În tomate frunze galben - ce să facă, de ce plante bolnave răsaduri de roșii galbene în ceea ce

• Lipsa de nutrienți;

• deteriorarea rădăcinii în timpul scufundării plantare sau clătinarea;

• boala cauzata de o ciuperca sau un virus;

• temperaturi sau iluminarii insuficiente;• excesul de umiditate sau lipsa acestuia;

Cel mai adesea, îngălbenirea apare din cauza lipsei solului, în special în câmp deschis sau în sere cu suprafețe mari, în cazul în care este mult mai dificil de monitorizat calitatea terenului. Lipsa de azot se manifestă în sine este un simptom al acestui fapt, frunzele vechi cad în timp, marginile lor arata ușor uscate. Dacă ignorați această problemă continuă, tulpina plantei incepe sa se ofileasca si devin mai subțiri trăgând un tufiș, în timp ce frunzele sunt rare, mici și palid. Din cauza lipsei de potasiu frunzele devin margine galben de vechi și tineri sunt răsucite într-un tub. În primul rând, există mici pete galben-maro de-a lungul marginii foii, dar cu timpul ele sunt combinate într-o singură linie. Ca urmare, frunzele se ofilesc încet.

În tomate frunze galben - ce să facă, de ce plante bolnave răsaduri de roșii galbene în ceea ce

Din cauza lipsei de magneziu galbenului observate între venele, foaia este ondulată, ottopyrivaya sus. Același semn indică lipsa de molibden, dar o problemă este rară. Sulf foame, apare mai întâi ca frunzele tinere ușor verzi, atunci ei încep să se îngălbenească, iar venele devin roșiatică. În cazul unei lipse prelungite a acestui oligoelement stem plante de tomate slăbi și devin fragile. Din cauza deficitului de fier se dezvolta clorozei de fier, care se manifestă sub formă de frunze gălbui cu vene verzi. Această problemă este periculoasă pentru că începe să se estompeze, iar vârful plantelor, rugul și se oprește complet de dezvoltare a acestora.

Lipsa de potasiu nu este doar o manifestare de pete galbene de lumină pe frunze tinere, dar, de asemenea, daune de fructe putregai apicale, și poate fi transmis de la un fruct la altul. Partea de sus a roșii devine maro și este forțat în interior. Fructele sunt complet improprii pentru consum în stare proaspătă sau chiar eliminate (cel mai bine este să ardă).

răsaduri de roșii galbene - ce să fac?


În cazul lipsei unui oligoelement necesar pentru a alimenta îngrășământ lor care îl conțin. Astfel, de exemplu, foame de azot poate fi evitată prin pulverizarea ureei. Pentru a face acest lucru în zece găleată litru de apă se adaugă 1 lingura. De asemenea, puteți utiliza lumanarica. Mai întâi trebuie să se înmoaie - 1 găleată de gunoi de grajd 4 găleți de apă. Deci, se lasă timp de 3 zile. Înainte de a fertiliza, trebuie diluat la un raport de - 1 cupe înmuiate mullein 3 găleți de apă. La 1 roșii arbuștilor 1 litru este suficientă. Solul trebuie să fie neapărat umed înainte de fertilizare. Uda plantele prin rădăcini, nu frunziș.Ce se poate face în cazul în care răsaduri de tomate galben din cauza lipsei de potasiu? El este umplut cu ajutorul nitrat de potasiu. Spray va trebui să se dizolve 1 lingurita la 1 litru de apă și pentru irigare 1 lingura la o galeata de zece litri. Un nivel bun compensata de potasiu în sol prin intermediul unui cenușă de lemn obișnuit.

Ce se întâmplă dacă frunza de tomate galben și a apărut putregai apicale?

Pentru a elimina utilizarea feriprive 0, 1% soluție de sulfat feros sau chelat de fier. Al doilea este diluată într-un raport de 1 litru de apă 1 gram de îngrășământ. Dacă nu există nici un fertilizator, puteți utiliza cuie ruginite. Ele sunt plasate în sol în apropierea rădăcinilor. De asemenea se umple de cupru, cu excepția faptului că în loc de a folosi un fir de cupru cuie.

În tomate frunză galben în câmp deschis - cauze meteorologice


Tomate - sunt plante care prefera vremea de cea mai mare parte însorită și caldă. Deci, în cazul în care strada pentru o lungă perioadă de timp menține vremea rece, deoarece poate perturba metabolismul plantei. Ea începe să se estompeze nu numai si drop frunze, dar flori. Și dacă vremea este umedă, apoi se dezvolta boala, de asemenea, poate începe să putrezească rădăcinile. temperaturi mult caldă și uscată, precum și o udare rare poate provoca arsuri frunzelor de tomate Bush. Cel mai adesea, această problemă apare în sere, instalate în aer liber. Deoarece umezeala pot apărea pete maro de măsline sau diferit, numit Cladosporium. Mai ales din greu și rapid este infecția fungică apare în sere slab iluminate.


În tomate frunze galben - ce să facă, de ce plante bolnave răsaduri de roșii galbene în ceea ce

La rândul său, frunzele de tomate galbene în seră sau pe stradă: ce să facă - dăunători și boli


Una dintre cele mai periculoase boli de tomate este mană. Mai ales se manifestă rapid în sere sau în sere cu umiditate ridicată, temperatură și slab ventilate. Ce se întâmplă dacă răsadurile galbene de tomate din cauza acestei boli? În cazul în care planta este grav afectat de acesta (la începutul estompeze), cel mai bine este să-l eliminați, împreună cu bucata de pământ. Dacă au existat semne, altceva poate ajuta la udare fitosporin Bush. Sursa bolii sunt de multe ori semințele în sine, astfel încât este întotdeauna necesar să le prelucreze înainte de plantare.

tăciunele pot apărea datorită tomate și umiditate dens plantate. Aceasta boala poate distruge o mare parte din recolta. Ce se întâmplă dacă răsaduri de roșii galben pentru manei? În cazul în care numai frunzele sunt infectate, acestea ar trebui să fie eliminate fără a se lăsa frunze infectate. Imediat după aceea, să fie tratate, de exemplu, fitosporin sau preparat „Acasă“. manei de tomate pot fi infectate de cartofi, astfel încât să fie sigur de a le distribui pe aterizare.

Frunzele rândul său, tomate galbene: ce să facă în cazul în care cauzele nu sunt stabilite, prevenirea

Ar trebui să obțină acele soiuri care sunt rezistente la cele mai multe boli, și înainte de plantarea semințelor să fie tratate cu o soluție de 1% mangan.

Nu ar trebui să fie udat roșiile de prea multe ori, solul trebuie mentinut umed, în vrac, dar nu prea umed și fără o crustă.

De asemenea, nu se poate înțepa aproape unul de altul (mai puțin de 40 cm), datorită acestei ventilație perturbată și poate primi boala, pe lângă plantele încep să se întindă și să devină subțiri și slabe.