Port - o descriere cu fotografii de vin și speciile sale; rău și beneficiile băuturii

Port - o băutură alcoolică tare. Numele său provine de la cuvântul portughez Porto. Acest vin roșu este alcoolizat. care este produsă în mod tradițional în Portugalia.La numai băutură poate fi numit portul internațional. a făcut pe o anumită tehnologie în valea râului Douro.

Numele portului primit de la numele de principalul port portughez - Porto. Prin ea a exportat o băutură care a început în Anglia cu numele de port-vin. Douro Valley a fost foarte greu să ajungă în locuri, iar portul a jucat un rol important în răspândirea defecțiunii.

Port - o descriere cu fotografii de vin și speciile sale; rău și beneficiile băuturii
Istoria portului ocurență este strâns legată de cultivarea strugurilor. În secolul al 11-lea, Henric al II-lea de Burgundia, care a deținut județul Portukale, a început plantarea viței de vie. Dar, din cauza climatului de struguri mici de utilizare crescute în Portukale, vinul nu sa dovedit foarte buna calitate. Anglia, din cauza mediului politic nefavorabil a fost forțat să se retragă de la livrarea vinurilor franceze de la Bordeaux și a început să comande vinuri din Porto. În timp ce în vinurile roșii Douro Valley făcut cetate de 12-13%. Ei nu au putut sta transportul maritim și nu au fost de cea mai înaltă calitate. Pentru a facilita la maximum de transport în vin a început adăugarea de coniac. Curând a devenit unul dintre momentele-cheie din întreaga tehnologie de producție a portului. Deci, din cauza unui război comercial între Anglia și Franța nu a fost una dintre cele mai populare băuturi din lume. Până în 1756 sa decis să adauge un pic de coniac la un vin sec în Portugalia.

Analog al portului modern, a apărut în 1820, în același an a tehnologiei sale de producție a fost format. Un procent mic de companii încă produc băutură metodele tradiționale prin strivirea mecanice boabe picioare, precum și fermentarea sucului de struguri timp de două sau trei zile.

Cele mai renumite producători de vin de port considerate ca urmare a companiei vechi: Croft, Morgan Brothers, Porto Martha lui, A.A. Ferreira, Quarles Harris. Pe teritoriul fostei Uniuni Sovietice sunt foarte populare vinuri de port din Crimeea. Printre acestea se numără producția de vinuri albe de port „Massandra“, „Crimeea“, „Surozh“, „Coasta de Sud“. Și roșu - "Massandra", "Livadia", "Coasta de Sud".

tipuri de porturi

Ca orice alta bautura alcoolica, port are mai multe tipuri. primul an de băutură cultură cunoscut sub numele de port virgin, este una dintre cele mai amenințate specii. maturizării lui are loc 3-40 ani.

Dacă vom clasifica culoarea vinului, putem distinge portul roșu, alb și auriu.

Port - o descriere cu fotografii de vin și speciile sale; rău și beneficiile băuturii
Tawny - este considerată o producție clasică a băuturii. Tawny se referă la acele tipuri de porturi sunt păstrate în butoaie de stejar „pipis“, care este o capacitate de 550 de litri. Pentru a asigura o maturare de vin favorabil, producătorii folosesc numai tobe au fost în uz. Acest lucru se face pentru a se asigura portul vinului mikrookislenie, și să nu-i dea un gust de lemn. Numele acestui tip de portul primit, din cauza aspectului său, ca nume se traduce ca „tan“. O astfel de culoare se realizează, deoarece reacțiile de oxidare care au loc în butoaie contribuie la pierderea parțială a culorii băuturii. Tawny este cel mai frecvent și cel mai clasic port.

Port - o descriere cu fotografii de vin și speciile sale; rău și beneficiile băuturii
Ruby - unul dintre portul cel mai bine-cunoscut, care se caracterizează printr-o valoare destul de democratică. Este cel mai tânăr de băutură roșu producție portugheză. Numele portului din nou sa datorat aspectului, pentru că este într-adevăr stacojiu (rubin) de culoare saturate. Ruby este menținută pentru o perioadă scurtă, pentru a bea și-a păstrat culoarea frumoasă. Institutul de Drept al vinurilor Porto Douro și Ruby nu poate fi menținută mai mult de 3 ani. Acesta este rareori păstrat în butoaie de stejar folosesc adesea din oțel sau un container de ciment, care poate stoca până la 30.000 de litri. Acest lucru se face pentru a minimiza contactul băuturii cu oxigenul și astfel preveni oxidarea.

Port - o descriere cu fotografii de vin și speciile sale; rău și beneficiile băuturii
Colheita - aceasta este una dintre cele mai rare în vânzarea de port, suma este de 1% din volumul total. Acest vin este creat doar în acei ani, când recolta de struguri este caracterizat prin cele mai mari rate. Înainte de a lansa un nou lot de Colheita, mostre de băutură sunt o evaluare specială. Numele acestui port, provine de la cuvântul „recolta“. Vinul reprezintă pentru o lungă perioadă de timp, dar timp de 12 ani, are toate caracteristicile unice pe care ar trebui să fie inerente în ea. Tun și Acești producători port imediat scurgerile înainte de a pune în vânzare. Restul vinului după jocul a fost lansat, continuă să fie stocate în butoaie. Port-a uscat fructe.

Port - o descriere cu fotografii de vin și speciile sale; rău și beneficiile băuturii


Garrafeira - unii experți consideră acest port pentru a Colheita, în timp ce altele emit Garrafeira ca o specie separată. Spre deosebire de forma anterioară, Garrafeira după 7 ani de îmbătrânire în butoaie este transferată în containere speciale de sticlă, a cărui capacitate este de 10 l. În aceste vase, băutura este păstrată timp de cel puțin încă 8 ani. Numele acestui tip de port este derivat din cuvântul portughez „sticla“. Acest port combină caracteristicile Ruby, Tawny nuanțe nobile, precum și unele caracteristici ale portului de epocă.

Port - o descriere cu fotografii de vin și speciile sale; rău și beneficiile băuturii
Branco - facut din struguri albi. struguri FINA, Kodiga pot fi folosite pentru a produce Branco. Strugurii sunt recoltați la maturitatea sa maximă. Faptul este că, în acest moment boabele acumulează cantitatea maximă de zahăr. taninuri, etc .. In contrast cu producerea altor vinuri, boabe portuare ar trebui să nu fie zaizyumlennymi. Branco păstrate timp de mai mulți ani în butoaie de stejar capacitate de 20 000 de litri. Particularitatea acestui tip este faptul că, cu atât mai păstrat băutura, cu atât mai intensă culoarea de ea. producția de vin de port alb este destinat pentru adevărații iubitori de vinuri albe.

Port - o descriere cu fotografii de vin și speciile sale; rău și beneficiile băuturii
Lágrima - este considerat cel mai dulce dintre toate port. Producator de grad: Următoarele informații trebuie să figureze pe eticheta băuturii. Lágrima consuma rece, vinul merge bine cu mâncăruri din carne. precum și măsline.

Port - o descriere cu fotografii de vin și speciile sale; rău și beneficiile băuturii
Crusted - una dintre puținele portul portughez. Pentru producția prin utilizarea de struguri de culturi de calitate excepționale de ani diferiți. Numele portului primit de la cuvântul portughez, care se traduce ca „pelete“ (deoarece acest vin nu este filtrat, are într-adevăr sedimente). Înainte de utilizare, băutura se decantează și se toarnă într-un alt recipient.

Vintage - soiuri de elita de vin de port, este produs din struguri de cea mai bună a culturii. Rezista băutura 20-50 ani în sticle.

proprietăţi utile

Proprietăți utile ale portului asociate cu compoziția sa. vin de Porto în moderație protejează sistemul cardiovascular, umple minerale și vitamine esențiale ale corpului.

Este dovedit faptul că persoanele care beau un pahar de vin pe zi, cu 35% mai putin probabil sa moara de boli ale sistemului cardiovascular.

Port - o descriere cu fotografii de vin și speciile sale; rău și beneficiile băuturii
Proprietatea antibacteriană a portului manifestat în reducerea utilizării sale a riscului de răceli și alte boli virale. În plus, tonifiere corp de port.

Vinul conține un efect antioxidant al resveratrol, care este similar cu acțiunea antibioticelor. Resveratrolul previne transformarea malignă a celulelor este eficient de prevenire a cancerului.

În Grecia, cercetatorii au descoperit ca un pahar de vin roșu pentru a compensa prejudiciul, care este aplicată sistemului cardiovascular uman vykurivaeme le țigări.

Cum să bei?

Port - o descriere cu fotografii de vin și speciile sale; rău și beneficiile băuturii
Utilizarea portului are propriile sale tradiții, și să-l bea - o adevărată artă. Deci, înainte de a deschide sticla este pus pe câteva zile într-o poziție verticală. Dacă portul nefiltrat, apoi după sticla destupat, conținutul trebuie turnat într-un recipient special. Portul Filtrată poate fi furnizat într-o sticlă de la producător, nu turnarea într-un alt recipient. capac de sticla eliminat imediat, deoarece majoritatea porturilor de epocă nu trebuie să fie blocate: se va strica gustul acestei băuturi nobile. Portul Roșu este furnizat la o temperatură de 18 grade, dar alb - la 10 de grade.

În portul Portugalia pahare de băutură cu un picior subțire, în sus se îngustează. Umple-l nu mai mult de jumătate. Port aici pentru a bea pe stomacul gol, combinând această băutură nobilă, cu un trabuc.

La portul de origine este considerat a fi o băutură pur de sex masculin, femeile se bucură, de asemenea, oferta portugheza sherry - vin dulce alcoolizat.

Utilizarea la gătit

În gătit port folosit pentru prepararea unor feluri de mâncare.

Port - o descriere cu fotografii de vin și speciile sale; rău și beneficiile băuturii
De exemplu, acesta poate fi folosit pentru a găti sos de cireșe lumânărică. Pentru prepararea acestui fel de mâncare minunat va avea nevoie de o varză chefal, chineză. parmezan. cires negru și vin de Porto. În primul rând avem nevoie pentru a găti sos de cireșe. Cratiță se toarnă 250 g de port, se adaugă și fierte la sos consistență cireșe fără sâmburi. Cartofii se curăță, se taie în felii în tigaie cu cartofi pe prăjit ceapa top add si unt topit. Cartofi copți într-un cuptor la 180 de grade. Varza creață fierte chips-uri. Frunze opărite cu apă clocotită, apoi plasate în apă cu gheață, uscate prin frunze prăjite în grăsime adânc. Dacă nu există nici prajirii, chips-uri de varză creață pot fi preparate într-o tigaie. Chefal este tăiat, fileurile rezultate au fost prăjit într-o tigaie cu unt și cimbru. Pește răspândit pe chips-uri și stropite cu sos de cireșe. Se serveste cu cartofi la cuptor.

vin de Porto este perfect pentru a face cocktailuri alcoolice. Deci, puteți face un cocktail „Porto ciocolata.“ Pentru aceasta este necesar să se amestece portul roșu 45 ml, 1 h. L. înghețată și ciocolată neagră. Pentru a bea a fost mai saturate, se poate adăuga sirop de ciocolata. Decorat cu băutură de cireșe.

Utilizarea portului și tratament

Utilizarea portului cunoscut încă de la începuturile sale. Istoria vinului roșu omenirii a fost considerată o băutură de distracție și de sănătate. Port curăță vasele de sânge ale colesterolului rău. Consumul regulat de vin în moderație ajută la normalizarea proceselor metabolice, ajuta cu obezitatea.

Deteriorarea de port și contraindicații

Deteriorarea corpului poate provoca o băutură cu utilizarea excesivă. De asemenea, este periculos să utilizeze băuturi ieftine pentru a „port“ cuvintele, a căror origine este în dubiu.

Fotografie de produs

  • Port - o descriere cu fotografii de vin și speciile sale; rău și beneficiile băuturii
  • Port - o descriere cu fotografii de vin și speciile sale; rău și beneficiile băuturii
  • Port - o descriere cu fotografii de vin și speciile sale; rău și beneficiile băuturii

Rețete de feluri de mâncare C fotografie

Port - o descriere cu fotografii de vin și speciile sale; rău și beneficiile băuturii

Crăciun umplute rață în franceză

4296 0 180 min. 15