Ne aflăm dacă este posibil să bea salvie și cum funcționează

Ne aflăm dacă este posibil să bea salvie și cum funcționează

Chiar și oamenii care nu sunt dornici medicina tradițională, sigur, a auzit de astfel de plante medicinale ca Sage. Numele acestui subshrub se traduce din limba latină ca proprietățile sale minunate „sănătoase“ și au discutat mai înțelepți antice grecești.Întrebarea dacă este posibil să se bea un înțelept, este dat destul de des. Da, bea ceaiuri de plante, ceaiuri și infuzii bazate pe aceasta planta poate fi, dar nu toate și nu întotdeauna.

Salvia officinalis și aplicarea acesteia

plante popularitate este atât de mare încât mulți oameni nu-mi amintesc cum a blocat. Desigur, planta preceda de fapt, farmacii. Dar, tocmai din cauza acestor instituții despre el sa dus faima ca un drog. În primul rând evaluate proprietățile sale antibacteriene. Acum, salvie este cunoscut în întreaga diversitate de specii. Mulți oameni știu că, de exemplu, angina poate aparea acut. Pentru a vindeca folosit-clătire. Bea salvie în diferite forme. Totul o parte utilă a medicului destul de:

 • Ceaiul de salvie ajuta impotriva bolilor inflamatorii ale pielii, arsuri minore și degerături. Cu scopul tratamentului tifon impregnat util extract de salvie;
 • Sage reduce transpirația, inclusiv febra. Atunci când se iau extract de salvia, procesul de transpirație este oprit rapid. Durata maximă a acțiunii sale este de 2-3 ore;
 • In medicina populara planta este inclusă în combinațiile și amestecurile de plante aromatice care pot ajuta în tratamentul tuberculozei pulmonare sistemelor și cele care alăptează, laxative și taxe de stomac.

Ne aflăm dacă este posibil să bea salvie și cum funcționează

Mai mult, salvie indispensabil pentru infecții orale, psoriazis și eczeme, hepatită, hipotiroidism. reumatism și alte boli. Este recomandat ca un coleretic, astringent, sedativ, diuretic, expectorant. Pregătirile pe baza acestei plante pot fi folosite in obezitate si in timpul menopauzei, precum și pentru a îmbunătăți performanțele mentale.

Salvia larg cunoscut ca un mijloc de a alinarea infertilitate si creste potenta. Pentru a crește șansa de concepție, se recomandă să se utilizeze o infuzie de semințe, care este deosebit de eficient în combinație cu var.

Dacă aveți probleme în a concepe pot folosi salvie și bărbați. De asemenea, decocturi și infuzii pot fi utile în pierderea parului, precum și pentru medicamentele de salvie în vârstă poate fi o salvare adevărată: îmbunătățesc memoria și de a ajuta a scăpa de mâinile tremurânde bătrânului.Sage în gătit

Din cauza unui miros picant puternic și un salvie special de gust amar este utilizat în industria alimentară. Se adaugă la marinați, folosit ca un condiment în supe, salate, pește și carne, legume și păsări de curte. Pentru un gust de salvie pot fi adăugate la ceai sau chiar utilizarea în acest rol, așa cum fac, de exemplu, în China.

Compoziția chimică a salvie

La fel de proprietăți uimitoare Sage datorează compoziției sale. frunze și fructe sale conțin alcaloizi, rășini și uleiuri esențiale, flavonoide, acizi organici, mai multe tipuri de vitamine și alte substanțe.

Foarte mult în hormonii de plante salvie, care, în efectul său cel mai similar cu estrogen - sexul feminin Presetupe hormoni. Acțiunea de plante de hormoni pe corp, până la sfârșitul anului nu este încă înțeles, dar se presupune, ele contribuie la reîntinerirea și de a crește fertilitatea - capacitatea de a concepe.

formele de dozare

tinctură de salvie este un lichid limpede de culoare brun-verzui. Are o aromă și un gust distinctiv. Cum să-l gătească? Este necesar să se utilizeze un raport de 1:10 la 70% alcool. Aplicati tinctura de clătire.

Ne aflăm dacă este posibil să bea salvie și cum funcționează

foaie infuzie salvie preparată după cum urmează: 10 g (2 linguri) de materii prime în enamelware se toarnă 200 ml de apă caldă fiartă și apoi încălzite în apă (la fierbere pe o baie de apă) timp de aproximativ 15 minute. Răcirea este necesar, la temperatura camerei timp de peste o oră, apoi se scurge. Materia primă care este, este necesar să se scurgă prea. Volumul este ajustat deja preparat cu apă fiartă la 200 ml. Ceea ce ei a lua - magazin într-un loc răcoros pentru a nu mai mult de 2 zile. Apoi perfuzia este utilizat ca agent antiinflamator emolient sau real.

Contraindicații

Înainte de a folosi puterea magică a acestei plante medicinale, ar trebui să învețe despre contraindicațiile pentru a primi medicamente de salvie.

Ne aflăm dacă este posibil să bea salvie și cum funcționează

Printre acestea se numără:

 • Sarcina și alăptarea (poate reduce cantitatea de lapte);
 • epilepsie;
 • hipertensiune;
 • nefrita acută;
 • alergii;
 • amenoree;
 • disfuncții tiroidiene;
 • până la 2 ani.

Supradozarea poate duce la consecințe neplăcute ca dureri de cap severe si simptome de intoxicare a unui organism. Prin urmare, este întotdeauna necesar să fie atent.

Sage, desigur, nu poate fi considerat un elixir miraculos, care poate vindeca toate bolile dintr-o dată. Cu toate acestea, el este capabil de a îmbunătăți în mod semnificativ sănătatea lor, cu excepția cazului în desigur, dreptul să-l folosească. Acum, la întrebarea dacă este posibil să bea salvie, dat un răspuns detaliat.

 • Ne aflăm dacă este posibil să bea salvie și cum funcționează
 • Ne aflăm dacă este posibil să bea salvie și cum funcționează
 • Ne aflăm dacă este posibil să bea salvie și cum funcționează