Sânge în urină cauzele, ce să facă și cum să trateze

În cercurile medicale, sânge în urină peste norma fiziologică se numește hematurie. Aceasta nu este o boală independentă. Acesta este un semn al altor boli patologice. Termenul provine de la cuvântul latin pentru hematurie. Traducere din limba greacă înseamnă sânge și urină.Forme de hematurie

Sânge în urină cauzele, ce să facă și cum să trateze
În funcție de forma bolii sunt doua de acest gen:

 • hematuria brută (macroscopică). Sângele este vizibil cu ochiul liber. Culoarea urinei poate varia de la roz la rosu aprins. Posibila apariție a cheagurilor de sânge, impurități, puroi.
 • Microhematuria (microscopic). În urină, un procent mic de celule sanguine. Culoarea sa nu se schimba radical. Schimbarea este detectată doar în studiile de laborator sau prin teste speciale.

Prin factori de hematurie este împărțit în:

 • Postrenala - care este conjugat cu boli de rinichi si trauma.
 • Extrarenale - din cauza altor boli.

Amintiți-vă! La detectarea chiar și cel mai mic semn de scurgere de urină cu sânge trebuie să solicite imediat ajutor medical calificat de la un medic pentru a efectua o analiză riguroasă și testare. Această patologie poate fi letală pentru viața umană!

Semne si simptome

Sânge în urină cauzele, ce să facă și cum să trateze
dureri ale vezicii, pot apărea canalul după proces, sau direct în timpul urinării. Poate arde și neamortizate. Acesta oferă o scuză și informații pentru analiza și stabilirea unui diagnostic diferențial. Este necesar, deoarece cauza durerii poate fi variată. Există o listă în care există aproximativ 200 de factori, cum ar fi manifestări de sânge în urină. Cel mai adesea este o infecție, pietre, cancer si traume. Acestea sunt câteva exemple.

În cazul în care prezența sângelui în urină nu este însoțită de alte fenomene si simptome, acesta este un semn rău. Cel mai rău lucru care poate fi doar o tumoare malignă. Simptome suplimentare:

 • scaderea activitatii fizice;
 • slăbiciune generală, greață;
 • piele palidă
 • temperatură;
 • mâncărime, senzație de arsură, crampe;
 • nevoia frecventa.

Luați în considerare boala de bază în care sânge în urină excretat.

boli de rinichi

Sânge în urină cauzele, ce să facă și cum să trateze
Manifestare hematurie apare atât la femei și bărbați. Posibila alocare de sânge în urină la nou-născuți din cauza anomalii congenitale. Atunci când inflamația în rinichi au nevoie pentru a lua un test de sange si sumar de urina. Simptomele bolii apar cu întârziere. Schimbarea pentru munca mai rau a unui rinichi conduce la faza activă a doua reprezentație. Ea lucrează din greu pentru două. Și pentru a diagnostica patologia în acest greu. Tratamentul este natura pe termen lung. Într-un mod de funcționare doar de a scăpa de problemele sunt operații.

 • defecțiune a uretrei;
 • excreția de urină mai frecvente, sau fluxul de urină nu a încălcat;
 • urinare dureroasă, mâncărime, puroi;
 • dureri severe de spate, de jos a spatelui, cu o locație de destinație incertă;
 • umflarea feței;
 • pierderea poftei de mâncare;
 • temperatură.

Analiza biochimică determină gradul de afectare renală în pielonefrita. Prezența sângelui în urină - primul semn. Trebuie să știi cum să schimbe culoarea urinei în pielonefrita. de sânge întunecat în urină indică un nivel crescut de celule roșii din sânge și prezența de puroi. Când analizele de laborator explorarea nivelului leucocitele și cilindrilor. Bilirubina indică inflamație. Apariția acetonei face posibilă determinarea întinderii bolii. prezența proteinelor, nitriți - un semn clar al unei infecții bacteriene a rinichilor.

cazuri frecvente sunt colica renală. Este durere în partea stângă sau pe partea dreapta. Ea apare dintr-o dată. Colici în zona rinichilor indică prezența pietrelor la rinichi. Aceasta, la rândul său, duce la deteriorarea bazinului, pereții stretchable rinichi. Pentru a trece urina în pielonefrita o necesitate. Singura modalitate de a identifica adevărata sursă a bolii și timpul pentru ao elimina. Multi pacienti, predându analiza, încercând să efectueze cercetări pe cont propriu de transcriere. Se calculează numărul și nivelul de performanță. În mod corespunzător a face acest lucru și prescrie tratamentul adecvat poate doar specialist de înaltă calificare!

Amintiți-vă! boli renale trebuie tratate la timp. Este nevoie de spitalizare de urgență, terapie intensivă și, uneori, o intervenție chirurgicală.

Sânge în urină cauzele, ce să facă și cum să trateze
O cauza comuna a hematurie la bărbați - hiperplazia de prostată. Anterior, aceste boli au fost numite BPH. În conformitate cu această condiție produce noduli mici, stoarcere uretra în timpul creșterii. Modificarea duce la o perturbare a eliberării libere a uretrei. Sânge în urină pentru prostată vine într-o formă modificată. Este lapte, nuanță albă, incoloră sau galben, ca un corp sănătos. Dar pacientul este de multe ori de culoare plin de noroi. Adenom dă urina alcalină în oameni sănătoși, este acid. Bilirubina indică inflamație. Este nevoie de tratament urgent.

De multe ori în primele etape este imposibil de a diagnostica sursa de hematurie. Aceasta, la rândul său, duce la complicatii, cancer si tumori care 80% din cazuri necesită o intervenție chirurgicală.

 • urinare apare însuflețiți, este intermitent, iar persoana experimentează durere severă;
 • scăderea libidoului, declinul potenta si, ca urmare, lipsa de sex;
 • durerea de uretra si perineul, crampe, mâncărime.
 • Sânge în urină poate fi eliberată involuntar în picături;
 • dureri în regiunea lombară;
 • gurii și sete uscată;
 • constipație.


Cu astfel de simptome este o nevoie urgentă de a aborda urolog. El va numi tratament. În cazul în care o excursie la medic să-l amâne pentru o săptămână deja omul de a face recomanda din jur. Motivul ar fi mirosul de sânge eliberat spontan în urină. Poate că soția lui va sfătui să facă acest lucru din cauza lipsei de sex.

Într-un studiu de laborator, în astfel de cazuri, factorii fundamentali sunt de sânge în reacție densitate urină, cromaticitate și uretră, iar cantitatea de proteine, celule albe din sânge, bilirubină nivel acetonă leucocitele localității. Toate împreună, oferă o imagine clară a bolii. O săptămână înainte de livrarea de analize nu pot bea alcool, să ia uroseptiki și antibiotice. Ai nevoie să rămânem la o dieta sanatoasa.

De asemenea, hematurie pot apărea din următoarele motive:

 • In timpul exercitiilor grele. In astfel de cazuri, rinichiul nu are timp să fie metaboliți prelucrate - glucide, lipide, proteine, acizi nucleici. Motivul - ridicată și presiune pe termen lung asupra autorităților.
 • Anemia. tulburări sanguine duce la modificarea funcțiilor uretrei. In prezent urina din sange, corpuri de proteine, bilirubina, procent ridicat.
 • tumora de prostata. Hematuria este observată după o intervenție chirurgicală pentru a elimina cancerul.
 • Sindromul Geppelya-Landau. Această boală ereditară în care educația cresc pe organe, cum ar fi coloana vertebrala, testicule, rinichi.
 • pietre la rinichi, leziuni ale vezicii urinare.
 • Lipsa anumitor enzime în organism, precum și utilizarea frecventă a hranei pentru animale.
 • La utilizarea anumitor medicamente.

Important! Tratamentul nu poate fi întotdeauna corect atribuite. Prin urmare, analiza repetată a originii bolii, si studii suplimentare sunt esențiale! Adenomul poate deveni diagnostic fals, iar cauza principală a - tumori renale, uretral sau vezicii urinare.

Sânge în urină cauzele, ce să facă și cum să trateze
Femeile Hematuria apare adesea in timpul menstruatiei. Anemia - Anemia este un motiv pentru aceasta. În caz de pierdere de sânge de mai mult de 80 de grame de spus anemie semnificativă, care poate fi extrem de periculos pentru sănătatea ta. Se poate dezvolta, de asemenea, anemie deficit de fier. Aceasta provoacă eliberarea de cheaguri lunare de dimensiuni considerabile. Ele dispar după tratamentul bolii. Diagnosticați și prescrie un tratament în acest caz, poate doar medic calificat. Prin urmare, anemie - nu este un motiv pentru a începe tablete de auto-se înghite cu o concentrație mare de fier.

Uneori, cheaguri de sânge ies o săptămână mai târziu dat doar naștere la o femeie. De ce am, și ce ar putea fi? Aceste simptome pot să apară după cezariana. Poate că motivul este contracții uterine sărace. Nu mai puțin frecvente anemie postpartum, ceea ce duce la schimbări în funcțiile sistemului genito-urinar.

simptom mai periculos - sânge în urină în timpul sarcinii. El dă un semnal despre cursul proceselor inflamatorii, a dezvolta o infectie. Mai putin frecvente cauze sunt anemia și apariția tumorilor. Dar culoarea urina femeilor gravide nu este faptul bolii. Culoarea urinei poate modifica după consumul de alimente de colorat - portocale, sfecla, morcovi și alte. De multe ori mamele viitoare dezvolta inflamatie a uretrei, ca organism în timpul acestei perioade este supus la tot felul de infecții și este foarte sensibile. Uneori există o senzație de arsură, mâncărime. Atunci când astfel de factori necesari pentru teste, astfel încât să nu dăuneze fătului în curs de dezvoltare. Rezultatele testelor de laborator vor stabili nivelul prezenței de leucocite, eritrocite, bacterii și alți agenți infecțioși. Bilirubina - bilă de pigment, se va indica modul în care ficatul si vezica biliara. Uneori, sânge în urină este eliberată cel puțin un motiv bun - presiunea tot mai mare asupra mochevik uterului.

Diagnosticați și prescrie un tratament în acest caz, poate doar medic calificat.

Prin urmare, anemie - nu este un motiv pentru a începe tablete de auto-se înghite cu o concentrație mare de fier.

De asemenea, femeile hematurie pot apărea din următoarele motive:

 • Boli ale sistemului genito-urinar.
 • Cistita este un tip special de schimbări de curgere în infecție la rinichi.
 • Pielonefrită în formele acute și cronice.
 • Contraceptivele orale, care reduce tonusul vaselor pelvine.
 • Tumori benigne și maligne.
 • Leziuni. țesuturi Lacune de a fi deteriorate ca rezultat apariția sângelui în urină.
 • Anemia, hemofilie și alte boli legate de coagularea sângelui în organism.
 • Bilirubină ca indicator al funcționării defectuoase a ficatului.
 • Chirurgie - chirurgie.

Atenție! În orice caz, cea mai mică schimbare în culoarea urinei fiecare femeie este obligat să ceară sfatul unei instituții medicale.

Sânge în urină cauzele, ce să facă și cum să trateze
Analiza urinei oferă o imagine de ansamblu a corpului sănătății copilului. Copiii care urmează să fie testat, ar trebui în mod regulat. Acest lucru reduce riscul de boli cronice ale uretrei, prevenind pielonefrite si alte boli. Dacă nu efectuează teste de laborator la timp, poate apărea necesitatea intervenției chirurgicale la o vârstă fragedă. Urme de sânge și puroi în lenjeria copilului sunt necesare pentru a alerta fiecare părinte. Noi nu ar trebui, de asemenea, să fie ignorat plângerile de mâncărime. Sânge în urină a copilului - primul semn al bolii în organism. Ce să caute?

 • Mirosul de amoniac din urina copiilor indica cistita. Mai ales comună în rândul fetelor. Sub influența urinei se descompune bacterii si miroase a mere stricate.
 • Cu deshidratare, a scăzut de urină creștere de zahăr densitate.
 • O infectie a uretrei arata proteine. Detectarea de leucocite, de asemenea, vorbește despre această boală.
 • Bilirubina indica boli hepatice.
 • Anemia este, de asemenea, unul dintre principalii factori de apariția hematurie.

Culoarea normală a urinei la nou-născuți - un pai incolor sau galben pal. În cazul în care se schimbă, atunci este o alarmă pe parcursul bolii, care trebuie să fie un tratament calificat. Provocarea pentru părinți este că grudnichek nu se poate spune că doare. De aceea, mamele și tații trebuie să fie atenți la faptele schimba culoarea urinei nou-născut, nu pentru a începe procesul, va necesita o intervenție chirurgicală.

Simptomatologia hematurie la copii:

 • durere în partea, abdomenului;
 • temperatură și febră;
 • tulburări urinare dureroase;
 • umflare;
 • de culoare roz, rosu, maroniu de urină.

În astfel de cazuri, este necesar, de asemenea, de a colecta istoria familiei. Acest lucru va permite de a determina eventuala predispozitie genetica la nefrita, boli de rinichi și de alte tipuri de boli transferate prin moștenire.

Important! În cazul în care cel puțin un factor din lista de simptome care aveți nevoie urgentă de un apel la facilitatea de sanatate la pediatru. Realizarea cercetărilor de laborator va permite un tratament adecvat și pentru a preveni dezvoltarea bolilor cronice la o vârstă fragedă!

Diagnosticul și tratamentul hematurie

Sânge în urină cauzele, ce să facă și cum să trateze
După cum sa menționat deja, sânge în urină - nu este o boală. Acesta este un factor care indică modificările patologice în corpul uman. Boala severa este o amenințare majoră în cele mai bune de sănătate, și în cel mai rău - pentru viață. Prin urmare, tratamentul ar trebui să înceapă cu stabilirea cauzelor și tratamentul bolii de bază. În același timp, amintiți-vă că izolate (asimptomatice) hematuria nu necesită o intervenție medicală.

 1. ureter radiografie si rinichi.
 2. Examinarea cu ultrasunete - introducerea unui material special pentru a se obține o radiografie.
 3. Tomografia computerizată.
 4. Cistoscopie pentru a evalua gradul de infectare a uretrei si a vezicii urinare.
 5. examen ginecologic pentru femei.
 6. Efectuarea de urină și teste de sânge, dacă este necesar - teste suplimentare de laborator.
 7. In cazuri de boli infecțioase numirea de medicamente antibacteriene, precum tsifazolina, antispastice pentru a calma durerea.
 8. Introducere hemostatice si creste medicamente coagulare a sângelui, în cazul în care cauza de morbiditate - anemie.
 9. Stabilirea unui cateter de drenaj pentru a drena urina de la rinichi.
 10. În cazurile severe intervenție chirurgicală.

Multe terapii. Am considerat cel mai important al întregii liste. Hematurie, dacă nu este tratată, duce la stadiile cronice urolitiaza, polichistic, Nephroptosis, hidronefroză, pielonefrită, tumori maligne ale rinichilor si tractului urinar.

Fiți conștienți! Rata de dezvoltare a patologiile cronice în ultimii ani este în creștere rapidă motive ulterioare:

 • fundal slabă de mediu,
 • factori naturali,
 • obiceiurile alimentare nesănătoase,
 • alegeri de viață nesănătos,
 • obiceiuri proaste.

Amintiți-vă! Întârzieri în accesul la un medic pentru a lansa procese patologice puternice. Acestea vor duce la răspândirea bolilor majore asociate cu complicatii, care nu pot fi tratate fără intervenție chirurgicală. Ai grija de tine si sanatatea ta!