Sânge în urină, EUROLAB, primul ajutor

Dacă observați sânge în urină, nu încercați să vă răsfățați de unul singur. Asigurați-vă că să se consulte un medic.

Dacă aveți o infecție a tractului urinar, antibioticele pentru 3-14 zile va ajuta să obțineți mai bine.Dacă aveți pietre la rinichi, încercați să bea multe lichide pentru a ajuta pietre pentru a merge. Poate veți avea nevoie de medicatie durere.

Sânge în urină poate fi cauzată de mai multe motive. Unii dintre ei nu au nici o semnificație medicală și nu necesită tratament. Acestea dispar de obicei pe cont propriu. Altele pot fi mai grave și necesită tratament imediat. Tratamentul depinde de cauza care stau la baza sângerare. În orice caz, ar trebui să consulte un medic.

Pietrele la rinichi: în cele mai multe cazuri, medicul va recomanda o multime bea lichide și să ia medicamente pentru durere.

Cele mai multe dintre pietrele trec prin sistemul urinar. mai multe măsuri drastice pot fi necesare în anumite cazuri.

O formă de terapie numită litotripsie extracorporeală, în care roci descompun undele sonore.

O altă formă de terapie folosește un cistoscopie pentru a găsi pietre în ureter, apoi pentru a elimina-le cu o lingura speciala chirurgicale.

tractului urinar infecție: Tratamentul are ca scop combaterea bacteriilor care cauzează infecția. Cel mai probabil, vi se va atribui un curs de antibiotice.

Hiperplazia benignă de prostată: Uneori, eliminarea anumitor alimente si medicamente care irita prostata, aceasta poate fi redusă. In unele cazuri, tratamentul este necesar.

Medicație: În cazul în care anumite medicamente provoca hematurie, ei trebuie să întrerupă tratamentul. Medicul dumneavoastră vă va ajuta să decidă cu privire la soluția potrivită.

Blocarea tractului urinar: blocarea se face de obicei pe cale chirurgicala.

Cand sa ceara sfatul medicului

Dacă observați sânge în urină, nu încercați să vă trateze. Asigurați-vă că să se consulte un medic.

În cazul în care, în plus față de sânge în urină, prezentați simptome, cum ar fi febra sau dureri de flanc, consultați imediat un medic, acesta poate fi un semn de infecție la rinichi severă.

Ca o regulă, va trebui să consulte un medic repetat prin una - două săptămâni.

În cazul în care tratamentul prescris nu ajuta, poate fi nevoie în continuare și mai detaliate de examinare și consultare a urolog.

Ar trebui să bea multă apă și să ia toate medicamentele prescrise de către medicul dumneavoastră.Barbatii mai in varsta de 50 ar trebui să fie supuse unui screening anual de prostata.

Teste și examene

Indiferent de cantitatea de sânge conținută în urină, medicul va face un examen pentru a determina cauza.

În primul rând, medicul va trebui să știe despre istoria și factorii care însoțesc sângerarea.

Fii pregatit pentru a da toate medicamentele luate, precum și droguri ilegale, plante medicinale, suplimente, și alte produse alternative.

Pentru diagnosticul va avea nevoie, de asemenea, informații despre bolile recente, accidente, intervenții chirurgicale sau proceduri medicale și analize.

Fii pregătit pentru următoarele aspecte:

Ați călătorit în afara țării.

Lucrezi cu substanțe chimice toxice.

Ce fel de stil de viață conduci. Exercitarea? Fumezi? Stick la o dieta?

Teste de laborator: După o examinare inițială, testele de laborator pot fi atribuite.

Analiza urinei mai precise și vă oferă o idee mai bună a ceea ce provoacă sângerarea. Proteine ​​în urină, de exemplu, indică faptul că hematuria este cauzată de probleme renale. Urina este examinat la microscop pentru a determina celule sanguine roșii și celule albe din sânge, care indică infecție.

Examenul bacteriologic al urinei: o cantitate mică de urină plasată într-un incubator și creșterea bacteriană neobișnuită indică o infecție a tractului urinar.

Imagini: există mai multe moduri de vizualizare a sistemului urinar, inclusiv cu ultrasunete de rinichi, pyelography intravenos, și CT.

Ultrasunete. de asemenea, cunoscut sub numele de sonografie, foloseste undele sonore de înaltă frecvență pentru a „scoate în evidență“ în structura corpului.

Cel mai probabil, el va fi unul dintre primele cercetării, deoarece este cea mai simplă și cea mai răspândită metodă.

Ultrasunete este utilizat în timpul sarcinii, deoarece această analiză nu utilizează radiații, ceea ce poate afecta fatul in curs de dezvoltare.

Este util în screening-ul hipertrofiei renale prin obstrucția, cum ar fi pietre, cancerul de prostată, hiperplazie sau canale îngustarea.

Un pyelogram intravenoasa este o radiografie a tractului urinar.

Pictura este mai întâi introdus în venă, și apoi se filtrează prin rinichi și oferă un contrast.

Acest test este deosebit de utilă în studiul rinichi și ureter, dar este mai puțin eficace în studiul vezicii urinare, prostatei sau uretrei.

Acest lucru poate limita răspândirea obstrucției, pietre sau tumori.

pyelogram intravenoasă trebuie efectuată cu atenție deosebită la pacienții vârstnici, precum și cei care suferă de diabet zaharat, ca un colorant de contrast poate provoca insuficienta renala.

CT - mai detaliate radiografii.

El este perfect pentru a detecta pietre in sistemul urinar.

În cazul în care pietrele și infecții sunt excluse, sunt necesare alte teste. Persoanele în vârstă sunt susceptibile de a dezvolta cancer al sistemului urinar, astfel încât toți pacienții în vârstă de peste 40 de ani, au nevoie de anchete regulate efectuate pe o baza in ambulatoriu.

Cystoscopy: realizată de către un urolog și durează mai puțin de 10 minute.

Un tub subtire cu o camera mica la capatul este introdus in uretra pentru a vizualiza vezica urinara, prostata (la bărbați), și ureterelor.

Cistoscopie pot identifica cele mai multe probleme ale sistemului urinar, in special cancer de vezică și prostată.

În cazul cancerului, celulele conținute în urină, cu caracteristicile tipice de tumori maligne.

Doctorul examinează aceste celule sub un microscop și să le compare cu celulele normale ale sistemului urinar.

Prognosticul depinde de cauza hemoragiei, dar în cele mai multe cazuri, aceste cauze sunt tratate și nu provoacă complicații.