Soluție de permanganat de potasiu 1 Interes

Fiecare apartament de conaționalii noștri poate fi găsit un flacon mic umplut cu cristale strălucitoare mici de culoare gri inchis-violet. Acest produs chimic este un oxidant suficient de puternic având calitate antimicrobian exprimat, și care poartă numele de permanganat de potasiu. Soluțiile de acest element sunt utilizate pe scară largă în viața de zi cu zi și în tratamentul multor stări de boală. Dar metodele lor de preparare vor varia în funcție de faptul dacă concentrația soluției pe care doriți. Destul de des în rețetele specificate 1 soluție la suta de permanganat de potasiu. Cum în mod corect pentru a face acasă?Soluție Procent de permanganat de potasiu este suficient de concentrate. Nu este potrivit pentru uz casnic, deoarece poate provoca arsuri grave. Cu toate acestea, în unele cazuri, acest instrument poate fi aplicat pe piele. De exemplu, o astfel de necesitate poate apărea în timpul tratamentului bolilor fungice și diverse formațiuni patologice pe piele. - Negi, etc. Mai departe astfel de medicament este adecvat pentru prelucrarea acelor părți ale corpului, care poate fi format escare. Are un iritant și podsushivayuschee impact local, care rezultă în mare măsură accelerează procesul de circulație și inflamației sunt uscate. Unii experți recomandă să folosească o astfel de soluție concentrată și pentru tratarea rănilor inflamate. În acest caz, în cazul în care utilizarea unei astfel de compoziții care nu au efectul dorit, aplicația poate avea nevoie la cinci procente soluție de permanganat de potasiu.

Soluție Un procent de permanganat de potasiu utilizate în mod frecvent pentru tratarea semințelor. Este cea mai comună metodă de dezinfectare a materialului săditor. În plus, o astfel de metodă are un grad ridicat de eficiență, deoarece printre tip chimic hidrofinare existent este permanganatul de potasiu caracterizează cel mai mare spectru de acțiune.

Cu toate acestea, gravare cu utilizarea de permanganat de potasiu nu este în măsură să garanteze o sută la sută dezinfecție, eliminând ca sigur infecția pe suprafața seminței, un astfel de remediu nu afectează particulele infecțioase în interiorul materialului săditor.Dacă încercați să utilizați un pansament mai puțin concentrată - soluții mai ușoare ale acestei substanțe chimice, ele nu vor da un rezultat pozitiv.

De asemenea, ține cont de faptul că tratamentul semințelor lipite împreună cu ele și nu va fi suficient de eficace. Prin urmare, înainte de gravare recomandată mâinile pisa temeinic materialul de plantare, oferind acces la fiecare sămânță Sanitizer soluție.

Cum de a găti o soluție de 1 la suta din permanganat de potasiu?

Pentru prepararea acestui lucru înseamnă că veți avea nevoie de cristale de permanganat de potasiu și apă obișnuită. Dacă aveți o șansă de a cântări elementul chimic, procesul de fabricație soluție nu va fi de lucru pentru tine. Va trebui să se dizolve numai un gram de cristale de permanganat de potasiu într-o sută de mililitri de apă.

În cazul în care, cu toate acestea, posibilitatea de a efectua exacte pe care o greutate nu, există o altă modalitate de a prepara concentrația soluției dorită.

După cum se știe, lingurița standard este volumul cinci mililitri. Dacă-l umple marantsovokislym de potasiu și țineți cuțitul, astfel încât pentru a elimina deal - veți obține exact șase grame de cristale. Volumul rezultat al substanței chimice care urmează să fie diluat șase sute mililitri de apă.

Soluție Procent de permanganat de potasiu are o culoare neagră substanțial dens.

Potrivit multor surse, permanganat de potasiu are un termen de valabilitate practic nelimitată, în ciuda perioadei de depozitare oficială de numai cinci ani. Teoretic, produsul chimic poate oxida ceva din mediu, atunci când nu este suficient depozitate în mod corespunzător, dar în acest caz, cristalele vor înceta pur și simplu să fie dizolvat în apă.

Rețineți că, cristalele de permanganat de potasiu este extrem de inflamabil atunci când este expus la elemente oxidate rapid de origine organică. Un astfel de contact poate duce nu numai la foc, dar, de asemenea, poate duce la o explozie.

acidul permanganic trebuie depozitate numai în raza de lumină a expunerii la un nivel suficient de uscare a aerului (umiditate ridicată nu). Capacitatea cu această substanță chimică trebuie să fie bine acoperite.

În orice caz, nu este necesar să se dizolve și să stocheze permanganatul de potasiu într-un recipient metalic. Aceste recipiente chimice vin în contact cu, ceea ce duce la apariția urmelor lor de neșters și pot cauza pierderea calităților medicinale. Acesta este cel mai bine utilizat pentru a prepara soluții de recipiente de sticlă.

O soluție de permanganat de potasiu își păstrează calitățile sale unice, nu atât de mult timp - în termen de câteva ore după preparare. După ce lichidul medical se va schimba culoarea la un maroniu - l utilizați pur și simplu nu ar avea sens.

Rețineți că expunerea pe termen lung la o soluție puternică de permanganat de potasiu pe piele este plină de apariția de arsuri grave. De asemenea, trebuie să aibă grijă în plus și persoanele cu pielea echitabil și sensibilă. Soluție puternică de permanganat de potasiu este extrem de rar utilizată în practica pediatrică.