Întrebare în cazul în care concedierea reducere a personalului cade în ultima zi a lucrătorilor să fie schimbată și

Posibilitatea de încetare a contractului de muncă de către angajator în legătură cu reduceri de personal sau de personal angajații organizației este asigurată n. 2 din partea 1 din art. 81 LC RF.În conformitate cu art. 180 TKRumyniyao iminentă concediere în legătură cu reduceri de personal sau de personal angajați ai personalului organizației a avertizat angajatorul personal și la primirea de cel puțin două luni înainte de concediere. Avertizarea trebuie să fie o dată de terminare specifică.

După primirea înștiințării de reducere iminentă a angajatului nu este privat de dreptul de a utiliza vacanta ta ca principală și suplimentară (art. 114, art. 116 din Codul muncii). În conformitate cu programul de vacanță, sau de comun acord cu angajatorul la un angajat poate fi prevăzut cu un concediu anual plătit în cursul acestei perioade de două luni calculat de la data notificării.Angajatorul trebuie să ia în considerare faptul că o parte din al șaselea articol. 81 TKRumyniyasoderzhit interzicerea directă concedierii salariatului de către angajator (cu excepția cazului în lichidarea sau încetarea activității unui întreprinzător individual) în timpul șederii lor în vacanță. Ultima zi de vacanță este inclusă în perioada de vacanță și, prin urmare, concedierea unui angajat pe motive de redundanță, în ultima zi de concediu este ilegală, chiar dacă această zi cade data demiterii specificată în notificare. Contractul de muncă în cadrul acestui cap poate fi încheiată numai după sărbători.

În plus, în cazul în care data expirării de preaviz este o sărbătoare (vacanță, concediu) o zi, ar trebui să fie ghidată de următoarea regulă. În conformitate cu partea 4 din art. 14 din Codul muncii, care definește procedura de calcul a momentului, în cazul în care ultima zi a perioadei cade într-o zi de lucru, în ziua a perioadei este considerată a fi următoarea zi lucrătoare următoare.

Găsirea salariatului în concediu la momentul concedierii pentru reducerea personalului va priva angajatorii să respecte cerințele legale cu privire la lucrătorii de foc în ziua de rata de neocupare concediere, care, la rândul său, poate fi baza pentru restaurarea lucrătorului în același loc de muncă.