personalitate pedant

Scurte caracteristici. Caracterizat printr-o aderență exagerată la o anumită ordine. Acesta rezista schimba, deci cat de rau este trecut la ceva nou. urmează neabătut o rutină, formează un obicei. Se acordă o mare importanță în afara cazului și detaliile. Am înclinat să ceară același lucru de la alții.Recomandări pentru alegerea unei profesii pentru pedant

La nivelul de semnificație clinică de tip patologie personalitate pedant corespunde psihopatie anankastic. Noi pedant tip de persoane, spre deosebire de demonstrativă în activitatea mentală mecanisme foarte slab reprezentate de deplasare. În cazul în care comportamentul isteric caracterizat prin lipsa de ponderare rezonabil, anancast „trage“ cu decizia chiar și atunci când o etapă preliminară de deliberare finalizate. Ei doresc înainte de a începe să acționeze mai mult și mai mult timp pentru a se asigura că cea mai bună soluție nu poate fi găsit că mai de succes variantele nu există. Anancast nu este în măsură să înlocuiască o îndoială, și inhibă acțiunea sa. Astfel, nechibzuință isteric indecizie anancast opuse. Desigur, soluțiile, care sunt asociate cu fluctuațiile pedantă subiectul ar trebui să fie într-un fel de important pentru el să reziste deplasarea naturală este dificil numai în cazul în care actul greșit sau amenință să cauzeze probleme sau pentru a preveni plăcută. Faptul că o persoană nu are nici o semnificație gravă, conștiința dislocă fără nici o dificultate, nu are nevoie să ia soluții speciale chiar anancast.

Odată cu dezvoltarea de persoane tip pedant de importanță nevroză deciziei nu poate fi scos de pe ordinea de zi, dar în acest caz, presupusa amenințare, împiedică decizia, poate fi neglijabil. În cazul în care o mamă anancast se ascunde în camera în care copilul, toate elementele de perforare și de tăiere, apoi acțiunile sale într-o anumită măsură justificată de teama că copilul poate fi rănit. Dar, în cazul în care aceeași mamă la toate frică să atingă copilul „astfel încât să nu-l rănească,“ ea suferă de nevroză obsesională.

De exemplu, spălarea obsesivă poate fi vag justificată de faptul că, chiar și după spălarea completă a corpului încă rămân cele mai mici particule de murdărie sunt adesea invizibile (bacilul). În cazurile în care posibilitatea minimă de pericol este însoțită de un obiect ascuțit, afectează violent, putem spune că etapa de dezvoltare a reglementărilor psihologice a expirat, adică. E. Ajungem la legi. Acest lucru poate fi prezentat la figurat ca legea fundamentală a emoțiilor umane, că emoțiile, leagăn între cei doi poli, toate „înălțimea câștig“ și, astfel, reacțiile minore se dezvolta într-un efect profund. Cu această regularitate ne vom confrunta cu mai mult în analiza dezvoltării stărilor paranoide.

Atunci când tulburarea obsesiv-compulsiva frica intensa, forțându-a se vedea neînsemnată circumstanță amenințare de rău augur apare din incertitudinea prelungită dacă această temere este justificată. Mama în acest exemplu, la început a vrut doar să vă asigurați că nu există obiecte ascuțite lângă copilul ei. Dar, în cele din urmă nu a putut calma în jos, știind că trecut cu vederea un alt obiect periculos, și din nou, ma condus gânduri sumbre, și au întors din nou. Din cauza acestor constante, corodează sufletul se pune întrebarea dureroasă frica, consumate cu obsesii nevrotice. În același timp, ca și propria lor minte consideră temeri nefondate, ci pentru a le depăși, ei nu pot. Deja în perioada de dezvoltare a afecta lupte anancast cu idei obsesive; ci pentru capacitatea sa de a înlocui în mod evident insuficientă, este această luptă intensifică reprezentarea obsesivă, ceea ce duce la foarte „Rocking“, care se umflă frica la limita. femeie ulterioară în exemplul nostru, primul impuls, să-l departe de camera de ace lor, ace, foarfece, înainte de a merge acolo cu un copil, opri este să ne gândim în această direcție - și obsesia nu ar fi dezvoltat. Femeia ar fi uitat cu privire la măsurile de precauție excesive, în cazul în care nu au continuat cu încăpățânare să se gândească la ele, mă tem că ar fi dispărut de la sine. Dar ea nu se poate „pune capăt“, apar noi temeri, și lupta cu ei, ea contribuie involuntar la dezvoltarea lor, le face un sol fertil.

Dar nu numai astfel de variații predispune pe oameni să se îndoiască patologice; împing sentimente care contribuie „rocking“ pot fi circumstanțe externe. nevroză ipohondru de multe ori apare în legătură cu examinările medicale, consultații, rețete; pacientul începe să se clatine între speranță și teamă, și în cele din urmă - există o teamă patologică de boli grave. Conștientizarea temeri nefondate au ipohondri chiar și mai puțin probabil decât la îndoială obsesional, deoarece este mai ușor să facă decât îndoieli nefondate nepăsarea boală fizică, cauza care este adesea neclară și majoritatea medicului.Nu este vorba despre dezvoltarea mentală. Am adus aceste remarci introductive numai pentru a facilita o înțelegere a tipului de anancast informații despre psihopatie, în dezvoltarea personalității pedant accentuată, va facilita cititorului o judecată corectă cu privire la aceasta. Va fi mai ușor de descoperit și aspectele negative ale acestui tip de accentuation.

În absența pedanterie Nevroze daune personalitatea numai atunci când devine un caracter dureros. Capacitatea de a lua o decizie, în aceste cazuri, afectată atât de dramatic că persoana este în imposibilitatea de a lucra în mod normal. Chinuit de îndoieli, el din nou și din nou pentru a verifica dacă rezultatul muncii sale este satisfăcătoare, se poate considera lucrarea finalizată. El începe să rămână în spatele celuilalt, din grup. Acest lucru este într-o oarecare măsură, (dar nu în totalitate) compensat pentru îndeplinirea sârguincioasă și conștiincioasă a cesiunii cauzei. Anancast adesea voluntar să lucreze ore suplimentare pentru a compensa timpul pierdut. Aceasta aduce o mare pedanterie rău și viața personală. De exemplu, ziua de lucru este de peste, dar anancast încă nu se poate „renunța“ la locul de muncă; lăsând, se întoarce în mod repetat, pentru a verifica dacă casetele sunt blocate, dacă toate ușile, totul este lăsat în stare bună. Dacă el însuși oprește, el refuză să mai multe auto-teste, apoi pe drumul spre casa este încă gânduri despre care afectează în ultima zi lucrătoare, îngrijorat de lucruri diferite. îndoielile sale în special exacerbată atunci când sarcinile de muncă cu responsabilitate. Anxietatea nu părăsi casa și anancast: timpul de a adormi, care este o altă perioadă de „off“, devine pedant calvar personalitate. Anancast expune încă o dată analiza scrupuloasă a tot ceea ce a fost făcut astăzi, cufundat în gânduri despre planurile de mâine și găsește doar un singur lucru - pace.

taxe de uz casnic și nu pot fi rulate în condiții de siguranță și fără probleme. Femeile mai mult decât bărbații sunt expuși la îngrijire excesivă, obsesiv. în cameră se face curățenie meticulos și bine, și mai des decât este necesar. puritate ridicată ar trebui să prevaleze în bucătărie. Gătitul jefuiește anancast mult timp pentru produsele de curățare, de curățare a acestora, legume, cereale târșâiți realizate cu cea mai mare grijă. bucate Anancast spălate de trei sau de patru ori, schimbarea apei de fiecare dată. În cazul în care oaspeții de așteptat, de curățare este deosebit de intensă. Este consumatoare de timp și de îngrijire pentru prevenirea accidentelor domestice. O femeie care niciodată în viața lui nu a uitat să închidă supapa de gaz, asigurați-vă că pentru a verifica în mod repetat, ei înșiși, iesi din pat pentru asta, chiar și pe timp de noapte. Același lucru se face cu ușa din față. Și în după-amiaza a repetat din nou o imagine familiară: plecarea acasă, anancast înapoi pentru a verifica cu atenție dacă ușa încuiată, trage-l shake-uri; între timp niciodată nu sa întâmplat, așa că nu închide ușa. Oprirea de fier și lumina atunci când ieși din casă și se transformă într-o problemă. Astfel, pentru personalitatea pedant și de muncă, și de îngrijire de uz casnic apar ca complicații, că bucuria vieții, capacitatea de a bucura de ele, așa cum au fost trec pe lângă ele.

În cazul în care pedanteria servește doar ca trăsătură de caracter accentuat, aspectele negative nu apar așa cum este descris mai sus. Comportamentul de personalitate pedant nu depășește limitele rațiunii, și în aceste cazuri afectează adesea avantajele asociate cu o tendinta spre meticulozitate, precizie. De exemplu, în domeniul de activitate personalitate pedant profesională se manifestă în mod pozitiv, așa cum face munca conștiincios. Alții vor crede: astfel încât să te pui aici, și așa va veni în jos! O astfel de instalație de tipul descris de oameni străin. În producția de lucrător bine-cunoscut din această parte, știe că se poate baza în mod necondiționat: el a avut întotdeauna încredere în lucrarea care urmează să fie executate, care necesită o mai mare precizie, minuțiozitate. Curios următoarele: pe anancast sarcina responsabilă poate avea un efect de amortizare, ca va provoca o mulțime de anxietate și frică, în același timp, persoana pedant ocupă un loc de muncă fără prea mult pe ganduri, si-l executa bine. Dacă luăm în considerare că pedanterie, sverhakkuratnost este atât sverhdobrosovestnost, devine imediat clar o valoare pozitivă astfel de trăsături. Pozitiv Start personalitate pedantă manifestată în faptul că o astfel de persoană iubește producția lor, sunt conștienți de obligațiile în legătură cu ea și nu se schimbă locurile de muncă fără un motiv bun. Adesea, acești oameni de mai mulți ani, uneori, o durată de viață de lucru pentru aceeași companie. De la meticulozitate pedanterie mic o astfel de persoană nu are nimic de-a face, și dragostea de ordine, de asemenea, nu spune că câștigătorul de această calitate - anancast. În viața de zi cu zi pentru persoanele de tip pedant este, de asemenea, caracterizată prin bună-credință. Un soț în astfel de cazuri este de multe ori, se încline în fața dificultăților interne, se mută responsabilitatea soției sale. Uneori, din cauza zelului astfel de persoane excesive, care nu pot fi încă atribuite anancast (ele detectează doar caracteristici pedanterie), poate complica serios viața lor. Cu toate acestea, ele sunt foarte valoroase pentru societate.

meticulozitate pedant, cu toate acestea, exprimat nu numai în calitățile înalte de afaceri. Este plină de faptul că personalitatea accentuată începe să se coace din greu cu privire la propria lor sănătate. La formele moderate este o calitate pozitivă. Omul Sverhakkuratny grijă să nu mândru de fumat, nu bea prea mult. Cu toate acestea, în circumstanțe nefavorabile instalație servește ca un impuls pentru dezvoltarea ipohondru.

Toate tipurile de reliefare

personalitate pedant