Lichen planus la om ce este, tratament, simptome, semne, cauze

Lichen Planus - o boala care poate fi descrisă ca patru „Ps“: purpuriu, poligonala, prurit (mâncărime), papule.

Cauzele și epidemiologia lichen plan

Lichenul plan - o boala rara de piele, cauza care este neclar.Se crede că aceasta este cauzată de o reacție atipică a sistemului imunitar, eventual provocat de o infecție virală. Celulele inflamatorii recunosc în mod eronat celulele pielii ca fiind străine și să le atace.

Ce zone este frapant lichen plan?

  1. Organelor genitale (bărbați și femei).
  2. Gumele și mucoasei bucale (forma orala lichen planus).
  3. Pielea ta (de obicei, antebrat si incheietura mainii), coapse si trunchi.

Atunci când lichenul plate pe suprafața frontală a tibiei, interiorul încheieturi și mâinile apar umflaturi mancarimi violet. In unele cazuri, lichen planus afectează gura (suprafața interioară a fălcile, gingiile si limba), precum și zona sexuală și perianal. Aproximativ o treime din pacienții care suferă de o formă de lichenul plan au manifestări cutanate ale bolii. Lichen planus afecteaza adesea vaginul si vulva, unde se pot imita alte boli de piele. În cele mai multe cazuri, lichen plan dispare în termen de 2 ani. Uneori, după o ușoară revenire de pigmentare maro apare pe piele, care se estompează cu timpul.

Adevărata cauză a lichenul plan este necunoscut, dar este clar că este bolile netransmisibile. Prin urmare, lichen plan nu este posibil să se „prinde“ sau „trecere“. Acesta este caracterizat prin modificări inflamatorii ale pielii, dar cauza inflamației este neclară. Atunci când lichen plat în cavitatea bucală și eroziune vagin format mai mult de lovituri. Acest lucru se datorează faptului că membranele mucoase afectate pierd topsheet. lichen eroziv planus orale si vaginale pot fi dureroase, în plus, există un risc de infecție secundară. În cazul în care zona afectată în contact cu fiecare alte posibile modificări, cicatriciale, și ca o consecință, îngustarea vaginului.Gradul de severitate al lichen plan poate varia de la ușoară până la severă, dar orice eroziune însoțită de următoarele simptome:

  • secreții vaginale mai abundente;
  • roșeață, durere și senzație de arsură la nivelul vulvei și vaginului eroziuni;
  • sângerare și / sau durere în timpul actului sexual.

Lichenul plan începe de obicei în liniște, și severitatea simptomelor a atins punctul culminant câteva luni. Majoritatea pacienților lichen plan dispare într-un an și jumătate, dar în unele cazuri, boala persista timp de mai mulți ani. Două treimi dintre pacienții cu lichen plan este format din oameni în vârstă de 30-60 de ani, printre care multe femei.

Forma orală de lichenul plan asociat cu diabet zaharat. A fost dezvăluit recent relația dintre lichen plan si hepatita C.

Poate planus duce la complicații?

Eroziunea la lichenul plate pot deveni dureroase. În cazul în care acestea sunt plasate în vagin, posibilitatea de infectie secundara, si cicatrizarea cu îngustarea ulterioară a corpului, ceea ce face dificil de sex.

Cum este diagnosticat lichen plan?

Lichen planus diagnosticate printr-o biopsie a pielii - o procedură simplă, care este de obicei efectuată sub anestezie locală în biroul medicului de familie. Atunci când se iau biopsii pentru analiza de suprafață mică de piele.

Cum de a trata lichen plan?

De obicei, atunci când o zona zoster plat atribuite diferite creme și unguente cu steroizi pentru a reduce inflamatia. secreție vaginală abundentă poate indica o eroziune sau o infecție secundară. Cel mai adesea, medicamentele sunt folosite nu numai în timpul exacerbărilor, dar, de asemenea, în mod regulat pentru a menține starea optimă a țesutului. Există dovezi privind o legătură slabă cu cancer vulvar.

Tratamentul nu trebuie întotdeauna. creme steroidiene și unguente aplicate 1 dată pe zi un strat subțire și delicat frecat în piele. După leziunile au nivelat cu sectorul de sănătate, steroizi răsturnat. Aceasta poate dura 4 până la 6 săptămâni. Pe locul leziunii este o pigmentare maro, care, în câteva luni paleste.

În cazurile severe, prescrie steroizi sistemici pentru utilizare (de exemplu, prednisolon în câteva săptămâni sau mai mult). Ele reduc mancarimea si adesea elimina complet simptomele de lichen plan. Cu toate acestea, boala poate recidiva.

Ce este lichen simplex cronic vulvare?

Este o mâncărime dermatoza natura inflamatorie cronică, care se caracterizează prin îngroșarea locală a pielii. De obicei, aceasta afecteaza una dintre labiilor, cel puțin - două. Tratamentul - forme locale de steroizi.