Sânge în urină (hematurie) în pisica - simptome, tratament, medicamente, cauzele cele mai bune noastre

În caz contrar, hematurie sânge în urină - un semn al unei boli grave. pisica excretor aduce o cantitate mare de toxine și a produselor de degradare a corpului animal. Orice abateri de la conducerea sistemului intoxicației pentru animale de companie, și în stare netratată poate fi cauza morții sale.Descrierea de sânge în urină

Descopera acest semn alarmant nu este întotdeauna ușor, deoarece intensitatea culorii urinei (incontinenta) depinde de numărul de celule roșii din sânge prinse în ea (celule sanguine sau „corpusculi“). Ocazional colorare slabă pe punctul de a normei.

în mod normal, urina

urină normală a unui animal are culoare de la galben-pai la aproape galben închis la culoare portocaliu deschis. Nu are impurități, sedimente, care este destul de clar. Intensitatea culorii este determinată de cantitatea de apă pe care bea pentru animale și o pauză după ultima urinare. În dimineața (după trezire), in timpul pe termen lung de culoare pauză de băut și miros de urină mai intense, din cauza concentrație mare de sare.

În cazul în care animalul este de a folosi o mulțime de apă, și nu atât de mult timp în urmă a golit vezica, urina este lumina si nu ca „zapashistaya“.

Ambele variante sunt normale.

Adaosului de sânge în urină este cel mai bine determinată după animale de dormit, atunci când o pauză după ultima golire a vezicii urinare este maximizată. Acest lucru înseamnă că, în urină va conține numărul maxim de celule roșii din sânge. Urina unei pisici poate fi:

 • zoaie carne (maroniu lichid tulbure gri cu suspensie apreciabil bună);
 • brun-portocaliu și lichid transparent;
 • lichid roșiatic cu cheaguri de sânge mici.

În ambele cazuri, nu este normal și necesită consultarea unui medic veterinar.

Sânge în urină: norma sau patologie?

Conform convingerii de medici veterinari, sânge în urină - acesta este un pericol far roșu. Singura excepție este pisica a dat doar naștere. Uterul animalului sângerează aproximativ 14 zile după fătare, iar gazdele sunt vizibile cheaguri de sânge mici și toroane în urină.

Uneori urina unui animal este vopsit în culoarea roșie, intens roșu sau roșu-maroniu se datorează prezenței în elementele lichide formate. Acesta poate fi vopsit cu coloranți artificiali de furaje de calitate slabă și coloranți naturali.

Printre pisici morcovi si sfecla fani un pic, dar există orice.

Și dacă există aceste legume, acesta poate fi colorat urină în dieta unui animal.

În cazul în care culoarea este greu de definit hematurie

În cazul în care proprietarul îndoială în capacitatea lor de a „ochi“ pentru a determina prezența de celule roșii din sânge în urină unui animal de companie (uneori este foarte greu) poate ajuta la caracteristici suplimentare:

 • animal letargie;
 • negarea alimentelor;
 • abandonarea jocului;
 • anxietate înainte de a urinat (pisica poate controla ritmul apartament cu strigăte puternice și „sălbatic“ în ochi);
 • febră;
 • vărsături și diaree;
 • animal urinează frecvent și în locuri care nu sunt destinate pentru ea.

În cazul în care două sau mai multe atribute descriu starea animalului, este necesar să se vadă un specialist.Cauzele hematurie

Motivele pentru colorarea urinei pot fi clasificate în funcție de mai multe semne care indică diferite grade de risc pentru animal. Hematuria poate dezvolta pe fundal:

 • boli renale (glomerulonefrita, boli vasculare renale, cancer si boli de rinichi polichistic, etc ...);
 • Boala organe de reproducere (inflamația prepuțului și prostată la pisici, si boala uterin, patologia sarcinii la pisici);
 • Sistemul mochevyvedeniya patologie (diverticul vezical, apariția nisip sau pietre în uretere și vezica urinară);
 • leziuni (căderi, accidente de circulație);
 • infecții parazitare, helminthiasis, infecții virale și bacteriene;
 • supraîncălzirea și activitatea fizică excesivă;
 • complicații postoperatorii (inclusiv, după sterilizare);
 • otrăvesc otrăvuri sau hemolitică substante chimice care distrug parenchimul renal;
 • tratamentul anumitor medicamente.

Eritrocitele pot sa apara chiar si in urina ca urmare a bolilor somatice sau sistemice (boli ale sângelui, inima, ficatul).

Boli ale zonei urogenitale

Când boala de rinichi la pisici poate fi creșterea temperaturii, dificultăți de respirație apar, în regiunea botului și pleoapelor. Animalul devine agitat, nu doarme. Urina devine tulbure și întuneric.

Pietrele din tractul urinar este zgâria nu numai mucoasa, cauzand sangerari, ele duc la infectarea rănilor și îngustarea tractului urinar. neliniștite animale, urină frunze în porțiuni mici, actul de urinare dureroasă și însoțită de un miau. formarea de calculi la animale este hrana uscata de calitate scăzută și consumul de pește crud.

rinichi Onkoobrazovaniya la pisici au „timp de viață“, și apoi începe să se rupă în jos țesut, ulcera și sângera. Sânge în urină pot să apară foarte rar. cheaguri de sânge apar în urină, în dimineața, nu mai sunt sub următoarea urinării, animalul listlessly, temperatura pe timp de noapte, uneori, a crescut ușor.

Prostatita se manifestă la pisici mers rigid, apatie, și, uneori, febra, dificultate la urinare și defecare. Înainte de scaun și miktsiyami (urina) maraie pisica si sever încordate.

Pisicile au o scurgere de sânge purulentă poate provoca piometru. Boala este însoțită de urinare abundentă, apariția unei pisici din respirație. sânge în urină, în femele în timpul gestației progenituri sugerează patologia sarcinii și necesită intervenția unui specialist.

rinichi si vezica urinara prejudiciu poate provoca apariția de roșii din sânge în urină, durere la urinare, este de remarcat de sunetele pe care animalul le emite.

otrăvire

Simptomele depind de venin special, de exemplu, intoxicații cu venin, destinate pentru șobolani, un animal devine apatic, deoarece coagularea sângelui începe sângerare internă, pisica respira puternic, tuse de sânge pot fi detectate în urină, și astfel să dezvolte hemotorax. D.

complicații postoperatorii

Cel mai adesea apar din cauza legatur de acoperire analfabet, de obicei, după sterilizarea de cheaguri de sânge găsite în cavitatea abdominală. sânge în urină necesită o atenție specială specialiștilor.

Infecții și paraziți

Paraziți. virusuri, bacterii (Mycoplasma) Toate aceste organisme care intră sistemul excreției urinare rinichi si viola munca, stratul inflamat mucoasa mucoasa peretele vezicii, unite prin infecție secundară se dezvoltă disurie, există proteine ​​și sânge în urină.

Animalul poate fi simptome generale (febră, tulburări gastro-intestinale), munca si urinare dureroasa.

piroplasmozei

Foarte controversat pentru pisici este o boala, cum ar fi piroplasmozei. Boala produce paraziți intracelulari (Babesia). Babesia, atrăgătoare, această boală severă la câini, pisicile nu sunt periculoase.

Dar unele surse au raportat identificarea unui parazit mic „babezii pisică“. Ceea ce, la fel ca tovarka sale mai mari distruge celulele roșii din sânge, ceea ce duce la insuficienta de organ.

medicii veterinari ruși au stabilit doar câteva cazuri de boli pisici piroplasmozei, și sunt încă argumentând despre dacă diagnosticul nu este o greșeală la un laborator. Cu toate acestea, în cazul în care urina pisica are o culoare bogată roșu-brun, animalul refuza mancarea, se misca cu dificultate - este o ocazie de a aborda „doctorul pisica lui.“

O mulțime de boli care sunt dificil chiar și pentru a lista într-un singur articol poate provoca hematurie la pisici.

Schimbarea culorii urinei, însoțită de o încălcare a comportamentului și a sănătății animalelor necesită consultarea urgentă a unui medic veterinar.