Fecale pisică cu sânge, ceea ce înseamnă, de ce nu a existat, ce să facă în cazul în care un astfel de scaun este găsit

Producerea de gunoi pisica curat, proprietarii pot observa ca pisica fecale cu sânge, ceea ce înseamnă și dacă este necesar să vă faceți griji - problema principală care urmează să fie întrebat în acest caz, specialistul veterinar. Prezența în materiile fecale de cheaguri de sânge (extravasates), și apoi piscinele de sânge în tavă - un semn alarmant al bolii la animalele de companie. Situația Ride este în nici un caz imposibil. Este necesar să se înțeleagă cauza și să ofere animalelor de asistență calificată.Cauzele de sânge în scaun

Fecale pisică cu sânge, ceea ce înseamnă, de ce nu a existat, ce să facă în cazul în care un astfel de scaun este găsit
Cauza sângelui în fecale ale unei pisici poate fi infecții virale sau bacteriene

În mod normal, în fecale de animale de companie nu ar trebui să fie impurități sub formă de sânge, mucus, particule alimentare nedigerate. Prin urmare, în cazul în care a existat o pisica de sânge în scaun, acesta indică faptul că sănătatea pitomitsy nu este în regulă. Cauzele multor boli:

 • Catering exclusiv alimente uscate. Particulele grosiere răni mucoasa intestinală, iritant-l. Dacă animalul bea suficiente lichide, atunci acest tip de hrănire concentrat poate provoca extravasates apariția în materiile fecale.
 • constipație cronică. Nerespectarea dieta, o cantitate mică de apă consumată, puterea „de pe masă“ - o cauza comuna de constipatie cronica. scaun solid deteriora intestinul gros, care este însoțită de sângerare. Cel mai adesea picături de sânge apar la sfârșitul defecare.
 • corp străin. Ingerarea obiectelor ascuțite poate provoca rănirea mucoasa intestinului gros. Situația este periculoasă pentru sănătatea și viața animalului și necesită tratament imediat la un specialist veterinar.
 • Helminths și protozoare. O parte din motivul pentru care sângele pisicii in scaun sunt paraziți. Multe viermi au adaptări speciale pentru a consolida peretele intestinal, care cauzează un prejudiciu și deteriorarea mucoasei. Simptomul poate apărea, de asemenea, la un corp leziunii si protozoar animale, cum ar fi giardia, coccidii. Microorganismele duce la creșterea permeabilității capilare, care este însoțită de eliberarea de sânge în scaun.
 • Infecțiile bacteriene și virale. Motivul pentru apariția sângelui în materiile fecale ale animalului pot fi boli infecțioase (rotavirus, parvovirusul enterită, panleucopenie, etc). In plus fata de diaree cu sânge amestecat, aceste boli sunt însoțite de febră, vărsături, deshidratare.
 • Boli ale pancreasului, ficatului, ulcer gastric. Inflamarea pancreasului în faza acută a ficatului plus distrofie manifestărilor specifice ale bolii pot fi însoțite de extravasates prezența în fecale. ulcer gastric în scaun poate fi nu numai oculte de sânge. De asemenea, a constatat picături de sânge în scaun.
 • Motivul pentru fecale pisica iese cu sânge, este de multe ori colita cronica. Patologia este însoțită de ulcerații ale mucoasei intestinale. De multe ori, proprietarii de menționat prezența de mucus în fecale de animale de companie.
 • Polipii. excrescente benigne ale membranei mucoase a intestinului gros la pisici destul de des. Scaun, care trece prin intestinul gros, provocând pagube, un prejudiciu, însoțită de sângerare.
 • Tumori maligne. cancer rectal apare rar la pisici, cu toate acestea, ar trebui să fie eliminată această gravă și pune viața în pericol patologia intestinului. Boala se dezvoltă treptat, însoțită de intoxicare a organismului, metastaze la alte organe.
 • Tulburări de sângerare. Lipsa de vitamina K, sisteme de coagulare duce la insuficienta cronica de sange in fecale pentru animale de companie.
 • Intoxicatia otrăvuri pentru rozătoare. Multe substanțe toxice conțin anticoagulante, poate provoca sangerari la nivelul rectului unei pisici. Otrăvirea poate avea loc atât prin contactul direct cu otravă, și la rozătoare de vânătoare.
 • Motivul pentru care a existat un animal de companie fecale amestecate cu sânge, poate avea, de asemenea, o reacție alergică. Acest lucru este asociat cu permeabilitatea afectarea vaselor sanguine, hemoragiile în mucoasa intestinală.
 • De multe ori, simptome, însoțită de extravasates apariția în fecale. Acesta oferă blana animalelor înghițit. Foarte adesea un astfel de fenomen observat în frumusețile cu părul lung. firele de păr Hard răni membrana mucoasa delicată, cauzând mikrokrovotecheniya în rect.
 • Hrănirea pisici oase tubulare de multe ori duce la perforarea pereților sistemului digestiv, care este însoțit de sângerare și ekstarvazata de apariție în fecale.


 • Disbacterioza. Antibioticele, hrănire dezechilibrată este adesea însoțită de nu numai o încălcare a funcției tractului gastro-intestinal sub forma de diaree, constipație, balonare, dar, de asemenea, apariția de sânge în scaun.

Fecale pisică cu sânge, ceea ce înseamnă, de ce nu a existat, ce să facă în cazul în care un astfel de scaun este găsit

Varietatea de motive (alergii la afecțiuni maligne) care provoacă sângeroase scaune, dificil de diagnosticat boala de bază. Prin urmare, proprietarul trebuie să acorde atenție simptomelor, și, în orice caz, nu ignora semnele evidente ale bolii in animal.

Când ar trebui să înceapă să vă faceți griji

Consultați cele veterinare de specialitate urmează după detectarea următoarelor simptome:

 • animal sever strecurat in timpul actului de defecare, îngrijorat, uneori miauna;
 • în fecale de animale de companie cel puțin o dată văzut o parte din volumul de sânge de o picătură mare.

Când se utilizează extravasates de umplere observate în fecalele animalului este dificil.

Acțiuni înainte de a aplica la clinică veterinară

Daca sangele pisicii in scaun care fac proprietarul pentru a vizita clinica? În primul rând, ar trebui să observăm cu atenție animalele de companie. Mai ales cu atenție și este necesar să se caute următoarele puncte:

 • Cât de des se observă un fenomen similar (o dată sau în mod constant, de fiecare dată când vizitați toaleta);
 • cantitatea de sânge este excretat în fecale (picături mici cheaguri cantități mari);
 • Fie că a schimbat comportamentul de vizitare a animalului când tava (stres si anxietate);
 • dacă există alte impurități în materiile fecale:. slime, particule de alimente nedigerate, lână, etc;
 • cum să se schimbe apetitul și setea animalului;
 • în cazul în care există vărsături, diaree;
 • dacă nu este marcată creșterea temperaturii.

Găsirea scaun o pisica cu sânge, ar trebui să acorde o atenție, de asemenea, la schimbarea în setea animalului, general, traume, schimbare de regim alimentar, posibilitatea de a obține un corp străin în corp și otravă otravă de șobolani. Aceste întrebări vor ajuta rapid și corect diagnostica experți veterinari, pentru a păstra sănătatea și, uneori, viața animalului.

diagnostic al

Pet pentru a arăta simptom caracteristic ar trebui specialist veterinar, care, după examinarea clinică desemnează cele sau alte tehnici de diagnosticare. Primul medic să dețină hemoleucograma completă, examinarea fecale pe helminților, protozoare, oculte de sânge.

Metoda de cercetare este informativa coprogram. Cu aceasta tehnica de laborator pot fi găsite nu numai o structură microscopică, dar, de asemenea, pentru a detecta sânge ascunse în fecale ale animalului. Dacă este necesar, acesta va fi urinalysis reținut. Află de ce o pisică pooping de sânge, permite o examinare cu ultrasunete sau cu raze X a cavității abdominale, precum si o colonoscopie.

Fecale pisică cu sânge, ceea ce înseamnă, de ce nu a existat, ce să facă în cazul în care un astfel de scaun este găsit

tratamentul animalelor

Tratamentul de pisica sau pisica cu sânge în fecale Simptomatologia trebuie efectuată în baza detectarea bolii de bază. Dacă cauza este o infectie, prescrie tratamentul antiviral și antibacterian. În cazul în care extravasates fecale provoca constipație, colită, disbacterioza, alergii, animale numit un regim alimentar special, probiotice. Simptomele asociate cu prezența paraziților și tratate protozoare antihelmintice scop, coccidiostatice.

Fecale pisică cu sânge, ceea ce înseamnă, de ce nu a existat, ce să facă în cazul în care un astfel de scaun este găsit
În cazul în care scat pisica cu sânge din cauza bolii pancreatice, preparatele enzimatice hepatice imbunatatirea digestiei pot fi atribuite. Atunci când detectat în fecale de lână și de lână suspectate formarea de bulgări numit pastă specială și de furaje pentru forțându-le din stomac.

Când intoxicații cu anticoagulante, tulburări de coagulare, perforarea oaselor peretelui intestinal numit medicamente hemostatice si vitamina K.

În cazul în care cauza simptomelor este un corp străin, polipi, educatie cancer, apoi ajuta animalul de companie poate doar o intervenție chirurgicală cu un tratament conservator și mai mult.

În cazul în care este detectată de sânge în fecale ale proprietarului animalului trebuie înțeles faptul că acest simptom este anormal. Varietatea de motive, aceste simptome însoțitoare, dificil de diagnosticat. Acesta este motivul pentru întârzierea nu poate fi într-o vizită la medic. În plus, unele dintre motivele (corp strain, otrăvire) necesită îngrijire veterinară imediată.

Fecale pisică cu sânge, ceea ce înseamnă, de ce nu a existat, ce să facă în cazul în care un astfel de scaun este găsit

Fecale pisică cu sânge, ceea ce înseamnă, de ce nu a existat, ce să facă în cazul în care un astfel de scaun este găsit

Pisica fecale cu sânge: ce înseamnă, de ce a apărut. Ca pisica proglistogonit decât să-l facă dreapta. Ce se poate face în cazul în care o constipație pisica?

Fecale pisică cu sânge, ceea ce înseamnă, de ce nu a existat, ce să facă în cazul în care un astfel de scaun este găsit

Din aceasta vă va învăța despre motivele de refuz al alimentelor pe care proprietarii fac în această situație, diagnosticul și tratamentul unor posibile patologii. Aici vei afla despre ce sa faca daca o pisica urina cu sange.

Fecale pisică cu sânge, ceea ce înseamnă, de ce nu a existat, ce să facă în cazul în care un astfel de scaun este găsit

Bine ati venit la zootvet.ru! Puteți consulta cu un medic veterinar cu experiență, precum și informații despre starea animalului tau. Puneți întrebări, și vom fi bucuroși să le răspundă în termen de 24 de ore!