Simptomele de durere la nivelul ficatului, cauze si tratament

Durere în ficat pot fi observate pe fundalul diferitelor state și patologii bolii. Motivele pentru aceasta sunt multe. O astfel de durere poate indica ca o boală, și o abatere mică în lucrare. De ce poate rani corpul, cauzand disconfort se resimte în zona hipocondrul drept, dacă efectul de infecție sau de otrăvire asupra ficatului - acest lucru va fi discutat în acest articol.Cauzele durerii in ficat

De fapt, există atât de multe motive diferite care stau la baza dureri la nivelul ficatului. Durerile sunt rezultatul unei disfuncții, atunci când corpul umflat, din cauza intoxicației. Alte simptome - dureri diferite. Inflamatia, paraziți, ridicarea de obiecte grele, oncologie - principalele motive sunt multe.

Simptomele de durere la nivelul ficatului, cauze si tratament

Sindromul Durerea are o imagine puternica

Mecanismul durerii este următoarea imagine:

 • Inițial, patologie apare în parenchimul hepatic este ascuns, fără disconfort;
 • capac abdominale inflamată;
 • Există un organism creștere;
 • peretelui capsulei Stretch;
 • Există un sindrom de durere.

Cea mai mare tensiune, cu atât mai intensă senzația de durere în cadranul din dreapta sus. Este posibil să apară dureri din motive independente de presiune asupra capsulei, peritoneul, vezică biliară, apendice, sau conducte biliare. Durerea se poate dovedi a fi incorecte și apar pe fundalul nevralgie intercostală.

Durerea poate fi atât caracterul organic și funcțional.

Cauzele funcționale durere următorii factori sunt, de obicei:

 • Alcoolul intoxicație, toxice, chimice;
 • Creșterea activității fizice, stresul si oboseala;
 • Situațiile stresante de multe ori de cotitură în stres cronic;
 • dieta săracă, băut multă grăsime, afumat, picant și greu de digerat alimente;
 • Efecte de droguri.

Cauzele durerii din ficat de natură organică poate fi după cum urmează:

 • Ciroză diferite etiologii: biliară, autoimună, alcoolică;
 • Transformarea gras - steatoza hepatică;
 • Hepatita. acută și cronică;
 • abces hepatic;
 • ficat și chist polichistice;
 • neoplasme maligne;
 • degenerare hepatica Enzymatic cu metabolismul cuprului afectata - boala Wilson;
 • Amiloidoza hepatice;

Steatoza pigmentară - boala genetica cu un nivel constant ridicat al bilirubinei, sindromul Gilbert.
Durerea poate fi cauzata de colica biliara, alterarea metabolismului, traumatisme. Uneori, senzații dureroase apar la presiunea externă sau iritații.

Acest lucru poate fi rezultatul unei patologii datorate bolilor:

 • formă cronică și acută colecistitei;
 • colangită;
 • gastrită;
 • Pneumonia lobară fețe;
 • sindromul de intestin iritabil;
 • pancreatită acută și cronică.

Toți acești factori în grade diferite afecta ficatul, provocând un dezechilibru în organism. În acest caz, durerea relevă o încălcare a organelor.

Cum să recunoască durerea de ficat?

Durere la nivelul ficatului - este un simptom al unei boli grave. De obicei, durerea însoțită de disconfort suplimentar.

Simptomele de durere la nivelul ficatului, cauze si tratament

Durerea incepe cu disconfort in cadranul din dreapta sus

De obicei, inițial, ea a simțit greutate în cadranul din dreapta sus. Initial, durerea apare ocazional, și apoi intră în categoria de durere lung și dureri, și apoi doare persoana în mod continuu, excluzând momentele de calm.

Citeste: Simptomele de Staphylococcus aureus la adulti: cum sa recunoasca boala?

Treptat, durerea atașat la un gust amar în gură, greață. diaree, arsuri la stomac. râgâie. balonare, urina inchisa la culoare cu prezența spumei. Conectarea vărsături, lipsa poftei de mâncare. Este adesea posibil să se observe sclera îngălbenire și pete galbene pe limbă.

Foarte des în fundal a senzației dureroase crește temperatura corpului pacientului, modificări de culoare ale pielii, amețeli apar. colorare variaza exudate fecale, modificări structurale apar în sânge.

Durere în ficat poate fi însoțită de prurit simultan. Aproape întotdeauna există o letargie, oboseala, depresie. somnolență. Poate prezenta lesin.

Simptomele rare includ:

 • impotenta;
 • Dureri de cap;
 • Schimbarea ciclului menstrual;
 • Acumularea de lichid în abdomen;
 • pierdere în greutate Wanton;
 • Punctul hemoragie cutanată.

Se întâmplă că durerea în ficat nu vorbește deschis despre ei înșiși. Apoi durerea dă în spate, partea dreapta a gâtului, sub omoplatul drept, în partea inferioara a spatelui.

Durere în ficat - simptome de boli grave. Acestea necesită proceduri de diagnosticare pentru a identifica cauzele exacte și de a determina tratamentul și nutriție cel mai adecvat.

Soreness în ficat de sarcină

Un loc aparte printre toate durerea ia durerea de ficat în timpul sarcinii. Datorită schimbărilor în metabolismul proteinelor, grăsimi și carbohidrați în timpul perioada fertilă se întâmplă o influență specială și sarcină crescută asupra ficatului a femeii gravide.

Simptomele de durere la nivelul ficatului, cauze si tratament


In timpul sarcinii poate începe să rănească ficat

Durere în acest corp în timpul sarcinii este de obicei asociată cu o scădere de detoxifiere a ficatului. Activitatea corpului este redusă, există unele procese patologice asociate cu modificari in dieta.

In timpul sarcinii, de multe ori a dezvăluit patologia ascunsă, a ascuns corpul în perioada normală a vieții unei femei. Acesta poate fi:

 • colelitiază,
 • icter ascunse;
 • Colestază.

Orice patologie - o amenințare pentru sănătatea viitoare a copilului, amenințare cultivarea, posibilitatea de toxicitate pe termen lung.

In plus, pot fi prezente dureri legate de cardiologie. insuficiență hepatică Psevdoboli sunt uneori tricuspidiană sau valva mitrala.

Toate tipurile de patologie în starea de sănătate a femeilor gravide afectează procesul de dezvoltare a copilului în uter. Prin urmare, este important examen medical precoce când toate abaterile detectate în viitor starea de sănătate a mamei și a prescrie tratamentul corect, nutriție. operațiune.

Uneori, dureri în ficat în timpul sarcinii sunt asociate cu infecția sau modul de malnutriție. Orice abatere de sănătate a mamei insarcinate necesita un tratament obligatoriu la medic în cel mai scurt timp. Acest lucru va ajuta la salvarea vieții și sănătății mamei și a copilului nenăscut.

Citește: Tratamentul diabetului zaharat și recenzii de preparare Diabeton

Boli hepatice și alcool

Un loc special în cauzele bolii hepatice ia alcoolismului. Acest organism este capabil să tolereze pentru sarcini lungi care primește organismul uman în timpul libațiilor alcoolice grele. Durerea care apar în ficat după ingestia de băuturi alcoolice, atât slabe și puternice, dovezi de toxicitate de organ și degenerare.

Simptomele de durere la nivelul ficatului, cauze si tratament

Ficat parenchimului efectele negative ale alcoolului

Ficat parenchim adesea modificat de către enzimele de prelucrare de alcool în țesutul fibros. Enzimele speciale reciclați alcool pentru al scinda sub acțiunea reacției alcool dehidrogenază.

Astfel acetaldehida, care sunt toxine potenți alocate. Concluzia acestor toxine are nevoie de timp pentru organism care are loc otrăvirea.

Astfel, volumul de prelucrare de 10 mililitri de vodca are nevoie să-și petreacă 60 minute. Volumul de alcool consumat și este adesea 200 și 500 și 1000 miligrame. Sarcina asupra ficatului, în astfel de cazuri este inevitabilă.

În plus față de produsele alimentare utilizate greu digerabil alcool: carne, murături, prăjite și alimente condimentate. Toate acestea conduc inevitabil la infiltrarea țesutului hepatic.

băuturi alcoolice frecvente recepție atrage după sine apariția patologiilor de organe, epuizarea resurselor, dezvoltarea de degenerare grasă, ciroza, hepatita alcoolică, și insuficiență hepatică. După ce toată puterea mea nu este petrece pe procesarea compușilor lipidici ficatului, și lupta împotriva alcoolului „invazie“.

Durerea ca o consecință a antibioticelor

Deseori, atunci când se iau anumite medicamente, cum ar fi antibiotice. în ficat, durere. Acest lucru se datorează faptului că ficatul ia agent antibiotic ca un compus toxic. Uneori, forta de ficat epuizat bolilor și malnutriției, pregătirea necorespunzătoare pentru eliminarea reziduurilor. Uneori interacțiunea dintre antibiotice și ficat este inadecvat și inegal. Ficatul suferă „un fiasco.“

Din cauza conversiei substanțelor active agenți antibiotici utilizând enzime hepatice metaboliți derivați.

Unele dintre ele sunt active și cauzează parenchimului de organe daune ireparabile. Metaboliții neutralizat doar parțial cu ajutorul glutation produs de ficat, ceea ce reduce toxicitatea lor și reduce durerea.

Ulterior ficatul folosind urina si bila elimină metaboliții nocivi. Cu toate acestea, ei sunt capabili sa, cu toate această schimbare consistența fluidului pentru a rupe scurgerea cauza congestie și inflamație.

Simptomele de durere la nivelul ficatului, cauze si tratament

Utilizarea necontrolată a antibioticelor duce la hepatita indusă de medicamente

utilizarea necontrolată prelungită a antibioticelor în tratamentul oricărei boli se poate dezvolta hepatita de droguri, care are loc deja după o săptămână de la inițierea antibioticului acțiunii medicamentului.

Pericolul acestei hepatita este că acesta este similar cu o hepatită acută obișnuită în tabloul clinic.

Toate aceleași caracteristici:

 • urină închisă la culoare;
 • Îngălbenire a sclerei, pielii și mucoaselor;
 • scaun decolorat;
 • greață;
 • Slăbiciune și letargie pacient.

Citește: dieta necesara inainte de o ecografie abdominala

Dacă anulați medicamentul de starea pacientului revine treptat și revenirea la normal. tendință pozitivă imediat vizibil.

Această reacție poate provoca antibiotice:

Dacă există durere în ficat cu antibiotice și alte medicamente, este necesară anularea sau înlocuirea lor după consultarea unui medic.

durere hepatică și îndepărtarea vezicii biliare

De multe ori dureri de ficat oameni experiență după intervenția chirurgicală pentru a elimina vezicii biliare. Acest lucru se datorează absenței posibilității de acumulare a bilei în vezica urinară în sine și constatarea sa directă în organism. Există posibilitatea ca acest proces: flux biliar prin canale la intestin.

Simptomele de durere la nivelul ficatului, cauze si tratament

După îndepărtarea vezicii biliare poate fi durere la nivelul ficatului

Absența vezicii biliare interferează cu funcția hepatică normală, în ciuda faptului că îndepărtarea inflamat organ necesar.

În același timp, pe durerea de fond în ficat apar:

Durerea poate apărea din incapacitatea de a curăța conductele, care sunt adesea înfundate cu nisip sau pietre mici. Aceste obiecte străine încep să vin la durerea de ficat și cauza.

Dacă, după o intervenție chirurgicală care are dureri, atunci este necesară efectuarea de investigații suplimentare. Este posibil ca complicații neprevăzute în fundal Operatia greșit sau are o patologie diferită. După îndepărtarea vezicii biliare poate provoca fistule, indicând faptul că producția a tractului biliar daune.

Nerespectarea dietei atribuite dupa indepartarea vezicii biliare duce la durere și disconfort.

Dacă durerea severă și prelungită, medicul prescrie un tratament suplimentar. Uneori interventii chirurgicale necesare repetate.

Aproape jumătate dintre pacienții care au îndepărtat vezica biliară, care se confruntă inițial dureri în ficat, care după un tratament terapeutic trece complet.

Numirea terapiei medicamentoase

Pentru dureri în tratamentul ficatului prescris de medic. Uneori, un curs scurt de tratament cu analgezice și relaxante musculare. Dar, pentru a le folosi le este interzisă.

Simptomele de durere la nivelul ficatului, cauze si tratament

Tratamentul prescris de medic după inspecție

După o examinare completă și diagnosticul medicul prescrie medicamentele adecvate. gepatoprotektory sunt adesea folosite pentru a proteja ficatul de acțiunea agresivă a diferiților factori care provoacă durere.

De obicei, este preparatele pe bază de plante:

gepatoprotektory poate fi utilizat în reglarea metabolismului lipidelor și carbohidraților:

Pentru o mai bună digestie sunt bune:

Pentru ameliorarea spasmelor folosesc Nospanum Dar-Spahn, Drotaverinum, papaverina, Buscopan, Lyuspatalin.
Pentru îndepărtarea distensie abdominală sau Meteospazmil Espumizan utilizate. Linex și Bifidumbacterin prescris pentru a îmbunătăți și de a elimina microflora putrefacție.

Acesta are un efect curativ dieta constând dintr-un regim alimentar echilibrat, cu o lipsă în ea acid, picant, afumate, sărate, murate și alimente grase.

La apariția oricărei dureri în ficat ar trebui să vezi un medic, pentru a primi testat și pentru a obține tratamentul necesar, diagnosticul adecvat. Ficatul - un organ important în corpul uman, care necesită o atitudine atentă.

S-au găsit o eroare? Selectați-l și apăsați pe Ctrl + Enter. pentru a ne anunța.