Istoria portului portughez de băutură - Ziua femeii

În general, toate faimosul vin - cartofi de canapea hardcore: ei se nasc, ele cresc și se maturizează în casă și numai la vârsta înaintată, întârziere scurs și maturitate vitală, lăsând casele lor, care merg la mare lumină, în cazul în care acestea sunt deja așteaptă cu nerăbdare să experți și cunoscători. Există printre aceste vinuri semi-legendare și celebrități locale care își petrec toată viața în pivnițele lor, ca pustnici, de așteptare pentru pelerini. Și singurul port din copilarie - într-un mod, în plus, în conformitate cu o versiune, pe drumul din Portugalia în Anglia el a fost născut.  • Istoria portului portughez de băutură - Ziua femeii

Sa întâmplat în mijlocul secolului al XVII-lea, când Marea Britanie a impus o interdicție asupra importurilor de vin Bordeaux din Franța un ostil. vinificatori portughezi au decis să profite de acest fapt prin creșterea exporturilor în Marea Britanie. Pentru vin sau imatur insuficient maturizat, a existat un general defect vinuri europene care timp, nu acru în timpul transportului pe mare, se adaugă, uneori, într-o anumită cantitate de alcool.

Și presupun că nu este doar un singur staret al Lamego deținut acest secret. Istoric, cu toate acestea, pentru un motiv sau altul ne-a adus acest episod special. Deci, nu avem de ales ca să-și imagineze cei doi tineri domni în cizme camisoles cu fasoane tapițate, emoție plină de bucurie în jos zborurile interminabile de scări, sparte de pe deal, unde se află mânăstirea mănăstirii.

  • Istoria portului portughez de băutură - Ziua femeii

Nașterea portului

alte #xAB; Regula de aur # xbb, dezvoltat pe parcursul mai multor secole de istorie a vinului de port: alcool de struguri ar trebui să fie adăugată într-un moment petrecut (transformat în alcool), jumătate din zahăr disponibil în sucul de struguri. Cu toate acestea, și acest truism fiecare producător de vin bun va întruchipa creativ, în funcție de modul în care saturate cu suc de rătăcitor de zahăr.

  • Istoria portului portughez de băutură - Ziua femeii


Port în afara vale

tradiția britanică împrumutată de la portughezi

  • Istoria portului portughez de băutură - Ziua femeii

Astfel, ușa pe piața de vinuri, pentru toți cei care nu își puteau permite să aibă propriul depozit la marginea deciziilor nedemocratice Porto, dar înțelept, deoarece cumpărătorul nu a putut fi teamă să cumpere produse și producător aleatoare nesigure. Această lege, trebuie spus, a avut loc până de curând și a schimbat doar în 1986. Acum pe piața portului poate merge și foarte puțin Podgoriile (în cazul în care acestea sunt numite quinta) din Valea Douro. Printre experții vin format un întreg #xAB; fracțiune # xbb;, Convinse că portul, ca orice alt vin mare ar trebui să assamblirovatsya și îmbuteliate numai în locul de origine. Cu toate acestea, majoritatea copiilor porturile de epocă ar trebui să fie în continuare depozite Vila Nova de Gaia în mod tradițional. Și totuși toată comunitatea de vin portughez este anatema tot ce se face sub numele portului în afara regiunii de Douro, fie că este vorba de cel puțin Africa de Sud, chiar dacă Crimeea.

cadouri Portugalia

Portugalia este adesea numit #xAB; muzeu de vin # xbb, în ​​special, pentru că strugurii sunt încă cultivate și prelucrate arhaic, #xAB; invechita # xbb; metode. În unele ferme din Valea Douro, puteți vedea chiar și viță de vie sforii în jurul valorii de copaci, ca și în cele mai vechi timpuri. Un container în care strugurii sunt presate în jos, așa-numitele lagars, rămân nu numai ca atracție turistică pentru a arăta turiștilor: vinul pentru unele porturi și, de fapt, încă #xAB, născut #xbb; în ele.

  • Istoria portului portughez de băutură - Ziua femeii

Până la 80-e de vinuri portugheze rareori merg la piața mondială. În același timp, potențialul de vin local este imens, iar de la începutul anilor '90, a devenit evident pentru toți specialiștii. Prima recunoaștere a primit vin rosu sec din Valea Douro, precum și din zonele și Tao Bayrada la sud de ea. Și, în timp ce pe vinul Douro prețurile sunt mai mari obtinerea bayradskie rămân semnificativ mai ieftine, cu nici un fel, uneori, de calitate inferioară.

În ceea ce privește vinurile albe, printre care, în primul rând ar trebui să fie numit Vinho Verde, care este, în mod paradoxal, #xAB; verde # xbb;. Ei într-adevăr #xAB; verde # xbb;, așa cum a făcut din struguri necoapte, ceea ce le conferă o ușoară efervescență și o prospețime uimitoare, luminos. Cele mai multe dintre aceste vinuri sunt fabricate din struguri alvarinyu în nordul îndepărtat al Portugaliei. Apropo, Vinho Verde, există roșu, violet închis, dar ele sunt aroma la fel de proaspete și băuturi, precum și omologii lor de culoare alba, de răcire puternică. Aceste vinuri nu merită să păstreze pentru o lungă perioadă de timp. Pentru a evalua energia lor tineresc, mai bine să destupa sticla în următoarele luni de la cumpărare.

#xAB; Ruby # xbb;, #xAB, Tony # xbb; și #xAB; Vintidzh # xbb;

  • Istoria portului portughez de băutură - Ziua femeii

#xAB; gustare # xbb;?

  • Istoria portului portughez de băutură - Ziua femeii

elită vin