Sânge în urină a unei pisici cauze și ajutând

În terminologia veterinară, apariția sângelui în urină a unei pisici numite hematurie, care a tradus din limba latină înseamnă „urina cu sange“ (hem - sânge, urină - urină). Detectarea acestui simptom al unui clopot avertisment serios pentru ca proprietarul să plătească imediat o atenție aproape de starea de sănătate pentru animale de companie.Motivele pentru care urina devine roșu

Nu iese fum fără foc nu se întâmplă, și că, în acest caz, factorii etiologici de sânge colorare urină sunt următoarele condiții patologice la un animal:

 • leziuni renale,
 • hemoragiile in rinichi;
 • urolitiaza;
 • prezența paraziților în pelvis renal sau vezică (reprezentanți destul de rare pisicii);
 • cistita puternic care curge. uretrita, pielita;
 • infecții, de exemplu, leptospiroza;
 • malignități de degradare;
 • nutreț sau chimice (otrăvuri, medicamente, etc.) otrăvire.

Ce este urina normala?

Urina - lichidul format în rinichi și excretat prin sistemul mochevyvedeniya. Deoarece excreții din organism este eliminat produse nocive metabolice, săruri, substanțe străine, enzime, hormoni, vitamine. Acest întreg proces ajută la menținerea unui mediu intern normal, asa-numita homeostaziei.

O urină de pisică sănătoasă limpede, galben sau portocaliu. Culoarea depinde de tipul de putere, natura metabolismului.

Cum urina hematuriei?

Sânge în urina pisicilor poate fi văzut cu ochiul liber, iar culoarea variază de la paie la intensitatea culorii roșu sau maro depinde de numărul de celule roșii din sânge, poate varia de la luminos la abia vizibile. În cazuri rare, pot exista cheaguri de sânge sub formă de fire sau pete.

Într-o boală mai puțin severă enumerate la începutul acestui articol, sângele nu este întotdeauna vizual evident. Este posibil de a detecta numai prin analize de laborator, și anume analiza microscopică. sunt detectate urinar sediment celule roșii. Unele celule roșii din sânge sunt bine păstrează forma lor, în timp ce alții, dimpotrivă, puternic deformate: șifonate, umflate, aplatizat, etc.

Urină închisă la colorare poate achiziționa și în cazuri nu sunt legate de unele boli. De exemplu, în cazul în care animalul îi place să mănânce morcovi sau sfecla. Aceste fani un pic, dar ele sunt. Excluderea din dieta acestor alimente duce rapid culoarea urinei în norma fiziologică.

Cum nu pentru a rula o boala, sau ce să caute?Este puțin probabil ca proprietarii de pizde in fiecare zi avand in vedere urina, încercând să vadă dacă există sânge sau nu este nimeni acolo. Și-l în fiecare zi nu are nici un sens. Cauza de îngrijorare poate servi doar ca un comportament neobișnuit de pisica sau pisici asociate cu procesul de urinare.

In cele mai multe cazuri, astfel de simptom neplăcut ca hematurie, însoțită de o inhibare a hranei pentru animale de companie refuzul, creșterea temperaturii corpului. Animalul poate avea dureri in timpul spravleniya nevoile fiziologice naturale, care se manifestă îngrijorarea, aruncând în jurul valorii de apartament, mieuna sfâșietor, încearcă să „meargă la toaletă“ în locuri care nu sunt concepute pentru acestea si alte semne de disconfort la momentul urinarii. În cazul în care apar astfel de simptome, este timpul pentru a organiza un examen de mini-acasă.

Cum de a asambla urina pisica pentru analiză?

Colectează urină pisica nu este dificil. Acest lucru ar trebui să fie făcut cu mănuși, astfel încât, în caz de infecție pentru a se proteja de o posibila infectie. De asemenea, nu uitați dejecții de pisică dezinfecția înainte și după prelevare.

Din tavă pentru umplutură este îndepărtat, lăsând bare. După o altă majorare pisica toaletă, lichidul decantat cu grijă într-un recipient din sticlă (sticlă de colectare pentru analiză).

Nu toate pisicile au un temperament dulce. Într-o situație deosebit de „timid“ sau încăpățânați pisicile să ia o probă de urină poate fi doar prin intermediul unui cateter. În mod firesc ar trebui să efectueze specialistul procedură.

Cum de a detecta sânge în urină de pisici?

Eșantionul colectat este tratat în lumina transmisă: sticlărie ridica nivelul ochiului, plasându-l vizavi de o fereastră sau o altă sursă de lumină. Roșu sau urină de culoare brun închis, prezența cheagurilor de sânge indică hematurie. Excursie la medic, în acest caz, este de dorit să nu shelved.

În cazul în care lichidul nu are semne evidente de colorare și starea de companie este dificil de diagnosticat ca de obicei, ceva pentru a calma propria conștiință, urina este trimis pentru analiză la laborator veterinar. Cu tehnici speciale de medici veterinari, tehnicieni pentru a stabili cu precizie, este în eritrocite sau nu, și în același timp, verificați eșantionul livrat din alte surse: prezența proteinei, celule albe din sânge, acetonă, puroi, bacterii, epiteliale, etc.

Pe baza unei constatări internist veterinare, împreună cu datele de examen clinic, nu se poate găsi numai cauza bolii, dar, de asemenea, tratamentul adecvat.

Cum pentru a ajuta animalele de companie?

conversație Corespondența are rareori un efect pozitiv, deoarece este numai de către medicul veterinar de control cu ​​caracter personal face concluzii cu privire la starea de pisica, si severitatea bolii.

Ca un prim ajutor kotovladelets ar trebui:

 • animal bolnav oferă pace, plasându-l într-un proiect de liber cameră caldă, pe un pat;
 • intramuscular introduceți analgezice (fără spa, balargin), care va facilita durerea;
 • excluse din dieta toate produsele solide, oferind în schimb alimente lichide digerare și hrana pentru animale; ad libitum;
 • pentru a dezinfecta tractului urinar campaniei la medic pentru a da Bearberry pisica bulion, rădăcină de pătrunjel, furadonin;
 • Produsele inflamatorii din tractul urinar îndepărtat prin ienupăr decoctul, coada calului.

Experimentarea cu antibiotice nu este necesară, deoarece aplicarea lor necontrolată va complica situația și agrava starea de pisica va necesita o îngrijire pe termen lung în viitor.

Încă o dată, trebuie reiterat faptul că toate aceste manipulări vor ușura starea dureroasă a animalului, dar nu va duce la un leac. Măsurile terapeutice atunci când hematurie ar trebui să fie doar un medic veterinar, după ample de cercetare clinică și de laborator.