organele interne umane - locația dreapta și stânga

Acesta este situat în centrul

organele interne umane - locația dreapta și stânga

In centrul zonei abdominale este pancreasul, intestinul subțire, uter si vezica urinara

Anatomia organelor centrale din următoarele acțiuni: de la laringe faringe și merge în jos esofag. Amplasarea laringelui, care este partea superioară a traheei este determinată de umflătura extern în zona gâtului. Acest loc este numit popular „mărul lui Adam.“ Acesta găzduiește corzile vocale.Pe gât, la capătul său frontal, puteți testa glandei tiroide. Astfel, este, care înconjoară cele două laturi ale traheei, care este capătul este împărțit în două bronhii. Esofagul trece prin centrul pieptului celulelor umane și duce la stomac de la gât.

În centrul zonei abdominale sunt:

 • Pancreas (chiar sub stomac, dar ușor decalat față de centrul ei).
 • intestinul subțire. Acest tub muscular se conectează la stomac la colon și pliat în interiorul cavității de „bucla“, ca lungimea corpului poate fi de până la șase metri.
 • Uterul (la femei). Situat în zona pelviană, orizontal - intre vezica urinara si rect.
 • Vezicii urinare. Amplasarea sacului - fundul cavității abdominale, sub uretere, uretra mai sus.

Că dreapta și stânga?

Sunt astfel de piese de o persoană a stângă a corpului:

Acesta este situat in spatele luminii, care este în spatele lor. De fapt, poziția corpului la stânga de probațiune. Corect să spunem că acesta este înclinat înapoi și spre stânga, ca o mică parte a inimii și apucă partea dreapta a pieptului. cazuri anatomia omului inima dreapta de deplasare stie, dar este preocupat exclusiv cu fenomene de „oglindă“, localizarea tuturor organelor interne.

Acesta este situat chiar sub esofag, dar nu și în centru, și este înclinată spre cadranul superior stâng, în spațiul superior al cavității abdominale. In rest corpul este de 15-20 cm lungime, cel puțin de umplere alimentar întinderile stomacale și presele pe partea de jos a pancreasului, precum și pe diafragma de sus.

organ mic, care seamănă cu forma și dimensiunile de fasole mare, în partea stângă a abdomenului, langa stomac.

Acesta este considerat cel mai mare organ al omului. Locul său - sub „adăpost“, a diafragmei, în hipocondrul a abdomenului.

corp în formă de pară, având un perete foarte subțire, situat imediat sub nivelul ficatului.

Este o grosime de apendice „orb“ intestin, care este situat în apropiere de peretele abdominal drept. Uneori, oamenii au acest organ este inflamata - atunci vorbim despre apendicita. Deoarece indepartata chirurgical, de multe ori absente la adulți.organe pereche

organele interne umane - locația dreapta și stânga

Pe fiecare parte a centrului a asociat organe: plămânii și bronhiile

Ele sunt dispuse simetric pe fiecare parte a centrului. Vegetații adenoide la partea din spate sus a gâtului pentru nas. amigdalele palatine - Limba, pe ambele părți ale faringelui. Paratiroidian glandei - glandei tiroide pentru (o mare parte din 4).

Pieptul este situată:

 1. Plămânii. Ele sunt în spatele nervurile care le proteja în mod cuprinzător.
 2. Bronhii. Situat între plămâni și sunt legătura dintre ele și trahee.

Pentru exteriorul cutiei toracice, pe fiecare parte, există sâni. Ele sunt la un nivel cuprins între 3 și 7 și coaste la femei și la bărbați. Bărbații au sânii, practic, nu a dezvoltat.

organe abdominale:

 • Rinichii. Situat în apropiere de peretele posterior al cavității, în zona lombară. Rinichiul stâng este de obicei o vertebra de mai sus dreapta.
 • Adrenals. Numele însuși vorbește despre locația - pe partea de sus a rinichilor.
 • Uretere. Acestea sunt cele două tuburi care se conecteaza rinichii si vezica urinara.

Printre dublează, există organisme legate de sistemul uman de reproducere: ovarele și trompele uterine, care sunt situate pe fiecare parte a uterului în peretele lateral al zonei pelviene, precum si glandele sexuale din scrot (la barbati).

Femeile din poziția

Cum de a schimba organele interne în timpul sarcinii? În acest moment corpul este reconstruit în mod activ pentru a se asigura fătului toate condițiile necesare pentru dezvoltare. Modificările afectează toate sistemele corpului într-o femeie gravidă:

 1. cardiovasculare;
 2. digestiv;
 3. urinar;
 4. endocrine și altele.

Adaptarea la noua funcție și părți ale corpului, modificarea dimensiunii, formei, și chiar și modul în care acestea ar trebui să fie amplasate. Acest lucru afectează bunăstarea femeilor. Modificările pot provoca fenomene cum ar fi:

 • derutant fluxul bilei;
 • colici biliare;
 • toxemia;
 • incontinență urinară;
 • arsuri la stomac;
 • constipație.

organele interne umane - locația dreapta și stânga

Atunci când sarcina este în creștere prese uterului pe organele din apropiere

Nu este surprinzător, deoarece uterul în creștere durează mai mult și mai mult spațiu în cavitatea abdominală, „împingând“ organele interne ale urmează gravidă:

 • vezică biliară Ficatul și sunt mai mari decât în ​​mod normal. Ei ridica la diafragmă și, datorită expansiunii compensatorii spațiilor intercostale sunt deplasate în piept. In plus, ficatul este stabilit la 90 de grade, adică ia o poziție laterală.
 • Creșteri de mai sus și de stomac. El este sub presiune și se micșorează în dimensiuni, în special în ultimele luni de sarcină.
 • Intestinele au, de asemenea, să se mute în părțile laterale, ceea ce reduce tonul.
 • Sub presiunea din partea de sus a uterului, vezicii urinare scade sub o scădere semnificativă a volumului.

Modificări în timpul sarcinii se referă nu numai la cavitatea abdominală, dar și altele:

 1. Creșteri ale dimensiunii inimii, forțat să lucreze pentru două.
 2. Semnificativ mai mare în dimensiune sunt sânii.
 3. O îngroșare a trompelor uterine, care pentru sarcina cad de mai jos și sunt aranjate de-a lungul peretelui lateral al uterului.

Conducerea în fotografie arată în mod clar schimbările majore suferite de anatomia femeii în timpul sarcinii.

Dupa nastere, corpul unei femei revine încet la starea sa anterioară. Autoritățile trebuie să ia poziția lor inițială, cu toate că uterul este ușor mărită.

Psihologii spun ca femeile care cunosc anatomia, este mai ușor să îndure disconfort fizic în timpul sarcinii și de recunoștință conștient pentru a trata propriul corp.