unui cadran solar a fost mult mai devreme decât rezultă din înregistrările cunoscute până în prezent scrise.

Principiul este foarte simplu ceas solar. Soarele răsare în dimineața în est, apoi, se pare, începe să se miște pe cer, a ajuns în ziua în sudul cel mai înalt punct posibil, în seara și apune la vest. Pe măsură ce soarele se schimbă încet de poziția sa este schimbat, direcția de umbra tijei. Dimineața umbra unui destul de lung și puncte la vest în după-amiaza - scurt și puncte de nord. Atunci când soarele este la ora 12, ora locală ajunge în poziția cea mai înaltă, umbra este mai scurtă decât majoritatea. Apoi, ea din nou prelungit. Poziția umbra poate fi vazut in timpul zilei. Dacă sunteți în jurul punctului în care tija verticală în piesele sale, trage o fata de ceas, apoi se deplasează umbra va cădea în fiecare oră la secția corespunzătoare a cadranului, astfel încât este posibil să învețe în timp ce pe ceas de mână.

Combinația de cadran solar cu busolă a condus la faptul că a fost posibil cadranul solar pentru a folosi peste tot, au fost portabile de mână sau laptop modelul lor,.

Sundial a avut un dezavantaj major: ele pot „umbla“ doar pe stradă, apoi pe partea razelor solare. Aceasta, desigur, a fost foarte inconfortabil. Se pare că, prin urmare, a inventat un ceas de apă. Pe picaturi de apa curge dintr-un vas în altul, și cu cât apa curge, determina cât de mult timp a trecut. Multe sute de ani un astfel de ceas - au fost numite clepsidra - servit oameni.În China, de exemplu, au fost folosite de acum 4,5 mii de ani. Primul ceas cu alarmă de pe teren, de asemenea, a fost apa. inventatorul său este considerat antic grecesc filosof Platon, care a trăit cu 400 de ani înaintea erei noastre. Acest instrument, inventat de Platon să convoace elevii săi la cursuri, a constat din două nave. In partea de sus este umplut cu apă, unde curge, treptat, în partea de jos. deplasând out aer. aerul se deplaseaza prin tubul la flaut, și începe să sune. Și ceasul cu alarmă a fost reglată în funcție de perioada anului. Clepsidră au fost foarte frecvente în lumea antică.

În primul rând clepsidră a apărut relativ recent - în urmă cu doar o mie de ani. Deși tot felul de indicatori de timp în vrac au fost cunoscute pentru o lungă perioadă de timp, au nevoie doar de a dezvolta abilități de suflare a sticlei a ajutat la crearea unui instrument relativ precis. Dar, cu ajutorul unei clepsidre poate fi măsurat decât perioade scurte de timp, de obicei, nu mai mult de o jumătate de oră. Astfel, cele mai bune ore ale perioadei ar putea oferi o precizie de măsurare, plus sau minus timp de 15-20 de minute pe zi.

Astfel, distribuția de zi și noapte pe Pământ se întâmplă în diferite moduri. Într-o parte a lumii acum o zi, și într-un alt - noapte, și vice-versa. Undeva în a doua zi, dar undeva în noapte. Se pare un moment diferit, dar este în locuri diferite. Timpul și viața sunt diferite peste tot, fiecare națiune are propriile valori și tradiții. Pe de o parte, europenii sunt similare între ele, iar pe de altă parte, ele sunt complet diferite, de exemplu, prin română sau japoneză. Este diferența de timp, astfel încât au schimbat?

diferența de timp formată în fiecare națiune timpul lor, sentimentul lor de timp. Nu există nici o îndoială că în țările dezvoltate, tot mai mulți oameni folosesc timpul lor în alte scopuri decât, de exemplu, în Africa sau India. Gradul de dezvoltare al unei națiuni arată „diferența de timp“ cu o altă națiune, compara, de exemplu, Europa și Africa. După ce, la o viață de timp în lume, a fost aproximativ la fel, dar astăzi, oamenii din mediul urban sunt mai dezvoltate decât în ​​sate. Ia doi oameni: la fiecare 30 de ani, care le-au trăit pe pământ cam în același timp, dar trăiește în oraș și celălalt în sat. Fiecare dintre ele sunt diferite utilizări timpul lor, și orășeanul înainte „în timp“, omologul său din mediul rural. Oamenii trăiesc în momente diferite, atât de diferite.

Orice invenție ar trebui să fie utilă în teorie. De ce-l apoi să inventeze? Este util dacă timpul pentru oamenii de azi? Există îndoieli, așa că hai să vedem. Astăzi, multe lucruri în viață este aranjată în timp. Formează din întreaga lume au raportat momentul proprietarilor lor, astfel încât aceștia să aibă timp să tot timpul. De exemplu, avioanele zbura, trenurile circulă pe program, ore de birouri cele mai multe campanii sunt normalizate pe anumite ore de lucru. Inventarea un timp, oamenii sunt acum obligați să-l asculte, omul nu poate renunța la timp, care arată ceasul, respingerea timpului de fapt - este imposibil de a trăi în societate.

Chiar dacă nu le plac oamenii timp de astăzi, că, fără prezența sa nu doar viața. Oamenii au nevoie de timp, în caz contrar haos va veni. Societatea are nevoie de timp, pentru că este o parte integrantă a acestuia.

Cei mai mulți oameni de-a lungul anilor nu le place să numesc vârsta ei, mulți oameni nu sunt dispuși să discute vârsta lui, întrebarea: „? Câți ani ai“ Vei primi răspunsul: „! Ce ai Această întrebare nu este corectă, nu se poate cere“

Timpul este mereu în mișcare înainte, și nu este foarte plăcut la oameni, pentru că omul vrea mereu să fie fericit, vesel și energic. Și aparține doar tinerilor - cei care au o mulțime de timp! Și asta oferă timp pentru adulți? În plus față de bătrânețe nu face nimic. Timpul directioneaza omului să acționeze cu el. O referință de timp să apară. Disponibilitatea de timp pentru fiecare dă un plus clar, de exemplu, pentru mediul de afaceri. La urma urmei, atunci când începe o afacere, este nevoie de timp pentru ea a crescut și a devenit puternic. Trebuie doar să-și petreacă un an sau doi sau trei la un „copil“ mai puternic, el se ridică în picioare și a început să aducă profituri.

O persoană caracterizată prin amintiri ale unor evenimente din trecut, și pentru a vorbi despre ele mai ușor, acesta este legându-le la momentul respectiv, până în prezent, nu la un punct în spațiu abstract.

Obosit de activitate, oamenii doresc să se relaxeze, și, desigur, este mai ușor de a planifica o vacanta la momentul respectiv, pentru că știm că va veni data de așteptat, și vom putea, de exemplu, să călătorească.

Deci, astăzi este o luptă pentru timp, timp pentru a vedea cine va castiga tempo-ul, ceea ce face mai puține greșeli și rapid le corecta, va câștiga.

Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că măsura timpului și tutorele este încă soarele, pentru că datorită lui și a fost inventat de fapt, de timp și a inventat ceasul modern.