Inima cauze de esec si consecinte vitaportal - Sanatate si Medicina

Inima cauze de esec si consecinte vitaportal - Sanatate si Medicina

stop cardiac - o stare foarte periculoasă pentru viața umană. De multe ori apare dintr-o dată, chiar și la tineri sănătoși. Care sunt principalele cauze ale stop cardiac si cum putem ajuta victima?stop cardiac numit o încetare completă a activității eficiente a inimii.

Pentru salvarea vieții umane, care a suferit un stop cardiac, care este de aproximativ 5-7 minute. După acest timp, chiar dacă putem reînnoi activitatea inimii, consecințele pot fi grave, până la un total de handicap.

Insuficienta cardiaca: cum sa recunoasca

Insuficienta cardiaca are un simptome clinice suficient de clare, a căror cunoaștere poate permite timp pentru a lua resuscitare de urgență.

După oprirea inimii se oprește pomparea sângelui, care determină în mod natural dispariția pulsului la toate arterele principale. După 10-20 de secunde după oprirea inimii unui om își pierde cunoștința, iar după 30-60 secunde, respirația dispare. Elevii de la stop cardiac sunt largi și nu reacționează la lumină, pielea feței capătă o culoare gri-albastru.

Amintiți-vă, resuscitare trebuie efectuată cât mai curând posibil, dar încă nu este utilizat la modul în care vă asigurați că aveți o persoană reală, în stop cardiac.

Opțiuni și motivele pentru stop cardiac

Acesta a decis să aloce mai multe cauza majora de stop cardiac.

  • asistolie ventricular. Dacă asistola este nici o activitate electrica a inimii - a înregistrat o linie dreaptă pe un monitor sau un film ECG. Cauza asistola poate fi orice boală gravă a sistemului cardiovascular, dar cel mai adesea este infarct miocardic greu sau embolie pulmonară. Printre alte motive, asistoliei: accident electric (inclusiv fulgere), o supradoză de glicozide cardiace, manipularea intracardiac, anestezie și tulburări metabolice grave.
  • fibrilație ventriculară. Varianta cea mai comuna de insuficienta cardiaca de pana la 90% din cazuri apar în ea. La această boală fibrele musculare individuale ale ventriculele inimii incep asincronă si psihiatru foarte repede, ceea ce este total ineficient opțiune în ceea ce privește hemodinamica - opreste inima de pompare de sânge. Rapid și reducerea nediferențiată epuizeaza rapid rezervele inimii, și va înceta toate activitățile. Cauzele fibrilatie atriala similare cu cele prezentate mai sus.
  • disociere electromecanică. Opțiunea opri activitatea mecanică a inimii atunci când a păstrat activitatea electrică. Există o astfel de patologie în tulburări metabolice severe - hiperkaliemia, acidoza, hipoxie, precum și subrăcire. asfixiere, înec, trauma toracică (de exemplu, supapa pneumotorax), tamponada cardiacă, supradozaj sau combinație necorespunzătoare a unui număr de medicamente cardiace.


Insuficiență cardiacă: Implicații

În ciuda faptului că creierul și măduva spinării formează împreună nu mai mult de 2-3% din greutatea corporală, acestea au reprezentat aproximativ 15% din debitul cardiac.

Procesele de reglementare existente permit de a menține sistemul nervos central la nivelul de circulație de până la 25% din normal, dar comprimari piept, care este cel mai frecvent utilizate atunci când este oprit, prevede doar 5% din debitul normal.

De aceea, rolul-cheie jucat de viteza de recuperare a inimii normale: cu cât mai repede pentru a reînnoi activitatea inimii, cea mai mică probabilitatea de complicații.

Printre efectele asupra sistemului nervos central este izolat:

  • tulburări de memorie de natură diferită (posibila pierdere a tuturor eveniment traume anterioare sau o pierdere parțială a memoriei de evenimente care au loc imediat înainte de oprirea inimii) - amnezie;
  • orbire - rezultă din distrugerea părții vizuale a creierului, în unele cazuri, zona deteriorată a funcției creierului preia alte departamente și viziune este restabilită;
  • crampe - destule consecinte frecvente de stop cardiac, convulsii sunt de obicei izolate în natură, cum ar fi periodice ale membrelor crize repetitive sau mișcări involuntare de mestecat;
  • halucinații - pot fi însoțite de convulsii, pot fi vizual, auditiv, și alte tipuri de halucinații.

Prognosticul stop cardiac depinde de timpul scurs de la momentul stop cardiac la un rezultat de succes de resuscitare cardiopulmonara. Astfel, atunci când o perioadă de cinci minute și jumătate de oră de resuscitare cardiacă recuperare completă după stop cardiac apare la aproximativ 50% din cazuri.

În cazul în care timpul de stop cardiac mai mare de 6 minute și resuscitare a durat mai mult de 15 minute, șansele de recuperare a vieții umane este extrem de mic.