Momordica (castravete stropeste)

Momordica (castravete stropeste)

Momordica (stropeste castravete). Secretele de cultivare.

Momordica (castravete stropeste)

Momordica (sau castravete sălbatic indian) aparține familiei Cucurbitaceae. patria ei - Sud-Est Asia (Japonia, India, Indonezia și sudul Chinei). Aceasta reprezintă alpinism plantă erbacee. Acesta poate fi cultivate atat in camera si pe balcon sau în grădină. În plus față de decorative, Momordica are de asemenea proprietăți medicinale, precum și fructele sale pot fi utilizate în produsele alimentare (gust pericarp de gust cum ar fi curmale, și gustul fructului - gustul unui dovleac copt, dar ușor amar, asa ca Momordica, de asemenea, cunoscut sub numele de tărtăcuță amar).Momordica flori parfumate flori galbene, din care mirosul seamănă cu o gardenie, dar mai puțin intensă. După înflorire, fructul este sub formă de boabe alungite rotunjite luminoase portocaliu. Fructul contine semințe mari, 1-1.5 cm lungime și 1 cm lățime, rotunjite în formă, cu margini zimțate și gropițe pe suprafață. Pe fiecare parte a desenului de semințe este similar cu ornament național indian, în care fiecare model de sămânță destul de diferite.

Momordica pot fi cultivate ca o cameră de cultură și pentru decorarea ferestre, balcoane, chioscuri, terase, ziduri sau garduri decorative.

Momordica (castravete stropeste)
Principiile de cultivare și de îngrijire a tehnicilor de cultivare de Momordica similare cu suc de fructe sau de dovleac. Acesta poate fi cultivate cu succes în sere și sere. Din moment ce aceasta este o viță de vie, aceasta trebuie să sprijine, de exemplu, shralera verticală. Momordica este necesar să se dezvolte în zone bine iluminate, care vor asigura o recoltă bună la umbra fructelor va fi mic, și ovar, în cele mai multe cazuri, se va prăbuși.Momordica și utilizate în scopuri medicale, precum și toate părțile sale, frunze, semințe și fructe. Bine ajutor atunci când tuse, pneumonie, bronșită, diabet, dureri de cap. Folosit în tratamentul tumorilor și creșterea imunității ddya.

Din momordika fructe prepara diverse delicatese.

Momordica. Secretele de cultivare.

Momordica - planta destul de undemanding. Grow-l din semințe. Scarificare semințelor înainte de plantare, adică trebuie să nadpilit semințe de vârf sau frecate cu șmirghel. După această scufunda în apă caldă timp de o zi, apa poate fi adăugată o soluție slabă de permaganata de potasiu. Apoi, semințele sunt plasate în rumeguș sau hârtie igienică udă sau umedă și dispuse la 25 de grade. Odată ce semințele încep să înmugurească din koreshochki alb, care sunt plantate în ghivece de turbă. umplere cu un substrat. constând din sol frunze, turba, humus și nisip în raport de 1: 1: 1: 0,5.

Momordica (castravete stropeste)
În teren deschis la un loc permanent poate fi plantat Momordica când vremea caldă stradă. Benchmark de maturitate poate servi ca un moment în care ottsvetut de mere. Înainte de puieți plantați în gaura aveți nevoie pentru a face îngrășământ organic și fertiliza, ulterior, la fiecare două săptămâni. În cazul în care planta este crescut ca un interior sau un balcon, apoi hrănirea produc îngrășăminte minerale și organice cu ghid de instrucțiuni pentru îngrășăminte.

Atunci când plantele apar flori galbene, care au nevoie de ajutor cu polenizare. Planta are atât flori masculine și feminine (flori femele pot fi identificate prin prezența mici fruitlets verzi). Pentru polenizare de flori de diferite sexe au nevoie pentru a atinge reciproc, după care culorile de sex feminin începe rapid pentru a dezvolta fruitlets. În cazul în care fructul este copt pe deplin, el a crăpat în trei părți și semințele cad la pământ. Un fruct complet decojite din pulpa rosu-portocaliu este gata pentru utilizare.

Momordica. Rețete.

Tinctura fructului.

Momordica (castravete stropeste)
Se taie fructele momordika în bucăți mici și le umple borcan de trei litri, se toarna o jumatate de litru de vodcă și capac aproape. Stocate timp de două săptămâni, într-un loc întunecos și rece. Recomandat infuzie bea pe stomacul gol, timp de trei zile, timp de 30 de minute înainte de masă de 1 c.lojke de trei ori pe zi. Aceasta infuzie este utilizat pentru răceli, reumatism, psoriazis, precum și pentru a spori imunitatea.

Un decoct de semințe.

Semințele (aproximativ 15-20 grame) se sfărâmă și se toarnă 1 lingura. apă fierbinte timp de 10 minute, lăsat să stea pe un foc mic, și înmuiate într-o oră. Apoi se filtrează. O astfel de infuzie este utilizat pentru hemoroizi, ca diuretic. Mananca de 3-4 ori pe zi, timp de 50 mg.

Momordica (castravete stropeste)