Lasand beneficii plasma de sânge și a efectelor nocive, cât de des puteți dona, închiria plasmă

Odată cu dezvoltarea medicinii există noi metode de vindecare a corpului. Una dintre aceste metode este la modă închiriere cu plasmă. Mulți medici sunt încrezători că această procedură poate îmbunătăți în mod semnificativ starea pacientului. Potrivit acestora, metoda crește în mod semnificativ funcțiile de protecție ale organismului, provocând mai puține persoane bolnave. Ce fel de procedură și dacă este sau nu este la fel de util cum este menționat în ultimul timp.Utile sau dăunătoare

Donarea de sânge de plasmă este, de fapt, o probă de sânge normală, după care este împărțit în plasmă și alte componente. Tot ce rămâne din plasma, ca rezultat al acestei distribuiri turnat înapoi persoană. Astfel, pacientul nu scade celulele sanguine utile, și luate numai ceea ce ai nevoie pentru donarea.

Lasand beneficii plasma de sânge și a efectelor nocive, cât de des puteți dona, închiria plasmă

Luați plasma de sânge este dăunătoare? Astăzi, experții spun că această tehnică este absolut inofensiv. Este în valoare de știind că predarea sângelui este mult mai ușor de suportat decât donarea de sânge tradiționale. Plasma poate dona mai frecvent decât substanțe întregi. Dupa procedura, organismul lansează funcția sa de protecție, iar pacientul poate scapa de multe boli. Din acest motiv, medicii sunt din ce în ce prescris pacienților lor, modificarea plasma sanguină.

pentru ca organismul să utilizeze în cazul depozitelor cu plasmă este evidentă. Imediat dupa operatie, organismul incepe sa lucreze la refacerea celulelor pierdute. Toate celulele sunt actualizate, și întărește astfel sistemul imunitar. Natura mult timp în urmă a venit cu un mecanism similar de reînnoire de sânge, pentru acest motiv, utilizarea sa a fost dovedită.

Există restricții

Cât de des pot dona componente sanguine? Ca și în orice donație de la trecerea plasmei are limitări și contraindicații sale. Procedura poate fi realizată nu mai mult de o dată la fiecare 4 săptămâni. Ar trebui să se abțină de la a dona in timpul menstruatiei sau imediat după ei. Fetele pot trece plasmă în decurs de 2 săptămâni de la menstruație.

De asemenea, o limitare temporară poate obține oameni care au avut recent extracții, după vaccinare, după operație, etc ..

Este interzis să se aplice pentru o donație de plasmă de la cetățenii din următoarele patologii:

 • SIDA, HIV.
 • Sifilisul.
 • Hepatita.
 • Alcoolismului.
 • Dependenta.
 • boală mintală.
 • miopie severă.
 • Diabetul zaharat.
 • Probleme cu tensiunea arterială.

În plus, plasma nu poate trece la alți homosexuali persoane sau persoane care au o relație sexuală casual. De asemenea, în România este interzis să devină donatori, imigranți ilegali sau cetățeni.reguli de formare

Donarea de sânge pe componente necesită o pregătire specială a donatorului. În primul rând presupusul donator, medicii sunt obligați să ia un test de sânge pentru viruși, precum și cantitatea de hemoglobină. În cazul în care proba este găsit nici o infecție, pacientul refuză o donație, el poate efectua procedura numai pentru recuperare. După verificarea donatorului de sânge trebuie să completeze forma cerută și numai după aceea el a fost admis la livrarea de plasmă.

Recomandat: Ce este hemoliza sânge

Cu toate acestea, pacientul ar trebui să se pregătească temeinic pentru procedura. donare de sânge pe plasma impune restricții alimentare și modul de viață înainte de donare.

trebuie să fie îndeplinite următoarele reguli:

 • Trebuie să te limitezi la un gras, alimente sărate și condimentate cu cel puțin o zi înainte de donare.
 • Pentru a exclude a lua orice medicament timp de o saptamana inainte de procedura.
 • O săptămână înainte de livrarea de plasmă pentru a exclude alcool.
 • Înainte de a dona un must-mânca.
 • Înainte de orice sânge de cel puțin 2 ore pentru nefumători.

Mulți pacienți întrebați dacă puteți dona plasmă pe stomacul plin. Desigur, trebuie să mănânce, dar micul dejun ar trebui să fie lumină. Acest lucru poate fi un sandwich brânză și ceai dulce. Junk food nu este recomandat să mănânce înainte de livrarea de plasma. Vino la centru, în dimineața, se recomandă, pentru că, după procedura, donatorul trebuie încă să fie 2:00 în spital.

metodele de prelevare

Astăzi, diferitele centre pot utiliza eșantionarea automată sau manuală de sânge. Acest lucru depinde de echipamentul tehnic. Transfuzia de plasmă în modul automat este mai rapid. Cu toate acestea, principiul procedurii este aceeași pentru orice metodă. Pentru a colecta plasmă de la donator, ei ia o anumită cantitate de sânge, după care este procesat într-o centrifugă. substanța se separă în plasmă și restul componentelor. Plasma a fost turnat într-un pacient, iar materialul rămas este returnat donatorului.

Această metodă de transfuzie de la o persoană la alta se numește o transfuzie.

In cazul celulelor sanguine proprii ale donatorului reveni, de asemenea, se ocupă de transfuzie.

donație pentru prima dată

Când se poate lua o componentă de sânge pentru prima dată? Conform legislației țării noastre poate deveni un donator de cetățeni de la 18 la 60 de ani. Dacă ai venit de vârstă și complet sănătoși, s-ar putea fi un donator de plasmă. Este demn de remarcat pentru fetele că, dacă în ziua presupusei livrare a perioadei menstruale programată, procedura este mai bine să amâne pentru câteva săptămâni.

Astăzi, donatorii au fost întâmplă, din păcate, nu din motive ideologice. Mulți oameni doresc să facă bani pe această procedură. Mulți oameni se întreabă cât de mult să plătească pentru livrarea componentelor sanguine. Răspunsul la această întrebare este de a afla mai multe despre în centrul de colectare a sângelui la domiciliul acesteia. Prețurile pot varia în funcție de regiune și de plată se schimbă anual. Astăzi, guvernul tind să reducă plata pentru populație, și să-l înlocuiască cu stimulente.

veți plăti astăzi, mulți nu vor, banii este suficient pentru a cumpăra produse care promovează recuperare după donare de sânge. In unele centre, rațiile alimentare emise în schimbul plății.

Totuși, trebuie înțeles faptul că transfuzie de plasmă - este de a ajuta toate persoanele care au nevoie, care au suferit intervenții chirurgicale majore și pierderea de sânge.

Astăzi, medicii sunt de asteptare pentru a dona sânge pentru a obține beneficii ca un donator onorific. În acest caz, aveți nevoie pentru a dona sânge gratuit și în mod regulat. După 60 de donator are dreptul de a primi titlul onorific de proceduri. În acest caz, devine posibil la anumite beneficii, cum ar fi de a alege convenabil pentru vacanță în primul rând pentru a primi vouchere pentru sanatorii și dispensare. În plus față de această onoare donatorii primesc anual un premiu în bani, a cărei valoare este în creștere.

Recomandate: Consecințele și pericolele de transfuzie de sânge la o valoare mică a hemoglobinei

Donarea de componente sanguine este nu numai că este util pentru cea mai mare donator, aceasta este o afacere mare, care ajuta medicii salva zeci de vieți. Orice cetățean conștient, ceea ce permite sănătatea ar trebui să meargă la centrele de sânge nu este pentru bani, ci pentru cel puțin un copil sau o femeie, și, probabil, un adolescent în viață. Turn în plasmă și aduce beneficii pentru tine și pentru alții!