Măsurarea de zahăr din sânge, cum să se măsoare nivelul de glucoză în casă

Dispozitivul, care măsoară de zahăr din sânge numit glucometru. Există o varietate de modele de dispozitive care diferă în funcție de caracteristicile tehnice și funcții suplimentare. Precizia funcționării dispozitivului depinde de performanța corectă, astfel încât selectarea este necesar să se concentreze asupra calității, de utilizare, precum și recenzii pentru medici si pacienti.Măsurarea zahărului din sânge - este o analiză importantă care arată cursul diabetului zaharat și starea generală a corpului pacientului. Dar, în scopul de a studia rezultatul a fost cât mai exacte posibil, pe lângă utilizarea contorului de precizie, pacientul trebuie să urmeze câteva reguli simple atunci când prelevarea de probe de sânge și de analiză.

algoritmul

Efectuarea unei secvențe de acțiuni pot avea încredere în acuratețea analizei. Măsurătorile glicemiei trebuie efectuată într-o atmosferă calmă, pentru că izbucniri emoționale pot afecta precizia rezultatului.

Aici este o secvență eșantion de acțiuni pe care trebuie să le îndeplinească pentru măsurarea corectă:

Măsurarea de zahăr din sânge, cum să se măsoare nivelul de glucoză în casă
Nivelul admis de zahăr din sânge

 1. Se spală pe mâini cu săpun sub jet de apă.
 2. Sterge cu un prosop, fără a freca pielea foarte mult.
 3. Se tratează locul de injectare cu alcool sau alt antiseptic (această etapă este opțională, cu condiția ca injecția va fi efectuată în mod individual sau un ac de unică folosință pen).
 4. Micul strângi mâna, pentru a îmbunătăți circulația sângelui.
 5. În plus, pielea uscată în site-ul viitor al unei pene de cauciuc cu o cârpă sau vată sterilă.
 6. Pentru a face o puncție în vârful degetului, îndepărtați prima picătură de sânge cu un tampon de vată sau tifon uscat.
 7. Aplicați o picătură de sânge pe o bandă de testare și introduceți-l în aparatul de măsură este inclus (în unele dispozitive să se aplice de sânge pentru a benzii de testare trebuie să fie instalat în mașină).
 8. Apăsați tasta sau așteptați pentru analiza afișează rezultatele în cazul funcționării automate a dispozitivului.
 9. Fix valoarea într-un jurnal special.
 10. Se tratează locul de injectare și orice antiseptic după uscarea mâinilor Se spală cu săpun.

Este important ca inainte de studiu pe degete nu a fost apa si alte lichide. Ei pot dilua sângele și distorsionează rezultatul. Același lucru este valabil pentru orice creme cosmetice, loțiuni tonice.

Când este mai bine să se măsoare zahărul și cât de des ar trebui să fie făcut?

Numărul exact de măsurători necesare pe zi pacientul poate spune doar de către medicul curant. Aceasta este influențată de mai mulți factori, printre care lungimea bolii, severitatea cursul, tipul de boală și prezența comorbidităților. În cazul în care, în plus față de medicamente diabet zaharat, pacientul ia medicamente în mod regulat altor grupuri, este necesar să se consulte un endocrinolog cu privire la efectul lor asupra nivelului de zahar din sange. În acest caz, este uneori necesar să se facă unele modificări în timpul studiului (de exemplu, pentru a măsura tablete de glucoză sau de recepție, după un anumit interval de timp după ce beau persoana).

Măsurarea de zahăr din sânge, cum să se măsoare nivelul de glucoză în casă

Este imposibil să se comprima și freca pad de degetul pentru a îmbunătăți fluxul de sânge, suficient pentru a studia doar să se spele pe mâini cu apă caldă

Când toate aceeași măsură zahăr mai bine? Pacientul medie cu diabet zaharat este bine compensată, care are deja anumite medicamente și observă dieta de zahăr suficient de 2-4 măsurători pe zi. Pacienții în etapa de selecție a terapiei, este necesar să se facă mult mai mult, astfel încât medicul poate urmări răspunsul organismului la medicamente și nutriție.

Monitorizarea mai detaliată a zahărului din sânge este format din astfel de măsurători:

 • Repaus alimentar după somn, înainte de orice activitate fizică.
 • După aproximativ 30 de minute după trezire, înainte de micul dejun.
 • După 2 ore după fiecare masă.
 • După 5 ore după fiecare injecție, insulină cu acțiune rapidă.
 • După activitatea fizică (exerciții terapeutice, casnice).
 • Inainte de a merge la culcare.

Toți pacienții, indiferent de gradul de severitate al apariției diabetului zaharat, trebuie să vă păstrați în situațiile în care mintea măsurat glicemia trebuie să fie neplanificate. Cum de a determina ce măsură pe care trebuie să efectuați o situație de urgență? Simptomele periculoase includ stresul emoțional, deteriorarea sănătății, foame și-a exprimat, transpirații reci, confuzie, palpitații, pierderea conștienței, etc.

Măsurarea de zahăr din sânge, cum să se măsoare nivelul de glucoză în casăOdată cu introducerea de noi produse și feluri de mâncare în controlul dieta obișnuită prin contor trebuie efectuată mai frecvent

Este posibil să se facă fără echipament special?

nivelurile de zahar din sange, fara contor nu poate fi determinată, dar există anumite simptome care pot indica în mod indirect că a ridicat. Printre acestea se numără:

 • sete constantă și uscăciune a gurii;
 • erupții cutanate pe corp;
 • foame a crescut, în ciuda aportului alimentar adecvat;
 • urinare frecventă (chiar și pe timp de noapte);
 • piele uscată;
 • crampe musculare vițel;
 • letargie și slăbiciune, oboseală;
 • agresivitate si iritabilitate;
 • probleme de vedere.

Dar aceste simptome nu sunt specifice. Acestea pot indica alte boli și tulburări în organism, astfel încât să se concentreze doar asupra lor nu pot. La acasă, mult mai bine și mai ușor de utilizat un dispozitiv portabil, care determină nivelul de glucoză din sânge și o bandă de test special pentru ea.

Determinarea glucozei în sânge ar fi lipsit de sens dacă nu ar exista anumite norme stabilite cu care să se compare rezultatul este acceptat. Sângele de la un deget asemenea rată este de 3,3 - 5,5 mmol / l (pentru venos - 3,5-6,1 mmol / l). După ce a mâncat, această cifră este crescută și se poate ajunge la 7,8 mmol / l. În termen de câteva ore într-o persoană sănătoasă, această valoare este a revenit la limitele normale.

Nivelul critic al zahărului, care ar putea atrage după sine comă și moarte este diferit pentru fiecare individ. Cele mai multe diabetici la rate de 15-17 mmol / l pot dezvolta coma hiperglicemic, iar atunci când nivelurile de glucoză sub 2 mmol / l - hipoglicemiant. Dar, în același timp, există pacienți care sunt relativ liniștită, chiar tolera astfel de valori, astfel încât nu există nici un singur indicator de „niveluri letale“ de glucoză în sânge.

Nivelul țintă de zahăr la pacienții diabetici poate varia și depinde de tipul bolii, caracteristicile corpului și tratamentul ales, prezența complicațiilor, vârstă etc. Pacientul este important să se depună eforturi pentru a menține zahărul la un nivel care a fost definit, împreună cu medicul curant. Pentru a face acest lucru în mod regulat și se măsoară în mod corect acest indicator, precum si dieta si medicamente.

Fiecare determinare a zahărului din sânge (rezultatul), este de dorit să se stabilească într-un jurnal special. Se constată, în care pacientul înregistrările nu numai valorile primite, dar și alte informații importante:

 • zi și timpul testului;
 • cât de mult timp a trecut între ultima masa;
 • compoziția de alimente consumate;
 • cantitatea de insulină injectată sau ia o formulare de tabletă (de asemenea, aici este necesar să se precizeze care a fost introdus tipul de insulină);
 • dacă pacientul a fost angajat înainte de acest fel de exercițiu;
 • Orice informații suplimentare (cum ar fi stresul, schimbări în starea obișnuită de sănătate).

Măsurarea de zahăr din sânge, cum să se măsoare nivelul de glucoză în casă

Păstrarea un jurnal vă permite să organizați modul de zi și să monitorizeze cu mai multă atenție sănătății lor

Cum de a verifica contorul pentru a repara?

Testul pentru determinarea nivelului de glucoză din sânge considerată corectă dacă valoarea sa este diferită de rezultatul obținut la înaltă precizie echipamente de laborator nu este mai mare de 20%. Variante ale dispozitivului de calibrare pentru măsurarea zahărului poate fi masa. Acestea depind de modelul specific și contorul poate diferi semnificativ pentru dispozitive de diferite companii. Dar există un general non-tehnici specifice care pot fi folosite pentru a înțelege modul în care citirile adevărate.

A se vedea, de asemenea:

Măsurarea de zahăr din sânge, cum să se măsoare nivelul de glucoză în casă
Cum să luați un test de sânge pentru zahăr
Măsurarea de zahăr din sânge, cum să se măsoare nivelul de glucoză în casă
Ceea ce nu a făcut înainte de a dona zahăr din sânge

În primul rând, unul și același aparat pot fi efectuate mai multe măsurători consecutive cu diferența de timp de 5-10 minute. Rezultatul ar trebui să fie aproximativ aceeași (± 20%). În al doilea rând, puteți compara rezultatele obținute în laborator cu cele obținute pe dispozitiv pentru uz personal. Pentru a face acest lucru pentru a dona sânge pe stomacul gol, în laborator și să aducă contorul de glucoză din sânge. După ce este necesar pentru a efectua re-măsurarea dispozitivelor portabile și valoare fixă ​​de testare, și după primirea rezultatelor de laborator pentru a compara aceste date. Marja de eroare este aceeași ca și cea a primei metode - 20%. În cazul în care este mai mare, este probabil, dispozitivul funcționează nu este în întregime corectă, este mai bine să se facă referire la un centru de service pentru diagnosticare și depanare.

Măsurarea de zahăr din sânge, cum să se măsoare nivelul de glucoză în casă

Contorul trebuie calibrat periodic și verificat-o pentru exactitatea lor, deoarece valorile false pot duce la consecințe grave pentru sănătatea pacientului

Alexander
Bolnav cu diabet zaharat de 5 ani. Contorul a cumpărat recent, că înainte de asta m-am gândit că este de ajuns, uneori, pentru a lua un test de sânge pentru zahăr în clinică. Medicii au recomandat mult timp ca să cumpăr acest dispozitiv și să monitorizeze starea lor la domiciliu, dar achiziționarea sa, într-un fel am întârziat din cauza nici un cost mic. Acum îmi dau seama cât de mult am fost neglijent. În noaptea de săptămâna trecută am fost trezit de faptul că șeful a fost divizare, foarte sete, mănâncă. Am fost acoperit într-o sudoare rece lipicios. Pentru a măsura de zahăr, am văzut că este mult mai mic decât ar trebui să fie (am avut hipoglicemie). Pentru că tocmai am aflat despre acest lucru, am fost în stare să facă față pe cont propriu la domiciliu. Am băut dulce bar de ceai, și foarte repede totul a revenit la normal. Ei bine, m-am trezit în timp și contorul a fost la îndemână, care m-au ajutat să definească zahăr.

alla
I diabetul nu se imbolnavesc, dar cred că contorul ar trebui să fie în fiecare casă. In timpul sarcinii am avut probleme cu zahăr, iar acest dispozitiv este foarte ma salvat. Am controla nivelul de glucoză după mese, a fost în măsură să facă cea mai bună dietă și nu vă faceți griji cu privire la copil. După naștere, problema a dispărut, dar aproximativ o dată la 3 luni, îmi petrec măsurarea post pentru a ști dacă am avut probleme cu ea. În plus, nu doare, rapid și ușor.

Eugene
soția și diabetici cu experiența mea. Glucometru pentru noi - este un lucru de primă necesitate. Datorită lui, nu avem nevoie de fiecare dată pentru a merge la clinica, sa stea la coada pentru a vedea ce zahărul. Da, benzi de măsurare - costisitoare, dar de sănătate, în cele din urmă, este mult mai scump. Este păcat că colesterolul nu a venit încă cu un dispozitiv care ar fi accesibil tuturor.