Sol mai mare - fotografii, proprietăți utile și medicinale, utilizarea, de tratament, contraindicații

Sol mai mare - fotografii, proprietăți utile și medicinale, utilizarea, de tratament, contraindicații

Fotografii plante medicinale mai mare la sol

Sol mai mare îmbunătățește funcționarea tractului gastro-intestinal, stimuleaza sistemul imunitar, are un diuretic, anti-inflamator, analgezic, acțiune vindecarea rănilor.Familie: Umbrela - Apiaceae.

Goutweed nume latin: Aegopodium podagraria.

Titlu engleză: mai mare la sol, plante medicinale gerard, iarba, goutweed, și zăpadă-in-the-munte arhieresc.

piese second-hand. frunze, rizomi.

Habitat: sol mai mare este nativ pentru Eurasia și a fost răspândit în întreaga lume ca plantă ornamentală.

Goutweed este în creștere aproape peste tot în poieni de pădure, pajiști, margini de pădure, pajiști. El iubește sredneuvlazhnennye zone. Îl puteți găsi de multe ori în grădini, de-a lungul drumurilor, în grădini, zone de parc.

Descriere botanică: rizom orizontal, târâtoare. . Stem drept, gol în interior, până la 1 metru frunze mai mici de două ori frunze Ternate, oblong-ovate până la 8 cm lungime, cu margini brusc zimțată; frunzele superioare pe tulpini scurte, mai mici și mai puțin disecat. Frunze subglabrous de mai sus, mai jos sunt scufundată. Venation penat. Inflorescență - cyme 20-30 raze umbellules (10-15 mm diametru) de 15-20 flori fără ambalaje și obortochek. Florile sunt mici, de culoare albă. Stamine cinci, un pistil. Fructe - aplatizate dvusemyanki maro alungite, 3-4 mm lungime.

Sol mai mare - fotografii, proprietăți utile și medicinale, utilizarea, de tratament, contraindicații

Fotografii plante medicinale mai mare la sol

materii prime uscate pot fi zone, soarele, în cuptor ventilat (la o temperatură care să nu depășească 30-35 °), precum și în uscătoare speciale. Proprietăți utile goutweed nu pierde și după decapare, sărare, decapare.

Porțiunea de rădăcină de sol unii oameni de știință găsi compuși polyacetylene, hidrați de carbon alifatici, acizi carbonici fenol.

Slavii goutweed a fost mult timp folosit ca plantă alimentară în primăvara devreme, când dieta era deja destul de slabe, a apreciat în special prima lăstari goutweed. Conform legendei, Sf. Serafim Sarovsky postit în mod continuu timp de trei ani, folosind în produsele alimentare numai un singur goutweed și în timpul războaielor frunze goutweed a salvat oameni de foame, au fost colectate în cantități mari și de stocare de până pentru iarna. Acum, aceasta planta este folosită la gătit. În starea sa proaspătă se adaugă la primul fel de mâncare în schimb varza, pune in salate, murate, fermentate, este folosit ca un condiment în formă uscată.Sol mai mare - o instalație de furaje valoroase, deși mirosul înțepător nu plac animalele. Dă-l la porci formă aburit și ovine sau utilizate ca însilozare. De asemenea, planta este o plantă de miere bună. Extrasă din acestea și vopsele vegetale care colorate tesatura în culorile verde și galben. Piese aeriene și rădăcini de goutweed este utilizat în știință și medicină.

Proprietăți utile de la sol mai mare

Ca rezultat al cercetărilor recente, sa constatat că bătrânul sol are o gamă largă de proprietăți utile. plante preparate pot normaliza metabolismul, prevenirea și hipovitaminozele corectă. versiune a posibilității de folosire a acestei plante pentru a elimina toxicitatea generală a medicamentelor citotoxice in practica oncologie Lansat. dovedit în mod concludent că medicamentele din plante goutweed poate stimula functia excretoare a rinichilor și îmbunătățirea fluxului sanguin renal. Mai mult, planta conține suficient potasiu pentru a compensa hipokalemia cauzate de diuretice. Oamenii de stiinta numesc medicamente sol mai mare nefroprotektorami promitatoare de plante, care va ajuta la multi pacienti urologice.

In experimentele stabilit eficacitatea perfuziile goutweed în tulburări ale metabolismului purinic, consecința care este guta. antifungic confirmat și activitatea antibacteriană a preparatelor la sol mai mare, permițând utilizarea sa topic pentru rani, escare, arsuri, micoze, leziuni cutanate erysipelatous. proprietăți antioxidante și anticoagulante identificate ale acestei plante sunt utilizate in practica cardiologie. Goutweed stimulează, de asemenea, secreția de bilă.

Sol mai mare în medicina tradițională

In medicina populara, infuzie de goutweed este utilizat pentru o varietate de boli articulare, boli ale sistemului urinar. bea suc de plante cu boli ale tractului digestiv, leziuni pulmonare, ca agent detoxifiant. Compresia externă cu sucul acestei plante este aplicat în bolile inflamatorii ale pielii și țesutului subcutanat.

rețete tradiționale cu un vis

În boli ale aparatului digestiv. jar Quart umple o treime din rădăcini zdrobite de goutweed, umple în alcool 40% la început, capacul și infuzat timp de 10-15 zile într-un loc cald întuneric. Bea 20-25 picaturi de 3 ori pe zi, la 20 de minute înainte de mese. Cursul de tratament - 1 lună.

Trebuie subliniat faptul că interesul cercetătorilor pentru a Bătrânului la sol a crescut semnificativ în ultimii ani. Evident, aceasta planta are un potențial considerabil de vindecare, care este încă departe de a fi dezvăluit pe deplin.

Când diateză, eczeme. 3 lingurite iarba se toarna 2 cani de apa de fierbere, se lasă 2 ore, tulpina. Ia 1/3 ceasca de 4 ori pe zi, înainte de mese pentru diateză, eczeme.

In bolile reumatice. 2 linguri. tocat blaturi goutweed, zahar si 1 cana de apa fierbinte, se fierbe într-un pahar sau enamelware baie de apă închis timp de 15 minute, răcit 45 minute, se filtrează prin 2-3 straturi de tifon, stoarce și se toarnă apă fiartă la volumul inițial. Se aplică în timpul zilei în porții egale reumatism, guta, boli de rinichi și vezică, precum bolile fungice ale pielii.

zdrobite frunze proaspete sau suc de utilizarea lor de analgezice pentru comprese pentru tratarea gutei și reumatism.

In rinichi si vezica urinara. 2 linguri. iarbă proaspăt măcinat Chopped mai mare se toarnă 250 ml de apă clocotită și infuzat 1 oră într-un termos. Tulpina și bea 50 ml de 4 ori pe zi, înainte de mese.

Goutweed ca un produs alimentar

In alimentele consumate tinere tulpini și frunze în formă proaspătă și prelucrată. În anii de eșec culturilor și goutweed războinic este un plus notabil la dieta de zi cu zi. Din aceasta planta poate fi gătite masă nepretențios în condiții de teren. În forma sa brută poate fi mâncată goutweed, compensare tulpinile tinere din piele. Pentru a elimina un miros specific de frunze proaspete pasteurizate cu apă sau masa zdrobite fierbere cu apă rece, se lasă să stea timp de o jumătate de oră, apoi drenate și utilizat ca varza substitut in salate, supe, Botvina si ca garnitura la un al doilea vas.

Goutweed pot fi recoltate pentru o utilizare viitoare, primind diverse produse de prelucrare. Iarba colectat este uscat, măcinat într-o pulbere, care a fost folosit pentru a face sosuri și condimente într-un amestec cu alte specii de plante sălbatice și cultivate. Pulbere poate fi încărcat cu supa de concentrat de alimente - feluri de mâncare dobândește imediat un gust plăcut și aromă de legume.

Contraindicații: nu au fost identificate.