modul de focalizare, aparatul de fotografiat - lecții și secrete imagini

Acasă> Lecții> Moduri de focalizare Aparat foto

Modurile și setările camerei focalizarea poate induce în eroare cu ușurință începători. Studiul meticuloasă a instrucțiunilor de utilizare pentru camera dvs. poate fi destul de plictisitor. În plus, aceasta nu poate oferi întotdeauna un rezultat adecvat de prima dată. Dar de unde începem în curs de dezvoltare modul de focalizare? Să ne uităm la elementele de bază și pentru a face procesul de învățare modul, camera de focalizare mai ușoară.


modul de focalizare, aparatul de fotografiat - lecții și secrete imagini

Fotografia de mai sus arată cel mai important aspect atunci când se decide cu privire la modul de focalizare - o alegere în cunoștință de cauză. Am conștient concentrat pe langa modelul de ochi ma. Nu pe mâna ei în prim-plan sau de fundal. Și, cu siguranță, nu pe fundal. Am ales ceea ce am vrut să fac cele mai ascuțite în imagine. Nu camera a luat această decizie, și eu sunt. Acesta este secretul modul de focalizare - pentru a realiza alegerea ta.

Pe baza acestui principiu, vom umbla prin modul de focalizare este disponibil în aparatul de fotografiat și a vedea care va fi cea mai bună alegere într-o situație dată.

În primul rând, trebuie să ia în considerare trei aspecte interdependente:

A) modurilor de focalizare - cum ar fi Single (Single) sau continuu (Servo / Continuu).

Cazare si) activați focalizarea automată (AF):

  • Prin apăsarea și menținerea apăsată a butonului declanșator, sau
  • prin apăsarea unui buton . Așa-numitul Focus Metoda înapoi butonul.

În acest caz, alegerea ta va determina modul în care va utiliza modul unic sau continuu AF.

C) Selectarea zonei AF - ambele sunt grupate ați selectat punctul AF.

modul de focalizare, aparatul de fotografiat - lecții și secrete imagini

În fotografii cu o profunzime de câmp mică, trebuie să alegeți în mod clar un punct să se concentreze. Decizia dvs. ar trebui să fie informat în fiecare etapă a instantaneu.

moduri de focalizare

Nu contează ce producătorul pe care îl utilizați camera foto - Canon. Nikon. Sony. Fuji. Pentax sau Olympus - moduri de focalizare pot fi împărțite în trei tipuri:

  • Manual Focus - Toate lucrările de pe camera de focalizare pe care le faci.
  • One Shot Focus (/ One-shot cu un singur mod de focalizare / AF-S) - Cea mai bună alegere pentru fotografierea subiectelor statice: aparatul foto focalizează și blochează focalizarea.
  • focalizare continuă (Servo / AI Servo / focalizare continuă Mod / AF-C) - Cea mai bună alegere pentru fotografierea obiectelor în mișcare - camera ajustează continuu focalizarea.

Alegeți între modul unic, focalizarea continuă devine mai convenabil atunci când se utilizează metoda de focalizare pe butonul înapoi, la care ne vom întoarce.

Selectarea zonei AF poate varia de la un singur punct, să li se alăture într-un domeniu. Variante ale acestor grupuri variază în funcție de mărci și modele de camere. Selectarea zonei AF afectează cât de repede focalizarea automată va fi în măsură să se concentreze pe o anumită zonă a imaginii selectate.

focalizare manuală

Comparativ cu diferite moduri AF, focalizare manuală este foarte simplu - rotiți inelul de focalizare până atunci, până când subiectul este focalizat. Asta e tot.

Focalizarea manuală este de preferat în câteva cazuri:

Camerele oferă o varietate de metode de tratament, atunci când focalizarea manuală. De exemplu, puteți mări imaginea de pe ecranul LCD în modul Live View sau utilizați funcția de focalizare peaking (contrast luminos dispun de marginea obiectului focalizat). Dacă intenționați să utilizați focalizarea manuală, asigurați-vă că în această zonă poate oferi camera foto.

Single Focalizarea (One-shot modul Single / focalizare / AF-S)

Modul de focalizare time-lapse, aparatul foto focalizează și se oprește. Focalizarea este blocată atâta timp cât țineți apăsat butonul declanșator. Dacă vă decideți să reorienta, va trebui să activați din nou focalizarea automată. apăsând din nou butonul declanșator sau butonul AF-ON.

Acest mod AF - exact opusul de focalizare automată continuă, în care aparatul foto ajustează în mod continuu focalizarea.

Funcția de iluminare focalizare automată (lampa speciala sau camera flash) este numai în modul cadru. Modul de focalizare continuă, această funcție nu este disponibilă. Acest lucru poate fi extrem de important atunci când fotografiați în condiții de luminozitate scăzută.

Pentru modul AF unic este numit, de asemenea, regimul Priorteta focalizarea, deoarece declanșatorul aparatului foto nu va funcționa în cazul în care imaginea nu este focalizată. Cu toate acestea, acest lucru poate fi schimbat folosind setările camerei personalizate.

focus continuu (Servo / AI Servo / Continuu Mod focalizare / AF-C)

Acest mod de focalizare este ideal pentru fotografierea obiectelor în mișcare. Camera urmărește mișcarea și se ajustează continuu să se concentreze. Cele mai multe camere moderne echipate cu autofocus predicativă, care permite camerei să fie mai precis atunci când se iau obiecte care se mișcă - mai precis ea „presupuneri“, în care un obiect va plasa momentul fotografierii.

În focalizare continuă, există un efect secundar potențial. Atunci când concentrându-se în condiții de luminozitate scăzută sau obiecte de contrast mici, camera foto cu autofocus poate „merge pe jos“ în sus și în jos, înainte de a se concentreze. Atunci când fotografiați subiecte statice acest lucru poate fi o problemă, deoarece declanșatorul este declanșat atunci când obiectul nu este destul de focalizat.

Prin urmare, pentru portrete sau fotografierea subiectelor statice flipping modul de focalizare este probabil să fie cea mai bună alegere, deoarece oferă camerei cele mai bune rezultate se concentreze și focalizarea este blocată.Modul de focalizare continuă este numit, de asemenea, modul de fotografiere prioritate ca declanșatorul este eliberat în orice moment, de îndată ce apăsați butonul declanșator, indiferent dacă obiectul focalizat sau nu (Acest lucru poate fi modificat folosind setările camerei personalizate).

modul de focalizare, aparatul de fotografiat - lecții și secrete imagini

AI Focus / AI Focus (Canon) - Automat / AF-A (Nikon)

În acest mod, aparatul foto utilizează focalizarea secventiale dacă scena înregistrată nici o mișcare. De îndată ce apare mișcarea, camera trece la focalizarea continuă.

Cum se activează focalizarea automată?

Puteți bloca focalizarea folosind butonul declanșator sau

Puteți bloca / activa focalizarea cu ajutorul butonului AF-ON.

Alegerea între aceste două moduri de lansare și blocați focalizarea automată va determina ce modul de focalizare este mai potrivit pentru stilul de filmare.

Concentrându-se pe butonul declanșator

Cel mai comun mod de a rula și blocarea AF - apăsând pe jumătate butonul declanșator.

Un efect secundar al acestei metode este că metoda dvs. este acum asociat cu operarea diafragma camerei. Dacă vă gândiți la timpul petrecut pe ea pentru a face o fotografie, de fapt, aceasta nu este asociată cu focalizare. Acestea sunt procese separate.

Concentrându-se din nou butonul (FZK) Buton / AF-ON

Cu ajutorul butonului AF-ON, puteți împărți funcția de focalizare și este luată imaginea. eliberând astfel butonul de declanșare de pe funcția start și blocați focalizarea automată.

Verificați instrucțiunile din camera foto pentru a afla care utilizator setări vă permit să înlocuiți funcția start și blocați focalizarea automată pe butonul AF-ON.

Atunci când alegeți o metodă de focalizare pe butonul din spate - de obicei, cu ajutorul butonului AF-ON - Modificarea modului în care începe să-up și de a bloca focalizarea automată. În loc să apăsați pe jumătate butonul declanșator pentru a porni și a bloca focalizarea automată, trebuie să apăsați butonul AF-ON și atunci când aparatul foto focalizează - pentru a lăsa să plece, blocând astfel focalizarea automată.

De obicei, atunci când este utilizat FZK focalizarea continuă în conjuncție cu pornire / blocare AF folosind butonul AF-ON. Astfel, puteți păstra o pistă de mișcare și de a deschide obturatorul la momentul potrivit. Sau puteți trage portrete (sau obiecte staționare), blocând focalizarea automată, pur și simplu prin eliberarea butonului AF-ON. Pur și simplu pune, pentru a elimina portretul, activați focalizarea automată prin apăsarea AF-ON, iar când aparatul foto focalizează, eliberați butonul AF-ON. Camera nu se va reorienta atâta timp cât nu activați din nou focalizarea automată.

În unele cazuri, această metodă are anumite avantaje.

De exemplu, dacă fotografiați un eveniment în cazul în care sunt oferite premii, și sunt acordate de fiecare dată în picioare, în același loc, metoda FZK funcționează foarte bine - nu este nevoie de fiecare dată pentru a reorienta, deoarece aparatul foto și obiectivul este focalizat în același punct ca și înainte acest lucru. În plus, nu trebuie să țină degetul pe buton, AF-Lock, deoarece la FZK, focalizarea este blocată atunci când eliberați butonul AF-ON.

Aceasta este simplitatea elegantă a metodei de utilizare FZK. Cu toate acestea, indiferent de cât am încercat, nu am putut obisnui cu această metodă, așa că am încă utilizați butonul declanșator pentru a bloca focalizarea automată și retenție.

Selectarea zonei AF

Toate camerele vă permit să grupați punctele de focalizare în zona ca o alternativă la utilizarea unui singur punct AF. Așa cum va fi localizat zona AF, și cât de mult vor include puncte de focalizare - depinde de modelul camerei. Uită-te în manualul pentru camera foto, pentru a clarifica acest punct.

Selectarea unui punct sau zonă depinde de ceea ce senzorii AF sunt utilizate în camera foto: de tip cruciform sau nu.

Senzori cruciformă tip capabil să se concentreze pe ambele linii orizontale și verticale. De obicei, doar câțiva senzori în centru - senzorii de tip încrucișat.

Acest fapt ar trebui să fie luate în considerare atunci când selectarea punctelor AF.

Acesta este motivul pentru care senzorii AF, care se află în afara regiunii centrale, în multe cazuri nu este atât de ușor de utilizat. Desigur, în acest caz, se poate părea excelent cadru de blocare AF urmat perekompanovkoy. Dar aceasta tehnica are dezavantaje.

Să ne întoarcem la ideea de o alegere conștientă:

Dacă filmezi o scenă cu obiecte în mișcare, mai ales unul în care obiectele muta în mod aleatoriu, cel mai bine este de a alege o zonă, mai degrabă decât un singur punct AF. Această opțiune poate fi de asemenea util dacă permite aparatul pentru a alege punctul AF.

Pentru portrete preferabile să se concentreze pe un singur punct, și selectați un punct pe cont propriu, în cazul în care doriți să se concentreze pe. De obicei, ochii acestui model, sau ochiul tău cel mai apropiat.

În cazul în care, atunci când o fotografie, plasat la începutul acestui articol, aș alege zona AF, mai degrabă decât un anumit punct, este probabil, accentul ar fi cel mai apropiat de mâna noastră. Nu este cea mai bună alegere. Deci, decizia cu privire la cazul în care să se concentreze, a trebuit să rămână în spatele meu.

se concentreze de blocare și recompune

Dacă subiectul nu se află în centru, atunci aveți două opțiuni pentru a concentra și bloca focalizarea:

  • Utilizați, în afara punctului AF central adecvat (dar în cazul în care nu vor eco-tip, s-ar putea întâlni unele probleme), sau
  • Focus pe punctul central, accentul bloc și recompune.

O altă situație în care se poate folosi de blocare a focalizării și recompune tehnica - atunci când scena este lumina de fundal puternică, camera are probleme cu auto focus. Fotografie de mai jos - un exemplu tipic de astfel de caz:

modul de focalizare, aparatul de fotografiat - lecții și secrete imagini

Această imagine am împușcat direct în soare, și a fost aproape orbit de o lumină puternică și de inundații de ochii sudoripare - așa că a trebuit să fac o serie de fotografii, se deplasează un pic la o parte. Toate acestea au fost făcute pentru a fi sigur că voi obține cel puțin câteva fotografii clare.

M-am concentrat anterior pe pereche, și apoi blocați focalizarea și recompune. Adâncimea câmpului la f / 7.1 pentru această fotografie a fost suficient pentru a exclude orice eroare de focalizare cauzate de recompunerea.

Așa că am ajuns la problema unei tehnici potențial focus-blocare și recompune imaginea - atunci când mișcați camera, recompune împușcat, riscați prea mult pentru a schimba planul de focalizare.

În cazul în care obiectivul dvs. are un plan perfect plană de focalizare, de îndată ce vă deplasați camera chiar și o modalitate de puțin pentru a schimba compoziția cadrului, concentrându-se la distanță, desigur, rămân aceleași, dar accentul se va deplasa avionul în spatele camerei.

Deci, dacă modificați compoziția, astfel încât obiectul dvs. nu este acum în centrul cadrului, planul de focalizare poate fi un pic în spatele lui. Rezultatul este o imagine care arată un pic neclare (poate arata ca rezultatul a cristalinului din spate-focus, dar motivul este destul de diferit).

Schimbarea planul focal folosind metoda cadrului de blocare focalizare și reasamblarea nu este o problemă gravă, de exemplu atunci când fotografiați la telefoto close-up portret. În acest caz, mișcarea camerei departe de modelul de ochi pentru a schimba compoziția va fi nesemnificativă și afectează greu planul de focalizare și DOF sunt susceptibile de a acoperi cu ușurință orice defecte minore de focalizare.

Dar diafragma atunci când se utilizează un obiectiv cu unghi larg devine o problemă serioasă potențial: atunci când porniți corpul pentru a schimba compoziția, distanța de focalizare nu poate fi corect. Depinde de modul în care mutați camera foto, care aveți un DOF, iar curbura planul focal al obiectivului pe care.

Având în vedere acest fapt, o idee bună este să nu se implice prea mult accent de blocare a tehnologiei și recompune imaginea.

Dacă sunteți sigur că descentrat punctul de focalizare este suficient de precisă - o mai bună utilizare punctul AF adecvat, în loc să recompună imaginea.

Acum citește: