Human Papilloma Virus imagine, simptome și tratament

Human Papilloma Virus imagine, simptome și tratament
papilomavirusului uman (HPV) este foarte specific pentru infectia umana in Papovaviridea familiei, având capacitatea de a infecta si transforma celulele epitelilanye. Au identificat mai mult de o sută de tipuri de HPV, buyout de 35 sunt infectate cu tractul urogenital uman, provocând o pierdere a epiteliului de acoperire a pielii și membranelor mucoase ale organelor genitale.purtător HPV este una din șase persoane - se afirmă în baza de date a OMS. Infecția cauzată de virusul papilloma, reprezintă verucilor (condyloma) și face parte din grupul de boli infecțioase de virus, care se caracterizează prin apariția pe piele și mucoase formațiunile de caractere papillomatous. HPV este caracterizat prin forma sa cronică cu recidive constante.

De ce este virusul papiloma uman evoluează și ce este? Patogen - un virus care infectează stratul superior al pielii și membranelor mucoase ale organelor genitale. Transferul acestor virusuri este posibilă numai de la o persoană la alta, infectia se produce prin contactul cu pielea sau persoana bolnavă mucoase.

Infecția cu virusul papiloma uman poate avea loc:

 1. În timpul contactului sexual. Conform Asociației Medicale Mondiale, HPV este una dintre cele mai comune boli, boli cu transmitere sexuală, și că, mai mult de 60% din cazuri.
 2. La naștere. Infectia poate fi transmisa la nastere de la mama la nou-născut, care, ulterior, este plină de papillomavirus sau papilomatoza laringian boala.
 3. Când autoinoculare. Infectarea poate avea loc la regulile elementare de igienă luate în considerare: îndepărtarea părului și de ras.
 4. De uz casnic de. papilomavirus uman are mare tenacitate și o lungă perioadă de timp pot fi salvate în spațiile publice de mediu umed calde, cum ar fi toalete, bai, sali de sport, bazine de înot. Infectarea se produce printr-o varietate de leziuni ale pielii imediat după contactul, utilizarea sau igienei personale în locuri publice.

Diferite tipuri de HPV cauze sau de a participa la dezvoltarea:

 • displazii cervicale (62%);
 • cancerele cervicale preinvazive si invazive (38%);
 • veruci genitale organele genitale. tractului urinar (51%);
 • 10% din punct de vedere clinic femei sanatoase sunt purtatoare de HPV;
 • 85% dintre pacienții cu veruci genitale tipice organelor genitale externe în timpul examinării a evidențiat leziuni suplimentare ale infecției cu HPV a vaginului și a colului uterin în expresia și formele doar apreciabile.

Aceste date ne permit pentru tratarea pacienților cu infecții papilomavirusnymi polovyhputey ca un risc crescut de apariție a carcinomului de col uterin intraepiteliale.

Human Papilloma Virus imagine, simptome și tratament

clasificare

Următoarea clasificare este utilizat:

 1. Expresia HPV care sunt diferite tipuri de veruci (HPV 1-5):
 2. negii plantari (aspect seamana porumb), ea HPV tipurile 1-4;
 3. verucile plate, 3, 10, 28, 49 tipuri de HPV;
 4. negii comune, este de 27 de tip HPV.
 5. HPV infectarea vulva, vagin, organele sexuale, cervixului și tractului respirator, este de 6, 11, 13, 16, 18, 31, 33, 35 de tipuri de HPV.
 6. HPV, o înfrângere care sub formă de erupții cutanate asociate cu o stare precanceroasă a bolii (risc ridicat HPVs), acest HPV 39 și alte tipuri.

După cum este evident, aceste tumori benigne pot forma oriunde pe corp:

 • gât;
 • se confruntă;
 • sub piept;
 • subsuori;
 • pe organele genitale;
 • membranele mucoase ale organelor interne, cavitatea bucală și nazală.

Necesitatea de a trata papilomavirus uman datorită faptului următor. O tulpină este un parazit intracelular, nu este capabil de autoreproducere. În acest scop, el folosește celule umane. Virusul poate parazitara suficient de mult timp, introducerea de ADN-ul propriu în cromozomul uman. Sa observat creșterea notabilă pe fondul imunității reduse.

Human Papilloma Virus imagine, simptome și tratament

perioada de incubație

Perioada de incubație - Durata: de la o jumătate de lună la mai mulți ani. Pentru papiloma caracterizînd ascunse (latente) în interior. O persoana poate fi infectata simultan de mai multe tipuri de papilomavirusuri. Sub influența diferiților factori este o activare a virusului, reproducerea sa îmbunătățit, iar boala merge în etapa manifestărilor clinice.

În cele mai multe cazuri (90%) timp de 6-12 luni de auto-vindecare are loc, în alte cazuri, există un curs lung cronică recidivantă cu posibile proces boli maligne (în funcție de tipul de virus).Simptomele de papilomavirus uman

imunitatea persoanei este suficient de puternic pentru a lupta impotriva virusului într-un stadiu incipient al dezvoltării sale. Și, în cele mai multe cazuri, boala nu se dezvolta. Cu toate acestea, după un timp, de câteva luni, ani sau chiar zeci de ani, oamenii pot experimenta unele dintre simptomele infecției cu virusul papilloma uman.

Identifica mai multe grupuri de boli, cel mai frecvent cauzate de HPV:

 1. Negii sunt circulare, mai rigide decât corpul excrescențe diametru de 2 mm la 1 cm. Granițele negii sunt foarte clar definite, negii apar forme neregulate. Ele sunt aspre la atingere și poate fi de diferite culori. Cel mai adesea, acestea sunt formate în locurile în care pielea este mai deteriorat: pe mâini, genunchi sau coate.
 2. negi plantari. Dezvoltat în timpul infecției cu virusuri 1, 2 tipuri în acele locuri în care pantofii sunt presate sau frecate pe picioarele lor. Pielea la locul verucii devine mai gros, limite clare nu sunt negii.
 3. negii genitali - un fel de negi apar, de obicei, pe piele și membranele mucoase ale organelor genitale: glandul penisului si pielea preputului la bărbați, pielea labiilor la femei. Ele pot aparea, de asemenea, in vezica urinara, uretra, cervix, vagin, pielea din jurul anusului, gura. Pe plan extern, aceste veruci genitale arata ca formarea puțin convexe, marginile lor sunt inegale (în aparență cum ar fi conopida). Aceasta boala este cauzata de tipuri de papiloma virus uman 6 și 11.
 4. papuloza Bowenoid. verucile plate mici placi (oarecum similar cu verucile plate) apar în jurul organelor genitale. Mult mai probabil să se dezvolte la bărbați, în continuă schimbare de parteneri sexuali. Tipuri de Chemat - 16, 18, 31, 33, 42, 48, 51, 54.

Orice infecție virală care locuiesc în corpul uman (HPV și se referă tocmai la aceasta), se activează numai cu o scădere a imunității.

papilomavirus uman: fotografie

Pentru a afla cum să se uite papilomavirus uman într-o varietate de manifestări, am pregătit o colecție cu fotografii.

Human Papilloma Virus imagine, simptome și tratament

Human Papilloma Virus imagine, simptome și tratament

Simptomele de HPV la femei

Infectarea poate avea loc într-o formă latentă, și poate duce la dezvoltarea de veruci genitale. veruci genitale apar mai ales la femeile cu vârsta cuprinsă între 15 și 30 de ani.

Pericolul principal al bolii cauzate de tipurile 16 și 18 - dezvoltarea cancerului de col uterin. cancerul de col uterin reduce speranța de viață cu o medie de 26 de ani. Din punct de vedere al dezvoltării cancerului devine periculos doar virusul, care este în corp de peste un an.

Din păcate, aceste boli la femeile adesea asimptomatice până etapele finale în care eficacitatea tratamentului este redus semnificativ.

Simptomele de HPV la bărbați

Pentru barbati, virusul papilloma uman este mai puțin periculos decât pentru femei. Cel mai adesea, ei sunt purtători pasivi. Probabilitatea de a dezvolta cancer este mult mai puțin.

HPV la barbati poate provoca veruci genitale in preputului, glandului sau căpăstru. O astfel de educație este o nevoie urgentă de a elimina, deoarece acestea nu interfera numai cu o igienă personală, dar, de asemenea, să efectueze o viață sexuală.

profilaxie

Enumerăm principalele domenii de prevenire a infecției cu papilomavirus uman la om:

 • măsuri de igienă personală în locuri publice;
 • stil de viață sănătos, care sprijină sistemul imunitar la un nivel ridicat;
 • modul corect de muncă și de odihnă;
 • pregătire fizică moderată;
 • vitamine, sucuri de fructe;
 • un singur partener sexual (în mod ideal);
 • folosirea prezervativelor in timpul actului sexual.

In prezent, exista vaccinuri impotriva papilomavirus uman: Gardasil si Cervarix. Vaccinul Gardasil este eficient impotriva HPV tipurile 6, 11, 16 și 18 (care protejează împotriva cancerului de col uterin si a verucilor genitale), iar vaccinul Cervarix este eficient impotriva HPV tipurile 16 și 18 (care protejează împotriva cancerului de col uterin, dar nu de la negii).

Human Papilloma Virus imagine, simptome și tratament

Human Papilloma Virus Tratamentul

În prezent, nu există nici un medicament antiviral care ar cauza dispariția virusului papilloma uman din organism.

Diverse interferon (referon, tsikloferon și altele) și interferonogen (Poludanum, prodigiozan și altele) pot reduce veruci existente, dar nu reduce formarea de noi frecvențe. Prin urmare, metoda principala de tratament a papilomavirus uman îndepărtarea verucilor genitale este prin mijloace chimice sau chirurgicale.

Iată principalele metode de îndepărtare a țesutului papiloma:

 1. Radiosurgical. electrod Radiowave taie navele tumorale coagulează. Este nevoie apoi un pansament antiseptic.
 2. Laser. Contac și metoda fără vărsare de sânge. Pe site-papiloma la distanță este o crustă, sub care există vindecare. Contra - riscul de recurență, costul ridicat, nevoia de a se pisa cicatricile rămase.
 3. Electrocoagulare. Despre eficiența, rezultatul și metoda de stabilire a prețurilor este similară cu două metoda anterioară.
 4. Chirurgicale. Aceasta este o operație sub anestezie locală.

Înainte de tratament, asigurați-vă că pentru a cere medicului dumneavoastră:

 1. Ce tratamente sunt disponibile la clinica unde primiți tratament?
 2. Cât de mult fiecare tip de tratament și care sunt posibile complicatii?
 3. Va doare?

Trebuie subliniat faptul că eliminarea negilor nu ar trebui să fie considerată o vindecare completă a infecției cu papilomavirus uman, deoarece, în acest caz, persoana nu încetează să mai fie un virus, care este, în câțiva ani polipi papilare pot să apară din nou. Acesta este motivul pentru care, în scopul de a preveni medicii recomanda să efectueze recuperarea întregului organism.

Human Papilloma Virus imagine, simptome și tratament

cryocautery

Cryocautery (cauterizare cu azot lichid) - este un tratament rapid si eficient pentru verucile genitale. Procedura poate fi ușor dureros și neplăcut, dar este rareori pacienții foarte îngrijorat.

negii Cryocautery se desfășoară în mai multe sesiuni de peste câteva săptămâni. îndepărtarea completă a negilor apare la 75-80% dintre pacienți au trecut toate procedurile.

Sfaturi pentru pacienti

Nu încerca să efectueze diagnosticul și tratamentul infecției cu virusul papilloma uman în sine.

 1. În primul rând, trebuie să alegeți corect metoda.
 2. În al doilea rând, există întotdeauna un risc de veruci genitale confuze cu cancer.

Mai bine-l joace în condiții de siguranță și să încredințeze profesioniștilor lor de sănătate - acest lucru vă va da o viata sexuala lunga si fericita zhizn.Polovaya în timpul tratamentului de papilomavirus încetează înainte de recuperarea completă. inspecție necesară și, dacă este necesar, partener de tratament.