Tipurile de șasiu de calculator, de calculator pentru manechine

Tipurile de șasiu de calculator, de calculator pentru manechine

bloc de sistem

caz de calculator este de mare importanță pentru o funcționare stabilă și liniștită a computerului acasă. Deși mulți cred că organismul nu este elementul principal al unității de sistem și necesitatea unor elemente de fixare din cadrul componentelor sale. De fapt, nu este așa, cazul este un element important pentru amplasarea și fixarea rigidă a tuturor dispozitivelor sale, și protecție împotriva influențelor mediului.Cel mai important lucru pentru un șasiu este dimensiunea sa. Există mai multe dimensiuni de șasiu calculator Barebone, Slim, minitower, MidiTower, FullTower și BigTower (de Turnul - Turnul), și același factor de formă: AT, ATX, E-ATX, mATX, miniITX, XL-ATX. Acestea sunt toate dimensiunile interconectate. De exemplu: o carcasă Big -Tower (turn mare) are un factor de formă XL-ATX carcasă cu dimensiuni de aproximativ 234 x 600 x 555 mm, iar cel mai mic turn Mini-Tower are mATX factor de formă cu dimensiunile 181 x 363 x 400 mm (lățime x lungime x înălțime).

orizontală

Există un alt tip de unitate de sistem orizontal, așa-numita pe desktop-urile. clădiri de tip desktop sunt deja loc.

Tipurile de șasiu de calculator, de calculator pentru manechine

desktop-ul tradus denotă desktop care vorbește de la sine și încă sunt utilizate în birouri, în scopul de a economisi spațiu. Astfel de dimensiuni unități de sistem sunt relativ mici, iar amplasarea orizontală a metodei face posibilă introducerea monitorul pe ea. Odată cu apariția monitoarelor LCD, dimensiunea, care este considerabil mai mic pentru aceste tipuri de interes reînnoit bloc de sistem. Dimensiunile lor tipice - 450 × 450 × 200.

vertical

Luați în considerare unitatea de sistem pe orizontală și nu va mai concentra pe cele mai populare tipuri de bloc de sistem - „turnuri“.

Tipurile de șasiu de calculator, de calculator pentru manechine

Carcasă Barebone unitate de sistem este potrivit pentru iubitorii de spațiu este nevoie de foarte puțin spațiu. Mai mult decât atât, o astfel de incintă arata foarte bine. Ca o regulă, astfel de locuințe nu este vândut separat, ele vin cu accesorii de pre-instalate. Astfel de sisteme sunt adesea folosite așa-numitele metode de răcire pasivă.

Tipurile de șasiu de calculator, de calculator pentru manechine

practic utilizate în prezent de locuințe standard AT. Acesta a fost folosit pentru a construi calculatoare bazate pe Intel 486, Pentium I, Pentium II și modificările acestora.

Tipurile de șasiu de calculator, de calculator pentru manechine

placi de sistem extrem de integrat format Flex-ATX si continuarea lor - corp subțire. În general, corpul puternic, extrem de inconfortabil, dar - se pare că ele arata foarte original.Tipurile de șasiu de calculator, de calculator pentru manechine

înălțime mică de tip corp de mini-turn folosit pentru a fi cea mai răspândită, dar acum este mult mai rar, deoarece acomodarea Intreagă placi de baza ATX pot avea probleme, există doar mici dimensiuni în format de card micro-ATX și flex-ATX. O astfel de locuințe este cel mai des folosit în RS cea mai simplă configurație și este utilizată ca mașini de birou sau terminale de rețea.

Tipurile de șasiu de calculator, de calculator pentru manechine

Până în prezent, cel mai frecvent dimensiunea corpului - turn midi ATX prevede utilizarea unui număr mare de unități, și aproape toate tipurile de placi de baza la amprenta rezonabile. Ca un adevărat „cal de povară“, adaptat optim pentru a aborda o gamă largă de aplicații, acest tip de locuințe este folosit aproape peste tot.

Tipurile de șasiu de calculator, de calculator pentru manechine

Cele mai multe locuințe de mari dimensiuni are un turn mare. Acesta oferă servicii de cazare pentru carduri de toate dimensiunile și cel mai mare număr de dispozitive de format 5,25“, de multe ori 6. În plus, acestea sunt de obicei echipate cu unități de alimentare cu energie a crescut. Principalele carcase de aplicații - stații de lucru, servere de mici și calculatoare pentru utilizatorii avansați.

La cum a făcut în mod direct șasiul, introduceți și așa mai departe. Acest lucru depinde de confortul de a lucra cu el, și siguranță. colțuri de metal ar trebui atenuate, astfel încât este imposibil să se scarpine pe mâini. Doar corpul trebuie să fie suficient de dure. Desigur, toate panourile caroseriei vopsite trebuie să fie bine tratate. Doar să acorde o atenție la producția de material - fier sau aluminiu. Aluminiu este cu siguranță de preferat, dar prețurile pentru cazuri de aluminiu, mult mai mult decât căile ferate.

aspectul interior

Pentru componentele din interiorul sistemului, ar trebui să fie suficient spațiu și posibilități de îmbunătățire a calculatorului. Cantitatea de căldură emisă de componente moderne necesită dimensiuni corespunzătoare, astfel încât unitatea de sistem interior ar trebui să aibă suficient spațiu pentru ventilație. Dimensiunile calculatoarelor achiziționate pentru birouri, pot fi arbitrare.

Tipurile de șasiu de calculator, de calculator pentru manechine

Să aruncăm o privire la fotografiile din interiorul unității de sistem. Puteți vedea că organismul este utilizat pentru unitatea de sistem - turn midi, înălțimea și lățimea suficient de spațioasă, este văzut de un răcitor montat vertical. Format placa de baza mATX, este posibil să se instaleze un format complet card. Sursa de alimentare are un cooler de 120 mm. Pe peretele din spate există spațiu pentru ventilatoare suplimentare, iar ei au capacul lateral. Acest lucru arată că pentru această unitate de sistem are capacitatea de a actualiza și asigurarea capacității de răcire a calității.

Funcționalitatea corpului

Să acorde o atenție la aspectul de butoane și comutatoare, conectori USB și conectori audio bine faciale. Încercați pe imediat - fie că le va utiliza în mod convenabil. De asemenea, merită atenție la acestea, în cazul în care organismul oferă posibilitatea de asamblare a componentelor fără șuruburi. de asamblare fără șuruburi include un număr mare de elemente de fixare și dispozitivele de blocare pentru echipamentele, astfel încât atunci când șasiul de asamblare nu trebuie să utilizați șuruburi și o șurubelniță, care este foarte convenabil.

Ușor de acces în interior. peretele lateral detașabil (din stânga atunci când este privit din lateral a feței) oferă un acces facil la componentele interne. Majoritatea clădirilor sunt luate de către ambele părți. Anterior, locuințele tradiționale este într-un design în formă de U. Pentru îndepărtarea rapidă (sau peretele carcasei) în loc de șuruburi tradiționale latch încuietori. Acest lucru face posibil să se facă fără o șurubelniță.

Pe partea frontală există două butoane de control: pe (POWER) și resetare (RESET). Poor dacă acestea sunt toate la fel, de exemplu, rotunde, de același diametru și culoare și sunt aranjate aproape unul de altul.

producător

Mulți producători - de la companii chineze puțin cunoscute pentru companii bine-cunoscute (Thermaltake). Înțelegeți, este mai bine să aibă unitatea de sistem la corpul de faimosul brand, deoarece implică calitatea de producerea și utilizarea la nivelul adecvat.

Gama este foarte largă - de la 100 la câteva mii .... bloc de sistem ieftine pot avea dezavantaje, cum ar fi un design destul de slab de răcire, prost concepută în interiorul lucru inconveniente în interiorul corpului, utilizarea de butoane sau conectori.