stomac Mâncărime în timpul sarcinii

stomac Mâncărime în timpul sarcinii

Cu acest sentiment familiar pentru multe femei care au fost sau sunt gravide. Aceasta apare cel mai frecvent, până la sfârșitul celui de al doilea, în al treilea trimestru, când fătul este în creștere rapidă și creșterea în dimensiune, deși poate apărea în orice stadiu. În același piele abdominală Itchy insuportabil. Uneori burta senzația de mâncărime în timpul sarcinii este atât de puternică, încât pare imposibil să-l susțină.În general, această caracteristică se manifestă în diferite gravidă cu o intensitate diferită și poate fi chiar absente cu totul: nu toate femeile gravide se plâng de mâncărime la nivelul pielii in timpul sarcinii. Unii experți cred că mâncărime a pielii în timpul sarcinii este una dintre manifestările târziu toxicoza gravidă.

De ce senzația de mâncărime burta in timpul sarcinii?

Medicii nu au explorat încă acest fenomen complet, dar din cauza motivelor de mâncărime în timpul sarcinii nu este întotdeauna cunoscută. Anterior, se credea că stomacul este zgâriat datorită distensiei puternice a pielii, care în cea mai mare măsură observată în zona abdominală. Dar astăzi, medicii nu sunt atât de univocă în ipotezele lor. Ei au identificat o serie de posibile motive pentru care pot zgâria burta in timpul sarcinii - ca urmare a numeroase studii științifice recente:

  • Întinzându-se pe piele. Totuși, acesta este principalul motiv pentru care femeile gravide experienta disconfort teribil. Odată cu creșterea abdomenului, împreună cu o creștere a dimensiunii pielii copilului a trebuit să tragă mai greu. În cazul în care capacitatea sa de a întinde este redusă, precum și lipsa de elastina, colagen și mâncărime deshidratare se extinde la fese, piept și șolduri. În același timp, crește riscul de vergeturi, și, prin urmare, o grija sporita a pielii. pielea abdominală întinsă în mod natural și zgâriat mai mult, dacă femeia câștigă excesul de greutate in timpul sarcinii sau are mai multe fructe. Aceasta mancarime se aplică de obicei pentru zone mici ale abdomenului și este prezentat într-o mică măsură.
  • tulburări hormonale. Există o teorie, dacă nivelurile ridicate de estrogen poate provoca mâncărimi ale pielii în timpul sarcinii.
  • Anomaliile funcției hepatice. Din acest motiv nu este inofensiv și necesită intervenție medicală. Dar nu vă faceți griji: disfuncționalitatea anumite cazuri de organe în timpul sarcinii - nu este mai puțin frecvente, iar la vizitele regulate la medicul dumneavoastră pentru a sări peste problema de sanatate este puțin probabil să fie posibilă. Cu toate acestea, este important să se știe că în cazul în care „suferă“, ficatul, apoi zgâriat, cu excepția abdomenului, sunt mai susceptibile de a fi, de asemenea, alte zone ale corpului (piept, spate, brate, picioare si chiar picioare și mâini). O astfel de „ficat“ mâncărime este de obicei mai rău în seara și cu o forță specială se manifestă pe timp de noapte, provocând o senzație de arsură a pielii, în același timp. Riscul de a dezvolta boli asociate cu încălcarea activității normale a ficatului este crescut la femeile care au prezentat anterior probleme similare, au luat sau iau hormoni, hrăni sarcina multiplă sau a trecut limita de vârstă de 32 de ani.
  • O reacție alergică. Corpul unei femei gravide nu este complet previzibil și este foarte vulnerabil, de aceea, reacțiile alergice apar în acest moment mai mult și mai probabil decât de obicei. Se poate observa intoleranțe sau fonduri la care întotdeauna folosit pentru a răspunde în mod normal. Pentru cea mai mare parte, aceste modificări sunt datorate fluctuațiilor hormonale, în mod inevitabil, apar cu debutul sarcinii. Cel mai adesea cauzează alergii cu produse de îngrijire mâncărime pentru față, corp și de îngrijire a părului, precum și produse de uz casnic, de la produse - fructe citrice, căpșuni, fructe exotice, băuturi din cacao și shokoladsoderzhaschie și feluri de mâncare, fructe de mare, aditivi industriale, coloranți, conservanți.
  • boli de piele. Dezvoltarea de dermatita sau eczema, deoarece este posibil, mai ales în cazul în care aceste boli sunt cronice în natură și au fost cumpărate înainte de sarcină. În acest caz, suprafața de erupție cutanată, exfolierea sau iritație, în special la nivelul pielii afectate se pliază.


burta Râios în timpul sarcinii: ce să fac?

Răspunsul la întrebarea de ce să fac în cazul în care acesta este zgâriat burta in timpul sarcinii, apare destul de logic și firesc: este necesar pentru a elimina cauza de mâncărime sau efect asupra corpului unei femei la anumiți factori.

În cazul în care pielea este zgâriat din cauza hiperextensie, există puține, care poate ajuta, cu excepția cazului în hidratare intensă: Utilizați crema (poate fi din seria pentru copii) de cea mai înaltă calitate - de produse cosmetice organice. Bine crema poate înlocui uleiul de măsline (de asemenea, prezent). Și, apropo, începe să utilizați creme hidratante sunt cel mai bine cu primele zile de sarcină (dacă nu ați făcut-o înainte).

Dacă observați reacții alergice este necesară o acțiune alergen pentru a elimina imediat! Pentru a evita astfel de probleme și să aibă grijă de siguranța dumneavoastră copil cu primele zile de sarcină: Evitați orice contact cu produse de curățare de uz casnic care conțin fosfați și agenți activi de suprafață (în principal, înlocuiți praful de spălat); alege cu atenție orice produse cosmetice și de igienă; aruncați hainele compresive și țesături sintetice uzură; nu experiment cu alimente și băuturi exotice alcătuiesc meniul lor dintr-un set de alimente sănătoase.

În cazul în care probabilitatea de alergie este exclusă, precum și alte simptome asociate sau prezența unor factori favorizanți dau un motiv pentru a suspecta o defecțiune a tractului biliar și a ficatului, apoi apariția mâncărime la nivelul abdomenului trebuie să spuneți medicului dumneavoastră. El vă va îndruma către examinările necesare (chimie sânge în principal prescris, teste funcționale hepatice, ecografie), și dacă se consideră necesar, va fi un curs terapeutic eficient pentru a menține funcționarea normală a organelor tale. Va trebui probabil să urmeze un regim alimentar, cu excepția gras, picant și alimente prajite. Dacă încă fierbe apă să bea, atunci este timpul să se gândească serios la achiziționarea unui bun sistem de purificare a apei acasă.

În general, consultați medicul dumneavoastră imediat ar trebui, de îndată ce observați că burta senzația de mâncărime în timpul sarcinii. Împreună cu un expert pentru a găsi cauza și măsurile de combatere disconfortul va fi mult mai ușor și mai sigur probabil. Nu uitați că acum nu este momentul să experimenteze și să îndure mama insarcinate inconvenient este, de asemenea, foarte de dorit.

Încearcă să nu te închis pe mancarime a pielii, deoarece nu este ușor deoarece poate fi: încercați să treceți la ceva și nu se concentrează asupra problemei. Scarpinatul stomacul este foarte de dorit. Facilitarea bunăstării în timpul unui episod de mâncărime severă ajută unele femei un duș cald.

Si cel mai important - nu vă faceți griji din cauza asta. Experiența de viață arată că foarte multe femei burta senzația de mâncărime în timpul sarcinii, dar în cele din urmă totul merge. Principalul lucru este de a avea toate testele normale. Dacă ceva nu merge bine - pe analiza va fi clar „eșec“.

Special dlyanashidetki.net - Margarita SOLOVYEVA