Pentru baterie de laptop dureze mai mult

Pentru baterie de laptop dureze mai mult

Pentru baterie de laptop dureze mai mult

Laptop-uri și netbook-uri sunt atât de strâns în viața noastră că noi nu știm cum fără ele înainte. Dar cel mai adesea, iar cel mai lung le folosim încă în spital, mâncând dintr-o rețea de 220 V. Apoi, atunci când aveți nevoie pentru a lucra în mod autonom, dintr-o dată descoperi că bateria durează doar o jumătate de oră! Apoi rulați pentru a cumpăra o baterie de rezervă (60-80 $), și este, de asemenea, sdyhaet șase luni. Și apoi începem lamureste: cum de a prelungi durata de viață a unei baterii de laptop? Acum vom încerca să-l dau afară și să vă ajute prelungirea duratei de funcționare.regula numărul unu

După achiziționarea unui laptop sunt obligatorii, nu prea leneș pentru a citi Manualul de utilizare, în conformitate cu secțiunea de funcționare a bateriei. Fiecare producător pentru produsele sale oferă sfaturi utile. utilizate în mod obișnuit baterii litiu-ion, pentru care cele mai multe dintre normele de funcționare a acestora. Dar fiecare tehnica are propriile sale caracteristici, atât constructive și software-ul.

Durata de viață a bateriei este măsurată cicluri: încărcare-descărcare, adică descărcarea complet la 0%, și o încărcare completă de până la 100%. Prin urmare, trebuie amintit faptul că fiecare încărcare-descărcare a bateriei reduce durata de viață.

a doua regulă

Evitați frecvente de descărcare a bateriei la 0%. Acest lucru ar trebui să se facă o dată la fiecare 2-3 luni, pentru a calibra contorul de energie. După aceea, este de dorit pentru a încărca bateria la 100%, în același scop. În caz contrar, aparatul se va opri laptop-ul, chiar și atunci când bateria are suficientă energie. În baterii litiu-ion de astăzi au o protecție electronică care nu permite descărcarea completă a bateriei pentru a limita nerecuperabile. Deci, nu vă fie teamă să se descarce din când în când bateria complet, dar nu-l lăsa așa pentru o lungă perioadă de timp.Asigurați-vă că laptopul și bateria, în special, nu se supraîncălzi. Aceste baterii se tem la temperaturi de peste 40 de grade. Apoi vine deteriorarea lor rapidă și pierderea capacității.

a treia regulă

Economisirea energiei prin operarea autonomă în mijloace programate. Când trebuie să lucreze fără a fi conectat la o priză de alimentare, trebuie să opriți toate programele care nu sunt necesare, servicii și echipamente prin Device Manager.

Tu ar trebui să înceapă să reducă luminozitatea ecranului la extrem de confortabil să dețină, deoarece monitorul - acesta este unul dintre principalii consumatori de energie.

Apoi, dezactivați toate inutile atunci când se lucrează consumatorii offline: infraroșu, Wi-Fi, Bluetooth, adaptor module pentru a conecta monitoare suplimentare, placă de rețea, modem încorporat și-controlerele USB. În Panoul de control, secțiunea Opțiuni de alimentare setat modul „Acasă / Desktop“.

Dacă vi se pare greu de înțeles toate acestea, puteți face acest lucru cu ajutorul programului dublu baterie, care se va converti toate modurile de laptop Eco Mode. Este necesar să se deschide simultan programe mai mici, dezactivați care nu sunt necesare. În modul independent, opriți software-ul antivirus, care rulează în fundal și consumul de energie in plus.

Patru regula

cinci regulă

Dacă trebuie să se lipsească o vreme, apoi pune laptop-ul în modul de hibernare (Hibernare) sau în modul de hibernare.

Și un alt punct interesant. Dacă crește cantitatea de memorie RAM, procesorul este mai puțin atrași de hard disk și devine economii de energie bună.

Scurt rezumat:

- Evitați frecvente evacuările complete bateria, dar numai o dată la 2-3 luni pentru calibrare;

- nu se supraîncălzi bateria peste 40-45 de grade;

Urmați aceste reguli și bateria va dura mult mai mult.