Grija pentru lentilele de camere

Grija pentru lentilele de camere

Dacă doriți să obțineți întotdeauna frumoase fotografii și vii pe care le va oferi o stare de spirit bună, amintiți-vă că aparatul de fotografiat digital este un dispozitiv complex de electro-mecanice. Și calitatea și stabilitatea activității sale depinde în mare măsură de factori externi, în special, de modul în care grija pentru camera foto. Dacă urmați regulile simple pentru îngrijirea camerei, echipamentul foto vă va încânta lungă și credincioși.Cel mai simplu mod - de a respira în camera, frecarea batista ei, și puteți chiar scuipat și cămașă curată ... Dar de ce, atunci, a inventat o astfel de varietate de mijloace pentru a avea grijă de aparatul de fotografiat? Vânzătorii sunt vă recomandăm insistent kit-ul pe care le are în stoc, și amintiți-vă că aceste recomandări nu corespund întotdeauna realității. Dacă doriți ca procesul de creație nu este întreruptă de acele lucruri enervante mici, cum ar fi pete, un Mote, un fir de praf, vă pregăti toate instrumentele necesare pentru a avea grijă în avans.

Condiții de depozitare și de îngrijire de zi cu zi

Să regula va deveni lectura obligatorie a instrucțiunilor înainte de a începe lucrul cu echipament fotografic. Există informații importante și utile cu privire la îngrijirea poate fi descrisă, caracteristicile pe care trebuie să le cunoașteți și să urmeze. Curățați camera foto pe o suprafață dură, stabilă, nu uita de iluminare bună.

Puritate - „garanția sănătății“ fotokamiry. Contactul cu umezeala în camera sau în interiorul transforma imediat zona respectivă, scoateți acumulatorul, șters uscat cu o batistă sau șervețel. În mod ideal, este mai bine să folosiți o cârpă specială microfibră, de exemplu, Jessops. Lăsați-vă Dries echipament fotografic. Nu este nevoie să demontați aparatul. În cazul în care dezasamblarea sau reparațiile nu pot fi evitate, să ia aparatul de fotografiat în mâinile centrului de servicii de profesioniști cu experiență.

Flash carduri, de asemenea, uneori, trebuie să fie curățate. Dacă nu utilizați camera pentru o lungă perioadă de timp, cel mai bun mod de a stoca - pune-l într-o pungă de plastic. Probabilitatea prafului este redusă, în plus față de această tehnică fotografică este protejată de schimbările de temperatură (în special în timpul iernii) și umiditate. Este de dorit ca într-un pachet cu camera este, de asemenea, pe silicagel. Pentru cardul de memorie suplimentară trebuie să fie furnizate husă special de plastic sau o geantă - acest lucru va împiedica contactele de la contaminare.

Dacă sunteți de planificare pentru o lungă perioadă de timp să nu folosească aparatul de fotografiat, trebuie să-l curățați de praf și murdărie, pentru a primi acumulatorul, scoateți lentilele de la SLR și pentru a proteja capacele camerei și obiectiv. Nu uita periodică încărcarea bateriei, pentru că este mai bine să nu fie evacuate complet.

condiții acceptabile pentru depozitarea echipamentelor fotografice - este temperatura camerei și umiditatea normală. Baterii, radiatoare, lumina directă a soarelui - toate acestea ar trebui să fie în afara fotografiei dumneavoastră. Efectul asupra celulei câmpuri electromagnetice puternice care provin de la motoarele industriale, electrice, transformatoare de putere, generatoare, magnetroane cu microunde sunt, de asemenea, mai bine pentru a exclude.

Este inacceptabil să părăsească echipamentul în mașină, în special în portbagaj. În timpul iernii, aceasta poate duce la camera de congelare severă și supraîncălzirea în timpul verii (de exemplu, acest lucru poate să apară atunci când aparatul se află sub parbriz). Un gradient puternic de temperatură consecințe neplăcute: în interiorul camerei va condensului.

În afară de curățarea regulată camera are nevoie de lucru. Amintiți-vă că condensatoarelor electrolitice trebuie să fie încărcat și descărcat, cabluri ar trebui să funcționeze. Același lucru este valabil și pentru piesele mecanice ale camerei: toate piesele și mecanismele de mișcare trebuie să funcționeze corect, nu ar trebui să ruginească, unsoare nu ar trebui să stagneze. Pentru a menține echipamentul într-o „luptă“ de stat, lăsați-l să lucreze, să ia poze cel puțin o dată în două săptămâni, rotiți obiectivul pentru a regla focalizarea automată, inclusiv atât externe, cât și blițul încorporat.

Praf sau nisip este cel mai bine îndepărtat cu un aparat de fotografiat perie moale și carcasă freca o cârpă flanel. Utilizarea înmuiate într-un șervețel special de lichid pentru a șterge ecranul de pete.

Nisip și murdărie din locuri greu accesibile, și anume, sloturi pentru carduri de memorie, aveți posibilitatea să eliminați cu grijă cu bastoane de bumbac, scobitori sau o cârpă care nu lasă scame, colț îndoit.

aparat de fotografiat baionete și curățarea lentilelor necesită o perie delicată sau o cârpă specială de ștergere din microfibră. Acest lucru este necesar pentru a menține șervețelul în pachet, acesta poate fi șters, dacă este necesar. Nu uitați să curățați obiectivul și opriți camera cu susul în jos: este să se asigure că nu un fir de praf a căzut în interior.

Dacă doriți ca imaginile au fost suplimentate puncte nedorite, pete, dungi, apoi avea grijă de camera foto cu atenție sporită. șervețele flanel și cârpe adecvate pentru curățarea de aproape orice, dar nu pentru lentile și vizor! LensPen - un creion special pentru optica de curățare, este foarte util să-l cumpere și să păstreze pentru tine. LensPen foarte convenabil de a folosi, pe de o parte este o perie moale pentru a îndepărta particulele de praf mai mari și lentile de nisip de echipamente fotografice și alte părți, iar pe de altă parte - un cerc de curățare sticla simțit de pete. Site-ul www.lenspen.ru veți găsi informații detaliate despre dispozitiv.

LensPen - un instrument indispensabil pentru curatarea optica!

Înainte de a începe să ștergeți obiectivul cu pâslă, pânză și lichid de curățare, trebuie mai întâi să eliminați diferite boabe de boabe de nisip, cu suprafața lentilei, în caz contrar există riscul de deteriorare. Praful și nisipul trebuie mai întâi îndepărtate de pe suprafața lentilei, iar apoi din cadru utilizând pensula și suflanta, după care obiectivul poate fi curățat.În mod ideal, ar trebui să existe trei mâini: una pentru optica, a doua carcasă, a treia, pentru nodurile interne. Este de dorit să o înlocuiască pe cea cu trei perie. Deoarece contaminarea periei (depinde de cât de des îl utilizați) este necesar să se spele și sufla părul, folosind pere.

Desigur, aceasta nu este o clismă medicală. Este vorba despre o pară special pentru fotografie. Este mai bine să cumpere de calitate „foto-pere“, nu din plastic ieftin. clisma medical este proiectat pentru scopuri complet diferite, deoarece este în curs de îmbătrânire din el poate fi suflat particule mici de cauciuc, talc. Pentru a sufla jetul a fost mai puternic, este de dorit să se utilizeze o para mai mare. pere de depozitare într-o pungă de plastic o salvează de la care se încadrează pete în interior. Înainte de curățare a echipamentului foto sufla aerul din pere de mai multe ori, după care toate petele vor dispărea.

În cazul în care obiectivul a obiectivului dvs. au fost o pereche de particule minuscule de praf, nu vă faceți griji - nu va afecta calitatea imaginii. Este recomandabil să nu „deranjeze“ lentila pe lucrurile mici, pentru a evita zgârierea. Folosind un filtru de securitate va permite pentru a proteja obiectivul de la zgâriere. Înlocuiți-l mult mai ușor decât lentilele din față deteriorat pe obiectiv.

Amintiți-vă că un astfel de lucru delicat ca o lentilă obiectiv poate fi zgâriat chiar și țesutul normal. După contactul cu apa de mare pe lentilă frontală este mai întâi necesar pentru a îndepărta sarea cu un tampon de bumbac sau vată pe băț metalic. vată în acest caz este necesar să se umezește cu apă distilată. După aceea, se usucă suprafața lentilelor este muguri de bumbac uscată sau o cârpă care nu lasă scame.

Pentru a curăța optica și corpul de utilizare eficientă a camerei de kituri speciale. Ele conțin un lichid special pentru curatarea optica. Ai nevoie să renunțe la 1 sau 2 picături (în funcție de diametrul lentilei), pe un șervețel de hârtie specială (aceasta este o parte din kit-ul), și care va fi de ajuns. Încearcă să nu se aplice presiune pe lentilele în timpul curățării. Începeți cu centrul lentilei, și apoi trece la marginile forței de rotație. Puteți utiliza lichid Unomat, Canon, Cokin. Sau produse mai grave Lens Clens, care sunt descrise pe site-ul www.lensclens.com.

De îndată ce curățarea umedă este terminat, luați o altă cârpă sau tampon de bumbac pentru a curăța și să păstreze apăsând un pic mai greu. Pentru a lăsa nici o irizare, lucru destul de intens. Nu permite lichidului să se evapore de la sine, sau pe obiectiv poate fi colorat. Dacă se întâmplă acest lucru, trebuie să repetați procedura. Dacă vedeți că obiectivul nu este golit până la sfârșitul anului, există unele ceata, finaliza procedura folosind LensPen sau o cârpă microfibră.

Pe sticlă sablată SLR vizor poate să apară periodic mote. Dacă se întâmplă acest lucru, nu trebuie să-l curățați cu un tampon de bumbac sau o perie. Acest lucru va duce la apariția unor noi pete sau scame lăsate de vată sau o perie. Amintiți-vă că aceste pete nu sunt reflectate în fotografii. De asemenea, în acest caz, nu puteți utiliza lichid de curățare. Dacă încă mai cred că acest lucru resturile vă va împiedica să facă o lovitură bună, apoi sufla ușor pere. Dar, amintiți-vă că este suflare prea poate provoca pete. Oglinda din camera este foarte fragil, în nici un caz nu se poate împiedica zgârierea. Acest lucru poate afecta funcționarea sistemelor de focalizare și contorizare. Cel mai bun mod, în acest caz - trebuie doar să țină cont de faptul că aceste particule de praf nu afectează calitatea imaginilor.

matrice SLR Purificare

Alternativ, puteți curăța matricea de la centrul de service, dar aceasta procedura este costisitoare. Dacă utilizați camera foto de multe ori, și de multe ori schimba lentilele, curatarea senzorului ar trebui să fie făcut prea des. Din fericire, curatarea senzorului, vă puteți face acasă.

Că praful nu se rezolva în interiorul camerei, este mai bine să folosiți o antistatic specială. Ia timp pentru a curăța cu atenție procedura și cu atenție, foarte atent.

Vârtej pete de praf cu ajutorul unui ventilator, vă clar aparat de fotografiat SLR matrice. În cazul în care particulele de praf sunt mari dimensiuni, acestea sunt ușor de curățat. În cazul în care, cu toate acestea, nu puteți șterge matricea în acest fel, apoi utilizați compoziție specială de curățare „ECLIPSE“, în cadrul căruia metanol este utilizat pentru a ajuta la eliminarea aderarea la motes senzor.

Algoritmul de curățare este după cum urmează:

1. Atașați camera prin sursa de alimentare la sursa de alimentare, sau de a folosi o baterie complet încărcată. Trebuie să fie sigur că puterea va fi furnizată camera fără întrerupere în curent alternativ. Este necesar pentru a preveni rândul său accidentală de pe camera foto. Dacă bateria este foarte veche, iar perioada de munca lui este scurt, nu-l utilizați.

2. Selectați un loc acasă cu iluminare bună, în care nu există nici un praf. Curățarea senzorului de imagine nu se poate face în cazul în care există fumul de țigară! Puteți alege o baie ca o opțiune, dar umiditatea din baie nu trebuie să fie prea mare (și, prin urmare, nu este de dorit să facă curățenie imediat după spălare dus sau, sau matricea poate soluționa condens)

3. Curățați numai cu instrumente de plastic. În nici un caz nu dețin pensete din metal bastoane din plastic, etc. pentru că în acest fel s-ar putea zgâria din neatenție camera matrice.

4. Puneți la loc capacul obiectivului, înfășurați o perie specială cârpă fără scame, apoi porniți aparatul foto, selectați modul de senzor Clean, apăsați SET.

5. După ce apăsați butonul SET este de a deschide obturatorul, oglinda este ridicată. Porniți aparatul foto, scoateți mufa. Ia pensula, înveliți șervețel ei, prin picurare pe ea două sau trei picături de lichid „Eclipse“ și petrece această perie de-a lungul cadrului (orizontal).

6. Ridicați peria într-o poziție verticală, și glisați-l în cadru, în același timp, încercați să nu-l ia de la suprafață. Apoi înclinați în direcția opusă și slide-a lungul cadrului în direcția opusă. Curățarea este finalizată. Nu puteți utiliza din nou același prosop. Verificați dacă rămâne ceva de prisos în camera, și imediat după aceea, închideți dopul de gaura. Acum trebuie să opriți camera. Numai în acest fel vom închide poarta și coborâți oglinda.

Servetel, care curătare, este mai bine să arunce afară, și de a folosi doar noua data viitoare. Curățarea aparatului foto în modul Bulb poate duce la consecințe rele: dintr-o dată se poate „sta“ bateria, iar dacă acesta este, atunci poarta este închisă, va fi deteriorat. In plus, matricea poate deteriora, deoarece în acest caz este pus sub tensiune. În nici un caz nu trebuie să arunce în aer pe matrice!

La curățarea optica trebuie să fie foarte atent și îngrijite. Nu vă faceți griji în cazul în care curățarea se va dovedi dreptul de prima dată când nu sunt destul de perfecte, iar senzorul camerei este încă rămășițe de praf. Capacitatea de a curăța bine camera prima dată, va veni cu timpul. Cât de des trebuie să curăț aparatul de fotografiat? Frecvența depinde de cât de des îl utilizați, condițiile în care face fotografii. Dacă utilizați camera pentru activitatea profesională într-o zone cu mult praf sau nisip și sunt forțați să se schimbe în mod frecvent obiectivul, va trebui să facă proceduri de curățare aproape zilnic. Și primul pas în curățare - este de a verifica starea matricei.

Nu exagerati cu curățare, dacă aveți doar o pereche de praf, iar pe marginile cadrului, și nu în mijloc, nu are nici un sens să facă curățenie. La fotografierea de zi cu zi, în cazul în care diafragma este setată f2-4.5, iar obiectivul este multi-colorate, contrastante, luminos, atunci această pereche triplu de praf, cel mai probabil nimeni nu ar observa.

Atunci când alegeți pentru stocarea produselor de curățare prioritate optica ar trebui să fie calitatea produselor. Cel mai bun pentru a cumpăra produse de marcă, producătorul familiar. Uită-te la eticheta de a avea un site web și coordonatele producătorului. Dacă ați achiziționat un lichid de brand-necunoscut, este mai bine să asigure: a efectua procesul de curățare pe orice obiectiv neutilizat vechi sau filtru.