Nunti popoarele lumii - nunta caucaziană

Caucaz - locul de nastere al multor naționalități. Daghestan, Karachai, cerchezi, cerchezi, Abaza - aceasta nu este o listă completă a celor care sunt considerați locuitorii originali din această regiune frumoasă, în care abundă nu numai bogățiile naturii, ci și tradiții caucaziene vechi, printre care se evidențiază de familie, nunta și culinare tradițiile care relevante în acest secol XXI.Departe dincolo de Caucaz este cunoscut despre ospitalitatea localnicilor. Membrii orice familie aici știe că necesitatea de oaspeți a respecta, proteja, îi oferă adăpost, etc. Dar supraestimează această tradiție nu este în valoare de ea, din cauza rădăcinile în cele mai vechi timpuri, când oamenii primitori de oaspeți, pentru a preveni acțiuni independente în cadrul comunității din afara.

Fenomenul de ospitalitate în Caucaz - alocarea de case individuale sau camere pentru cazarea oaspeților.

Cele mai respecta cu seriozitate tradițiile de nuntă și ritualuri în zonele rurale. Și în ritualurile de nunta arată în mod clar respect pentru bătrâni. De exemplu, în Caucaz acceptat complet fenomen, atunci când o sora mai mica sau frate a avut o nunta înaintea celei mai mari.

Obiceiul de răpirea fetei pentru a crea familia ei a fost distribuit nu numai în Caucaz. Furt angajat mirese și slavi și popoarele din Asia Centrală, și tătarilor. Cu toate acestea, în Caucaz, acest obicei străvechi este încă în vigoare. Și chiar în epoca sovietică, atunci când pentru acest lucru ar putea fi de 2 ani (sau mai puțin) să-și piardă libertatea, caucazieni au continuat să aducă în casa ta o mireasă răpire ei.

Acesta începe cu faptul că tipul avea o dorință de a începe o familie cu o anumită fată. Dar, din diferite motive, să se căsătorească, deoarece, așa cum este comună în Caucaz, nu este posibil. Și apoi tipul decide să-l răpească ales sa. Deci, se ia decizia. După aceea, viitorul negociază un plan capturat de acțiune cu prietenii. Și despre planurile de a cunoaște doar cel mai apropiat. Pe prietenii zi numiți stau în mașină și du-te la „afacerea“. Personalizat pentru ea și personalizat, care se păstrează aproape intacte: dacă mai devreme mirele răpit fata de echitatie cal, dar acum el merge la mireasa, de asemenea, pe un cal, dar de fier.cavalerist ales, suspecta nimic, venind acasă de la școală (mai ales) de la locul de muncă etc. Chiar în stradă (mireasa este rapita, mai ales în zonele rurale din Caucaz, iar străzile sunt foarte înguste), se trage masina din ea popping doi alpiniști (sau unul) și forța împins fata în mașină. Aici este necesar să divaghez și rețineți că mireasa nu este întotdeauna în rolul de victima credula. În unele cazuri, furtul are loc printr-un acord prealabil în dragoste unii cu alții prietenul si prietena. Dar procesul de furt este același.

Deci, fata este furat. Ea era dus la casa mirelui, sau (în cazul în care părinții mirelui erau conștienți de furt) sau în prealabil pentru a găsi o cameră. Dupa fata se va petrece noaptea în posesia hoț care a furat devine soția lui. rudele miresei trebuie să fie de acord să-l, așa cum ea este considerată dezonorat. Pentru caucazieni, după cum știm, onoarea familiei (genul) - în primul rând. Și se termină cu o nuntă.

Beneficiul răpirea miresei pentru mire este că, în acest caz, el nu trebuie să plătească părinții miresei zestre (plata, răscumpărare). De obicei, mirele și prietenii săi, sau prietenii mirelui, fără o mireasă el răpit și adus la casa mirelui. E rudele mirelui încearcă să calmeze fata răpit și a convins-o să se căsătorească cu ea răpitorului.

Cu toate acestea, uneori răpirea miresei vine cu aprobarea universală ca un rit pentru a ocoli unele dintre celelalte interdicții tradiționale. De exemplu, în cazul în care sora mai mică a tradiției nu se poate căsători înainte de cel Bătrân, părinții nu pot da o binecuvântare pentru căsătorie, și, prin urmare, sora mai mică, „răpit“. După un timp, tinerii vin la tatăl miresei pentru a cere iertare, dar este lor „blestem“ și „mulaje“, dar cu nașterea primului copil - „La revedere“

În mod ironic, la nunta de mireasa si mirele caucaziană rol mai degrabă simbolic îndeplini. La urma urmei, cei doi nu mai văd reciproc în primele zile, deoarece ei sarbatoresc acest eveniment, de regulă, nu numai separat, dar de multe ori în diferite case. Ei o fac în compania cei mai buni prieteni. Această tradiție se numește în Caucaz „Ascunderea nunta.“

Noua soție casa trebuie să intre cu piciorul drept, mereu cu fața acoperită. capul miresei este, de obicei, presărat cu bomboane sau monede, care ar trebui să asigure bunăstarea planului financiar.

Principala tradiție a nunta, care este aplicată cu strictețe - prezintă, pregătite de fiecare alte familii care au căsătorit. cadou foarte curios și simbolic, care este prezentat în zilele noastre, este o pereche de șosete din lână cald, frumos pentru mire. Acest dar arată că tânăra soție bună cusătoreasă.

Este firesc ca o nouă eră a adus schimbări în celebrarea caucaziană nunta. În mod firesc, înregistrarea în oficiul registrului este acum o procedură obligatorie. De asemenea, ca mireasa caucaziană a avut o rochie de mireasa alba, care a câștigat o mulțime de popularitate în secolul XX și a împins treptat tinute deoparte traditionale de mireasa caucaziene.