Sânge în urină

Hematuria - este termenul medical pentru prezența sângelui în urină. Aceasta poate provoca o varietate de condiții și boli - infecții, boli de rinichi, cancer si boli de sange rare. Uneori sânge este ușor de văzut, dar poate fi prezentă în astfel de cantități mici, care identifica vizual prezența sa este imposibilă. Ar trebui să fie considerate ca fiind grave și trata orice caz de apariția sângelui în urină, chiar dacă a fost marcat o dată. Trebuie să faceți o programare pentru a vedea un medic cât mai curând posibil. Ignorarea hematurie poate duce la deteriorarea condițiilor foarte grave, cum ar fi cancerul sau boli de rinichi. Medicul dumneavoastră poate efectua analiza urinei și să alocați de examinare cu raze X pentru a determina cauza hematurie. Apoi, el va fi capabil să-și planifice un tratament.Hematuria poate fi vizibil (hematurie brut) sau este detectată numai prin examen microscopic (microhematuria).

hematuria brută

În cazul în care urina este prezent suficient sânge să-l picteze în pete de sânge roz sau roșu sau vizibile, indicând hematurie brut.

microhematuria

Dacă sânge în urină nu poate fi văzut din cauza conținutului său slabe, o afecțiune numită hematurie microscopică. Microhematuria poate fi confirmată doar de rezultatele analizelor de laborator, care a relevat un sânge sau urină probă în studiu sub microscop.

Există mai multe motive pentru hematurie. În unele cazuri, sânge în urină se poate obține din alte surse: femeile din - a vaginului, pentru bărbați - din lichidul seminal, precum si golirea intestinelor atat la barbati cat si femei. În cazul în care sângele nu conține în mod direct în urină, acesta are mai multe cauze posibile.

Infectarea - una dintre cele mai comune cauze ale hematurie. Ea poate afecta tractului urinar, vezica sau rinichi. Infecția apare atunci când bacteriile muta în sus uretra - tubul prin care urina din vezica si excretat. Infectia poate ajunge in vezica urinara si chiar rinichii. Ca o regulă, provoacă durere și urinare frecventă. Acest lucru poate fi atât hematurie macro și microscopice.

Un alt motiv comun pentru prezența sângelui în urină sunt pietre la nivelul vezicii și rinichilor. Aceste cristale care formează din substanțele minerale conținute în urină. Ele se pot acumula în rinichi sau vezica urinara. pietre mari pot bloca conductele care de multe ori duce la durere severă și hematurie.

extinsă de prostată

La bărbați, de vârstă mijlocie și vârstnici cauza destul de comună hematurie este o extindere a prostatei. Acesta este situat direct sub vezica urinara si in jurul uretrei. mărirea prostatei, destul de tipic pentru bărbați de vârstă mijlocie, strange uretra. Acest lucru duce la probleme de urinat și poate provoca apariția sângelui în urină.

boli de rinichi

Mai puțin sânge în urină apare ca urmare a bolii renale, inflamatie, care pot duce la hematurie. Aceasta boala apare atat in mod independent si ca urmare a unei alte boli, cum ar fi diabetul.La copii 6-10 ani de hematurie poate provoca boli de rinichi, cum ar fi glomerulonefrita post-streptococ din cauza rularea gât infecție streptococică. Violarea poate dezvolta peste una sau două săptămâni după debutul infecției cu streptococ, daca este lasata netratata. Anterior, această condiție a fost destul de comună, sunt acum foarte rar vazut, deoarece infectiile streptococice sunt vindecate rapid cu antibiotice.

Prezența sângelui în urină provoacă, de asemenea, cancerul de vezică urinară, rinichi sau prostata. Din păcate, acest simptom este adesea observată în cazul în care cancerul a progresat deja, iar semnele anterioare ale bolii nu poate fi.

Hematuria poate provoca unele medicamente. Printre ei - penicilina, aspirina, medicamente anticoagulante cum ar fi heparina si warfarina, precum ciclofosfamida medicament anti-cancer.

Mai putin frecvente cauze

Există mai multe alte cauze mai puțin frecvente ale hematurie. Astfel, apariția sângelui în urină poate provoca astfel de boli rare de sange, cum ar fi anemia celulelor secera, o nefrită hemoragică ereditară și hemofilie. exercițiu fizic intens sau regiune de rinichi împușcat poate duce, de asemenea, la apariția de sânge în urină.

Pentru că există motive foarte serioase pentru apariția sângelui în urină, medicul trebuie să contacteze imediat după descoperirea fenomenului. Nu pot fi ignorate, chiar și o cantitate mică de sânge în urină. Consultați-vă medicului dumneavoastră în cazul în care ați fost urinare rapidă, dificilă sau dureroasă, dureri în abdomen sau în rinichi, sânge în urină, chiar dacă nu vedeți. Toate aceste semne pot indica hematurie microscopice.

Chemați o ambulanță în cazul în care nu vă puteți goli vezica sa iasa in evidenta atunci cand urina cheaguri de sânge sau în cazul în care descărcarea de sânge în urină însoțită de greață, vărsături, febră, frisoane și dureri în partea, din spate sau de stomac.

efecte

Multe motive pentru apariția sângelui în urină este foarte gravă, iar ignorarea acestui simptom poate avea consecințe grave. În cazul în sânge în urină cauzate de cancer, neglijarea acestui fenomen va duce la progresia tumorii la un stadiu în cazul în care ar fi incurabilă. Infectarea daca este lasata netratata poate duce la insuficiență renală.

În cazul în care cauza hematurie a fost extinderea prostatei, tratamentul va reduce severitatea simptomelor. Și dacă nu acorde atenție acestui fenomen, aceasta poate duce la disconfort din cauza urinare frecventă, dureri severe si chiar cancer. Ignorând prezența pietrelor hematurie poate provoca dureri severe. Pietrele trebuie să fie eliminate, și pot exista medicamente eficiente si metode speciale de tratament pentru a le zdrobi în bucăți mici.

numire

Dacă te duci la un medic despre hematurie, va trebui să răspundă la o mulțime de întrebări. Vă întreb despre cantitatea de sânge și despre timpul descărcării ei în timpul urinării. Medicul va investiga frecventa de urinare, durere, cheaguri de sânge, și medicamente pe care le luați.

Apoi, medicul va efectua o inspecție generală și să ia o probă de urină pentru analiză. Analiza urinei poate confirma prezența sângelui și a detecta bacteriile, în cazul în care cauza este o infecție. Dacă se găsesc bacterii, veți fi direcționat către examinările cu raze X, cum ar fi tomografie computerizata (CT), care vă permite să realizați fotografii ale organelor interne cauzate de radiații.

De asemenea, probabil, medicul va prescrie o cistoscopie. Procedura constă în introducerea unui tub subtire cu o camera de sus uretra si in vezica urinara. Camera permite medicului să examineze suprafața interioară a vezicii urinare și a uretrei pentru a determina cauza hematurie.

profilaxie

Prevenirea hematurie înseamnă prevenirea cauzelor sale. Pentru a elimina infectia, de zi cu zi bea multă apă, goliți vezica imediat după actul sexual și să urmeze regulile de igienă. Pentru a preveni formarea de pietre, bea multă apă, reduce aportul de sare si nu se transforma in dieta cantitati excesive de alimente, cum ar fi spanac și rubarbă. Cancerul de vezica urinara va preveni renunțarea la fumat, limitarea expunerii la substanțe chimice pe corpul dumneavoastră și consumă cantități mari de apă.