În cazul în care pentru a evalua monede vechi pentru o fotografie într-un mod expert de evaluare on-line

Fără ajutorul unor experți pentru a evalua moneda este foarte dificil, chiar dacă aveți cunoștințe. monedă are o varietate evaluator de experiență cu monede antice. El cunoaște caracteristicile instanțelor dintr-o anumită perioadă: în ce condiții au fost observate, ceea ce este valoarea lor aproximativă. În plus, el are echipament special care ajută la clarificarea autenticității monedelor.În cazul în care pentru a evalua monede vechi pentru o fotografie într-un mod expert de evaluare on-line

Evaluarea oricăror monede în valoare de încredere pentru un specialist. Dar evaluarea perfect obiectivă nu se întâmplă. Mai ales, nu în cazul în care specialistul este de acord numai pentru a evalua moneda, dar, de asemenea, să-l valorificați mai târziu. Mai bine pentru a activa determinarea valorii monedelor în serviciul de la egal la egal, care urmărește doar pentru a evalua monede. Este totul clar: cumpărător expert este interesat în reducerea ratelor, care este proprietar de monede dezavantajoase.

În acest articol considerăm criteriile de bază care va acorda o atenție la orice specialiști de service. Și, de asemenea, da sfaturi cu privire la pregătirea de fotografii monede pentru a evalua valoarea sa în modul on-line.

Asta spune expertul

valoarea (nominală) Collectible și totală a monedei - diferitele concepte și cantități. Costul total depinde de factori obiectivi, și colector - din valoarea exterioară, estetică și alte criterii relevante pentru individ. De exemplu, o monedă de aur vechi, cu o gaură de foraj mic - pentru un preț nominal poate fi ridicată, iar valoarea colecției a fost redusă din cauza instanță nenaturale de daune.

În cazul în care pentru a evalua monede vechi pentru o fotografie într-un mod expert de evaluare on-line

starea monedei

Evaluarea stării monedei, mai presus de toate, este de a determina amploarea zgârieturilor ei. În practică, două sistem de evaluare de bază utilizat: Sistem internațional și 70 puncte Dr. William Sheldon. Mai întâi trebuie să stăpânească internaționale, este mai ușor. Dar sistemul de 70 de puncte Sheldon oferă o evaluare detaliată, în timp ce prima furnizează doar informații generale.

statutul internațional al sistemului de evaluare

UNC (Uncirculated) - monedă, aproape că nu a vizitat în circulație, ceea ce este evident prin absența abraziuni chiar și la cel mai înalt punct al reliefului. Astfel de monede păstrează luciul și claritatea elementelor componente timbru de decor. Un exemplu ar putea fi în circulație, dar starea UNC i se atribuie numai în cazul unei daune totale.

În cazul în care pentru a evalua monede vechi pentru o fotografie într-un mod expert de evaluare on-line

Cu toate acestea, moneda poate fi neatractivă din cauza coinage căsătoriei, de culoare urât, patină inegale. Prin urmare, sistemul sheldonovskoy are 10 clase de stat de monede aflate în circulație nu au fost vizitate. Ele sunt unite printr-o singură proprietate - absența semnelor de utilizare.

Greu pentru a găsi o monedă în această stare, chiar și în edițiile de astăzi. monede antice nu au fost păstrate ca UNC.

XF sau EF (extrem de fină). În cazul în care moneda a fost în circulație, este foarte puțin. Locurile ștampila se păstrează chiar și strălucire. elemente de desen perfect clar. Julituri nu poate fi decât în ​​cele mai înalte puncte de elevație. Puțin neclară poate fi detalii foarte mici ale imaginii.

VF (Foarte fin). Faptul că moneda a fost în circulație perioadă suficient de lungă arată julituri semnificative nu numai pe părțile proeminente desen (fețele laterale ale litere și cifre), dar, de asemenea, pe părțile netede ale monedei. În cazuri rare, există straluceasca de timbru. Micile detalii sunt trase ușor, dar, în general, o monedă clară.

În această stare, pentru colectorii de curent se extind monede regale ori Petru I, Ecaterina II, III Peter. Aceasta este cea mai bună calitate în care acestea apar.

În cazul în care pentru a evalua monede vechi pentru o fotografie într-un mod expert de evaluare on-line

F (Fine). monede ponosit folosite în viața de zi cu zi. Crestăturile de pe margine șterse, tăiate, aproape compara cu câmpul de monede. model de linie principală Mai arată prin dar elemente mici (portrete de păr, pene vulturul) neclară. Elementele de design sunt ușoare, deși fețele laterale mai distinse. strălucire de timbre complet absentă.VG (foarte bun). frezare Purtata arată originea străveche a monedei. Kant model purtat de relief, uneori complet absente. Unghiurile de litere și cifre sunt rotunjite, în mod substanțial site-uri gratuite câmp roase. model de linie de mare destul de clar, mici detalii dificil de a vedea.

G (bun). Moneda cu uzură semnificativă. elemente de design apar sub formă de contururi. Modelul de relief aproape storsya. Inscripțiile de pe aceste monede pot fi încă distinse, dar marginea este aproape nu se ridică deasupra nivelului terenului. Edge este atât de subțire încât să nu mai servește o funcție de protecție pentru unitatea de monede.

FA (Fair), AG (aproape / Despre Bine), PR (slab) - Aceste denumiri sunt aplicate monede cu cel mai înalt grad de uzură. Acestea sunt caracterizate printr-o absență aproape completă a contururilor, tăiate și alte detalii de design. Relieful este aproape prins cu câmpul. Greu pentru a afla unele informații despre orice monede de cult sau etnie, fără o lupă. Valoarea acestor copii collectible va fi scăzut.

moneda de circulație

Al doilea factor important - numărul de circulație. Din aceasta depinde de cât de rar o monedă. Aflați monede de circulație pot fi în directoare. Dar există, de asemenea, factori cum ar fi circumstanțe istorice.

În cazul în care pentru a evalua monede vechi pentru o fotografie într-un mod expert de evaluare on-line

De exemplu, moneda ar putea fi eliberate în cantități mai mari, dar a fost aproape toate retrase din circulație și topite. A supraviețuit doar câteva exemplare, din care o parte a muzeului, dar pentru restul de vânătoare se desfășoară numismați. Prin urmare, împreună cu circulație trebuie să ia în considerare condițiile istorice ale existenței sale.

Costul de metal

În cazul în care moneda este făcută din metal prețios și, în același timp, este o valoare numismatica și istorică, prețul său va fi mare. Dar, chiar dacă este moneda comună, care conține aur, argint, platină sau alte metale prețioase. costul său poate fi mai mare decât costul unui exemplu rar, dacă este confecționat din cupru.

În cazul în care pentru a evalua monede vechi pentru o fotografie într-un mod expert de evaluare on-line

Moneda de aur este realizat din

Adică, valoarea nominală va fi ridicată, în ciuda faptului că valoarea colectorului poate fi medie. Într-o anumită măsură, prețul de monede depinde de rata de metale prețioase.

Examinarea de evaluare a monedelor întotdeauna este subiectivă. Un scor de monede aspect nu depinde numai de anumite norme general acceptate, dar, de asemenea, pe gustul estetic al individului. Ceea ce se înțelege prin exteriorul monedei, iar unele dintre caracteristicile sale vor fi luate în considerare?

  • Prezența sau absența de daune naturale (adică, care rezultă din depozitarea necorespunzătoare).
  • Shade patinei, uniformitatea acoperirii sale (valabil mai ales pentru monede de cupru), fie în nuanțe armonie patinei pe aversul și reversul medaliei.
  • monede Gloss. Luminozitatea ștampilei și gradul de luciu al siguranței sale afectează în special valoarea de stat monede UNC, și celelalte monede. Efectul „grinzi rotative“, spune monedele de înaltă calitate. În cazul în care aduc o monedă la o sursă de lumină și swing-l dintr-o parte în alta, raza circumferința monedei de doi alergători.

În cazul în care pentru a evalua monede vechi pentru o fotografie într-un mod expert de evaluare on-line

Tipul și vârsta monede, după cum puteți vedea, sunt luate în considerare atunci când se evaluează monedele pe baza concluziilor deja făcute cu privire la gradul de conservare și ale aliajului din care este fabricat.

În cazul în care pentru a evalua monede?

Puteți efectua un examen, chiar și la domiciliu, cu cataloage de monede ale regale România și URSS. În ele este un tabel al valorii monedelor, bazate pe cele mai recente date disponibile privind vânzarea / cumpărarea. Catalogul înregistrat, din aliaj care, moneda, ceea ce este circulația acesteia; conține fotografii color de monede, pe care le puteți compara propria copie. Dar acest fel, puteți determina valoarea aproximativă, și apoi a se vedea în continuare un specialist. Deoarece prețurile din cataloage sunt pentru monede în stare bună.

În cazul în care pentru a evalua monede vechi pentru o fotografie într-un mod expert de evaluare on-line

Catalog de pagini de monede

În plus, cataloagele sunt disponibile destul de rare, iar prețurile pentru metale prețioase și anumite tipuri de monede sunt în dinamică constantă.

Poate ajuta la determinarea prețul aproximativ al monedei. Dar această estimare este discutabilă. Speculatorii va încerca să reducă prețul pentru a răscumpăra moneda dvs. mai ieftin.

În cazul în care pentru a evalua monede vechi pentru o fotografie într-un mod expert de evaluare on-line

Luând câteva fotografii bune, le puteți posta pe forum numismați. De multe ori stau pe forumuri colectorii care solicita punctele forte și punctele slabe ale modelului și costul aproximativă cu experiență.

  • Examinarea valorii monedelor

Puteți consulta monedele de evaluare a serviciilor de specialitate, iar aceasta este cea mai bună opțiune. Examinarea va ajuta să stabilească și să autentifice o monedă și valoarea sa.

În cazul în care pentru a evalua monede vechi pentru o fotografie într-un mod expert de evaluare on-line

Dar, uneori, situația nu permite persoanei să depună o monedă pentru examinare. Organizațiile relevante sunt de obicei situate în centrele regionale, în cazul în care nu există foarte convenabil, și riscant pentru a obține de transport. Pentru evaluarea la distanță a monedelor pentru a crea un serviciu în cazul în care se poate determina valoarea monedelor online.

Servicii on-line pentru a evalua moneda regală, există multe. Multe site-uri oferă subiecte numismatice pentru a determina prețul de monede pentru o mică taxă sau gratuit. Tot ceea ce este necesar - este de a aplica cu informații despre denumirea și țara de origine a monedelor. Și, de asemenea, face o imagine calitativă a avers și reversul medaliei.

Cerințe Foto:

  1. Acest lucru ar trebui să fie fotografiile capturate și descărcate online.
  2. Fotografiile ar trebui să fie o clar (de preferință, pentru a fotografia o monedă într-o zi noroasă în stradă sau pe un pervaz).
  3. Ar trebui să existe nici o strălucire.
  4. Editați fotografii interzise.

Puteți scana o monedă. Potrivit comentarii, monedele de scanare depășește fotografiile sale prin definiție. Există multe oportunități pentru a obține o evaluare adecvată a valorii monedelor și de a găsi un cumpărător.