orb de familie (cu deficiențe de vedere) pentru copii, pe care ea

Nașterea unui copil ─ un eveniment important și responsabil în viața fiecărei familii. Dar, uneori, devine o tragedie pentru familie. Acest lucru se întâmplă atunci când un nou-născut este găsit defect fizic grele ─ orbire sau vedere slaba. Nașterea unui copil cu un defect vizual este, de obicei, o surpriză pentru familie, nu scutește mama, ea este în așteptare pentru sfârșitul sarcinii. Dimpotrivă, există o perioadă de incertitudine și de anxietate, nu trebuie să se adapteze la copil, care era de așteptat. Părinții pune întrebări, și mai presus de toate pentru mine, „De ce avem un astfel de copil sa născut?“.Părinții unui copil orb se confruntă cu un sentiment de nedreptate față de el. Este firesc, deși a fost rareori rostit cu voce tare. Sentimentul de nedreptate afectează în mod negativ starea mentală a părinților: se întorc în experiențele lor dureroase, gelos pe copii normali văd prietenii și cunoscuții lor. Situația poate fi evaluată din perspectiva părinților: „Acum, în cazul în care copilul meu este văzut ca doar l-am putut da. Dar, din moment ce el nu vede nimic din ce fac eu, este inutil. "

Dacă blind-ul a fost al doilea sau al treilea copil, o întrebare similară este deosebit de acută: „De ce și pentru ce ne-am pedepsit? La urma urmei, noi nu am avut pe nimeni printre aproape de deficiențe de vedere. " În același timp, există întrebări cu privire la care decizia cu privire la soarta copiilor cu deficiențe de vedere, „Cum poate un om fără vedere trăiesc într-o lume de probleme de vedere?“, „Este posibil să se redea vederea fiului sau fiica? Mea“, „Will copilul nostru vesel dacă el învață juca, fugi? „“ Poate copilul nostru să învețe și să educe ca alți copii? «și» Pot să-l dezvolte fizic și mental, astfel încât a devenit o persoană independentă? "

puteți răspunde la ultimele trei întrebări extrem de importante imediat, „Da!“. Un copil orb poate fi amuzant și în mișcare, pentru a obține o educație, să învețe o meserie pe care îl va aduce independența financiară și autonomie. Și un rol semnificativ în acest în viața timpurie a copiilor nevazatori sau cu deficiente de vedere aparține unei familii.

Primii trei ani de viață (ambele cu deficiențe de vedere și cu deficiențe de vedere) ─ o perioadă în care a format o „temelie“ a personalității sale. În anii preșcolari de viață a copilului se stabilește o legătură strânsă între el și mama sa și alți membri ai familiei adulți care stimulează dezvoltarea sa. Prin comunicare cu copii mai mari percepe experiența generațiilor mai în vârstă, el învață abilitățile de activități cognitive care sunt percepute cu dificultate într-o perioadă ulterioară. Deosebit de important în această perioadă pentru un copil cu un defect vizual. Aceasta trebuie să se adapteze la cunoașterea lumii în afara câmpului vizual. Aceasta este o sarcină foarte dificilă, iar un copil orb nu poate face față singur cu ea. Din primele luni de viață, trebuie să aibă un suport permanent și sistematic de părinți.

Suparare părinților asociate cu nașterea unui copil cu defect vizual are un efect diferit asupra poziției sale în familie, atitudinea altor membri ai familiei.

Mulți părinți cred că, deoarece copilul lor nu vede sau vede foarte prost, ea trebuie să se ferească în mod constant și de a proteja de leziuni și toate accidentele care pot apărea în viață. Părinții și rudele apropiate nu lasa crawl copilul și de mers pe jos de unul singur, ridica obiecte și să le manipuleze. Deci, mama M. Oase au încercat să-l țină în primii ani de viață de tot felul de leziuni în contact cu obiectele din jur, a interzis băiatul de a inspecta obiecte cu mâinile. Ca rezultat al activității cognitive au dezvoltat de-a lungul mod de compensare false: Kostya familiarizat cu subiectul prin gura si limba, așa cum fac copiii în primul an de viață.

A fost nevoie de un efort pe partea tiflopedagogov și mame, pentru a depăși stereotipul la cunoașterea lumii și a învăța copilul să folosească în mod activ atingere, auz și alte simțuri au stocat în tot felul de activități cognitive.În astfel de familii, mama, tata, bunica sau bunicul dornici de a efectua pentru tot copilul, chiar și acele acțiuni care sunt disponibile în întregime pentru el. Kid auzi în mod constant: „Oh, uite!“ „Mami da, face în sine“ etc. După o anumită perioadă de timp, copilul este convins că lumea este ceva infricosator si periculos ... Mama este fericit, atunci când el stă liniștit într-un pat de copil sau țarc și balansarea dintr-o parte în alta. Lui fiecare dorință realizată instantaneu de alții. Rolul său ca părinții acestui grup se vedea „Ministerul copil nefericit“, și apoi un adolescent, și un adult. Această poziție complică foarte mult dezvoltarea unui copil cu deficiențe de vedere, are ca rezultat formarea unor trăsături de personalitate negative (egocentrism, apatia, lipsa de voință), nu este propice pentru educație în activitatea sa cognitivă.

Un alt grup de părinți are o atitudine negativă față de copil orb sau parțial de vedere. Ei sunt jenat și chiar rușine de copilul ei, încercând să ascundă defectul de la alții. Ca urmare, agravată de izolarea copilului din lumea oamenilor normali care văd. Parintii de multe ori ele însele sau reciproc, dau vina în nașterea unui copil cu dizabilități severe, și se consideră nefericit, nu copilul. Ei l-au priveze de dragoste si grija sa, izolat în mod artificial de alți copii și rude. A se vedea sarcina lor numai pentru a oferi asistența necesară copilului pentru viață, nu cred în capacitatea sa de a deveni o personalitate dezvoltată. Lipsa de pregătire a părinților din toată experiența anterioară a vieții la educația copilului orb conduce la faptul că cele mai multe dintre ele percep un defect vizual în copil-verso, cum ar fi o boală. Acest lucru este doar parțial corectă. Presupunând că defectul vizual ─ o boală, trebuie să recunoaștem că principala sarcină a părinților este de a „trata“ boala a copilului.

Experiența noastră cu copiii orbi, părinții lor arată că unii dintre ei petrec ani încercând să, în speranța de minuni de medicina si mediumuri „return“ o viziune inexistentă a copilului. A trecut cu vederea perioada de vârstă favorabilă în dezvoltarea copiilor orbi, pentru care orbire ─ condiție, nu este o boală. Pe lângă aspectul medical, defectul vizual al copilului ar trebui să fie văzută de către părinți ca o problemă psihologică și pedagogică.

Acesta a găsit un al treilea grup de părinți care nu recunosc deficiente de vedere severă a copilului. Ei sunt gata să creadă că defectul vizual este în mod automat stimulează activitatea intelectuală și de vorbire a copilului, capacitatea sa muzicală. Părinții lui se vedea sarcina de a crea condițiile și premisele pentru dezvoltarea unilaterală a proceselor mentale și abilități.

Cu câțiva ani în urmă, în una din școlile de fata orb a venit dintr-o familie de muzicieni. A rămas mult în urmă în dezvoltarea fizică, mentală și intelectuală a altor copii. Dar, în același timp, a iubit și a știut cum să asculte muzică serioasă, reda vocea lucrările lui Ceaikovski, Mozart și altele. Toată grija părinților a fost de a se asigura că acestea sunt gustoase fata de alimente a avut loc timp de șase ani într-un pat și câteva ore pe zi, a pierdut casete și înregistrări cu înregistrări opere muzicale. Fata nu era pregătită să comunice într-o echipă de colegi, de învățare, cunoaștere activă a lumii. Nivelul de revendicări ale părinților acestui grup nu corespunde nivelului posibilităților copiilor lor. Ca urmare, într-o anumită etapă a vieții (de obicei în adolescență) au copii orbi există situații de stres, crize nervoase, deoarece acestea dau seama că nu numai depășit colegii lor, dar, de asemenea, mult în urmă în dezvoltare.

Mare interes în educația părinților copiilor nevăzători și cu deficiențe de vedere manifestă Asociația Nevăzătorilor din țară, Asociația părinților copiilor cu dizabilități la vedere București. Editura „Iluminare“ în ultimii ani, a lansat mai multe compilatii si manuale pentru educarea copiilor nevăzători și cu deficiențe de vedere în familie. Dar, publicat de literatura de specialitate din țară pentru părinții copiilor cu deficiențe de vedere este disponibil într-o cantitate limitată și nu este disponibil suficient pentru cei care sunt în mare nevoie. Dificultățile cu care se confruntă părinții, în special mici copii nevăzători și cu deficiențe de vedere, necesită ediția Biblioteca a educației lor.

Dupa ce a citit biblioteca părinților găsi răspunsuri la întrebările lor despre motivele pentru nașterea copiilor nevăzători și cu deficiențe de vedere, cu privire la caracteristicile dezvoltării lor fizice, în contextul defectului vizual al posibilitățile și modalitățile de stimulare cognitive, jocuri și alte activități ale copilului, despre cum să comunice cu părinții, frații, surorile , necesitatea și posibilitatea de a învăța orientarea copiilor prin utilizarea de organe senzoriale intacte.

  Trebuie să descărcați un eseu pe tema „blind-ul de familie (parțial) cu deficiențe de vedere copii, pe care a făcut-o. . Hold și salvați

Rating-ul de lucrări populare

În zadar despre demoni vorbind,

Este corect la toate acestea, nu știu,

Un adevărat identități pe care ei sunt adesea observate.
 • Dob despre Katherine și atitudinea mea față de heroină. lucrări ale planului

  (Fiecare declarație trebuie să fie însoțită de critici de evaluare personală a scris)

  I.“... natura.
 • Prezentarea, raționament: „Ce sunt goale la interior?“ Fiecare gaură în pădure - un mister. Un pădurar calificat pe traseu se destrame duplyanogo rezident. Există casa goală la interior rooming.
 • statistică

  Vizitatorii școala noastră