Transformare - sensul de transformare în dicționar al limbii române

(Transformare; Wandlung) - tranziție psihologică care cuprinde regresie și pierderea temporară a ego-ului conștiinței și punerea în aplicare nu a realizat anterior nevoi psihologice. Acesta este văzut ca obiectivul terapiei; analiza include studiul transformării transformării teni.Simvolizm se reflectă în ritualurile primitive de inițiere în alchimie și ritualuri religioase; ritului conceput în mod direct pentru a preveni posibilele excese mentale în timpul tranziției și include o moarte simbolică și renaștere.(Din latină. Transfar-matio-transformare) -angl. transformare; l. Transformare. Transformarea socială. instituții, sociale. structuri, adesea însoțite de lor schimbat drastic.

(De la transformatio pozdnelat -. De conversie) - Într-o etapă de teatru, scena de circ și recepție. Se bazează pe capacitatea de a schimba rapid aspectul actorului folosind make-up, peruca, costum.

genetice ereditare - celule schimbarea svoystvbakterialnoy ca urmare a pătrunderii ADN străin. Sotkrytiem și studierea transformării (1944) a arătat că purtătorul de ADN -materialny eredității. posibile și kletokvysshih organisme.

1. În general, - modificarea sau schimbarea formei sau structura ceva. Este clar că aceasta este o vedere conceptuală foarte tridimensională, și nu este surprinzător faptul că acest termen este utilizat pe scară largă în diverse domenii specifice. 2. În matematică și statistică - pentru a schimba ecuația sau un set de valori, care se face fără a schimba de bază „sens“ sau un set de relații cantitative exprimate în ecuația sau un set de valori. A se vedea. De exemplu, arc transformare sinusoidală. 3. În logica - înlocuirea sistematică a unui set de caractere cu un alt set, în conformitate cu normele, producând astfel două echivalente logic. De asemenea, a numit-o regulă de transformare sau o regulă de ieșire. 4. În psihanaliza - pentru a schimba impulsul reprimată sau emoție într-un mod care într-o formă modificată, acestea ar putea fi „permis“ conștiinței. 5. În lingvistică - regula care acționează în șir (numite în mod normal un marker de expresie, vezi Wood (2).), Acest lanț este Prin care convertit într-un alt șir de caractere. De exemplu, putem arăta că NP1 fraza marker de + V + NP (cu unele tehnici complicate, care nu sunt necesare aici), care este baza unei astfel de propuneri ca „Max mânca supă“, pot fi transformate, folosind (cu unele tehnici mai sofisticate) în transformare pasivă a fost NP2 + + V + -en + NP. care stă la baza propunerii „Supa a fost mâncat, Max.“ A se vedea. Grammatika1, de transformare.Forma de apărare psihologică, cu care trăsăturile negative, refulate în mintea umană sunt transformate în unele pozitive. Deci, omul lor lăcomia poate explica cumpatarea și Thrift, atitudine necorespunzătoare față de ceilalți, incontinență - emoțională, permanentă „showdown“ în echipă - dorința de a face să funcționeze în mod eficient, conflictul - toate fac bine și altele înlocuirea cauzele adevărate iluzorie, fals, dar confortabil. pentru ei înșiși.

- revizii sau modificări la formulare contabile, în cazul în care se desfășoară în conformitate cu standardele locale de contabilitate. Nu este obligatoriu.

(Transformare; Wandlung) - tranziție psihologică care cuprinde regresie și pierderea temporară a ego-ului conștiinței și punerea în aplicare nu a realizat anterior nevoi psihologice. Acesta este văzut ca obiectivul terapiei; analiza include studiul transformării transformării teni.Simvolizm se reflectă în ritualurile primitive de inițiere în alchimie și ritualuri religioase; ritului conceput în mod direct pentru a preveni posibilele excese mentale în timpul tranziției și include o moarte simbolică și renaștere.

- una dintre modalitățile de transformare, transformare a dreptului internațional în regulamentele interne. TV poate fi o lege specială sau proclamare juridică a tratatului internațional pe teritoriul statului și obligațiile tuturor părților să le respecte. Conform tratatelor internaționale KonstitutsiiRumyniyanormy fac parte din sistemul juridic românesc și au prioritate față de normele interne ale naturii.

Cuvinte similare în dicționar:

(Transformatio Latină -. De conversie). Transformarea delir, schimba conținutul său, de exemplu, iluzii de persecuție în megalomanichesky. In cele mai multe cazuri, aceasta coincide cu schimbarea formării fazei iluziei - în procesul de creștere peste ideatie paranoidă în paraphrenic [Stoimenov Rachev J. I. 1988].

(Transformatio Latină -. De conversie). Transformarea delir. schimba conținutul său, de exemplu, iluzii de persecuție în megalomanichesky. In cele mai multe cazuri, aceasta coincide cu schimbarea formării fazei iluziei - în procesul de creștere peste ideatie paranoidă în paraphrenic [Stoimenov Rachev J. I. 1988].

Termenul (adesea mai preferat decât soluționarea conflictelor și a conflictelor de control) indică operațiunile care vizează transformarea distructivă a conflictelor în conflict constructiv. Acesta este utilizat pentru a se referi la metode de intervenție în conflict, menite să stimuleze părțile să schimbare constructivă în relațiile lor și să promoveze înțelegerea între ele. poate lua mai multe forme: transformarea actorilor, și anume (Intern) modificări în comportamentul principalilor actori și părțile sau apariția și recunoașterea noilor actori; probleme de transformare / probleme - schimbare în conflict agendă politiicheskoy, reduce valoarea problemelor originale ale conflictului și preocupările exprimate de părțile cu noi provocări; reguli de transformare.

- în timpul dezvoltării societății, atunci când el are un trecut luminos.

(Transformare energetică). Vezi experiențele o tensiune care este transformată într-o acțiune, explicită sau implicită. Acest termen se referă la acțiunile noastre având ca obiectiv satisfacerea nevoilor și nivelurile de anxietate reduse. Nu toate de transformare a energiei au forma unor acțiuni specifice - multe dintre ele iau forma de emoții, gânduri sau fapte care au loc fără cunoașterea altor persoane.

(Transformare energetică). Vezi experiențele de stres. care este transformată în acțiune, explicite sau implicite. Acest termen se referă la acțiunile noastre având ca obiectiv satisfacerea nevoilor și nivelurile de anxietate reduse. Nu toate de transformare a energiei au forma unor acțiuni specifice - multe dintre ele iau forma de emoții, gânduri sau fapte care au loc fără cunoașterea altor persoane.

1. Conversia, schimbați tipul, forma, proprietățile materialului smth.

1. circ sau varietate show numărul, bazat pe artist reîncarnare rapidă.