sughiț nou-născuți - ce să facă

Cu toții avem. din când în când, există un sughiț, iar noi de obicei nu acordă nici o importanță acestui fapt, din moment ce nu ne dă mult neplăceri.

sughiț nou-născuți - ce să facă
Dar dacă ea începe să sughiț un copil nou-născut, părinții de multe ori intra in panica. Și odată ce există o mulțime de întrebări: Ce vine? Nu e periculos? Cum de a ajuta copilul?Pentru a începe, trebuie să înțelegeți motivele care duc la apariția sughiț la nou-nascuti, atunci devine clar modul de a ajuta copilul.

Cauzele sughiț într-un copil nou-născut

Bazat pe fiziologie, sughiț - o contracție a mușchilor diafragma, care este însoțită de un sunet caracteristic atunci când aerul care trece prin glota.

Cele mai frecvente sughiț apare într-un nou-născut, atunci când este frig sau de sete.

Alte motive includ:

  • mancatul in exces;
  • ingestiei de aer;
  • stres emoțional sever sau greutăți.

Unii copii încep să sughiț după o hrănire, aceasta se poate datora faptului că un copil a manca prea mult. Ca urmare a acestui stomac aglomerat presează pe diafragmă și provoacă spasme ei. Sau, copilul în timpul de alimentare înghite aer, care poate fi, de asemenea, o cauza de sughiț și dincolo. Supraalimentarea și înghițirea de aer de multe ori duce la regurgitare, crampe intestinale si probleme cu burtica.

Cât timp poate un sughiț nou-născut?

Sughitul poate dura de la câteva minute până la o oră. Nu sughiț lung timp de 10-15 minute, de obicei dispare de la sine și nu provoacă nici un disconfort pentru copil.Dacă sughiț sunt prelungite și sughițuri pentru copii pentru mai mult de o jumătate de oră, atunci acesta poate afecta ușor starea lui (el poate deveni mai capricios și iritabil), deoarece poate interfera cu somnul lui.

sughiț nou-născuți - ce să facă

În ciuda că sughiț - este destul de o condiție inofensiv, există momente când nu faci fără ajutorul unui medic.

Pentru medicul trebuie să contacteze în cazul în care:

  • Sunteți sigur că aveți sughiț copilul nu este legată de faptul că era frig, sete sau pereel;
  • Sughiț ultima pentru o lungă perioadă de timp (20-30 minute), a fost reluată în timpul zilei;
  • Aceasta are loc în mod continuu timp de 2 săptămâni;
  • Nu poți face cu ea pe cont propriu;
  • În plus, există și alte simptome sughițuri - tuse, regurgitare, salivație excesivă.

sughiț ocurență poate fi un simptom al bolilor grave.

Cum ar fi boala gastroesofagian, inflamație pulmonară, boli de ficat, stomac, intestine, nevrita nervului frenic, viermele infestare, leziuni ale sistemului nervos central.

Cum de a ajuta cu sughițuri?

Ajutor cu sughiț depinde de cauza care a împărtășit aspectul ei.

Deci, în cazul în care acest lucru este un sughiț de hipotermie - cald copilul. Puteți pune copilul la sân, o mamă la mâinile copilului se încălzească și să se calmeze.

Dacă sughiț datorită faptului că copilul este sete - dau câteva înghițituri de lapte sau apă caldă.

Aveți posibilitatea să se agită copilul și să încerce să-l facă să doarmă. În vis, muschii se relaxeaza si sughit trec.

Dacă este overfed motivul. este necesar să se ajusteze cantitatea de hrănire. Puteți hrăni copilul portii mai mici, dar mai des.

După hrănire, țineți copilul în poziție verticală, astfel încât toate excesul de aer este eliberat și a provocat apariția sughiț și regurgitare.

Dacă sughiț sunt un răspuns la stres emoțional. apoi încercați să reducă la minimum o astfel de stres. În oaspeții mai puțin zgomotoase, nici muzica tare sau alte fenomene enervante.

Nu poate fi utilizat la nou-nascuti, astfel de metode de a face cu sughițuri, cum ar fi: țineți respirația; speria, gadila.

Dacă nu se poate face față cu sughiț se consulte în mod independent, un medic pediatru, aceasta va ajuta la diagnosticarea precoce și, dacă este necesar, de a începe tratamentul.