tipuri de sonde

tipuri de sonde

găuri de foraj sunt de diferite tipuri, în funcție de scopul lor - de cautare, explorare, Kartirovochno, suport, geotehnica, inginerie.Ulei de bine - un bine, care a fost forate la orizont rulment ulei. Este utilizat pentru extragerea uleiului. Folosit, de exemplu, pentru gaz nu se poate, în virtutea bine în sine specificitatea.

Gaze - un puț, care a fost forată la orizont purtătoare de gaz. Acesta este utilizat pentru producția de gaze și produse conexe.

Arteziene bine - un bine, care a fost forate la stratul acvifer. Puțul aparține explorare și sonde de producție de tip. Arteziene bine - sursa de apa potabila. Costul de foraj sonde pentru apă depinde de adâncimea de găurire.

Apa bine - este bine pe partea superioară de apă-purtător, este utilizat pentru alimentarea cu apă să se întindă pe nivelurile inferioare ale rezervoarelor.Sprijinirea bine - această sondă, care este forate adânc în secțiunea geologică în scopul studiului, analiza potențialelor zăcăminte de petrol și gaze, estimarea rezervelor minerale proiectate.

Sonda de explorare a - acest bine este utilizat în foraj de explorare, care nu a dat gazele industriale sau stocul de petrol. Cu explorare obține informații cu privire la formarea, permițând astfel să reducă numărul de puțuri malodebetnyh, îmbunătățind astfel eficiența de foraj.

Perimetru bine - este o explorare sau bine de explorare, necesare pentru deschiderea rezervorului, care sunt conturul depozitelor explorate. Acvifer utilizat pentru explorarea gazelor de foraj, injecție de apă și să mențină presiunea în rezervor.

Injecția bine - aceasta gaura de injecție, utilizată pentru injectarea fluidului sau gazului în spațiul acvifer pentru a menține presiunea în rezervor.

Piezometric bine - bine acest lucru, prin intermediul căreia continuă presiunea de monitorizare rezervor în rezervoare de petrol.

Manhole - un puț, care este proiectat pentru a monitoriza schimbarea nivelului apei, temperatura, compoziția chimică.

Perfect de bine - un bine, care este trecut prin întreaga grosime a stratului acvifer. Acesta este echipat astfel încât fluxul de apă transportate la întreaga grosime a stratului acvifer.