Indienii americani - Evul Mediu, dicționare de căutare

Conform unei legende aztec, lumea este complet distrus patru tigri, uragan, foc și apă. După fiecare catastrofă omenirea a apărut din nou, nu a moștenit absolut nimic de la generațiile anterioare. Este interesant faptul că, după cataclismul a treia parte a restului de oameni de pe versiunea aztecilor, transformat în maimuțe, și după a patra - a existat o nevoie de a crea un nou soare. Și apoi, după cum spune legenda, zeii au adunat la Teotihuacan și au cerut reciproc care unul dintre ei va îndrăzni să „asigurați-vă că a fost ziua în care a fost lumină.“ (Teotihuacan - centrul unuia dintre cele mai importante civilizații precolumbiene din partea centrala a Mexicului, civilizația toltecă (I-XII secolele) ....La momentul actual al acestui oraș antic, situat la 50 km de capitala mexicană, au fost piramidele de Luna si Soare, ruine de palate și temple, monumente, sculpturi și picturi pline de culoare. Centrul orașului traversează strada principală - Lungimea drumului mort de 4 km. ) Și se poate să facă doi zei - puternic și trufaș „marele peste cochilii“ Tekuksistekatl Dumnezeu și săraci, zeul extraordinar de curajos Nanahuatzin. În Teotihuacan neumblate un foc care a ars timp de patru ani.

Acești doi zei, sa oferit voluntar să se sacrifice de dragul de a crea Lumii Noi, ei trebuiau să se grăbească în ea. Flăcările nu speria numai Nanahuatzin și lașă Tekuksistekatl prefera istlet în cenușă rezultate ale focului. Și nu este surprinzător, deoarece strălucirea și strălucire provin de la Nanahuatzin, care a devenit zeul soarelui, și paloare deathly - de la Tekuksistekatlya, transformat în zeul lunii. Cu toate acestea, pentru a nu decolorat luciu de soare, se presupunea zeul războiului Uittsilopochtli să ducă o luptă aprigă cu stelele și luna pe o bază de zi cu zi.

În această confruntare dificilă el ar putea ajuta doar sufletele celor care au murit pe câmpul de luptă sau a fost sacrificat. Deci, ideea de sacrificiu uman. Este esențială pentru religia azteca, care justifică după cum urmează.

Oamenii nu pot trăi fără implicarea de zi cu zi a zeilor, iar ei la rândul lor, cer ca oamenii le-au sprijinit, de dragul de a aduce propria sa viață în sacrificiu. Dintre zeii ei sunt revigorantă pentru ei înșiși substanța magică conținută în sânge și în inima omului. lume minunată și unică a civilizațiilor antice indiene Donos la noi în legenda aztecă menționată mai sus, cu ochii pe una dintre cele mai mari mistere ale vieții și universului.

Nu fără o legendă frumoasă asociat cu Atlantida, care se presupune că sa alăturat în trecutul îndepărtat, Marea Mediterană și cele două Americi. Ca știință a mers selecție naturală diferite tipuri de ipoteze și ipoteze. În prezent, nu există nici o îndoială că în emisfera vestică primii oameni au fost imigranți din alte continente.

Dar unde? Această întrebare nu este încă rezolvată în totalitate. Cei mai mulți cercetători cred că au venit din Asia, în timp ce alții (de exemplu, etnograf norvegiană și aventurier Thor Heyerdahl) proteja versiunea melanezian-polinezian a așezării Americii. om de știință franceză Pol Rive tinde la existență și că, și alte opțiuni. Începând cu a doua jumătate a secolului al XVIII-lea. din când în când se face simtit si este diametral opus punct de vedere, potrivit căruia America a fost unul dintre centrele de apariția omului. Mai multe „motivat“, a justificat, la sfârșitul secolului al XIX-lea. arheolog argentiniană și filozof Florentino Amehino. El a susținut că «homo pampeanus», care trăiesc pe teritoriul Argentina 1-2 în urmă cu milioane de ani. În general, este prima persoană din lume și, prin urmare, America a fost leagănul întregii omeniri.

Argumentele adversarilor de știință argentinian au fost puține, dar confirmate prin săpături arheologice: în emisfera vestică nu erau maimuțe. In prezent, cei mai mulți cercetători cred că populația din America a venit din Asia peste strâmtoarea Bering. Dar modul în care oamenii au reușit să-l treacă în cele mai vechi timpuri? Oamenii de știință cred că, în acest sens, au ajutat patru mari glaciații, iar cel mai probabil, ultimele două (între 40 și 20 de mii. Ani și 13-12000. Î.Hr. E.). În epoca marilor glaciațiuni din strâmtoarea Bering îngheață pentru a forma un fel de pod imens, care a permis triburilor, care a condus o viață nomadă, liber rândul său, pe continent vecin. Timpul variază de apariția omului în America. - acum 10 la 30 de mii de ani. Începând din 1492, în prima sa călătorie în căutarea unei rute de vest a Indiei, Columb a luat un interpret Luis de Torres, care știa cuvintele arabe și mai multe chinezi și japonezi.

Sa întâmplat aproximativ 7,000. Cu ani în urmă. Indienii erau agricultori foarte calificați. In total, au mâncat aproape 20 de mii plante. - mai mult decât toate popoarele de pe alte continente combinate. Cu toate acestea, această cifră include zeci și, uneori, sute de specii de aceeași cultură. Nu numai ca un miracol, claritate superioară și înțelepciunea este percepută sistemele chinampas astăzi utilizate de azteci înainte de cucerirea spaniolă.Esența ei a fost de a crea grădini și livezi, în apele lacului. Plutele de stuf și lemn legat de grămezile, și acoperite cu noroi. suprafața apei plăcut ochiului o geometrie clară a segmentelor parfumate set. Acest mod de agricultură în condițiile călduroase de vară, creând un confort maxim: apa este la îndemână, răcoarea corpului de apă, în orice moment, puteți prinde niște pește.

Sistemul chinampas a rezistat testului timpului și este încă folosit în unele părți din Mexic. Americas „prezentat“ în lume, în plus față de cartofi de porumb, roșii, cacao, floarea soarelui, tutun, droguri și balsam chinină și o astfel de operație complicată ca craniotomie. În același timp, nativii din Lumea Nouă nu au știut roata, caii, nu de fier topit, pe care le-au învățat să se ocupe mult mai târziu de aur, argint, platină, cupru și bronz. Înainte de cucerirea europeană a celor mai avansate civilizatii din emisfera vestică au dezvoltat în Mezoamerica și Anzi. Termenul „Mezoamerica“, introdus pentru prima dată în 1943 de către omul de știință german Paul Kirchhoff, arheologii se referă la o regiune geografică care include Mexic și o mare parte din America Centrală (la Peninsula Nicoya în Costa Rica).

Ei au numit casa lor insula Aztlan (locul în care trăiesc stârci). Din cuvântul „Aztlan“, și acolo a fost un nume de „aztec“.

Până în prezent, știința nu a stabilit locația exactă a insulei. triburi de vânătoare nomadă azteci erau foarte războinică. Timp de aproape două secole, au fost campania agresivă și începutul secolului al XIV-lea. cucerite multe alte triburi care trăiesc în centrul Mexicului, a creat un imperiu puternic.

faima mondială bucurat de sculpturi lor, păstrate până în zilele noastre. „Sad indian“, „Cap mort“, o statuie a zeului Xochipilli etc. Mult azteci realizate în agricultură, prin aplicarea de lucrări de drenaj.

Incasii a depășit, de asemenea, toate numindu-se „copiii de soare.“ Într-o anumită măsură, ei au un drept, ca nucleu central al acestei civilizații a fost în Anzi, cel mai înalt munte al sistemului Americii.

Precum și reprezentanți ai altor civilizații menționate mai sus, incașii erau astronomi excelente. În orașul Cusco, au construit patru turnuri pentru observarea pozitiei Soarelui, am avut nici o idee despre anul solar și lunar.

Pentru a fi supraviețuit magnificele articolele Inca de aur, argint și cupru. La șeful statului a fost Marele Inca, care a fost considerat o încarnare vie a soarelui. Imaginea luminilor sub forma unui disc de aur, cu o față umană este subiectul unui cult oficial. Sora și soția a Soarelui a fost privit ca Luna. Ca o zeitate venerat și Kuichi Rainbow.

Sacrificiul, de regulă, a avut loc în timpul festivităților magnifice cu ocazia aderării sale la tron. femei și copii, care au fost jertfite cucerite de triburi. Inca ofertei A fost un foarte original „scrisoarea nodulară“ a incasilor - „pile“. Acesta a constat din cordonul aței suspensii de diferite culori și nuanțe. Combinații de culori și combinații de noduli pe filamentelor permite utilizarea unui teanc pentru a calcula taxele, de stabilire a diferitelor tipuri de evenimente istorice, pentru transmiterea de nume și titluri proprii, precum și elemente fonetice chiar individuale.

Balotul unic a fost găsit într-unul dintre templele din Peru. Se cântărește 6 kg.

Tribesmen însoțească acest om aurit culcat pe o targă prețioasă, la lac de munte. El plonjează, spala aurire, și realizat, astfel, ritualul de inițiere. Participanții la procesiune aruncat în lacul de aur și pietre prețioase.

Și cât de multe sute de ani au fost astfel de ceremonii? Și acolo a fost un mit despre o țară necunoscută și bogățiile nespuse, numit Eldorado, care în spaniolă înseamnă „placat cu aur“. Timp de aproape un secol, din moment ce 30-e. secolul al XVI-lea. în primul rând în zonele din Columbia si Guyana au fost fără succes de căutare și „aurită Man“ și lacul cu bogăția nespusă. miraje ademenitoare Eldorado atras de ea, nu numai spaniol, ci și germani și britanici. In cele din urma sa descoperit lacul unde se presupune realizat ritualul descris mai sus, dar adâncimea sa (120 m) sa dovedit un obstacol de netrecut pentru căutătorii de avere la momentul respectiv. Versiunea britanica a El Dorado asociat în principal cu numele legendarului Walter Raleigh, navigatorul, unul dintre liderii înfrângerea spaniol „Armada“, poet, dramaturg, istoric. „Marele aventurier“, „campanii celebre mastermind“ - aceste fraze, în picioare întotdeauna în studiul de lângă numele său, desigur, adevărat.

Cu Eldorado este legat nu numai de faptul că, în 1595 a ajuns la Guiana în căutarea acestui taram magic, dar cartea „Descoperirea unui vast, bogat și frumos imperiu Guyana“, care a ieșit în anul următor. Ca o persoană cu un început creativ bine dezvoltat, Raleigh multe speculații, dezvoltat și transformat în legenda lui El Dorado. În interpretarea lui de omul aurit devine rege Guiana, aranjarea orgii cu curtenii. Servitorii trebuiau să se dezbrace toți participanții la orgiile, „lubrifiate de sus în jos cu balsam alb“ și acoperite cu pulbere de aur, până când „până când oaspeții nu a început să scânteie din cap până în picioare, și în această formă ei stau și beau în grupuri de douăzeci și o sută de oameni și să continue această activitate, uneori, șase sau șapte zile la rând. " Raleigh a încercat să ajungă la partea de jos și la „reală“ numele a teritoriului, pe care spaniolii poreclit Eldorado.

istoricul american și geograf Ramsay, un studiu cuprinzător de această problemă, constată că Manoa de 30-lea de ani. XVII. dispărut din hărțile geografice, și avânta pot fi găsite pe unele hărți ale secolului al XVIII-lea. Ultimul punct în această eroare a pus Aleksandr Gumboldt, pentru a dovedi că în bazinul fluviului Orinoco nu au lacuri. În același timp, savantul german a constatat că zvonurile despre lac avânta poate avea o bază reală, ca la momentul râului scurgerii inunde o imensă zonă și pot exista unele formarea lacului temporar. Și, în sfârșit, câteva cuvinte despre lac de fapt existente Guatavita.

Spaniolii au făcut mai multe încercări de scurgere, dar acest lucru ar putea fi realizat doar expediție britanică în 1913 „căutători“ de așteptat o dezamăgire completă. Le-am găsit un produs de aur câteva care nu sunt plătite chiar și în organizarea costurilor de îmbunătățiri funciare. „Ar fi prematur să credem - conchide Ramsay - că ceea ce se găsește în timpul acestor săpături, epuizează toate conținute în lacul de avere. Dar, pe baza datelor disponibile, ar fi mai puțin erupții cutanate să se presupună că tribul indian muiskov ceremonie practicată cu „omul aurit,“ pentru o lungă perioadă de timp sau că ofertele lor de aur au fost vreodată foarte numeroase. " În plus față de miturile și legendele indienilor cu privire la posibilitatea existenței El Dorado în apropiere de coasta de nord a Americii de Sud și învățații subliniat la acel moment, care credea că depozitele metale prețioase gravita spre ecuator. Această țară legendar și în imposibilitatea de a avea acces la europeni, ci un veritabil Eldorado a devenit pentru ei Lumea Noua cu civilizatii unice sale native americane.

Indienii americani - Evul Mediu, dicționare de căutare