Scurtarea respirației cauze și simptome, cum de a restabili respirație

Simptomele de dificultăți de respirație

În condiții normale, o persoană este de respirație liniștit și uniform. viteza respirației variază în funcție de vârstă. În mod normal, este de 30-35 respirații pe minut pentru copii mici și 16-21 respirații pe minut pentru adulți. Rata respiratorie pot fi numărate pe ridicarea și coborârea piept. Cu toate acestea, pentru pacienții cu boli cronice ale pieptului, care suferă de ei timp de mai mulți ani, acesta poate fi considerat respirația norma prea frecventă pentru alții.Pacientul poate fi o tuse persistentă: rare sau foarte puternice, obositoare. De exemplu, la pacienții cu astm poate fi o tuse persistentă. O astfel de fenomen pentru aceste persoane pot fi considerate normale.

Despre dureri în piept dificultăți de respirație pe fundal este necesar să se informeze medicul sau asistenta, cât mai curând posibil. Durerea toracica poate avea loc din motive care trebuie să fie instalate. Durerea poate să apară ca urmare a infecției, de obicei, în același timp, se plâng de dureri de pe părțile laterale ale pieptului. Atunci când descrie durerea, pacientii spun de multe ori acestea sunt amplificate prin inhalare.

Deci, cum comunici cu alții mai bolnavi, sunteți în stare să recunoască mai întâi modificări în natura respirației sau dificultate. Orice modificare a modelelor de respirație pot indica dezvoltarea unei infecții sau deteriorarea stării pacientului. Fiecare pacient în felul lor propriu descrie sentimentele sale, și descrierea lui în nici un caz nu poate fi ignorat.

Cauzele de dificultăți de respirație

Dificultăți de respirație boală pot fi utilizate în mod direct, de exemplu, în cazul bolilor infecțioase ale pieptului, sau prin unele cauze indirecte, cum ar fi:

rigiditate după accident.

Respiratia este dificilă atunci când plămânii nu se pot extinde suficient. O cauză frecventă de dificultăți de respirație, de exemplu, în cazul în care o persoană care stă în aceeași poziție pentru o lungă perioadă de timp.

Cum de a restabili respirație în boli infecțioase?

Duce la insuficienta respiratorie pot fi motive diferite, variind de la mic exercițiu, care se încheie cu anomalii genetice. Ce se întâmplă dacă insuficiență respiratorie amenință viața umană? În astfel de cazuri, este necesar să se efectueze primul ajutor pentru a restabili respirația. Puteți face multe pentru a ajuta pacientul pentru a evita dezvoltarea infecției în cavitatea toracică, sau agravarea corpurilor de boală.

Inducerii pacientul că el trebuie să se deplaseze în jurul camerei la fiecare 2 până la 3 ore dacă este posibil. Dacă acest lucru nu este posibil, nevoile pacientului și să-l ajute să încurajeze, așa că a stat de ceva timp în pat, și mai preferabil, într-un scaun cu un spate ridicat.

În cazul în care pacientul nu poate iesi din pat, ai nevoie de aproximativ o oră, el a făcut exerciții de respirație - respira profund.

Dacă patul pacientului sau în altă parte - este important ca el a fost așezat în poziția corectă. circulație îmbunătățită îmbunătățește fluxul de oxigen la toate părțile corpului.

Pentru a elimina cauzele dificultăți de respirație, ar trebui să fie atașat la corpul de o poziție în care umerii spatelui și a coloanei vertebrale este suportat. În această poziție, plămânii se poate extinde pe deplin, chiar dacă pacientul este culcat pe o parte. Combinând perne dense și moi, puteți face o persoană slabă sau bolnavă în pat sau într-un scaun în poziția corectă. Întotdeauna să fie perne atât pentru partea din spate strat protector la umeri au fost trase înapoi. Apoi, lumina poate fi extins la volumul maxim.

În cazul în care pacientul se plânge de dureri în piept, acesta poate ajuta la încălzire cu apă caldă, atașat la locul unde doare (sticla cu apa fierbinte ar trebui să fie înfășurat, astfel încât să nu fie ars). Ai nevoie să stoc pe șervețele sau pachete speciale pentru expectorarea sputei.În cazul în care pacientul fumează, respirație profundă și mai necesară deoarece capacitatea pulmonară poate fi redusă cât mai devreme, ca urmare a inhalării de fum.

perne moi și dure multiple de ajutor pentru a aranja pacientul într-o poziție de ședință sau semi-ședinței.

Elimină dificultăți de respirație cu exerciții

Plămânii va funcționa mai bine dacă vă oferi pacientului pentru a efectua o serie de exerciții simple. Acest lucru este necesar deoarece pentru o bună aprovizionare cu oxigen părțile corpului ale inimii și ale plămânilor trebuie să lucreze mai greu.

Restaurare respirație fizioterapeut poate învăța, dar există, de asemenea, simplu exercițiu de respirație, punerea în aplicare a ceea ce va aduce multe beneficii.

Pacientul trebuie să stea și să se întindă, sprijinit de perne, astfel încât umerii lui au fost trase înapoi.

Așezați palmele pe piept la marginea inferioară a pieptului, astfel încât vârfurile degetelor se ating între ele. (Pacientul poate face chiar eu.)

Rugați pacientul să respire pe nas încet și profund la piept mare creștere și toamna. Acest lucru va contribui la creșterea umplerea plămânilor.

În cazul în care exercițiul se face în mod corect, veți vedea și simți cum degetele se îndepărtează.

Rugați pacientul să respire încet prin gura.

În timpul expirația, vârfurile degetelor trebuie să se apropie unul de altul la coborârea piept.

Se repetă acest exercițiu cu dificultăți de respirație de șase ori pe oră în timpul zilei. Este important să ne amintim că, în exercitarea respirație profundă trebuie efectuată cu precauție. Daca exagerati, aceasta poate provoca amețeli. Nu uitați că, după exercitarea trebuie să se odihnească, sau surmenaj bolnav.

Cum de a restabili pacient respirație cu edem alergic?

umflarea alergică bruscă a pielii, țesutul subcutanat și membranele mucoase numite angioedem. Aspectul său poate provoca infecții parazitare și virale cum ar fi hepatita, giardiaza și infestările helmintice poate duce, de asemenea, la edem și boli ale organelor interne și a sistemului endocrin.

La detectarea umflarea acute și dificultăți de respirație nevoie urgentă de a apela o ambulanță. Între timp, plimbari ambulanta, primul ajutor pentru pacient:

Cruță pacientul de efectele alergen, dacă este posibil (medicamente, alimente sau animale).

Pentru a restabili respirația pacientului, scoateți sarcina emoțională a pacientului.

Este necesar să se asigure victima la aer curat. Dacă există articole de îmbrăcăminte care restricționează inhalarea aerului în plămâni, îndepărtați-le (cravată, eșarfă, cămașă sau curea).

Să-și recapete răsuflarea, a pus o compresa rece pe zona care este afectată de alergii, pentru a elimina umflarea și mâncărime.

Se aplică picături nazale vasoconstrictor (de exemplu, Naphthyzinum).

Lăsați pacientul să bea medicamente antihistaminice (difenhidramina sau Suprastin).

Cum de a elimina problemele de respirație în timpul stresului?

tulburări nervoase pot duce la spasm al vaselor de sânge, care, la rândul său, duce la mai puțin de oxigenare a organelor interne și a țesuturilor. tensiune puternică în mușchii pieptului provoacă atac de astm. Cum să se ocupe de sufocare pe cont propriu? Cum de a restabili respirația pacientului? Pentru a face acest lucru, urmați punerea în aplicare a acestor reguli:

Să-și recapete răsuflarea, inhalați și expirați ușor continuu - astfel încât există o reducere a diafragmei și stimularea organelor interne.

Nu țineți înapoi emoții, pentru a restabili respirația.

Aflați cum să respire stomac. Pentru a face acest lucru, respirați, ieșită burta si expirati, relaxare abdomen.

Ia-o respirație lentă și expirati într-o pungă de hârtie sau cu mâinile împreunate.

Cum de a restabili respirația pacienților în timpul unui atac de astm?

Primul ajutor pentru pacient în timpul unui atac ar trebui să fie direcționate către astfel de acțiuni:

Eliberarea pacientului de la îmbrăcămintea strâmtă.

Pentru a restabili pacient respirație, este necesar să se asigure accesul la aer curat.

Mâinile și picioarele pacientului trebuie să fie coborât în ​​apă fierbinte sau pus muștar pe ele.

batista Grind umezită cu apă rece, sare și oțet zona inimii (cu excepția cazului în care pacientul suferă de boli pulmonare).

Frecați whisky Koln.

Pentru a restabili pacient respirație, de asemenea, este posibil să se efectueze împachetări la cald pe piept.

De la un atac de astm și de a salva, de asemenea, oameni de bani. Se fierbe timp de 2 minute într-o cană de apă 1 linguriță de rădăcină de lemn dulce. Înainte de a bea ceai, se adaugă la ea o jumătate de linguriță de ghee pur. Ia un decoct ar trebui să sorbiți la fiecare 5-10 minute.

Cum de a elimina problemele de respirație în timp ce sufocare?

Practic atacuri de respirație șuierătoare deranjat pe timp de noapte. În acest moment, respirație la om devine zgomotos, cu însoțitor fluier și wheezing.

Dacă o respirație scurtă și o expirație lungă văzut șuierat și wheezing, indică prezența unor boli ale căilor respiratorii și bronhospasm. De asemenea, în insuficiența cardiacă găsit dificultăți în inhalarea si expirand. Pentru a restabili respirația pacientului, efectuați următoarele elemente:

Seat pacientului, astfel încât să asigure un acces ușor la aer curat.

În acest moment atașați la picioare și brațe încălzit de sau mai mici picioarele pacientului într-un bazin cu apă caldă la glezne.

pieptul pacientului Pune muștar sau părți ale corpului, sau pe partea din spate sub omoplați.

Dă un aminofilina comprimat și efedrină.