Stonecrop Flower Photo, în special plantarea și îngrijirea plantelor, specii Sedum

Principalele caracteristici ale stonecrop și fotografii

O trăsătură caracteristică a Sedum - este gros și cărnos frunze cu o floare albăstruie. Dar inflorescențe constau dintr-un mic, dar luxuriante flori mici de diferite culori. Frunzele sunt capabili de a schimba culoarea atunci cand sunt expuse la lumina soarelui, care dă floare mai atractiv. De asemenea, Sedum sunt bine în măsură să se adapteze la diferite condiții și în funcție de ele schimba culoarea lor, acestea pot fi:Stonecrops aceleași specii care cresc în diferite zone, se pare că nu poate semăna cu unul pe altul. În fotografie puteți vedea cât de diferite soiuri diferite de aspect Sedum.

Clasificarea soiurilor

Stonecrop are mai mult de 500 de soiuri de toate tipurile. Cu toate acestea, cele mai populare flori sunt doar câteva gradinari. Mai jos puteți vedea caracteristicile și fotografiile unor soiuri de Sedum.

Sedum proeminent

Acest soi este originar din Asia. Acesta este distribuit în Japonia, China și Coreea. Floare are o linie dreaptă tulpini lungi de până la 60 cm. Care este diferența dintre tulpinile și frunzele sunt cărnoase și suculente, au o nuanta mai deschisa. Inflorescența acest Sedum poate avea un diametru de 15 cm, florile sunt mici si pufos de culoare roz, cu toate că uneori există roșu, alb, și chiar marmorat.

Sedum violet și alb

Stonecrop Flower Photo, în special plantarea și îngrijirea plantelor, specii Sedum
soiuri de violet de Sedum comune în multe țări din Europa și Asia. În special, în România se găsește aproape peste tot, cu excepția zonei arctice. Sedum inflorescența începe să producă până la sfârșitul verii - începutul toamnei. Tulpinile sunt drepte și joasă, cât mai mult posibil să crească până la 30 cm. Frunzele sunt de culoare verde cu margini zimțate. flori inflorescență sunt luminoase violet.

înțepătoare Sedum și mari

Acest tip de stonecrop - otrăvitoare. dar este utilizat ca un medicament in doze limitate. Este larg răspândită în Europa și are în România, crește în principal în adancituri de râuri și păduri de pini. Frunzele este dens de culoare verde, bogat, iar frunzele sunt ele însele mici și au o secțiune transversală ovală sau o formă triunghiulară. Florile seamănă cu stele, culoare le galben strălucitor. Blossoms astfel de stonecrop în cursul lunii, în mijlocul sau la sfârșitul verii. Tulpina este scurtă, de numai 10 cm.

Alte tipuri de Sedum

De asemenea, există mai multe varietăți populare de Sedum. cărora le place grădinari:

 • Hardy - în creștere în Orientul Îndepărtat și Siberia. Tulpinile au o înălțime maximă de 30 cm. Frunzișului formă suculentă, groasă și zimțată, alungite. Florile seamănă cu stelele sunt de culoare galben strălucitor;
 • Evers Sedum - cel mai adesea găsite în munți - Himalaya, Altai, Asia Centrală și China. caracteristica lui - este că o astfel de instalație prostilaetsya pe sol ca un covor gros. Tulpinile cu dreaptă și joasă. Frunzele sunt rotunde și late, au o floare albăstruie. Florile sunt mici, au o culoare roz deschis;
 • Morgan stonecrop - planta aspect atractiv, care este originar din Mexic. Acest Sedum lăstari sunt lungi și presărat cu frunze cărnoase abundente de culoare albastru-verde. Potrivite pentru plantarea în ghivece suspendate;
 • crassifolia - aici, în special uite frunze de flori. Ele sunt alungite, lungimea lor poate fi de până la 4 cm. Vârfurile pliante au o nuanță de culoare roșie.

Cum să crească stonecrops

Stonecrop Flower Photo, în special plantarea și îngrijirea plantelor, specii Sedum
Sedum sunt bune, deoarece acestea sunt caracterizate prin robustețea lor în ceea ce privește cultivarea și îngrijirea. Pentru aceasta ei sunt ca grădinari. Solul este potrivit pentru plantarea aproape orice, chiar și cele mai sărace. In vivo, stonecrops poate crește și pietricele. ei chiar bucată destul de minim de la sol.

Dar soiuri mai abundent cu flori nevoie de sol fertil trebuie să fie fertilizate și udate în mod regulat. Un soiuri convenționale nu au nevoie de udare suplimentară, cu excepția faptului că în cazul în care vara sever emis uscat. Ori florile sunt de la un surplus de lichid, și nu invers.O componentă importantă a îngrijirii Sedum - este prezența soarelui. Sub influența razelor frunze rândul său, de culoare bogat și atractiv. Și, în absența luminii în floare cantitatea necesară pierde recursul său.

Cele mai multe soiuri care nu stonecrops nevoie pentru a fertiliza. dar chiar și cele care infloresc abundent, nu necesită mult hrănire.

Fara transplant stonecrop poate crește timp de 5 ani, atunci este posibil să întineri felul următor:

 • taie ramurile vechi;
 • se presara cu sol proaspăt;
 • transplantat plante tinere.

Așa că planta a fost întotdeauna într-o stare perfectă, în cadrul îngrijirii este necesar să se taie în mod constant părțile care ies deasupra suprafeței. Dar buruieni Sedum însuși nu poate face față, atunci ai nevoie pentru a elimina pământul. Excepția este varietatea înțepător, care emit substanțe toxice și nu permit o astfel de „cartier“.

stonecrops plantare

În ceea ce privește aterizare aici, precum și în îngrijire, nimic complicat. Luați în considerare următoarele:

 • zona de aterizare ar trebui să fie bine iluminate de soare;
 • solul nu ar trebui să treacă de apă, pentru a preveni putrezirea. Cel mai bine este de a planta sol nisipos plantă sau argilos, dar în cazul în care solul este argilos, atunci înainte de plantare sedum trebuie să fertilizeze praful de copt în formă de turbă sau nisip;
 • nu exagera materialele de plantare nu a întins tulpini. Acest stonecrop nu fie în măsură să se dezvolte în mod normal.

Sedum propagate în trei moduri:

 • prin semințe;
 • împărțind tufișuri;
 • butași.

reproducerea stonecrop

Stonecrop Flower Photo, în special plantarea și îngrijirea plantelor, specii Sedum
Propagarea folosind semințe în practică destul de dificile și numai de către crescătorii calificați. În grădină sub o divizie tufiș efectuată în primăvara până la patru vârsta lui. Pentru plantele mai în vârstă, este puțin probabil să fie fezabilă.

Acesta este motivul pentru butași - cea mai comuna metoda de stonecrop reproducerii în rândul grădinari. Este tulpină și frunze. Înrădăcinare are loc cu ușurință, astfel încât plantare în sol poate fi un cuplu de săptămâni.

debarcadere

Aceasta se realizează după cum urmează:

 • pregătirea pentru porțiunea de aterizare;
 • împrăștie pe acesta plante sfaturi trage, tăiate în prealabil;
 • stropiti-le cu centimetru pământ;
 • îngroșa;
 • adăpate după cum este necesar.

Există o altă metodă de înmulțire prin butași, care se desfășoară în timpul sezonului rece. În primul rând, după înflorire butași stonecrop la muguri de flori sunt tăiate, atunci ele sunt depozitate într-un loc uscat, timp de mai multe luni. În acest moment, se acumulează varza Sedum din rădăcini. Atunci când rădăcinile cresc de până la 5 cm, puteți începe de plantare.

Unii gradinari place să experimenteze în ceea ce privește stonecrops aterizare: plantarea de soiuri diferite lor și urmăriți descendenților ulterioare.

reguli de plantare în casă

Stonecrop Flower Photo, în special plantarea și îngrijirea plantelor, specii Sedum
Aproape toate soiurile de Sedum avea nevoie periodic de transplant. În cazul în care este un tânăr specimen, aproximativ o dată la 2 ani, iar un adult necesită o dată la 4 ani.

Cuplu butași trebuie să fie plantate foarte atent și cu acuratețe, deoarece în caz contrar, există riscul de deteriorare a tulpinii sau rădăcină. De asemenea, nu lasa pe tineri varza expuse la lumina directă a soarelui.

Pentru tăierea o tulpină mai bună de a alege, atâta timp cât posibil, în timp ce taie din porțiunea principală ar trebui să lase 5 cm de proces, și o porțiune distală 10 nu strivi cm felii.

Mai mult, butașii se usucă la temperatura camerei, timp de câteva zile, și numai atunci când sunt plantate.

La domiciliu, în plus față de butași pot fi utilizate frunze uscate stonecrops. Ele sunt îngropate cât mai adânc în sol și să dea lăstari tineri în câteva săptămâni.

Alegerea unui Sedum oală

Cel mai important lucru - este să abandoneze structurile de plastic de la stonecrops de aterizare în oală. De asemenea, trebuie să alegeți forma sa. Toate acestea deoarece stonecrops au un sistem de rădăcină orizontală, astfel încât în ​​cazul în care potul este prea adânc, ei nu vor dori.

Cea mai bună opțiune - o oală largă și puțin adâncă.

Selectarea solului pentru cultivarea într-un vas

Este important să se selecteze și să pregătească terenul în timpul stonecrops de aterizare în mod corespunzător. Este foarte important ca are o aciditate scăzută.

Amestecul poate fi preparat în mod independent, pe baza unor componente cum ar fi:

Solul trebuie să fie uniform și în vrac. Aceasta structura sa a fost mai bine, puteți adăuga la chips-uri cărămidă. Un fundul oalei mai bine dota strat de drenaj abundent. Solul în acest caz nu trebuie să fie umed în plantare.

Asigurați-vă că mediul de stonecrop plantare a fost nevoie de câteva zile favorabile. Slăbiți solul și se toarnă cu generozitate. Câteva zile mai târziu a verifica umiditatea topsheet. Dacă nu, atunci puteți începe plantarea plantelor.

stonecrop Îngrijire

Stonecrop Flower Photo, în special plantarea și îngrijirea plantelor, specii Sedum
După plantare Sedum nevoie de câteva zile pentru a fi protejat de lumina soarelui. Și apoi puteți pune în siguranță oala de pe partea însorită. Aproximativ unul din fiecare câteva ore, camera cu planta trebuie să fie difuzat. În acest moment, nu ar trebui să fie udat din belșug.

De regulă, probele de transplant tineri si adulti au fost transferate fără probleme și să prindă rădăcini foarte repede.

Fie că sunteți de planificare pentru a crește Sedum într-un vas pe balcon sau în zona de grădină în afara orașului, este important să se respecte regulile de ingrijire. Dacă totul se face corect și pentru a se conforma cu modul de udare, planta tu si cei dragi pentru zece și chiar mai mulți ani vor încânta.