Măsura de zahăr din sânge

zahăr din sânge - glucoza este un nume simplu, care este dizolvat în sânge și circulă prin vasele. Creșterea acestui nivel este periculos pentru organism, este cunoscut tuturor. Pentru a menține sănătatea și pentru a preveni o mai mare nivel de zahăr, este necesar să se cunoască standardele general acceptate de conținut și metode, cum de a reduce în condiții de siguranță a nivelului glucozei sale.Măsura de zahăr din sânge

Norma de zahăr în sânge

Glucoza intră vasele de sânge atunci când transportă fluxul de sânge pe tot corpul din ficat și intestine. Pentru glucoza absorbita de organism, este nevoie de un hormon special - insulina, care este secretat de pancreas. De obicei, cel puțin în zahăr din sânge prevede stomacul gol, și el se ridică după o masă. Această creștere este ușoară, rapid și cade în jos atunci când este vorba de o persoană sănătoasă.

Norma de zahăr din sânge în oameni sănătoși - 3,9-5,3 mmol / l pe stomacul gol sau după o masă, acest interval se poate extinde la 4,2-4,6 mmol / L Chiar dacă un pacient sănătos se simte plin mare de carbohidrati, rata nivelului de zahăr din sânge nu depășește 7,0 mmol / l.

Cu diabetici, situația este diferită. După masă, nivelele de glucoză din sânge de 7-8 mmol / litru pentru ei este un rezultat excelent și 7-10 mmol / l - perfect figura acceptabilă.

Diabeticii trebuie să adere la un regim alimentar strict si sa monitorizeze modificari ale nivelului de glucoza din sange. Dacă se dorește, se pot obține rezultatul 5,5-6,0 mmol / l, și ceea ce ar trebui să depună eforturi. Numai la atingerea acestui rezultat, riscul de complicații și riscul de moarte subită să scadă la un nivel minim.Este important să ne amintim câteva reguli simple:

Acum să vorbim despre corectitudinea de livrare a zahărului din sânge.

Cum de a dona sânge pentru zahăr

 • In termen de 24 de ore înainte de livrarea analizei să se abțină de la alcool sub orice formă;
 • Pentru a mânca ultima dată pentru 8 (optim - 12) ore înainte de donare de sânge;
 • Puteți bea numai apă district, în orice cantitate;
 • Trebuie să fie testate pe stomacul gol, înainte de a fi interzis să se spele pe dinți și rumegă.

Tehnologiile moderne permit un test de sânge cu ajutorul unui dispozitiv special - contorul. Dar, de obicei, arată rezultatele incorecte sau inexacte. Acest lucru se datorează depozitării necorespunzătoare sau nu tub închis în care pătrunde oxigen și formează un dispozitiv de reacție chimică.

Dacă suspectați că o persoană are diabet zaharat, acesta este atribuit unui test suplimentar pentru toleranță la glucoză. Există un alt tip de analiză - determinarea hemoglobinei glicozilate în sânge, dar este foarte rar folosit.

Cum se măsoară sânge metru de glucoză zahăr

Pentru măsurarea zahărului din sânge cu multimetru, utilizați următoarele instrucțiuni:

 1. Se spală pe mâini cu săpun (opțional, dar preferat), și să le usuce bine;
 2. În nici un caz nu freca mâinile cu alcool;
 3. Se agită mâna sau macerat pentru un timp sub apă caldă pentru a furniza un val de sânge;
 4. Un loc unde va străpunge pielea să fie foarte uscat. Acest lucru este important!
 5. inserați benzi speciale în dispozitiv și așteptați până când inscripția „OK“. Acest lucru înseamnă că puteți începe măsurarea;
 6. Cu o lanțetă face un deget-intepatura;
 7. Stoarce o mică picătură de sânge pe degetul apăsat;
 8. Prima picătură de sânge nu produce întotdeauna rezultatul dorit. Ia-i o cârpă și strângeți-a doua picătură;
 9. Se aplică de sânge pentru a benzii de testare;
 10. Pe rezultatul testului apare pe ecran - nivelul glucozei din sânge.

Rezultatele sunt corecte, utilizați recomandările noastre:

Punerea în aplicare exact toate recomandările, va fi capabil să măsoare în mod corect de zahăr din sânge și monitorizarea sănătății acestora.