In pisoi apare cauzele diaree cu sânge și tratament

Diareea la pisoi cu sânge este capabil să găzduiască alarmă, și pentru un motiv bun. Într-adevăr, acest fenomen pentru copii pot fi foarte periculoase și pot provoca complicații grave. Deci, nu ezitati, trebuie sa ia imediat măsurile corespunzătoare. Ce poate provoca diaree cu amestec sângeroase, deoarece este posibil să se determine ce este tratat cu o astfel de încălcare?De ce scaun devine lichid și sânge apare în ea?

Cauzele diareei cu amestec sangeroasa a unui pisoi poate fi diferit:

 1. produse chimice otrava. Pisici - omniprezente si pisoi au o anumită curiozitate. Ei sunt capabili să-și lingă pachetul de curățare sau de a rula printr-o baltă de produs chimic vărsat, și apoi se linge cu atenție. Ar trebui să fie mai aproape de substanțe similare, în cazul în care casa are pisoi. Aproape oricare dintre acestea pot provoca diaree la pisici - mari și mici. In plus, tulburarea sistemului digestiv poate determina consumul a scazut, ierburi sălbatice și alte ciuperci.
 2. După infectarea cu viermi. Viermii poate fi luat și un pisoi mic, iar în animal adult. Mulți paraziți au adaptat special pentru atașarea la peretele intestinal. O astfel de acțiune duce la apariția leziunilor microscopice și deteriorarea țesuturilor mucoaselor. diaree cu sânge apare frecvent atunci cand infectia cu giardia, coccidioza. organisme simple (viermi) permeabilitate capilară cauză, ceea ce conduce la eliberarea de sânge în scaun.
 3. Pătrunderea în intestin de bacterii daunatoare. Astfel de microorganisme patogene, cum ar fi E. coli, Salmonella, Clostridium, Campylobacter, în timpul substanțe toxice otrăvire organism vitale.

In pisoi apare cauzele diaree cu sânge și tratament

alte cauze

Există și alți factori care contribuie la apariția de diaree cu sânge în pisoi tineri. Printre acestea se numără următoarele:

 1. Schimbarea de alimentare. Diareea la pisoi tineri, și alte nereguli în tractul digestiv apar adesea din cauza schimbării bruște a dietei. Vorba e că la copii intestin nu a fost încă format, și este deosebit de sensibil. Pentru a pune un nou alimente pentru animale de companie ar trebui să urmeze o anumită schemă, introducerea unui nou produs treptat.
 2. Colită. Diareea cu mucus si sange este unul dintre simptomele de inflamație la nivelul mucoasei colonului. Un alt semn de colită - un miros fetid de fecale. O astfel de boală este detectată în rezultatul de diagnosticare.
 3. Pancreatita. Pisoiul poate suferi de inflamație a pancreasului. Pe fondul acestei boli modificări de culoare scaun, datorită faptului că, în intestin suficient de enzime digestive. Proprietarii sunt încurajați să viziteze cu medicul veterinar pentru animale de companie, deoarece în 70% din cazuri de simptome de pancreatită acută sunt similare cu simptome de intoxicație și litiază biliară.
 4. boli oncologice. Diareea la pisici cu cheaguri sângeroase poate fi un semn de malignitate în intestin. In acest scaun boala devine mai inchisa la culoare.
 5. situatii stresante. Destul de des motivul pentru care se dezvoltă diaree la pisici. Stresul poate declanșa apariția altor animale de companie în casă sau de familie, în mișcare, mergi la veterinar. Pisoii de multe ori diareea apare atunci când acestea sunt în loc de lapte pisica obișnuită a produs primele alimente solide. Deoarece pisicile sunt caracterizate prin adaptabilitate ridicată, încălcări similare în activitatea tractului gastro-intestinal sunt suficient de repede.
 6. Deteriorarea peretele intestinal. Da, pisicile sunt în măsură să urce fără frică la cele mai înalte obiecte, de mers pe jos de-a lungul traverselor și de a face alte lucruri nebunești. Dar, de regulă, acestea nu sunt atât de rar răniți. În pisoi poate să apară diaree cu sânge, ca urmare a prejudiciului.

In pisoi apare cauzele diaree cu sânge și tratament

Oricare ar fi cauzat acest fenomen, ar trebui să examineze cu atenție animalele de companie și de a observa comportamentul.

Când aveți nevoie de ajutor veterinar?

În primul rând, dezvoltarea de diaree în proprietarii de animale se întreabă ce să facă? Există o serie de situații în care nu trebuie să ezitați și arată modul în care medicul veterinar pentru animale de companie, cât mai curând posibil. Acest lucru ar trebui să se facă în următoarele cazuri:

 • daca diareea pisoi persista pentru o lungă perioadă de timp (câteva zile);
 • fecale apar cheaguri sângeroase și mucoase;
 • pisoi nas și paliditatea feței;
 • Diareea însoțită de febră (în mod normal, este de 38 - 39 ° C);
 • au un animal de companie sunt crampe musculare - copilul trage aleatoriu picioare sau se strânge peste dublează în abdomen, degetele bine comprimat;
 • pisoi pare speriat, strigând și nu îl atinge;
 • în timpul diareei la pisica observat sete constantă, se consumă cantități mari de apă, dar nu pot bea;
 • animale de companie excrementele duhoare caracterizat.

În aceste semne vorbim despre boli grave și condiții, dar diareea trebuie tratate în nici un fel.

Cum de a scapa animalul de companie de diaree cu sânge?

Cauze si tratament sunt legate între ele, astfel încât tratamentul este prescris în funcție de ceea ce a cauzat încălcarea defecare. Dacă apare diaree datorită faptului că animalul a mâncat alimente de slabă calitate, primul lucru pe care ar trebui să fie pentru a scăpa de astfel de alimente. Acesta va fi primul pas spre sigiliu de recuperare.

In pisoi apare cauzele diaree cu sânge și tratament

În acest caz, experții oferă următoarele opțiuni pentru a trata diaree la pisici: 1. În prima zi a postului este recomandată. Dar este necesar să se aibă grijă ca animalul a fost un acces non-stop la apă curată. diaree severă provoacă deshidratare, și nu ar trebui să agraveze starea. Acesta este cel mai potrivit ca apă potabilă îmbuteliată, care pot fi achiziționate de la orice magazin.
 2. Băut modul de recepție poate fi suplimentată cu bulioane de plante cu acțiune de fixare. Pentru preparare coaja lor de stejar adecvat, seminte de in, mușețel, sunătoare. Ele ajuta organismul de a vindeca diaree mai repede. In mod similar, acțiunea are bulion de orez și terci.
 3. În plus, ajutor poate aceleași mijloace care prescris pentru persoanele care, în caz de otrăvire: Regidron, GIDROVIT, (medicamente care glucoză ser fiziologic care refac electrolitului și echilibrul energetic) hidrologice.

De multe ori, un pisoi mic, în plus față de diaree apare flatulență, gonflează stomac a crescut, devine dureros. Pentru a rezolva fermentației în intestin, medicamentele trebuie administrate pentru animale de companie de acțiune absorbant - smectită carbon activat, Enterosorb, enterosorbent și colab.

Tratament medicamentos antihelmintic

Dacă diaree cu sânge - rezultatul infecției cu helminți, nu este necesară antihelmintice. Este recomandabil să se consulte un medic veterinar și teste care specialistul a fost în măsură să identifice ce tip de parazit lichidată în companie. În plus, alegerea de droguri ar trebui să ia în considerare diferența dintre medicamente pentru pisici adulte si pisoi. Pentru copii este recomandat pentru a obține o suspensie. Printre eficiente antihelminticele sunt următoarele:

 • Milbemaks;
 • Prazitel;
 • Dirofen (produs în pasta pentru pisici);
 • Poliverkan (un medicament sub formă de cuburi de zahăr).

Pisoii permis antihelmintice propaivat cu vârsta de 2 luni, t. E. Înainte de grefare. Dar unele medicamente pot primi doar 3 luni - de exemplu, Trontsil-K Febtal. În cazul în care medicamentul este administrat fără consultarea medicului veterinar, trebuie să urmați cu atenție instrucțiunile.

In pisoi apare cauzele diaree cu sânge și tratament

Astfel de evenimente de ajutor în otrăvire ordinară și viermi, dar ce să facă în cazul în care apariția de scaune lichide cu mici asociate cu boli infecțioase?

Terapia de sânge diaree infecțioasă

De diaree infecțioasă poate scăpa doar prin utilizarea medicamentelor antibacteriene. Dar antibioticele sunt medicamente grave și au efecte secundare diferite și contraindicații, și de ce se recomandă ca acestea să numească un medic veterinar. Și proprietarul trebuie să aibă grijă de dozajul corect și recepția în timp util.

Antibioticele acționează într-un mod care distruge bacteriile patogene atat si benefice.

Și aceasta, ca la om, duce la o perturbare a microflorei intestinale - disbacterioza. Pentru a restabili, expertii recomanda să cânte preparate probiotice o pisică, care includ lacto-și bifidobacterii.

Cu toate acestea, în cazul în care diareea pisoi sa produs pe fondul unei infecții virale, atunci ei nu vor da un efect pozitiv. În acest caz, antibioticele sunt selectate în mod individual. În plus, terapia utilizată complex, care elimină simptomele grave.

Astăzi, există un număr de virusuri, infectie care poate provoca moartea unui animal de companie, mai ales dacă este vorba despre corpul pisoi nu puternic. De exemplu, cu panleucemiei, gripa feline, rabiese (rabie) fără tratament în timp util a matrițelor de animale.

Cum și ce să se hrănească o pisica cu diaree?

Dacă diareea unei pisici, ea bate gazdele confuz: Este legiuit pentru hrană pentru animale de companie ar trebui să fie, și, dacă doriți să, ce? În primul rând, după ce postul de zi cu zi, nu este necesar să se hrănească din belșug copilul, dând totul și în cantități mari.

Pentru organismul bolnav nu se simte povara, animale de companie ar trebui să traducă treptat în obiceiurile alimentare.

În primul rând, din meniul pisicuță excluse produsele alimentare care conțin cantități mari de grăsimi. Se recomandă să se acorde prioritate dieta saraca in calorii. Dieta unui pisoi care suferă de diaree, puteți include următoarele produse și feluri de mâncare:

 1. terci de orez lichid, fiert în apă. Puteți adăuga un pic de carne de vită sau de mânzat tocată.
 2. ouă fierte tare (de pui sau de prepeliță) contribuie la consolidarea scaunului.
 3. În cazul în care principalele simptome trec (vărsături, scaune voluminoase), un pisoi poate fi dat la produsele lactate -. Lapte acru, iaurt, bifilyuks etc. Dar nu trebuie să li se dea lapte la început.

După principalele simptome trec, pisoii sunt consumul de alimente uscate, se recomandă să se transfere la brichetă. Practic, toți producătorii din gama existentă de diete terapeutice, perfect adecvate, în acest caz, dar acestea ar trebui să se aplice premium, super premium și clasa holistică.

In pisoi apare cauzele diaree cu sânge și tratament

În cazul în care animalul de companie a devenit brusc înrăutăți în mod dramatic starea, a existat o slăbiciune, letargie, convulsii și alte semne de boli grave, este nevoie, fără întârziere, să livreze un copil într-o clinică veterinară.

Caracteristici de diaree, în vârstă diferite

Acest fenomen este destul de comună, pentru că organismul nu este doar un pisoi se adapteaza la dieta pisicilor adulte. În acest caz, este necesar să se observe comportamentul animalului tau, uita-te în tavă, și să acorde o atenție la apariția de fecale. impuritate Bloody poate fi un simptom al panleucemiei, boli virale, care se numește „ciuma pisica.“

În acest caz, diaree dezvoltă viteza fulgerului, iar în cazul în care proprietarul a pierdut timp, copilul va muri.

La vârste diferite diaree cu cheaguri de sânge este o manifestare de diferite motive:

 1. Diaree cu sânge în luna pisoi. Recent am nascut firimituri cheaguri de sângeroase în scaun semnal de multe ori prezența anomaliilor congenitale. Acestea pot fi contaminate cu boli infecțioase care pot aparea chiar si in uter. În plus, pisoiul lunar este extrem de vulnerabilă, iar sistemul imunitar imatur nu este capabil să reziste la agenții patogeni, inclusiv paraziți.
 2. Diareea la pisoi de 2 luni-vechi. Cel mai adesea este în această perioadă este o nouă piatră de hotar în viața copiilor. Ele sunt înțărcați de la mama, și ei se găsesc într-o casă nouă. Desigur, aceste modificări pot provoca stres. Pentru a reduce simptomele acestei afectiuni (diaree, crampe intestinale, balonare, etc), expertii recomanda utilizarea papaverină. Rid animalele de companie de tulburări intestinale pot fi folosind Koapektata - antidiareice eficiente. Dar, înainte de a lua sfat nu împiedică medicul veterinar. Pentru a normaliza microflorei preparate probiotice recomandate.

Diareea la pisoi de 3 luni-vechi

Prin această vârstă, toate organele sistemului digestiv este complet format si adaptat pentru a primi un „adult“ alimente. Aici diaree pot apărea din următoarele motive:

 1. Diareea, care a apărut din cauza supraalimentare. Pisoii este dificil de a controla cantitatea de alimente consumate, cu toate acestea, ea apare la alte animale.
 2. 3 luni - o creștere bruscă a activității la pisoi, ei au reușit să urce în locurile cele mai izolate, de aceea este recomandat pentru a curăța departe de produse chimice, farmaceutice, produse chimice de uz casnic. La această vârstă, diaree frecvente din cauza otrăvirii.
 3. Carnea crudă și ouă poate fi o sursă de viermi, și o dată în intestine pisoi, începe intensiv reproduce prin infectarea corpul cu toxine. Acest lucru duce la diaree.


Pentru a avea animalele de companie nu are o problemă de sănătate, care provoacă diaree cu malosledit impuritate însângerat pentru dieta sa, este recomandat pentru a pune pisoiul în timp util și să dea vaccinul ca o măsură de prevenire medicamente antihelmintice.

Diareea la pisoi 4 luni

La această vârstă, cele mai multe feline incep sa arate instinctele de vânătoare, un joc sălbatic și să rămână mouse-ul artificiale și jucării, dar în sectorul privat ar putea să aducă pisica un mouse adevarat. Prin urmare, există riscul ca substanțele nocive intra în corpul pisoi dacă pesticidele sunt folosite pentru a ucide rozătoare. Intoxicație provoacă diaree cu sânge și alte semne de intoxicație. Salvați un animal de companie, puteți utiliza antidotul, și accelera eliminarea toxinelor absorbanți.

Chiar și în această vârstă a animalului poate arăta semne de boli oncologice. Crescuseră copii de multe ori rănit, și este foarte dificil să le discerne. Dar încă ferestre apropiate în valoare, uși, să nu lase copilul a fugit la scara.

Diareea la pisoi tineri - fenomen neplăcut, și diaree cu sânge - foarte periculos.

Nu așteptați, atunci când starea de companie se deteriorează, este mai bine să caute ajutor de la medicul veterinar. Este important să se monitorizeze starea de favorit, fără a uita pentru a evalua starea de fecale, schimbarea lor este unul dintre simptomele de orice boli.