Pachete de software

Bună ziua tuturor. Telecomunicații Osipov Aleksandr. Astăzi vom vorbi despre componentele de bază ale unui calculator personal.

Pachete software pentru timpul existenței lor aproape nu a suferit nicio modificare. Cu toții, de asemenea, ascunde unitatea principală de calculator în carcasă. Schimbarea doar componentele computerului, dar nu și destinația lor. Ei devin mai inteligente, mai sigure, mai rapide și mai încăpător. Inventat și pretind să pună în aplicare noi tipuri de conectori pentru dispozitive și metode pentru atașarea acestora.







Unii numesc unitatea de sistem - CPU, altele confunda hard disk cu memorie RAM. Această lipsă de cunoștințe este foarte bine utilizat de către vânzători fără scrupule de magazine de calculatoare. La urma urmei, dacă nu se poate distinge un dispozitiv de calculator, de la altul și apoi vă păcălească cu ușurință. Deci, în primul rând desfășura o campanie mică de alfabetizare de calculator.

Unitatea de sistem informatic este un caz de calculator cu componente stabilite în cadrul acesteia, și nimic altceva. Eu spun celor care numesc computerul procesor unitate de sistem sau altceva.


multe dispozitive pot fi distinse către exterior, în ciuda caracteristicilor lor de performanță diferite (memorie, procesor, hard disk, etc.). Acestea pot fi diferite uneori, atât în ​​preț și performanță. Foarte atent, consultați certificatul de garanție pe care le cumpărați, cât costă și este întotdeauna în comparație cu cel găsit în computerul dobândit vă (întrebați managerul pentru a aduce caracteristicile monitorului ale componentelor interne ale calculatorului).

Pentru a înțelege copiind sau nu, trebuie să învețe să sortați și alege dreptul de toate dispozitivele de calculator și accesoriile de care aveți nevoie.

Ne întoarcem la o scurtă descriere a echipamentelor informatice necesare pentru activitatea sa de valoare.

caz de calculator

Pachete de software

caz de calculator (calculatorul poate fi menționat la slang sistemnik Case) - un dispozitiv, scopul principal este de a proteja împotriva influențelor externe și a deteriorării mecanice componente de bază ale calculatorului, care este posibil să se plaseze și să mențină condițiile de temperatură dorite pentru munca lor buna si lung.

De asemenea, permite să scut radiații electromagnetice.

Există mai multe versiuni de cazuri de calculator care diferă în mărime și materialul de fabricație. Mai multe detalii despre carcasa calculatorului, puteți citi articolul în cazul calculatorului.

Plăci de bază (sistem) de bord

Pentru gestionarea și controlul tuturor dispozitivelor, o multitudine de diferite chip-uri, chips-uri și controlere de pe placa de bază.

Pe modelul placii de baza determina ce tip și de la orice producător (Intel, AMD) procesor va sta în computer.

Atunci când actualizarea sau achiziționarea unui computer nou, în primul rând decide cu privire la tipul și modelul de procesor, și apoi sub el alege placa de bază și apoi restul dispozitivelor necesare, care sunt potrivite pentru placa de bază.







CPU

Pachete de software

Unitatea centrală de procesare (CPU de la ing. Unitate centrală de procesare, CPU, unitatea centrală de procesare CPU). Este un circuit integrat care execută instrucțiunile mașinii. Partea principală a hardware-ul computerului. Că procesor partea leului din datele pe care le încărcați computerul.

La viteza procesorului, de performanță foarte puternică a calculatorului în ansamblu depinde.

Până în prezent, viteza procesorului este determinată de viteza de ceas și numărul de nuclee. Există alți parametri ai procesorului, care afectează performanța, dar voi descrie într-un articol separat.

Acum pe piața de microprocesoare pentru desktop-uri si laptop-uri din plumb doi principalul producător. Acest lucru este Intel si AMD.

memorie cu acces aleator

Pachete de software

RAM (memorie cu acces aleator din limba engleză Random Access Memory ;. În jargonul calculator - memorie, RAM).

Este un chipset nevolatilă, care stocarea temporară a datelor și comenzile care secvențial utilizează un procesor central pentru efectuarea operațiunilor predeterminate.
De obicei, memoria conține datele necesare pentru a rula sistemul de operare și procesele care rulează diverse programe.

Prin volumul și viteza de memorie depinde de numărul de sarcini pe care le poate executa simultan calculator și viteza de execuție.

Unitate de hard disk (HDD, HDD)

Pachete de software

Unitate HDD sau hard disk HDD disk (HDD de pe unitatea de disc nard, hard disk), - dispozitiv de stocare, un acces aleator bazat pe principiul înregistrării datelor magnetice.

Până în prezent, acest lucru este dispozitivul de stocare principal pe toate desktop-uri, și multe modele de notebook-uri.

Acest segment al pieței pentru o lungă perioadă de timp a rămas fără mișcare. Am crescut doar cantitatea de informații stocate pe hard disk, dar nu și viteza sa.

Acum vin pentru a înlocui HDD SSD (solid-state drive) hard disk-uri bazate pe memorie flash. Viteza lor este de câteva ori mai mare, dar prețul a fost încă să muște.

Capacitatea hard disk este măsurată în gigaocteți sau terabytes.

Cu cat mai mare dimensiunea hard disk, cu atât mai mult puteți stoca pe computer diferitele date.

Unitate de hard disk este gâtuire în viteza computerului modern.

Unitate optică (CD, DVD-RW)

Pachete de software

Unitate optică - un dispozitiv mecanic controlat de un circuit electronic și pentru citirea, înregistrarea sau ștergerea informațiilor prin variația lungimii laserului cu medii de stocare optice (CD-ROM), cum ar fi: CD, CD-R, CD-RW, DVD, DVD- R, DVD-RW, BD-R, BD-RW.
Se poate lucra atât cu un singur strat și multistrat 12cm sau 8cm discuri.

Unitate de computer de alimentare (PSU)

Pachete de software

Unitate de alimentare (PSU) - un element foarte important al unui sistem informatic. Acesta este responsabil pentru stabilitatea și calitatea energiei electrice furnizate altor dispozitive de către unitatea de sistem.
Calitatea sa depinde de fiabilitatea și siguranța informațiilor de pe hard disk-uri, precum și existența în continuare a celorlalte componente în cazul unei căderi de rețea de alimentare.

Deoarece un curent alternativ este utilizat în rețea și necesită o constantă, obiectul principal al PD este transformata ei (îndreptare) la computer.

Principalele caracteristici ale sursei de alimentare sunt:

Puterea (măsurată în wați)
Eficiență (eficiență)
Încorporat în sistemele de protecție la supratensiuni
răcire