Sânge în urină de o pisică, o pisică sau un pisoi - cauzele, diagnostic și tratament

Sânge în urină de o pisică, o pisică sau un pisoi - cauzele, diagnostic și tratament

În terminologia veterinară, apariția sângelui în urină a unei pisici numite hematurie, care a tradus din limba latină înseamnă „urina cu sange“ (hem - sânge, urină - urină). Detectarea acestui simptom al unui clopot avertisment serios pentru ca proprietarul să plătească imediat o atenție aproape de starea de sănătate pentru animale de companie.Hematuria poate fi un simptom al multor boli și boli la pisici. Principalul lucru - să păstreze în minte faptul că pisica nu este un om, el nu se poate spune unde și ce era în neregulă cu el. Prin urmare, la primul semn de sânge în urină ar trebui să se consulte imediat cu un tehnician cu experiență. odată ce este de dorit de a colecta proba de urină, și pentru a aduce la spital cu animalele pribolevshy, care va crește în mod semnificativ viteza de diagnostic corect.

Se pare ca pisica urină / pisica / pisoi este normal?

Urina - lichidul format în rinichi și excretat prin sistemul mochevyvedeniya. Deoarece excreții din organism este eliminat produse nocive metabolice, săruri, substanțe străine, enzime, hormoni, vitamine. Acest întreg proces ajută la menținerea unui mediu intern normal, asa-numita homeostaziei.

O urină de pisică sănătoasă limpede, galben sau portocaliu. Culoarea depinde de tipul de putere, natura metabolismului.

Se pare ca pisica urină / pisica / pisoi cu hematurie?

Sânge în urina pisicilor poate fi văzut cu ochiul liber, iar culoarea variază de la paie la intensitatea culorii roșu sau maro depinde de numărul de celule roșii din sânge, poate varia de la luminos la abia vizibile. În cazuri rare, pot exista cheaguri de sânge sub formă de fire sau pete.

Sânge în urină de o pisică, o pisică sau un pisoi - cauzele, diagnostic și tratament

Într-o boală mai puțin severă enumerate la începutul acestui articol, sângele nu este întotdeauna vizual evident. Este posibil de a detecta numai prin analize de laborator, și anume analiza microscopică. sunt detectate urinar sediment celule roșii. Unele celule roșii din sânge sunt bine păstrează forma lor, în timp ce alții, dimpotrivă, puternic deformate: șifonate, umflate, aplatizat, etc.Urină închisă la colorare poate achiziționa și în cazuri nu sunt legate de unele boli. De exemplu, în cazul în care animalul îi place să mănânce morcovi sau sfecla. Aceste fani un pic, dar ele sunt. Excluderea din dieta acestor alimente duce rapid culoarea urinei în norma fiziologică.

Cum de a colecta urina pisica / pisica / pisoi pentru analiză?

Colectează urină pisica nu este dificil. Acest lucru ar trebui să fie făcut cu mănuși, astfel încât, în caz de infecție pentru a se proteja de o posibila infectie. De asemenea, nu uitați dejecții de pisică dezinfecția înainte și după prelevare.

Din tavă pentru umplutură este îndepărtat, lăsând bare. După o altă majorare pisica toaletă, lichidul decantat cu grijă într-un recipient din sticlă (sticlă de colectare pentru analiză). Cu toate acestea, analiza va numai urina se potrivesc nu au fost colectate în urmă cu mai mult de 3-4 ore.

Sânge în urină de o pisică, o pisică sau un pisoi - cauzele, diagnostic și tratament

Există un alt mod de colectare a urinei pentru analize. Pentru a colecta seringi sterile de unică folosință adecvat fără un ac din tavă în care nici un material de umplutură, sau umplut cu un material de umplutură neabsorbant special, care se vinde în zooaptekah ca parte a unui set de colectare a urinei. Tava trebuie să fie curățate cu grijă.

Nu toate pisicile au un temperament dulce. Într-o situație deosebit de „timid“ sau încăpățânați pisicile să ia o probă de urină poate fi doar prin intermediul unui cateter. În mod firesc ar trebui să efectueze specialistul procedură.

Ambele teste generale și biochimice de sânge trebuie să fie luate pe stomacul gol, ceea ce este foarte important pentru un diagnostic corect. În cazul în care există o nevoie în SUA, acesta este, de asemenea, plasat pe stomacul gol.

După cum sa menționat de apariția sângelui în urină de o pisica / pisica / pisoi?

Hematuria de multe ori poate fi determinat cu precizie suficient pentru a schimba culoarea urinei. In cazurile in care celulele roșii sanguine (eritrocite) cauzează o modificare a culorii urinei, care poate fi văzut cu ochiul liber, o condiție cunoscută sub numele de hematurie explicit. Dar, în acele condiții în care sângele este eliberat în urină în cantități mici, schimba în culoarea urinei nici medicul, nici proprietarul nu va observa, atunci o astfel de stare se numește hematuria latentă și poate fi determinată numai în analiza de urină. Uneori, pisicile secreta pur sânge, și din tava, iar resturile de sânge poate fi văzut pe stratul animalului în zona dintre picioare.

Sânge în urină de o pisică, o pisică sau un pisoi - cauzele, diagnostic și tratament

Proba de urină colectate tratate în lumină transmisă: sticlărie ridica nivelul ochiului, plasându-l vizavi de o fereastră sau o altă sursă de lumină. Roșu sau urină de culoare brun închis, prezența cheagurilor de sânge indică hematurie. Excursie la medic, în acest caz, este de dorit să nu shelved.

În cazul în care lichidul nu are semne evidente de colorare și starea de companie este dificil de diagnosticat ca de obicei, ceva pentru a calma propria conștiință, urina este trimis pentru analiză la laborator veterinar. Cu tehnici speciale de medici veterinari, tehnicieni pentru a stabili cu precizie, este în eritrocite sau nu, și în același timp, verificați eșantionul livrat din alte surse: prezența proteinei, celule albe din sânge, acetonă, puroi, bacterii, epiteliale, etc.

Pe baza unei constatări internist veterinare, împreună cu datele de examen clinic, nu se poate găsi numai cauza bolii, dar, de asemenea, tratamentul adecvat.

Cauzele de sânge în urină de o pisica / pisica / pisoi

Există 4 motive principale pentru care sângele poate fi observată în urină de animale de companie.