În cazul în care pentru a începe elaborarea unui arbore genealogic

În acest articol, am încercat să compilează informații privind metodologia arborelui genealogic al familiei. Aceste informații vor fi utile pentru descendenții de țărani, burghezi, negustori, cazacilor și altor persoane militarilor ca aceste moșii au fost coloana vertebrală a societății contemporane. Genealogia nobilimea nu ating, deoarece acesta a fost studiat destul de bine.Vreau doar să menționez că până în prezent nu există sau ghid manual privind genealogie practice, care să evidențieze toate aspectele acestei ocupatii fascinante. Cel puțin, nu am venit peste o astfel. În același timp, a apărut în ultimii ani, un număr mare de articole pe genealogie în multe, dacă nu toate, cu siguranță ajută să construiască arborele genealogic al familiei lor.

Începător rodoslov asks aproape întotdeauna cel puțin să se aceeași întrebare: „În cazul în care pentru a începe redactarea arborele familiei sale?“ Răspunsul este foarte simplu: „Începe cu tine însuți.“ Și este destul de gravă.

Orice nou rodoslov, cu condiția ca în viață sau bunic care își amintesc și chiar numele bunicului său, deja într-o poziție de a face originea lor în cinci triburi. Și aici, în fața dumneavoastră o listă impresionantă de rudele apropiate. La urma urmei, doar trei generații cele mai apropiate de tine - este paisprezece nume: tată și mamă, doi dintre bunicul și bunica lui doi, patru stră-bunicul și stră-bunica a patru. Cinci generații de șaizeci și două nume, și asta fără numele fraților lor și surorile, soțiile și soții, și copiii lor.

Ia o foaie de hârtie și, în orice formă arbitrară la elaborarea schemei de pedigree. De obicei, nume de sex masculin duce dreptunghiuri rotunde, ovale de sex feminin. Pe lângă numele înregistrate informațiile aferente - datele de viață, note, link-uri, numele înainte de căsătorie pentru femei, etc. Schemele vin în două direcții: în jos - de la strămoși la descendenții și ascendent - de la un fiu la tatăl său, bunicul său, etc. Desenați linii de la sine la părinți, să le conecteze la frați și surori, și mai mult la bunici.

Sunt sigur că după ce a citit informațiile de mai sus, vă imaginați o masă îngrămădite cu un teanc de hârtii, și, desigur, optimismul diminuat. Și este în zadar. Elaborarea pedigree pe hârtie este astăzi cazul zilelor apuse. În momentul de față există o serie mare de produse software permite de a face arborele genealogic al familiei aproape la un nivel profesional. Mai mult decât atât, există utilități care creează în mod automat site-uri web de familie. Descrierea unuia dintre aceste programe sunt prezentate pe site-ul meu.

Conform unor genealogie, arborele genealogic al familiei compilate, mai degrabă rezultatul toate lucrările, cred că este necesar să se înceapă cu el. Grafic ajută vizual pentru a vedea povestea ta, toate legăturile de familie și prezența unor pete albe în genul de memorie. Iar pentru următorul pas în arborele genealogie este foarte util pentru tine.

Și, următorul pas este de a cât mai mult posibil și să interogheze în mod eficient toate rudele lor apropiate și îndepărtate cu privire la strămoșii lor. Un leneș și PRELEVĂRI mai degrabă decât stai jos pentru a viziona TV peste scrisorile către rude.

Înainte de a începe un sondaj de rude să încerce cât mai detaliate posibil pentru a umple programul de alegere, cu ajutorul căruia vor fi arborele genealogic. Programul va simplifica informațiile pe care le aveți și să identifice lacunele existente. Pe această bază, face pentru tine planul de lucru, în conformitate cu care trebuie să se determine informațiile lipsă și să identifice principalele mass-media care vă pot ajuta să completați locurile goale. Numai atunci proceda la un sondaj de rude sau de a le scrie scrisori.

În același timp, să acorde o atenție deosebită la astfel de detalii - locul de naștere (sat, cătun sau sat, județ) și datele vieții (naștere, botez, nunta, moarte). De asemenea, este bine să știe cât mai mult posibil numele, istoricul familial, strămoșii decât vanatul, obiceiurile lor, aspectul, comportamentul și atitudinea față de viață, povești interesante, legende, etc. Toate amintirile importante, chiar și cele mai puțin plauzibilă.

Scopul ideal pentru acest lucru este un laptop. Cu ajutorul acestuia direct în cursul conversației va fi capabil să facă noile informații în program. Vei fi văzut în mod clar, ce informații lipsesc. Mai mult decât atât recomandăm să demonstreze reprezentarea grafică a respondentului arborele genealogic al familiei dumneavoastră, orice program oferă o astfel de oportunitate. Nu este ciudat, dar face povestea interlocutorului mai consistent și va fi mai ușor de reținut caracterul nou sau fapt din biografia unui om, în cauză. Dacă nu sunt capabili de a utiliza un laptop, înarmat cu un notebook obișnuit și stilou. Ea nu salvează hârtie și notați informațiile într-un text continuu rând. În acest caz, vă sunt garantate pentru a obține blocat și să nu fie în măsură să sistematiza informația. Pentru a păstra informațiile din partea superioară a foii scrie numele, prenumele și patronimicul gradul relativ de rudenie, ani de viață. Apoi, în formă liberă înregistra informațiile. Dacă în cursul conversației, conversația a atins o altă rudă, rotiți hârtia și de a face același lucru. După cum arată practica, în timpul conversației nu au o dată „sari“ de la o persoană la alta. Asta e doar pentru acest lucru și de a crea o listă separată pentru fiecare persoană. Și ultimul. Întors acasă, încercați în aceeași zi pentru a face toate informațiile din program.

Ia-ti timp pentru a învăța, a scrie, cere seniori in timp ce acestea sunt în viață, în timp ce memoria lor este în stare proaspătă - nu pierde timpul și nu amânați, pentru că atunci nu există nici.

Separat Vreau să locuiesc pe fotografii de familie. le studieze cu atenție. Nici un rău va cumpăra chiar și o lupă. De fapt, fotografii vechi este cu adevărat un depozit unic de informații. În zilele de vechi era la modă să facă pe partea din spate a fotografiilor de inscripții, setați data, semnătura personală, și multe altele.

Treptat completați în produsul software pentru fiecare membru de acest fel de a afișa card separat: 1 - numele, prenumele, patronimicul; 2 - datele de viață; 3 - numele părinților; 4 - locul nașterii și a vieții; 5 - clasă (înainte de 1917); 6 - formarea; 7 - starea civilă; 8 - nume de copii; 9 - este implicat în războaie, atunci când, în cazul în care, etc. etc. Umple-l scanat fotografii și documente referitoare la această persoană. Asigurați-vă că pentru a specifica sursa de la care este primit informații. Fără astfel de link-uri pedigree ca un document serios nu vor fi luate în considerare.

În timp ce așteaptă răspunsurile la scrisorile, iar în intervalul dintre rude Sondajele sugerează că începe cu Google. Până în prezent, Internetul are o mulțime de informații utile. Multe biblioteci și instituții de arhivă răspândit chiar și informații în format digital. Cel mai important, nu fi leneș și arată imaginație și perseverență în selecția de interogări de căutare.

Treptat, va începe să vină răspunsuri de la rude și pot fi, se va proceda pentru a suplimenta arborele genealogic.

Și acum aveți nevoie de aceste date foarte importante cu privire la locul de naștere al strămoșului dumneavoastră, deoarece provinciile documentele de arhivă sa concentrat în principal în capitalele de provincie. Cunoscând numele municipiu, județ și provincia, putem aplica în condiții de siguranță la Arhivele Statului Regional, care se află pe site-ul unui oraș de provincie. Dacă nu cunoașteți numele județului, apoi definiți este posibil, pe „Lista locurilor ocupate“ din această sau acea provincie, produsă în mod repetat în XIX -. Începutul secolului XX Pe ele pot fi urmărite la diviziunea județ și comuna la schimbarea frontierelor provincie De asemenea, de mare interes sunt. hărți ale Statului Major General a început în a doua jumătate a secolului al XIX-lea. ele sunt foarte detaliate, acestea sunt date vechi nume de așezări, și chiar proprietarii anumitor proprietăți. Aceste carduri sunt ușor posibil pentru a obține de pe Internet.După abordarea acestor probleme, aveți două opțiuni pentru tratament în arhivele de stat regionale din acele locuri în care au venit strămoșii tăi. Când vizita personală în arhivă, nu uitați să aducă pașaportul, scrieți o declarație și după cunoștință cu regulile de lucru în arhivă vor fi în măsură să înceapă să lucreze în sala de lectură. În cazul în care te, cu sfaturi de la arhivar, va vedea inventarul bunurilor și întreprinderilor. Pentru munca individuală în arhivă, este de dorit să aibă o formare inițială mică.

A doua opțiune este să faceți o cerere la arhiva, iar arhiva are deja grijă de toate operațiunile de căutare necesare. Acesta este un serviciu plătit, și costă foarte mult. Pretul este format în funcție de precizia cererii. În același timp garanția că veți primi răspunsul că sunteți pe deplin mulțumit, nr. Ce metodă de utilizare este de până la tine.

În cele din urmă am ajuns la cea mai importantă și interesantă întrebare în genealogie. Ce documente sunt arhivate vă va ajuta în restabilirea pedigree?

Pornind de la '20 din secolul al XVIII-lea, în fiecare parohie cărți metrice ortodoxe au fost înregistrări de nașteri, căsătorii și decese sunt combinate. Registrele parohiale au fost compilate în 2 exemplare: unul este trimis la Consistoriu spirituală (Episcopia centrul de control), în timp ce al doilea a rămas în biserică. Prin urmare, acestea sunt adesea depozitate în arhivele regionale în fonduri de Consistoriul spirituale și mai puțin în fondurile de biserici din arhivele regionale sau locale.

cărți metrice de alte religii pot fi găsite în birourile lor spirituale. În acest caz, pot exista cazuri în care reprezentanți ai altor religii, cum ar fi Biserica Lutherana, din cauza dimensiunii lor mici, ar putea încăpea în valorile ortodoxe.

Trebuie remarcat faptul că, în multe arhive regionale cărți metrice sunt păstrate până în 1909, un an mai târziu, încă în arhivele Registrul Office. Cu toate acestea, accesul public la documentele registratorului nicio arhivă. Nu răspund doar la anumite întrebări adresate (confirmarea sau la respingerea faptelor deja cunoscute).

Alte surse importante sunt în genealogia picturii confesional. Începutul pregătirii lor sunt, de asemenea, legate de prima jumătate a secolului al XVIII-lea.

În fiecare an, preoții au fost preparate pictură confesional (liste posemeynye) cu informații despre locul familiei de reședință, numele, prenumele, patronimicul al capului gospodăriei și atitudinea altor membri ai familiei, vârsta lor, trecerea de mărturisire și de comuniune. La începutul picturi murale confesionale în fiecare parohie erau preoți (parabole bisericești) și membrii familiilor acestora.

Ca urmare a unui bloc impresionant de informații despre familie conținută în Registered masculi povești care alcătuiesc scopul impozitării sondaj al țăranilor. Doar zece audituri au fost efectuate în România: în 1719, 1743, 1762, 1782, 1795, 1811, 1815, 1833, 1850 și, respectiv, 1858. Ei (altele decât I, II și IV audituri), cu excepția bărbați și femei au corespuns. Ca o regulă, masculi povești înregistrate colectate informații privind componența locuitorilor acestei instanțe sau că. Acesta conținea numele, numele de mijloc și numele proprietarului de curte, numele și patronimicul membrilor de familie, vârsta (pentru vârsta bărbați, cât și ultimul audit), atitudinea lor față de capul familiei (fiu, ginere, etc.). În absența cuiva determină eliminarea taxei (a murit în recruți, otselon). Conform Registrului de poveste poate fi vazut de mai multe generații de o familie. În inventare de arhivă povești sunt de multe ori în fonduri de cameră de stat provinciale.

Dacă se poate, cel puțin parțial, pentru a găsi registrele parohiale și listele revizuire a parohiei voastre, și pictura confesional de sosire, atunci vă garantez că veți petrece stramosi lor la vremea lui Petru I.

Pentru toate, fără excepție, va fi interesat de informațiile de genealogie de la recensământul populației Imperiului Român, care a avut loc în 1897. Recensământul a fost vsesoslovnoy și acoperind toate segmentele de populație. documentele sunt stocate în fonduri ale comitetelor statistice provinciale, sau camera pelviana.

Pentru urmașii reprezentanților moșii orașului România, la sfârșitul XVIII - la mijlocul secolului al XIX-lea. document important va fi orașul carte îngust la minte pe genealogie. „Păstrarea polițist carte obtuz a fost definit Regulamentele orașului 1785 («Carta privind drepturile și beneficiile orașelor românești ale Imperiului») Conform acelorași reglementări orașului în 1785 de locuitori din mediul urban. - sunt toți cei„Koi din locuitorii orașului sau vechi, sau născut sau decontate, sau case, sau altă structură sau loc, sau au teren, sau o breaslă, sau în magazin sunt scrise sau un oraș de serviciu a trimis, sau salariul și înregistrate pe acel serviciu oraș transporta sau povară. " În populara carte scrisă: numele și prenumele locuitor, vârsta acestuia; starea civilă (cifrele soția), date cu privire la copii, statutul de proprietate, locul de reședință, profesionale și taxele sociale.

În arhive, acesta poate fi în colecțiile ale magistraților, consilii locale (consilii), guvernul provincial sau camera pelviana.

Documentele pot fi găsite Zemski chiar și un plan de controlare de dezvoltare a străzii unde locuia strămoșii tăi, și poate chiar un plan de teren dumneavoastră.

Diverse informații privind angajații pot fi găsite în rapoartele de management Zemski (provinciale și raionale), precum și întâlniri reviste Adunării Provinciei.

Dacă strămoșii tăi erau preoți, documentul principal sunt declarații klirovye care conțin informații despre serviciul lor. Preoții care au proprietăți în orașele incluse în prima parte a cărții îngust la minte. În plus, trebuie să ne amintim că preotul paroh ar putea avea o singură soție.

Informații utile pot fi găsite în revista „foi eparhiale“, care a fost publicat în aproape toate diocezele de la începutul anilor 60-e din secolul al XIX-lea (24 de numere pe an) Revista publică informații cu privire la numirea, transferul și concedierea tuturor angajaților eparhie ;. biografii și necrologuri mulți preoți, descrieri istorice ale sosirilor, enumeră destinatarii, și elevii din toate școlile spirituale și dacă ai noroc, puteți găsi o aplicație privată, cum ar fi admiterea la o instituție de învățământ, scrierii de mână bunica sau bunicul tau ..

Pe lângă documentele istorice de bază, aș dori să mă opresc asupra celor care sunt menționate foarte rar sau niciodată.

De exemplu, puțini oameni știu că Vserumynskaya recensământ agricol a avut loc în 1917. Recensământul a înregistrat numele, prenumele și patronimicul capului gospodăriei, liste de membri ai familiei (soție, fiu, fiică) cu vârsta lor și cantitatea de bovine disponibile.

Unele asistență la locul de muncă poate avea un recensământ provincial, care a avut loc, fără îndoială, în diferite regiuni.

Înainte de revoluție, în fiecare bord voloste a existat o listă întreagă (lista) care trăiesc acolo țărani. Listele enumerate toți membrii familiei după numele și prenumele, în funcție de vârstă sau data nașterii și note explicative selectate (date recruți, în cazul în care a revenit, etc.).

Pentru cercetarea lor orice genealogică va fi interesant pentru a vedea, de exemplu, un astfel de document ca „taxele de carte și de colectare de la țărani-plătitor de impozit.“

Pentru cei care au strămoși au fost implicați în obiecte de artizanat, cum ar fi în România au existat atât de multe, este util să se familiarizeze cu artizanat și meșteșugărești recensăminte. Pe baza raportului Vserumynskih fabrică, expoziții rurale provinciale industriale și diverse (sec. XIX) Până la jumătate din participanți au fost din țărani și orășeni. Și dacă „maestrii artizanat“, înregistrate în oraș carte îngust la minte, sau „carte de aducere aminte“, în mediul rural studierea meșteșugurile serios angajat într-o comisie pentru a investiga și de a îmbunătăți industria de artizanat a zemstvos provinciale.

Documentul cel mai valoros este -. „Chestionare asupra situației economice a familiilor care vizează înlocuirea și războinici, precum și ca fiind la datorie activă în 1914“ Fiecare „Chestionar“ este format din 30 de articole și conține informații foarte valoroase despre familiile. În plus față de transferul compoziției de familie este specificat: alocarea, și modul în care este prelucrat, care sunt dependințe și există o fiară, dacă produsele alimentare suficient de familie, există beneficii, credite, și cât de mare venitul total al muncii; ca porumb semănat este determinată de starea familială (bogat, mediu sau slab), etc. etc. Pentru generațiile de astfel de informații este o comoară!

Menționarea strămoșul este, de asemenea posibil, și în multe alte documente (liste) Zemstvei sau de stat Chambers, cum ar fi: „Lista de comercianti (muierilor) N oraș, a participat la echipamentul de războinici din războiul Crimeii în 1855“, „Lista proprietarii de case N orașe „(pentru diferiți ani).

În cazul în care familia ta au fost persecutați, exilați, sau lipsiți de drepturile lor, te sfătuiesc să contactați centrele regionale Centrele de Informare ATC. La Centrul de Informare există departamente de fonduri speciale și reabilitarea victimelor represiunilor politice, în cazul în care vi se cere să ofere toată asistența posibilă în căutarea dumneavoastră.

Pentru a căuta informații despre rudele care au murit sau au dispărut în timpul al doilea război mondial, recomand sa vizitati site-ul proiectului Ministerului oboronyRumyniya „Memorial“. Sunt prezentate copiile digitale ale originalelor de pierderea iremediabilă a documentelor, comenzi și o mulțime de alte informații interesante.

În cazul în care statul permite să recupereze documente stramosi înapoi la 20 ai secolului al XVIII-lea, următorul pas este de a găsi părinții contemporani care încep cărturarului din secolul al XVIII-lea și cărți de recensământ. Aceasta este o surse destul de rare pe istoria România, din secolul al XVII-lea, cele mai multe dintre ele publicate la sfârșitul XIX - începutul secolului XX, precum și în perioada sovietică, și în multe reviste istorice periodice. În orice caz, în momentul în care vă referiți-l genealogie experimentat deja să devină și să fie în măsură să ajute arhivisti să dezlege puzzle-ului secolului al XVII-lea. Cine știe, poate că ești suficient de norocos pentru a gasi stramosii lor din secolul al XIV-lea.

În concluzie, aș dori să exprim speranța că a prezentat în atenție materialul va fi util pentru elaborarea unui arbore genealogic și de a ajuta restabili memoria înaintașilor mult uitate. Și nu uitați că trăim atât de departe ne amintim.