Sânge în urină a unei pisici cauze si tratament

sânge în urină de pisici în practica veterinară este numit hematurie, care au tradus din limba latină înseamnă „urina cu sange.“ Acest simptom este alarmant clopot pentru proprietarii de animale de companie. Hematurie, sânge, pete sângeroase, cheaguri indică dezvoltarea unor probleme urologice grave, patologii simptomatice și a bolilor. Găsirea de sânge în urină a unei pisici, ia imediat animalul la clinica veterinara pentru examinare și diagnostic precis.Sânge în urină a unei pisici cauze si tratament

Cum urina este normal la pisici

Urina - fluid fiziologic, care este produsă în rinichi și excretat prin sistemul tractului urinar. Cu excrețiile a corpului animalelor sunt derivate produse de degradare, substanțe străine, săruri, enzime, vitamine. Acesta este un proces natural și normal al homeostaziei, care este necesară pentru a menține mediul intern normal.

În mod normal, pisicile urina ar trebui să fie transparentă, de culoare galben deschis, portocaliu și culoarea chiar și paie, fără miros caracteristic ascuțit. Culoarea urinei în toarce cu blană depinde de dietă, natura, intensitatea proceselor metabolice din organism. Red umbra urină poate să apară în cazul în care animalele de companie îi place să mănânce sfecla, morcovi. eliminând complet aceste alimente, urina restabili rapid culoarea sa naturala.

Urina pisicilor cu hematurie

Sânge în urină a unei pisici cauze si tratament

În cazul în care organismul a avut loc un eșec, dezvolta procese infectioase-inflamatorii patologice, culoarea urinei poate fi schimbată. Poate că apariția de fulgi, sedimente noroi, sânge toroanele cheaguri. Stat, culoarea urinei depinde de starea fiziologică generală, vârsta animalului de companie.

De obicei, sânge în urină de animale domestice pot fi văzute cu ochiul liber. Urina devine maro, maro, rosu. cheaguri de sânge pot fi de formă alungită sau rotundă. Când sânge hematurie pronunțată este vizibilă în tavă, pe părul animalelor în vulvei.

Sânge în urină a unei pisici cauze si tratament

În boala mai puțin severă în stadiile inițiale în urină umflaturilor sângeroase discrete. Prin urmare, pentru a detecta această patologie poate doar de laborator metode de diagnostic, analize microscopice, care arată celule roșii de sânge în sedimentul urinar. celule sanguine Issledovaniyahimeyut cu dimensiunea de obicei, forma, sau vice-versa, sunt deformate.

Intensitatea culorii depinde de cauza principala de urină, concentrația de eritrocite în urină.

Cauzele de sânge în urină

Sânge în urină reprezentanților familiei pisica pot apărea din diferite motive. Această patologie poate declanșa o varietate de factori exogeni și endogeni. Etiologia hematurie, în majoritatea cazurilor prevăzute nereguli în organele tractului urinar de animale, o varietate de patologie urologica si boala.

Colorarea urina cu sange este cel mai adesea diagnosticat cu litiază renală, cistita, pielonefrita, uretrita. În unele cazuri, această patologie poate fi din cauza șocului, traume severe, cade de la înălțime.

Cauzele de sânge în urină de pisici:

 • hemoragiile in rinichi;
 • endoparaziții prezență (helminți) in pelvis renal, vezica urinară;
 • cistita cronică, uretrite, glomerulonefrita;
 • , boli infecțioase virale, bacteriene;
 • produse chimice, otrăvirea hranei pentru animale;
 • inflamație acută în organele sistemului urinar;
 • boli ale sistemului urinar inferior;
 • prezența tumorilor în rinichi (Limfosarcoma), cancer de tract urinar;
 • anomalii anatomice congenitale ale organelor pelviene.

Incontinența de sânge Colorare pot fi cauzate de utilizarea prelungită a unor preparate medicinale - corticosteroizi, antiinflamatoare, medicamente analgezice.

Sânge în urină a unei pisici cauze si tratament

Hematuria se dezvoltă adesea pe fundalul diferitelor infecții, patologii sistemice, precum și după un prejudiciu organelor genitale, vezică urinară, de exemplu, după ce animalele care se încadrează de la o înălțime mare. Sânge în urina pisicilor poate indica hrănirea animalului de alimente de calitate scăzută preparate.Cauzele hematuriei includ: accident vascular cerebral, rinichi polichistic, anomalii vasculare la nivelul organelor tractului urinar, schimbarea formei vezicii în cazul formării polipilor, diverticulilor, pietre.

Bloody blotches, celule sanguine în urină pot apărea după operații chirurgicale pe abdomen, sterilizarea, cateterism. La pisici castrați, animalele mai mari, prezența sângelui în urină indică întotdeauna la dezvoltarea urolitiaza. La pisici, sânge în urină umflaturilor poate fi văzut în primele două până la patru zile de la nastere, sau in timpul estru.

Sânge în urină a unei pisici cauze si tratament

Chlamydia, Rickettsia, Mycoplasma, diferite tipuri de viermi pot declanșa, de asemenea, dezvoltarea de hematurie.

Sângerări abundente provoacă substanțe toxice, otrăvuri hemolitice, tumori, inflamație acută a vezicii urinare. În boli ale organelor sistemului de reproducere pot contamina urina sangerare din vagin, prepuț.

Pentru a stabili cauza exactă a ceea ce a condus la dezvoltarea de hematurie la pisici poate fi numai după trecerea unui diagnostic complet, livrarea de teste de laborator in clinica veterinara.

simptome de hematurie

Sânge în urină a unei pisici cauze si tratament

Principalul simptom al hematurie la pisici este o schimbare bruscă a culorii urinei. În urină, pete sângeroase vizibile, clustere, fire. Această patologie este însoțită de alte simptome, printre care sunt:

 • urinare frecventă;
 • urinare dureroasa;
 • deteriorarea stării fiziologice generale;
 • scăderea apetitului, respingerea delicatese preferate;
 • scăderea activității fizice, somnolență, apatie.

Pisica miauna de multe ori se manifesta anxietate, încercând să meargă la tava. Dacă hematurie sa manifestat pe fondul infecțiilor bacteriene și virale în stadiile incipiente ale bolii poate crește temperatura globală.

Sânge în urină a unei pisici cauze si tratament

Disconfort, animalele durere poate grăbi prin apartament, încercând să facă lor „afacerile proprii“, în locul greșit. Pisicile cu ciocanul colțuri întunecate, ascunde locuri, culcat pe burtă pe gresie rece. Scăderea răspunsului la stimuli externi. Chiar și ieri, animale de companie activă și vesel refuză să participe la jocuri în aer liber, ușor interesat de lumea din jurul lor.

Observând semnele de avertizare timpurie, nu întârzie vizita la vetklinku și auto-medicate. În timp util de tratament, corect prescris poate atribui numai medicul veterinar dupa diagnosticare.

diagnosticare

Sânge în urină a unei pisici cauze si tratament

Pentru a elimina simptomele de hematurie la pisici, aveți nevoie pentru a găsi cauza rădăcină, care a provocat această patologie. specialiștilor veterinari, în plus față de colectarea de date de istorie, un complex de pacienti de control tetradigitate trebuie în mod necesar o serie de teste de laborator de urină.

Înainte de orice urină pentru analiză, este necesar să se îndepărteze vehiculul, dezinfectat cu grijă caseta de gunoi. Dupa ce vine de pe un animal de companie „de mici“ Adunați seringi de unică folosință din tava într-un recipient steril special, care pot fi cumpărate de la farmacie, vetapteke, clinica veterinara.

Urina de colectare se efectuează timp de trei până la patru ore înainte de livrarea de material pentru analiză, și numai în dimineața. De preferință, stai 12 ore pentru animale de companie sa fie mai subtire. În cazul în care animalul supus tratamentului, spune veterinarul despre ce medicamente scris pentru animale de companie.

Această situație dificilă anulând probă de urină luată în timpul cateterism într-o clinică veterinară.

Eșantionul livrat este verificat în laborator prin intermediul unor sisteme de testare diferite, care permit determinarea concentrației de celule roșii din sânge, prezența leucocitelor, patogeni, acetonă, puroi, urina epiteliului. Rezultatele testelor vor fi determinate de proprietățile fizico-chimice ale urinei.

Pentru diagnostice suplimentare, diagnostic cu raze X a clarifica numește vezicii urinare, cu ultrasunete a sistemului genito-urinar.

Tratamentul de hematurie la pisici

Regimul de tratament, vindecare numește un expert veterinar cu privire la rezultatele testelor de diagnostic. Metodele terapeutice au ca scop eliminarea cauzelor profunde normalizarea stării generale a animalelor, tratarea principalelor simptome ale bolii. Cu cât tratamentul prescris, cu atât mai repede starea normală a animalului tau iubit. A redus riscul de a dezvolta afecțiuni cronice și complicații grave.

pacientii pufoși prescris anti-inflamatorii, analgezice, agenți farmacologici antispastice. Pentru durere simptom / m administrat analgezice. Dacă hematurie dezvoltat pe fondul bolilor infecțioase, în tratamentul antibiotice cu spectru larg pot fi prescrise, antibiotice cefalosporinice, penicilina.

In infectiile genitale, organele genitale externe spălate decocturi, tincturi din plante medicinale.

În plus, garniturile de blană dieta terapeutica, dieta corecta poate fi atribuită. Pisicile oferă confort, condiții optime de detenție. Excludeți din dieta de alimente uscate gata, cu excepția alimentelor medicale, solide. Hraneste un animal bolnav poate doar alimente usor de digerat, după ce au convenit modul de hrănire, puterea de a medicului veterinar curant. Animalele ar trebui să aibă întotdeauna acces la apă potabilă proaspătă.

Sânge în urină a unei pisici cauze si tratament

administrat suplimentar agenți homeopate, imunomodulatori, vitamine și minerale pentru a îmbunătăți rezistența. Când antibioticul prescris mijloace enzimatice pentru normalizarea microflorei intestinale.

profilaxie

Pentru a evita apariția de sânge în urină, dezvoltarea altor boli, proprietarii trebuie să ofere îngrijire optimă și condițiile de viață pentru animalele lor cu blană. Este la fel de important în timp util pentru a efectua preventiv de-worming, animalele coat tratament împotriva ectoparaziților (purici, căpușe).

Sânge în urină a unei pisici cauze si tratament