Tema modul de conectare LED-ul de alimentare, din care (1

  • Andrey
  • Tema modul de conectare LED-ul de alimentare, din care (1
  • Offline
  • admin
  • Mesaje: 381
  • Vă mulțumesc primit: 132
  • Reputație: 12

Acest subiect va ajuta să se ocupe de conexiunea de LED-uri de mare putere, de asemenea, cunoscut sub numele de mare putere cu LED-uri
le folosim pentru becuri cu LED-uri pentru plante sau o parte din chemarea lor - fitolamp.
Mulți înota în problema de modul de conectare a LED-urilor, care ar trebui să fie luate în considerare, care parametrii. Multe întrebări apar pe această temă, din care aveți nevoie pentru a alimenta LED-uri. Ce este ghidat prin conectarea și asamblarea primei lămpi cu LED-uri pentru răsaduri în creștere sau de alte plante.

Conectarea LED-uri este foarte simplu, amintiți-vă de fizica de liceu și să urmeze anumite reguli.
Cum în mod corect pentru a conecta LED-ul, astfel încât el nu a ars în jos și stelele pe care o lungă perioadă de timp.
Principalele LED-uri parametru y - curent (I), mai degrabă decât tensiunea (V),
și anume LED-ul este necesar pentru a furniza curent constant, a cărui valoare este specificată de producător pentru un anumit tip de diode emițătoare de lumină.
1W are de obicei un curent maxim de 350 mA
3W - un maxim de 700 mA și 5W - 1400 mA, dar LED-urile pyativatnyh pot varia datorită conectarea mai multor cipuri în mai multe moduri.
Amintiți-vă, supra-curent - anumite LED-uri moarte. Precum și disiparea căldurii săraci, ci despre căldură într-un alt timp.

Curentul la LED-urile pot limita rezistor și conectat la sursa de alimentare, și poate fi conectat la driverul de LED-uri (stabilizator de curent). Conectarea LED-uri, prin conducătorul auto este de preferat, deoarece driverul stabil furnizează curent la LED-ul, indiferent de modificarea tensiunii de la intrarea sa.

Conectarea LED-uri pentru a conducătorului auto.
Noi conectați LED-uri în serie. În plus, minus, plus la minus.
În plus, primul LED pe ieșire a conducătorului auto, plus cele mai recente LED-uri și negativ pentru șofer negativ.„>

Tema modul de conectare LED-ul de alimentare, din care (1

„>

Tema modul de conectare LED-ul de alimentare, din care (1

Conectare în paralel -
plus conectat la plus, minus la minus. Când conexiunea paralelă este rezumată curent, căderea de tensiune rămâne aceeași, adică, dacă aveți 3 LED-uri cu următorii parametri: 350 mA. 3.0 V. este + 0,35 + 0,35 0,35 = 1,05 A. Ai nevoie de o sursă de alimentare cu parametrii de 3-5 V. 1,05 A

„>

Tema modul de conectare LED-ul de alimentare, din care (1

„>

Tema modul de conectare LED-ul de alimentare, din care (1

Dacă vom folosi un driver de LED-uri, rezistențe nu sunt necesare.

Serie-paralel conexiune pot fi folosite, dar nu uitați că aveți nevoie de un bun echilibru sarcina în fiecare ramură.
În caz contrar, se poate obține denaturate și unele LED-uri vor arde puternic și în curând arde, alții vor străluci slab.

În cazul conectării LED la sursa de alimentare fără stabilizare, avem nevoie pentru a limita curentul la rezistor.
Această opțiune este pentru cel mai economic, acesta poate fi utilizat pentru experimente, precum și, dacă nu te superi LED-uri și bani.
Sau, dacă aveți nevoie pentru a conecta câteva LED-uri pentru iluminarea plantelor, cum ar fi 3-5 buc. care ar putea fi suficient pentru a evidenția una din plante mici. În general, eu nu-l consilieze, acest lucru este protecția minimă, o viață minimă de serviciu, fiabilitatea și un minim de o probabilitate mare ca
lampă pentru plantele pe care le cedează în cel mai neindicat oră.

Cu toate acestea, avem o sursă de alimentare suplimentară și nici bani. ia în considerare o astfel de opțiune

Dacă căutare pe Internet, este ușor de a găsi programe on-line pentru calculul de rezistență, acolo introduceți parametrii și pentru a obține rezistența de rezistență și puterea pe care trebuie să vă conectați.

școală legea lui Ohm: U = R * I,
deci R = U / I. unde R - rezistența - măsurată în ohmi,
U - stress-măsurată în volți (V)
I - tok- măsurat în amperi (A).

Sau iată un exemplu pe care am găsit pe internet:
Sursa de alimentare Vs = 12. LED - 2.0. 20 mA. găsit în R. miliamperi transformă amperi: 20mA = 0,02 A. Acum calcula R. R = 10 / 0,02 R = 500 Om. Deoarece rezistența este disipată de 10 volți (12 - 2.0), este necesar să se calculeze puterea de rezistență (deci nu arde), P = U * I, cred: P = 10 * 0.02A = 0.2Bt. R = 500 Om. 0.2Bt.
Pur și simplu înlocuiți proprii parametri.

Conectarea singur LED-uri:

În modul secvențial procedura de calcul același lucru, numai că este necesar să se țină cont de faptul că căderea de tensiune pe rezistor este cea mai mică; de la sursa de alimentare (Vs) este necesar pentru a scădea căderea totală de tensiune pe LED-urile (VL): VL = 3 * 2 = 6V (sursa ne referim la 12B 12 - 6 = 6B), substituim R = 6 / 0,02 = 300 ohmi. Considerăm că o putere P = 6 * 0,02 = 0.12vt. Ia 0,125 ohm rezistor de 300 de volți. de încălzire va

Când forma de serie-paralel conecta calcul rezistor este aceeași ca și pentru conexiunea serială, ar trebui să ia în considerare numai că consumul de creștere a puterii de 3 ori (0,02 + 0,02 + 0,02 = 0,06 A), atunci când conectarea LED printr-o rezistență necesită o sursă de alimentare stabilizată deoarece atunci când schimbarea de tensiune se va schimba curentul care curge prin dioda.

Dacă vă decideți brusc pentru a stabiliza curentul, pentru acest lucru este cel mai simplu regulator de LM 317 (LM 317)„>

Tema modul de conectare LED-ul de alimentare, din care (1

Se aseamana cu tranzistor are 3 pini și o suprafață pentru conectarea la radiator.

Tabelul următor prezintă valorile rezistenței (R1) și curentul de ieșire (Iout),

R, Om I, mA
3.9 320
1.8 700
1.3 1000

acest sistem poate fi considerat un simplu conducător auto cu LED-uri. Rețineți că la curent mai mult de 350 mA IC ar trebui să fie plasat pe radiator. Avantajele acestui circuit includ un număr mic de părți și ușurința fabricației.
Dezavantaje: eficiență scăzută, nu este o protecție suficientă. Avem nevoie de elemente suplimentare, acestea trebuie să fie pe ceva pentru a remedia problema.

conducător auto cu LED-uri sau o sursă de curent constant pentru a alimenta LED-ul.
Există mai multe drivere diferite pentru LED-uri, ceea ce simplifică foarte mult dezvoltarea de dispozitive de iluminat pe bază de LED-uri pentru diferite scopuri și selectarea componentelor.
De exemplu: AC - DC șofer funcționează pe o tensiune de intrare. De multe ori, cu intrare calculată la 85 - 280 volți sau 12 - 24 de volți, poate fi în factorul de putere de circuit Corectorul (PFC), filtre de interferență, diferite de protecție, sporind fiabilitatea și siguranța funcționării șoferului și prezența sau absența joncțiunii ieșire galvanic și rețeaua de alimentare . Deoarece aceste drivere aplicate circuitului de conversie puls o tensiune de intrare, aceste drivere sunt de înaltă eficiență.
De exemplu, în cazul în care lampa de agățat a fost cald și luat razele de primăvară soare dogoritor soarelui, radiatorul este fierbinte este mai puternic dacă aveți de protecție, atunci acesta va funcționa, sau conducătorul auto utilizează o modulare a lățimii impulsului (PWM) pentru a modifica frecvența de licărire, iar tu o va deveni observe ochi . Va clipi, dar nimic nu este ars. Când temperatura este coborâtă, acesta va funcționa ca înainte.
Dacă această sursă de alimentare, LED-urile sunt probabil Undermountain sau fosfor arde. În cazul în care sursa de alimentare cel mai simplu, este de suprasarcină poate începe să se încălzească mult, dacă este ieftin Chineză - poate arde apartament, deoarece plasticul nu pot fi rezistente la căldură.
Și în cazul în care este economiile?
În timpul funcționării, conducătorul auto care nu are nutriție izolare galvanică, pentru a evita șocul electric ar trebui să fie deosebit de atent. Am dat peste un șofer, și am ars pentru o lungă perioadă de timp pe LED-uri, atunci când atinge radiatorul. destul de plăcută.
DC - DC șofer - lucru de la DC tensiune de intrare. Există pas în jos (Buck) și creșterea (impuls), dar poate fi citit separat.

Putem folosi driver-ul cu un curent mare este de două ori maxim, dar LED-urile conectate în paralel, curentul va fi apoi împărțit la numărul de sucursale.
Este important ca distanța de la conducătorul auto la sarcina ar trebui să fie grosimea minimă a firului - cu unele rezerve. Deci, putem reduce pierderile și a prelungi durata de viață a componentelor scumpe.
Se pare a fi, dacă aveți întrebări sau comentarii, să ne Să le examinăm!