FSS - stiri - electronice de raportare pot trece prin site-ul Fondului

Raportare electronică pot trece prin site-ul Fondului

- Începând din acest an, compania formată din mai mult de 100 de persoane sunt obligate să raporteze cu privire la plățile de asigurare pe cale electronică. Cum se poate face acest lucru?- Cine va elibera un certificat de semnătură electronică?

- Orice centre de certificare, inclusiv departamentale, a intrat într-o relație de încredere cu certificând Foundation Center, cum ar fi acele certificate eliberate în prezent pentru semnarea conturilor fiscale și de pensii. În prezent, am încheiat acorduri cu majoritatea centrelor care furnizează servicii privind livrarea și susținerea certificatelor de semnătură digitală pentru depunerea taxei și a altor rapoarte autorităților de stat.

- operatorii de telecomunicații de specialitate spun că semnătura electronică, pe care societatea utilizate în scopuri fiscale și FIU, nu sunt potrivite pentru FSS. De ce?

- Faptul că există diferențe în identificarea conformității cu un „certificat de semnătură electronică - contribuabilului (asiguratul)“ în reprezentarea Serviciului Fiscal Federal sisteme, RPF și FSS de raportare. Serviciul Fiscal Federal al sistemului de raportare pentru identificarea spetsoperatory responsabil, FIU-ul de sistem astfel identificare se efectuează la încheierea unui acord între Departamentul RPF și fiecare asigurător. Am ales schema de identificare, cel mai utilizat pe scară largă în practica mondială. În acest scop, posibilitatea oferită de a stoca identificarea semnelor în certificat și asigurările aceste semne CA care a eliberat certificatul. Am act de faptul că certificatul va fi universal și poate fi utilizat pentru raportarea la Serviciul Fiscal Federal și Fondul de pensii. CA planificat reemite anual certificate în legătură cu cerințele de siguranță și le poate face informațiile necesare în ediția a doua. În consultare cu cea mai mare CAs a exprimat încrederea că de la începutul perioadei de raportare recepționării în masă, ei vor avea timp să re-emite certificate clienților săi, și este de până la 90 la sută din totalul asiguraților de raportare în format electronic.- Și în cazul în care companiile sunt obligate să raporteze prin intermediul internetului, indiferent de motiv, nu va fi capabil să o facă și să aducă calcul pe hârtie?

- Nu avem nici un drept să nu accepte astfel de declarații. Un alt lucru este că, atunci poate fi situație controversată (așa cum se întâmplă adesea în ceea ce privește raportarea fiscală). În cadrul dezbaterii, ne vom concentra pe experiența colegilor și a practicii judiciare.

- Un alt punct: în conformitate cu reglementările FSSRumyniyaraschet vor fi luate în considerare în cazul în care a trecut de indicatori de reconciliere a avut loc. Se pare că asiguratul trebuie să stabilească timpul pentru a verifica și nu pot trimite rapoarte în ultima zi?

- Este necesar să se facă distincția între două puncte - notele de recepție și control trimise de către fișierul de polițe. În plus față de semnătura digitală corectă verifică dacă dosarul este trimis la formatul aprobat (de control format logic). Alți indicatori care nu sunt incluse în descrierea formatului și de control logic, în acest stadiu, nu este bifată, deoarece aceasta este prerogativa unui audit de birou. Dacă rezultatul este pozitiv - au format o confirmare de primire, care confirmă faptul de a prezenta rapoarte, precum și data primirii raportului privind primirea ștampilate descărcând data fișier. Desigur, verificarea poate dura ceva timp - un maxim de 24 de ore, dar data primirii raportului de timpul petrecut pe verificarea, nu depinde. De fapt, cred că totul va fi mult mai rapid. Pentru a rezuma: pentru a nu fi penalizate pentru depunerea cu întârziere a rapoartelor, trebuie să trimită un raport în termen de 24 de ore de la 15-a zi a lunii următoare trimestrului de raportare, ora locală a organului executiv al FSS, care raportează.

- Și cum să ia declarațiile asigurătorilor cu mai puțin de 100 de angajați? Prin lege acestea nu sunt obligate să raporteze în format electronic ...

- Astfel de asigurători pot forma 4-FSS pe site-ul nostru, trimite-ne fără semnătură digitală, și apoi duplicat declarații pe hârtie. Puteți imprima, de asemenea, din program și să aducă în calculul FSSRumyniyaili sale de birou trimis prin poștă. Cu toate acestea, în acest caz, probabilitatea de mai multe erori.

- Când în urmă cu cinci ani au dezvoltat portalul nostru, am pornit de la faptul că, în cele din urmă nu este asiguratului pregătește rapoarte și FSS. Cine este un contabil care lucreaza cu site-ul nostru se poate conecta la contul dvs. personal și deja acolo pentru a vedea forma aproape terminat 4-FSS. Deoarece toate calculele pe care le făcea în timpul trimestrului, au fost deja introduse. El poate verifica doar toate înregistrările și, dacă este necesar, pentru a corecta ceva (de exemplu, nu putem ști în avans, în cazul în care numărul lucrătorilor cu handicap sa schimbat). Mai mult de 80 la suta dintre asiguratori au confirmat faptul că toate așezările sunt complet în concordanță cu informațiile pe care le văd pe portal. Eu cred că acest lucru este un rezultat foarte bun. Prin urmare, asigurătorii care lucrează cu site-ul nostru, este aproape nu apar probleme cu un audit birou.